Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این بیانیه که روز سه شنبه منتشر شده آمده است:

«بحران‌ها در کنار هزینه‌های سهمگین و بزرگی که به شهروندان و نهادهای حکمرانی تحمیل می‌کنند، می‌توانند واجد سویه‌های فرصت‌ساز برای جامعه مدنی باشند. امکان‌های فراروی‌نهاده‌ای که با جدی‌گرفتن آن‌ها ظرفیت‌های تازه‌ای را در زیست اجتماعی و فرهنگی شهروندان آشکار می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت امروز جامعه ایران، در شکل کلی، و استان قزوین در مقیاسی کوچک‌تر، آن‌گاه که با چالش ویروس خطرناک کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، می‌تواند میدان‌های تازه‌ای از کنش‌گری موثر اجتماعی و تاب‌آوری را در پیش‌روی شهروندان قزوینی قرار دهد.

پرسش بنیادین برخاسته از وضعیت بحرانی امروز جامعه ایرانی این است که: "چه باید کرد؟" حجم انبوه محتواهای تولیدشده در پاسخ به این پرسش نشان‌دهنده سطح دغدغه‌مندی نظری شهروندان در کنار اقدامات مؤثر نهادهای حکمرانی (دولت) است. در کنار این کوشش‌های نظری، ارائه راهکارهای عملی هم‌راستا با استراتژی اتخاذشدی مؤثر "فاصله‌گذاری اجتماعی" ضروری می‌نماید.

این ضرورت جز با به‌ یاری‌طلبیدن تمامی ظرفیت‌های آشکار و نهان اجتماعی نهادهای مدنی در استان قزوین محقق نخواهد شد. از این رو، اکنون که تمامی دست‌اندرکاران مهار این ویروس به این نتیجه مهم رسیده‌اند که یکی از مؤثرترین استراتژی‌ها برای مقابله با ویروس ایجاد "فاصله‌گذاری اجتماعی" بین افراد و "خانه‌نشینی" است، در چند روز اخیر شاهد تلاش چشمگیر دولت برای شروع اجرای این استراتژی در کشور و به‌تبع در استان خود بوده‌ایم.

اجرای موفقیت‌آمیز سیاست "فاصله‌گذاری اجتماعی" مستلزم همکاری توامان دولت و جامعه مدنی است. بدین‌منظور، ما، مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد استان قزوین، در اقدامی مشترک از تمامی شهروندان خوب استان دعوت می‌نماییم تا در خانه بمانند و به اجرای درست و دقیق راهبرد "فاصله‌گذاری اجتماعی" یاری رسانند.

بدون تردید، حل این بحران و گذار از آن مستلزم همکاری و همیاری وسیع در تمامی بخش‌های جامعه است. بدون همراهی جامعه و فرهنگ‌سازی مناسب امکان گذار از بحران بزرگ وجود نخواهد داشت. شهروندان آگاه تاکنون به‌خوبی نشان داده‌اند که با تکیه بر مسئولیت اجتماعی و با بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی در شرایط دشوار حاصل از تحریم‌های ظالمانه و ناعادلانه تحمیل‌شده بر کشور عزیزمان چگونه می‌توان بحران را مدیریت و دامنه گسترش آن را کنترل نمود؛ چنانکه در روزهای گذشته شاهد بودیم جامعه ایرانی قدردان جان‌فشانی‌ها و ایثارگری‌های کادر درمانی، پزشکان و پرستاران عزیز، بوده و با فعالیت‌های داوطلبانه خود برای یاری‌رساندن به "مدافعان سلامت" دل‌سوزانه در صحنه‌های مختلف حاضر بوده‌ است.

اکنون نیز ضرورت دارد که این قدردانی با تلاش برای تقویت سیاست‌های پیشگیرانه و دعوت همگانی برای "درخانه‌ماندن" فراگیر شود و به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بینجامد. در این راستا، سازمان‌های مردم‌نهاد استان قزوین با تکیه بر سرمایه اجتماعی گران‌سنگ خود و با پیشنهاد برنامه‌ای عملی، جامعه مدنی استان و تمامی شهروندان عزیز را برای مقابله با این بحران فعالانه بسیج می‌نماید.

رمز موفقیت برنامه "فاصله‌گذاری اجتماعی" از طریق "خانه‌نشینی" همراه‌نمودن اکثریت شهروندان با این برنامه است. یادمان باشد که بنابر اعلام متخصصان، یک فرد آلوده به این ویروس می‌تواند در یک ماه تا بیش از ۴۰۰ نفر را آلوده کند؛ بنابراین، ضرورت دارد که شهروندان آگاه و فهیم قزوینی، افزون بر خانه‌نشینی، با استفاده از تمامی وسایل ارتباطی همچون شبکه‌های مجازی و تلفن از قدرت سرمایه اجتماعی خود برای متقاعدسازی افرادی که در دایره نفوذشان قرار دارد، بهره گیرند.

در این طرح فضای مجازی و تلفن ابزارهای موثری برای ارتباط‌گیری و متقاعدسازی افرادی است که در دایره ارتباطی هر یک از ما قرار دارند. پس از همین حالا به پویش #زنگ بزن_متقاعد_کن  بپیوندیم و زنجیره ارتباطی متقاعدسازی برای ماندن در خانه‌ها را شکل دهیم.»

این بیانیه از سوی ۶۹ سمن جوان، ۶۱ سمن اجتماعی و ۵۱ سمن بهزیستی در استان قزوین به امضا رسیده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان های مردم نهاد استان قزوین پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان های مردم نهاد استان قزوین ویروس کرونا سازمان های مردم نهاد استان قزوین فاصله گذاری اجتماعی استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۶۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین

اسدی رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی در نشست در نشست سه جانبه نمایندگانی از کارفرمایان کارگران و دولت با اشاره به مطالبات کارگران گفت: افزایش دستمزد متناسب با نرخ تورم، امنیت شغلی، بهره مندی از خدمات درمانی در بیمارستان ها، سن بازنشستگی و سوابق بیمه‌ای از اهم خواسته‌های بازنشستگان است.

وی  افزود: مشکلات معیشتی جامعه کارگری، تعطیلی واحد‌های تولیدی، مسکن، مالیات بر ارزش افزوده و حقوق و دستمزد از دغدغه‌ای این قشر زحمتکش است.

کشاورز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: نرخ بیکاری استان ۴.۷ است و رتبه اول اشتغال درکشور به استان قزوین اختصاص دارد. طبقه بندی ۶۷ شغل در سال ۱۴۰۲، کاهش حوادث شغلی و اصلاح بیمه کارگران ساختمانی از اقدامات مهم اداره کل کار بود.

فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک ضمن تقدیر از اقدامات خوب دولت سیزدهم در موضوع کار و کارگر از جمله کاهش نرخ بیکاری، و ایجاد اشتغال، ارتقا امنیت شغلی و کسب و کار پایدار گفت: با این اوصاف انتظار نداشتم وزیر کار وظایف شورای عالی کار را به گردن نمایندگان مجلس واگذار کنند.

محمد بیگی افزود: اجرای ماده ۴۱ قانون کار برای کاگران و ماده ۹۶ بریبا بازنشستگان، یک مطالبه ساده، عادی و قانوی ما در مجلس شورای اسلامی است لذا انتظار داریم دولت محترم و وزیتعاون کار و رفاه اجتماعی این این موضوع را به جد در ذدستور کار قرار دهند.

وی با بیان اینکه جامعه امروز جامعه تعاملی است، در خصوص میزان حقوق کارگران گفت: باید با مذارکرات عقلانی و منتطقی سبد معیشتی و تورم را حساب کرد و مر قانون را اجرا کرد.

محمد بیگی افزود:  ما نیازمند رسیدگی ویژه به معیشت کاگران هستیم و نباید منتظر باشیم تا کلام از زبان رهبری منعقد شود و تا گوش ما پیچیده شود.

وی افزود: این همه ما گفتیم، اما نشنیدند تا اینکه رهبر انقلاب در دیدار خود با کارگران به مسائل کارگران ازجمله امنیت شغلی، رسیدگی به وضعیت کارگران و اینکه کارگر رکن جهش تولید است و رضایت نیمی از جامعه با رضایت کارگر اشاره و پرداختند.

رییس مجمع نمایندگان استان گفت: وقتی که رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کل تامین اجتماعی را ابلاغ کردند آیا جایی برای مصامحه است هنوز در چالش‌های ۲۰ سال پیش گیر کردیم باید روی میز ما اجرای کامل این سیاست‌های تامین اجتماعی باشد.

محمد بیگی افزود: در نشست سه جانبه نمایندگانی از کارفرمایان کارگران و دولت باید صحبت‌های و دغدغه‌های هر سه اینها را شنید و نباید واقعیت‌های را نادیده گرفت و همیشه جامعه کاگری پای واقعیت‌ها ایستاده است.

محمدبیگی گفت: ۳۳۰ هزار واحد کاگری در کشور فعالیت می‌کند که ۸۷ درصد جمعیت این واحد‌ها زیر ۱۰ نفر است ما باید کاری کنیم که کارگاه‌های کوچک و بزرگ بتوانند برای هزینه‌های دستمزد بتوانند به این مسائل رسیدگی کنند.

وی افزود: نباید این گونه باش که در کاگاه‌های زیر ۱۰ نفر شاهد عدم امینت شغلی، اخراج کارگران و قرارد‌های سفید امضا باشیم.

 وی افزود: سختی کار، عدم رسیدگی دقیق بر کمسیون‌های پزشکی تامین اجتماعی، مراجعات تعداد زیادی از مراجعان من را تشکیل می دهد بسیاری از مواقع قرار‌های که سازمان تامین اجتماعی (دکتر موشوی) گذاشته می شود به اجرا در نمی‌آید چرا در طول ۴ سال باید هر سال مجوز ایجاد درمانگاه تامین اجتماعی ازوزیر کار مربوطه اخذ شود، اما در عمل کاری انجام نشود چه مکانیزم ناکارآمدی وجود دارد که این کار عملی نمی شود چرا باید صدای ما برای دفاع از کارگر گرفته و یا زخمی شود اینها باید حل شود موضوع قارداد‌ها باید حل شود.

وی اظهار کرد: بدهی ۱۳۰۰ میلیارد تومانی سازمانی تامین اجتماعی از مابه تفاوت نسخ الکترونکی و کاغذی برای احتساب دارو به مردم دارد و اینها همه از جیب شما کارگران رفته است و سال گذشته با استناد به ماده ۲۳۴ برری رسیدیگی به این موضوع به قوه قضایه شکایت کردم و هنوز سازمان تامین اجتماعی پاسخی به من نداده است.

 وی به شاخص‌های رو به رشدی در حوزه کاگری مثل تعطیلی ۹۴۰ واحد نیمه تعطیل و یا تعطیل و مشکل دار با ۱۱۱ هزار کارگر اشاره کرد و گفت: اکنون با همت کارگران و مسئولان در دولت سیزدهم این تعداد به به ۶۰۷ واحد با ۸۰ هزار کاگر کاهش داشته است.

وی گفت: تولید ناخالص کشور ۳۶۰ میلیارد تومان داشته ایم و ۴ درصد آن یعنی ۱۵ میلیاراد صرف بیمه وحوادث شغلی می شود، اما چرا بعد از حلادثه باید این پول هزینه شود خساراتی، چون قطع عضو و ناراحتی‌های جسمی در ضمن کار برای کارگران بوجود می‌آید بعد به وضعیت او رسیدگی می شود آن همه با این وضعیت خدمات بیمه‌ای این هزینه‌ها باید در حوزه پیشگیری و طب کار و افازیش ایمین کاران هزینه شود باید تمامی واحد‌های تولید بالا و یا زیر ۱۰ نفر تمام موارد ایمنی را رعایت کنند.

محمدبیگی گفت: در حوزه تامین مسکن کارگران طرح‌هایی خوبی به مجلس آمده و تمرکز خود را به این مموضوع کذاشتنه، چون ۷۰ درصد سهم سبد معیشت خانوار را هزینه‌های مسکن تشکیل می‌دهد می‌توان با همکرای بانک رفاه کارگران و توسعه تعاون و تامین مالی طرح‌های مسکن کارگری طرح‌های خوبی را برای مسکن کارگران اجرا کنیم استان قزوین رتیه دوم ساخت و تامین مسکن کارگران و ریته اول اشتغال کارگری را در کشور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد