Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@16:30:15 GMT

چاپ مقاله دانش آموخته‌ی دانشگاه شریف در مجله "نیچر"

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۲۸۲۶

چاپ مقاله دانش آموخته‌ی دانشگاه شریف در مجله 'نیچر'

 مهندس محمد سمیع‌زاده دانش آموخته‌ی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شریف و دانشجوی دکترای EPFL با همکاری تیم تحقیقاتی دانشگاه EPFL سوئیس موفق به چاپ مقاله‌ای با عنوان “Nanoplasma-enabled picosecond switches for ultrafast electronics” "سوئیچ‌های پیکوثانیه‌ای مبتنی بر نانوپلاسما برای الکترونیک فوق سریع "در مجله نیچر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این دانش آموخته‌ی دانشگاه شریف با همکاری تیم تحقیقاتی دانشگاه EPFL موفق به ساخت یک قطعه‌ی مایکرو/نانو الکترونیکی جدید شده‌اند که قادر است ۱۰ برابر سریع‌تر از بهترین ترانزیستور‌های حال حاضر و ۱۰۰ برابر سریع‌تر از ترانزیستور‌های موجود در رایانه‌ی شما عمل کند. این قطعه‌ی الکترونیکی جدید، امکان تولید امواج تراهرتز پرقدرت را فراهم می‌کند. این امواج، که تولید آن‌ها تا پیش از این بسیار دشوار بوده است، در کاربرد‌های متنوعی از قبیل: تصویربرداری، مخابرات فوق سریع و همچنین حسگر‌های بسیار پیشرفته قابل استفاده هستند. این قطعه که قادر به تولید امواج بسیار پرقدرت و سریع (در حد پیکوثانیه: یک هزارمیلیاردم ثانیه) است، می‌تواند منجر به روش‌های نوین درمانی، از قبیل: درمان سرطان شود که نتایج این نوآوری به تازگی در مجله Nature منتشر شده است.

تراهرتز که طیف آن بین مایکروویو (الکترونیک) و مادون قرمز (اپتیک) قرار دارد، شامل امواج فوق سریعی می‌شود که بین ۱۰۰ میلیارد تا ۳۰ هزار میلیارد در ثانیه نوسان می‌کنند. ویژگی‌های شگفت انگیز این امواج، آن‌ها را از سایر امواج متمایز می‌سازد: امکان عبور از کاغذ، لباس، چوب و دیوار، علی‌رغم طول موج بسیار کوچک که امکان تصویربرداری بسیار دقیق از پشت موانع را فراهم می‌کند. این امواج همچنین می‌توانند برای تشخیص گاز‌ها و ارزیابی آلودگی هوا مورد استفاده قرار گیرند. اما مهمترین نکته درباره‌ی تراهرتز، سرعت بسیار بالای آن است: سرعت نوسان این امواج از تمامی امواج دیگر موجود در الکترنیک بیش‌تر است؛ این ویژگی امکان مخابرات فوق سریع را فراهم می‌سازد که به‌طور معمول غیر ممکن است. امواج تراهرتز برای بدن کاملا بی‌ضرر هستند.

با وجود ویژگی‌های منحصر به فرد امواج تراهرتز، تاکنون تولید آن‌ها بسیار دشوار و پرهزینه بوده که امکان استفاده گسترده را میسر نمی‌ساخته است. اما تکنولوژی جدید معرفی شده توسط محققان، می‌تواند آینده‌ی الکترونیک فوق‌سریع را متحول سازد. قطعه‌ی جدید الکترونیکی که قابلیت پیاده‌سازی روی تراشه‌ها و همچنین سطوح انعطاف‌پذیر را دارد، می‌توان روزی در تلفن‌های همراه نصب شود.

این قطعه جدید که سوئیچِ نانوپلاسما نام دارد، مبتنی بر فیزیک پلاسما در ابعاد بسیار کوچک کار می‌کند؛ مکانیزمی کاملا متفاوت با ترازیستور. یک میدان الکتریکی بسیار قوی در ابعادی کوچک، سبب نشر الکترون می‌شود. این جریان الکترونی منجر به ایجاد یک مسیر هادی جریان می‌شود که می‌تواند در ابعادی به کوچکی ۲۰ نانومتر شکل گیرد (هر نانومتر، ۱ میلیاردم متر است). انتقال فوق سریع الکترون‌ها، سبب تغییر وضعیت از حالت عایق به هادی می‌شود که ایده‌ی اصلی یک کلید است. با مجتمع‌سازی نانوپلاسما با یک آنتن روی یک تراشه، امواج بسیار پرقدرت تراهرتز تولید می‌شود.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، به گفته‌ی محمد سمیع‌زاده؛ این قطعه‌ی الکترونی، از طرفی بسیار ساده و ارزان است و از طرف دیگر کارایی بسیار بالایی دارد. همچنین، این قطعه این امکان را دارد تا در کنار قطعات دیگر الکترونیکی، از قبیل: ترانزیستور‌ها و دیودها، در یک مدار مجتمع کار کند. این ویژگی‌های منحصر به فرد، می‌تواند آینده متفاوتی را برای الکترونیک فوق سریع ترسیم کند. علاوه براین، ساخت این قطعه، نیازمند تجهیزات بسیار پیشرفته نیست، در نتیجه می‌تواند توسط محققان در ایران مورد استفاده قرار گیرد.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر دانشگاه صنعتی شریف مجله نیچر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی، «توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی» را از جمله موضوعات در حال پیگیری توسط ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برشمرد و اظهار داشت: برای تحقق این امر با اپراتورها و صنایع مذاکراتی انجام داده‌ایم و امیدوار هستیم که به‌زودی شاهد عقد قراردادهایی در این زمینه باشیم.

وی تاکید کرد: ادامه این مسیر به هوشمندسازی صنایع، افزایش بازدهی آن‌ها و کاهش مشکلات صنایع منتج خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با اشاره به برنامه توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی ۶۰۰ میلیارد تومانی، بیان کرد: این ستاد طی هشت ماه اخیر تلاش‌های زیادی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام داده و مذاکرات مختلفی نیز با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات به منظور اصلاح برخی قوانین و قواعد رگولاتوری انجام داده است.

به گفته او، هدف اصلی این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت‌ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح‌های آنها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت‌ها کسر می‌شود.

کرباسی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه بر اساس این توافق‌نامه قرار نیست بودجه‌ای از سوی معاونت علمی و فناوری به اپراتورها داده شود بلکه هزینه‌ای که هر اپراتور باید به‌عنوان مالیات بپردازد، صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه آن شرکت خواهد شد؛ افزود: این امر به بومی‌سازی محصولات منجر خواهد شد و این همان طرحی است که سال گذشته به‌عنوان قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شد و ثمره خوبی برای حمایت از تولیدات دانش‌بنیان به ارمغان آورد

کد خبر 6097069

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • لزوم ثبت سفارش کتاب‌های درسی در سریع‌ترین زمان ممکن
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف + عکس