Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@18:06:51 GMT

آقای مطهری، «دست الهی مجلس را تعطیل کرد»؟!

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۷۲۰۱

آقای مطهری، «دست الهی مجلس را تعطیل کرد»؟!

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی چند روز قبل در یکی شبکه های اجتماعی نوشته بود: « از روزی که آقایان جنتی و کدخدایی حدود ۹۰ نماینده مجلس را آن هم بعضاً به خاطر اظهار نظر برخلاف نظر آنها رد صلاحیت کردند، یک دست الهی مجلس را تعطیل کرد. شاید این علامتی باشد برای این دو که دست از روش غلط خود بردارند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی با این توییت در فضای مجازی مواجه شدم، ابتدا فکر کردم شاید این توییت، جعلی و نوعی شیطنت باشد اما بازنشر گسترده آن در رسانه ها موجب شد سری به توییتر بزنم که متاسفانه باید گفت نوشته واقعی بود.

آقای مطهری اگر در زندگی شخصی تمام اتفاقات عالم را از زاویه محدود و مرتبط با سلایق، منافع و مضار خود تحلیل نماید شاید چندان محل ایراد نباشد اما ایشان چند دوره نماینده مجلس بوده و در مجلس دهم نیز چند سال بر صندلی نائب رئیسی مجلس تکیه زده بود. بنابراین ان شاالله که ایشان با این نگاه و دیدگاه در  قانونگذاری و نظارت حضور نداشته که حتی تصور درباره صحت و درستی چنین امری موجب ترس و وحشت می شود. 

در واقع امیدواری این است شاید ناراحتی وی درباره عدم تائید صلاحیت موجب چنین اظهارنظری شده و گرنه ارتباط دادن شیوع بیماری کرونا در جهان و تعطیلی مجلس به رد صلاحیت 90 نماینده و درخواست برای درس آموزی از این اتفاق و تجدیدنظر در رویه شورای نگهبان نه تنها با هیچ منطق و عقلانیتی سازگار نیست که نوعی خرافه پرستی است.

اما درباره نوشته مطهری اشاره به نکاتی حائز اهمیت است.

بدون شک مجلس دهم یکی از ضعیف ترین مجلس های بعد از انقلاب بوده که اتفاقاً اگر نخواهیم گذشته را واکاوی کنیم همین تعطیلی بدلیل شیوع ویروس کرونا دلیل خوبی برای این ادعاست. در واقع در یکی از مهم ترین برهه های بعد از انقلاب اسلامی، مجلس دهم تن به تعطیلی داده و دلیل آن را امر ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرده است. نکته جالب این جاست که مجلس تنها نهاد حاکمیتی است که از ابتدای شیوع بیماری تعطیل شد و این در حالی بود که هیچ سازمان و ارگانی چنین نبوده و این تبعیض حتماً محل اشکال است. در اسفندماه بسیاری از کارگران و کارمندان در محل کار خود حاضر می شدند و حداکثر این بود که برنامه کاری آنها نوبتی شده بود. حال نمایندگان مجلس دهم می توانند بیان کنند که «نماینده ملت و مردم»اند؟

 اتفاقاً مجلس با رعایت نکات بهداشتی با برخی تغییرات مثل لغو دیدارهای مردمی و ... می توانست جلسات خود را برگزار نماید و موجب نشود که حتی قانون بودجه نیز با حکم حکومتی تصویب شود. فراموش نشود در اکثریت جلسات مجلس و در روزهای عادی حدود یک سوم نمایندگان نیز غیبت دارند و همین مساله می توانست در رعایت فاصله کمک کننده باشد.

هنوز در شبکه های اجتماعی تصویر اهدای کیف‌هایی حاوی ماسک، دستکش و لوازم مورد نیاز جهت بهداشت فردی در روزهایی که برخی از این اقلام در بازار وجود نداشت یا به سختی پیدا می شد دست به دست می چرخد. اتفاقاً این دست موارد و تحمیل حس تبعیض موجب ناراحتی مردم شده که در مجلس دهم بارها مشاهده شد و عدم انتخاب دوباره اکثریت نمایندگان نیز پاسخ مردم به چنین احساسی است.

 در واقع باید گفت رد صلاحیت اصلی نمایندگان مجلس دهم توسط مردم اتفاق رخ داد و نه شورای نگهبان.

باید پذیرفت مردم از عملکرد مجلس رضایت ندارند و تقلیل این مساله به شورای نگهبان رافع آن نخواهد بود. البته این سخن هرگز به معنای تایید اقدامات شورای نگهبان نیست که اتفاقاً خود اعضای آن نهاد نیز بعضاً به این مساله اذعان دارند که بدلیل قانون انتخابات ناتوان از بررسی صلاحیت ها به صورت دقیق و کامل هستند. 

منبع: الف

کلیدواژه: شورای نگهبان مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»

به گزارش شفقنا، روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک‌ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.

به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند

وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بار‌ها هم گفتیم یک طرفه نمی‌توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می‌شود.

برخورد این دولت با بانک‌ها برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است

آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک‌ها می‌شود، ادامه داد: بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می‌دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت‌ها داده می‌شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک‌ها این است این منابع در کجا خرج می‌شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک‌ها مطلقا برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بار‌ها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک‌ها نمی‌رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار‌ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک‌ها را به خط خواهم کرد»، اما در عمل نشانه‌ای از این مساله نمی‌بینیم.

وی افزود: عده‌ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می‌کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک‌ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیرو‌های مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک‌ها را وارد کار کند.

نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام‌های خرد، گفت: بانک‌ها اصلا عمل نمی‌کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک‌ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام‌های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک‌ها رد می‌شود و یا چند ضامن از مردم می‌خواهند؛ لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

دیگر خبرها

  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • نماینده مجلس: هر مرد ترکیه 15 شریک جنسی دارد!
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟