Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: مبارزه با کرونا و قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹ این روزها به یکی از اصلی ترین دغدغه های مسئولان تبدیل شده است.

این مقابله و مبارزه علاوه بر بخش درمان وجهه های دیگری مانند مسائل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی دارد که غفلت از این موارد پیامدهایی منفی به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند نزولی شیوع کووید ۱۹ در گلستان نشان می دهد که مجموعه کادر درمان، مسئولان و مردم همکاری خوبی با یکدیگر داشته و اوج این همکاری در روز طبیعت نمایان شد، اما این امر به تنهایی کافی نیست بلکه باید همه جوانب را با هم در نظر گرفت.

ویروس کرونا نوین و ناشناخته بوده و برخی از خصوصیات آن در آزمون و خطا مشخص شده است. دوره کمون، دوره ظهور علائم بیماری و دوره ناقل بودن در افراد مختلف متفاوت بوده و این مساله در کنار شایعات، سبب ایجاد ترس در برخی از افراد شده که نباید به خاطر آن کسی را ملامت کرد.

جدای ترس از بیماری، ترسی ناشی از پس زدگی اجتماعی و از دست دادن موقعیت کاری و اجتماعی هم در پی بیماری ایجاد می شود که آثار و پیامدهای منفی به همراه دارد و حتی ممکن است سلامتی جامعه را تهدید کند.

ترس از پس زدگی اجتماعی سبب مخفی کردن بیماری می شود

ترس از پس زدگی اجتماعی سبب می شود که فرد، بیماری خود را پنهان کرده و در صدد معالجه برنیاید.

نگاه سرد و کلام آزاردهنده در برخورد با فرد مبتلا به کرونا سبب می شود که شخص بیماری اش را سبب سرشکستگی دانسته و دیگران را از آن مطلع نکند.

رفتار و گفتار زننده با فرد بیمار، سبب ایجاد مشکلات روحی و اضطراب شده و رنج بیماری را هم مضاعف می کند.

برای اینکه بهتر بتوان با ویروس مقابله کرد، باید راه چاره ای اندیشید و آموزش های لازم به مردم ارائه شود تا اگر کسی مبتلا شد احساس شرمندگی نداشته باشد و بتواند بیماری خود را اعلام کرده و در صدد معالجه برآید.

رفتار و گفتار با فرد مبتلا به ویروس کرونا باید طوری باشد که وی احساس سرشکستگی و پس زدگی اجتماعی نداشته و بتواند بیماری اش را اعلام کند توماج یکی از بیماران کرونایی به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه چند روز پیش مجبور به ترک منزل شده و به صورت اتفاقی با یکی از آشنایان قدیمی هم مسیر شدم.

وی افزود: علیرغم اینکه وی بیمار و از بیماری خود مطلع بود این امر را از من مخفی کرد و همین رفتار پرخطر سبب شد که من به کرونا مبتلا شوم.

توماج گفت که بعد از مبتلاشدن، مطلع شدم که این شخص آلوده بود و به دلیل حفظ آبرو و یا هر توجیه دیگری این امر را از من مخفی کرده است.

یک فرد بیمار دیگر هم توضیح داد زمانی که از مثبت شدن آزمایش خود مطلع شده، به دلیل پیش بینی رفتار مردم و ترس از پس زدگی و آبروریزی تا چند روز بیماری خود را مخفی کرده است.

نگاه به فرد بیمار خوب نیست

وی گفت: نگاه برخی افراد به فرد بیمار خوب نیست و نباید به شایعات توجه و تصور کرد که هر کس آلوده شد، خوب نمی شود بلکه با مصرف دارو و استراحت و قرنطینه کوتاه مدت می تواند سلامتی اش را برگرداند.

وی بیان کرد: اگر گفتار و رفتار مردم در برخورد با بیمار کرونایی اصلاح شود، این افراد بدون ترس از کنار گذاشته شدن به راحتی بیماری خود را به مردم اعلام می کنند و این کار دایره شیوع کرونا را کاهش داده و سبب سلامتی جامعه می شود.

یک دانش آموخته روانشناسی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: گاهی در جامعه مشاهده می شود که با فرد کرونایی و حتی خانواده های وی با سخنان سرد و ملالت آمیز صحبت شده و رفتارهای ناراحت کننده صورت می گیرد.

مینا زنگانه اضافه کرد: با توجه به اینکه هر رفتار و گفتار ما می تواند پیامدهایی اجتماعی داشته باشد باید مواظب عملکرد خود در برخورد با این افراد بود.

وی افزود: اگر این امر رواج یابد و رفتارهای تبعیض آمیز با این افراد صورت گیرد، فرد بیمار علاوه بر درد بیماری با درد بدنامی هم روبرو خواهد شد.

در انتخاب کلمات و نوع رفتار دقت شود

زنگانه تصریح کرد: حال اگر این رفتار اپیدمی شود بیماران سعی خواهند که برای در امان ماندن از انگشت نمایی، بیماری خود را پنهان کنند و یا حتی سعی در معالجه خود نداشته باشند و همین امر باعث همه گیری و گسترش کرونا خواهد شد.

زنگانه گفت: برای جلوگیری از این پدیده و اینکه پنهان کاری تبدیل به دغدغه اجتماعی نشود بهتر است در انتخاب کلمات و نوع رفتار دقت کنیم.

وی بیان کرد: بار منفی واژگان در کنار انتشار شایعات بی اساس سبب می شود که فرد مبتلا خود را مجرم تلقی کند.

ابتلا به ویروس کرونا را نباید عار و ننگ دانست زیرا این افراد از روی میل و خواسته به این بیماری مبتلا نشده اند.

باید طوری رفتار کرد که فرد بیمار خود را مجرم ندانسته و سلامت خود و دیگران برایش مهم باشد و در دوره بیماری در منزل استراحت کرده و اگر مجبور به ترک منزل شد، دیگران را از بیماری مطلع کند.

کرونا به یک شهر و یک قوم خاصی تعلق ندارد و همه به طور یکسان در معرض ابتلای آن قرار دارند لذا باید به جای سرزنش و کنایه با یکدیگر همدردی و همراهی کنیم تا بیماری ریشه کن شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا جامعه خانواده دارو روانشناسی طبیعت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی بیماری خود پس زدگی فرد بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره وضعیت کلی بیمار، گفت: بیمار خانم ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلاء به «سندرم لی» و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی، در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلا است، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

کد خبر 6087433 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • ۴۶ بیمار هموفیلی در استان وجود دارد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • لزوم حمایت از بیماران هموفیلی/ ۳ بیمار فاکتور ۹ در استان داریم
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد