Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۱۳۹۸ برای بسیاری از باشگاه‌های فوتبال ایرانی مانند سال‌های گذشته همراه با هراس و دلهره از شکایت بازیکن و مربان خارجی بود که مدتی در فوتبال ایران مشغول به فعالیت بوده اند. نگاه نقادانه به اتفاقات سال‌های گذشته و سال ۹۸ این مهم را متذکر می‌شود که باید به دنبال راهکار‌های نو برای جلوگیری از اتفاقات گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از هر چیز نباید فراموش کنیم که انتقال بازیکنان در عرصه روابط حرفه‌ای ورزشی در سطح بین المللی تا حد زیادی تحت مقرراتی قرار گرفته است که در واقع استاندارد‌های انتقال بازیکنان را تعریف کرده اند و برای نمونه فیفا در فوتبال و فیبا در بسکتبال این نقش را ایفا می‌کنند.   به گزارش «تابناک» مقرراتی که بر خرید بازیکنان خارجی حاکم است از دو جهت، قرارداد‌های باشگاه با بازیکنان و مربیان را با قرارداد‌های معمول استخدام متمایز می‌کند: اولاً این مقررات، آزادی عمل بازیکنان و مربیان را برای انتقال از یک باشگاه به باشگاه دیگر محدود می‌کنند و فقط در صورتی خاتمه یک قرارداد ورزشی با مجازات‌های ورزشی توأم نخواهد شد که یک «دلیل موجه» برای فسخ قرارداد از سوی هر یک از طرفین قرارداد متصور باشد. ثانیاً مقررات مزبور، بین باشگاه‌ها سیستمی را برای وجوه انتقال ایجاد کرده اند تا بازیکنان و مربیان بطور کامل از امکان نقل و انتقال ممنوع نشوند.
در همین ارتباط دکتر امیرساعد وکیل، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران که به عنوان وکیل دعاوی بین المللی، سابقه حضور در دادگاه حکمیت ورزش در لوزان سوئیس را دارد به «تابناک» گفت: شرایط کنونی مدیریت ورزش در سطح جهانی با چند بحران جدی روبرو خواهد شد:
۱- بحران بدهی‌ها که ثبات مالی و قراردادی باشگاه‌ها را به مخاطره انداخته است.
۲- نفوذ ابعاد مجرمانه در مسابقات اعم از شرط بندی، فساد در ورزش، شروط قراردادی ناموجه و درآوردن بازی
۳- تردید در نقش و اختیارات فدراسیون‌ها و نهاد‌های حاکمیتی ذیربط در سازماندهی مسابقات با توجه به حضور باشگاه‌های ذی‌نفوذ
در این راستا لازم است به اقداماتی متوسل گردید که رقابت‌های ورزشی از جمله مسابقات فوتبال از اصول بنیادین حاکم بر فیفا از جمله شفافیت و جوانمردی پیروی کنند.   وی در ادامه افزود : رسیدن به این هدف ممکن و عملی نخواهد بود مگر بلحاظ حقوقی، دو رویکرد محوری در رأس استراتژی‌های مدیریت ورزشی وارد شود: الف- ثبات قراردادی بین باشگاه‌ها با بازیکنان و مربیان باید جدی گرفته شود؛ و ب- نظارت بر قرارداد‌های خرید و فروش و حساب‌های مالی باشگاه‌ها بمنظور پیشگیری از موارد فساد و سوء استفاده شوخی بردار نیست.
این حقوقدان با بیان اینکه با توجه به شرایط بین المللی می‌توان دریافت تحقق دو رویکرد فوق برای سامان دادن به مدیریت ورزش کشور، مستلزم بازبینی محتوای قرارداد‌های خرید بازیکنان و مربیان با توجه به شرایط جدید حاکم بر ورزش کشور است تصریح کرد : اول از همه، کمبود نقدینگی و تأخیر در پرداخت‌ها بلای جان قرارداد‌هایی شده است که باشگاه‌ها با بازیکنان و مربیان خارجی امضا کرده اند و با قصور باشگاه‌ها در ایفای تعهدات خود خسارات و هزینه‌های سنگینی به مدیریت ورزش کشور تحمیل می‌شود. عامل دوم، تشدید اعمال تحریم‌های بانکی و عدم سهولت در واریز پول به حساب‌های بانکی خارج از کشور است که علاوه بر اینکه هزینه‌های انتقال وجوه را بدلیل نیاز به دخالت دادن چند واسطه برای واریز پول افزایش می‌دهد اساساٌ انتقال پول را در موعد مقرر و بموقع غیرممکن ساخته است.
سوم، هر چند در متن قرارداد‌های ورزشی، ضرورت رعایت موازین اخلاقی و فرهنگی از سوی بازیکنان و مربیان خارجی که به چهره‌های مشهور ورزشی در جامعه تبدیل می‌شوند مورد توجه قرار گرفته، ولی در عمل، تلاش برای مساعد ساختن فضا و شرایط کار بازیکنان و مربیان خارجی، باشگاه‌ها را ناگزیر ساخته تا امتیازات و امکانات ویژه‌ای را برای این خارجیان تدارک ببینند که با احتساب حقوق ماهیانه قراردادی آنها، استاندارد‌هایی بسیار بالاتر از آنچه در قرارداد‌های قبلی بازیکن یا مربی بوده است در سفره او در ایران گذاشته می‌شود.
چهارمین نکته نیز به نبود یک مکانیسم مشخص و کارآمد حسابرسی باز می‌گردد که با وجود بدهی‌ها و عدم پیش بینی منابع مالی متناسب، مدیران باشگاه‌ها دست به انعقاد قرارداد‌های پرهزینه می‌زنند و با توجه به نبود ساز و کار پاسخگویی مدیران و دوره‌های کوتاه مدت مدیریت، مدیران در هر مقطع، میراث سوء مدیریت‌های قبلی را مجبورند به دوش بکشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد : آخرین محوری که باید به آن توجه نمود این واقعیت است که استراتژی‌های مدیریت ورزش از جمله در باشگاه‌های پرطرفدار فوتبال، به شدت تحت تأثیر هیجانات و انتظارات مقطعی هواداران هدایت می‌گردد و از این رو، امکان اتخاذ برنامه‌های بلند مدت در مدیریت ورزش کشور کمتر میسر است. به عبارت دیگر، مدیران بیش از آن که درصدد برنامه ریزی بمنظور توسعه و تحول بلند مدت باشگاه باشند، قطب‌نمای خود را جریان‌های رسانه‌ای و فشار‌های هواخواهان قرار می‌دهند تا در طول دوره مدیریت احتمالاً نه چندان طولانی خود، محبوبیت نزد هواداران باشگاه کسب کنند تا اینکه مصلحت‌های بلند مدت باشگاه را دنبال نمایند.
با توجه به راهکار‌های بالا لازم است قوانینی در خصوص شرایط قرارداد‌های نقل و انتقال و خرید و فروش بازیکنان و مربیان تدوین شود تا با تعیین سیاست‌های کلی و استاندارد‌های اصلی، صرفه و صلاح بودجه کشور و مدیریت ورزش، قربانی جو سازی‌های مقطعی نگردد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 کرونا در ایتالیا کرونا در آمریکا جهش تولید سیده عزت خاموشی فوتبال باشگاه های ایرانی قراردادهای ورزشی کروناویروس نوروز 99 کرونا در ایتالیا کرونا در آمریکا جهش تولید سیده عزت خاموشی بازیکنان و مربیان مدیریت ورزش ورزش کشور باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد

به گزارش همشهری آنلاین، شرکت نفت عربستان، آرامکو، امروز رسما ‌‏قراردادی چهار ساله با فیفا امضا کرد و به‌عنوان شریک تجاری اصلی ‌‏فیفا در حوزه انرژی معرفی شد. ‏

آرامکو به این ترتیب حق تبلیغات به‌عنوان اسپانسر اصلی در جام ‌‏جهانی ۲۰۲۶ و همچنین جام جهانی زنان ۲۰۲۷ را به دست آورد. ‏

قرارداد چهارساله امروز بین فیفا و آرامکو تا سال ۲۰۲۷ اعتبار دارد. در ‌‏بیانیه‌ای که توسط دو طرف منتشر شده علت این همکاری تعهد به ‌‏ابداع و توسعه تاکید شده است. آرامکو و فیفا اعلام کردند قصد دارند ‌‏با استفاده از قدرت و جذابیت فوتبال، فعالیت‌های اجتماعی مختلفی ‌‏را در گوشه و کنار دنیا سازمان بدهند. ‏

جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، بعد از امضای قرارداد اسپانسری با آرامکو ‌‏گفت: "خوشحالیم که ورود آرامکو را به خانواده شرکای جهانی خانواده ‌‏فیفا تبریک بگوییم. این شراکت به ما برای برگزاری تورنمنت‌های بزرگ ‌‏فوتبال در سال‌های آینده کمک می‌کند. این قرارداد باعث می‌شود فیفا ‌‏بهتر بتواند از ۲۱۱ عضو خود حمایت کند. آرامکو تجربه گسترده‌ای در ‌‏برگزاری یا کمک به برگزاری رقابت‌های بزرگ ورزشی دارد و متعهد است ‏برای گسترش ورزش در رده‌های سنی پایه فعالیت کند. امیدواریم در ‏سال‌های آینده با این شرکت در پروژه‌های مختلفی همکاری کنیم". ‏

کد خبر 847241 منبع: ورزش سه برچسب‌ها فیفا ویژه ورزشی عربستان

دیگر خبرها

  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • برگزاری 120 برنامه در هفته عقیدتی _ سیاسی در خراسان جنوبی
  • پرسپولیس جلوتر از استقلال
  • استوری مشترک مربیان و بازیکنان پرسپولیس؛ به جنگیدن ادامه می دهیم!
  • جیب پرپول سرخابی‌ها و صنعتی‌ها در نقل و انتقالات / جزئیات شرایط تخفیف قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • سوال بزرگ در اولدترافورد؛ چه تصمیمی در انتظار اریک تن هاخ است؟
  • مربیان استقلال در روز تعطیل به محل کار رفتند
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک