Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بسته‌‎ای جامع شامل ۱۱۰ خدمت و حمایت تدارک دیده است که در سال 1398 به شرکت‌های دانش بنیان عرضه شد، این معاونت در نظر دارد تا سبد اقلام حمایتی خود را در سال جدید (1399) متنوع‌تر سازد.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزار ی فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این قانون موضوعات مهمی همچون تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی و معافیت‌های گمرکی و مالیاتی گنجانده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت‌های فراهم شده در سایه قانون مزبور که در همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌ها، فراهم شده است در مجموع ۱۱۰ عنوان مجزا را در بر می‌گیرد. بسیاری از این خدمات نیز به صورت مستقل در مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه می‌شود.

مالیات

مشمولیت معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان در خصوص درآمد ناشی از فروش کالا و خدمات دانش بنیان، یکی از این معافیت‌های مالیاتی است. بر اساس این قانون موارد متعددی مانند، معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری از جمله دیگر اجزاء پیش بینی شده در این بسته است.

تسهیلات گمرکی

معافیت گمرکی فعالان مجاز اقتصادی، تسهیل امور گمرکی  و مشاروه  در زمینه گمرک از جمله اقلام مندرج در این بسته است. واردات تجهیزات و ماشین آلات خط تولید، لوازم آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت،نمونه اولیه کالاها با هدف مهندسی معکوس از جمله دیگرمواردی است که بر اساس قوانین و مقررات می‌تواند، مشمول معافیت‌های در نظر گرفته شده، برابر این قانون گردد. 

حمایت‌های بیمه‌ای

این حمایت که بر اساس تفاهم نامه‌های منعقده میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه ایران و دانا موارد متعددی را در بر می‌گیرد. بخشودگی جرائم بیمه، معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها ( در بازه زمانی مشخصی از سال و بر اساس اعلام قبلی)  از جمله این موارد است. همچنین مطابق توافق معاونت علمی و فناوری و شرکت‌های بیمه‌ای، شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از انواع بیمه نامه‌ها اعم از درمان و مسئولیت  برخوردار شوند.

تسهیلات نظام وظیفه

بر اساس تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد کل نیروهای مسلح، افراد کلیدی و فعال در شرکت‌های دانش بنیان در صورت دارا بودن شرایط و برابر قوانین و آیین نامه‌ها می‌‎توانند از این تسهیلات بهره‌مند گردند. آیین نامه اجرایی و شرایط برخورداری از این خدمت، از سوی معاونت علمی و فناوری به شرکت‌های دانش بنیان اطلاع‌رسانی میشود.

حمایت‌های استقرار

این بسته خدمتی چند نوع حمایت متفاوت را در بر می‌گیرد. بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران، دفاتر شرکت‌های دانش بنیان  می‌توانند از برخی تسهیلات مانند استقرار در مناطق مسکونی برخوردار شوند. دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در محدوده شهرای دارای محدودیت استقرار بخشی از تسهیلات مندرج در این بسته خدمتی است.

حمایت‌های ساخت داخل

بر اساس این ردیف حمایتی شرکت‌های دانش بنیان تسهیلات خاصی در زمینه توسعه بازار  ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته و تولید دریافت می‌کنند. بر اساس این خدمت ممنوعیت‌های خاصی برای واردات کالای خارجی دارای تولید مشابه داخلی در نظر گرفته می‌شود. این شرکت‌ها در صورت حضور در نمایشگاه تولیدات ایران ساخت نیز از تسهیلات خاصی بهره‌مند می‌شوند.

توسعه بازار

بر اساس این سرفصل حمایتی، تلاش شده است تا در راستای «رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ» با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان عمل شود. فروش اقساطی مواد و کالاهای دانش بنیان، معرفی محصولات شرکت های دانش بنیان  بخش دیگری از این سرفصل خدمتی را تشکیل می‌دهد.

صادرات

بسته حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خود شامل 12 خدمت مجزا می‌شود. تهیه گزارش تحقیقات بازارهای بین الملی، منتورینگ و مشاوره، اخذ گواهینامه و مجوزهای صادراتی، یارانه سود تسهیلات صادرات، ..... از جمله این موارد است. حمایت از شرکت در نمایشگاه‌های خارجی نیز بخشی از  این خدمت را شامل می‌شود.

بورس و فرابورس

 به منظور دسترسی گسترده‌تر شرکت‌های دانش بنیان به ابزارهای مالی نوین، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه ورود و استفاده این شرکت‌ها از بازار سرمایه را تسهیل کرده است. حمایت از ورود شرکت‌ها به بورس و ارائه خدمات مشاوره در این زمینه از جمله، جزئیات پیش‌بینی شده در این بسته مجزای حمایتی است.

برنامه توسعه کسب و کار

از جمله برجسته‌ترین خدمات مندرج در این بسته  خدمات مشاروه ارائه شده توسط مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در 52 موضوع ارائه می‌شود. کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان نیز برای توسعه و گام برداشتن به سمت مرحله بعدی نیاز به یک برنامه مدون و مبتنی بر برنامه‌ریزی دارد. بر این اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با بهره‌گیری از کارشناسان و خبرگان هر حوزه در این زمینه خدمات مختلفی را به مدیران شرکت‌های دانش بنیان عرضه می‌کند. برگزاری نشست‌های پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان و ارائه مشاوره‌های مدیریتی از جمله این خدمات است که به صورت مداوم در طول سال به این شرکت‌ها ارائه می‌شود.

ترویج

شرکت‌های دانش بنیان از امتیازات خاصی مانند امتیاز اضافه پخش تشویقی در آگهی‌های صدا‌و سیما و حمایت از ترویج فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در رسانه‌ها برخوردار هستند.

تسهیلات مالی

بر اساس این خدمت، حسب همکاری معاونت علمی و فناوری و صندوق توسعه ملی، شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از طریق بانک‌های حامل از تسهیلات و خط اعتباری تخصیص یافته از سوی این صندوق برای توسعه زیست بوم بهره‌مند شوند.

صندوق نوآوری و شکوفایی

این صندوق به عنوان نهاد مالی همکار معاونت علمی و فناوری ریاست جموری تسهیلات مالی مختلفی را به شرکت‌های دانش بنیان عرضه می‌کند. تسهیلات قبل از تولید صنعتی، تسهیلات تولید صنعتی، تسهیلات استقرار موقت، تسهیلات تامین محل کار از جمله این تسهیلات است. این صدوق همچنین ضمانت نامه نیز ارائه می‌کند.

دانشگاه و پژوهش

امتیاز ارتقای مرتبه اعضای هیئت‌های علمی، مشارکت در تاسیس و اداره شرکت‌های دانش‌بنیان توسط دانشگاه‌ها، استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی، از جمله خدمات تخصیص یافته ذیل این سرفصل است.

منابع انسانی

آسیب شناسی و ارتقای منابع انسانی، تسهیلات اشتغال دانش آموختگان برتر «طرح شهید تهرانی مقدم» و کارآموزی استعدادهای برتر در شرکت‌های دانش بنیان از جمله عناوین تعریف شده در ذیل این خدمت است.

سایر خدمات

خدماتی که در هیچ کدام از این سرفصل‌ها جای نگرفته‌اند در سرفصلی جداگانه تحت نام سایر خدمات دسته بندی شده‌اند. بسته حمایت از شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت و بسته حمایت از شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی از این جمله هستند. در مجموع ۱۱۰ خدمت و مجزا و تفکیک شده به شرکت‌های دانش بنیان عرضه می‌شود. این تمام خدمات و تسهیلاتی نیست که معاونت علمی و فناوری به شرکت‌های دانش بنیان عرضه می‌کند، به صورت موردی نیز این معاونت خدمات و تسهیلات متعددی را برای کارسازی و تسهیل امور شرکت‌ها عرضه می‌کند تا فرایند کار برای آنها در مسیر رشد آسانتر شود. علاقه مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهری به آدرس  http://daneshbonyan.isti.ir/  مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش بنیان اقلام حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان عرضه شرکت های دانش بنیان عرضه حمایت از شرکت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۱۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) با هدف حمایت‌ از تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناور و رفع نیازهای صنایع مرتبط با معدن، رویدادهای به‌هم‌رسانی نیازهای فناورانه و نوآورانه معدنی را  برگزار می‌کند.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از فرصت لازم برای ارائه دستاوردها و توانمندی‌هایشان به بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی بهره‌مند می‌شوند.

در قالب این رویداد، شرکت‌های بخش‌های خصوصی و دولتی، ضمن بیان نیازها و اقلام اولویت‌دار، با ظرفیت‌ها و محصولات ارائه شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌کننده در رویداد، آشنا می‌شوند.

یکی از لازمه‌های اصلی برای ارائه دستاوردهای دانش‌بنیان، برخورداری از سطح فناوری بالاتر از میانگین و راهبردی بودن آن است. این محصول یا خدمت می‌بایست یکی از نیازهای حیاتی و اساسی صنعت را تامین کند به طوری که در کاهش وابستگی به واردات و توانمندسازی اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.

همچنین در این رویداد ضمن تشریح و تبیین نیاز، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربردهای محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها بیان می‌شود.

محصولات دانش‌بنیانی که این رویداد ارائه می‌شوند می‌بایست در تولید پایدار، ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها کمک به بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی‌ها کمک کنند.

این فناوری‌ها در تولید انرژی‌های پاک، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات، بهبود تعمیر و نگهداری، ارتقای افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات نقش خود را به اثبات برسانند.

بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و پیشرفته نظیر فناوری‌های اطلاعات، ارتباطات و هوشمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال، فناوری‌های بهینه‌سازی انرژی و حفاظت از محیط‌زیست از اولویت‌های رویداد هم‌رسانی نیازهای فناورانه است.

در صورتی‌ که محصولی بومی‌سازی شده باشد، باید ضمن برخورداری از مزیت‌های تجاری و رقابتی از توانمندی رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه و قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی برخوردار باشد. ‌شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند با شرکت در این رویداد از فرصت برابر و مشابه با سایر شرکت‌ها برای ارائه و معرفی دستاوردهای دانش‌بنیان و نوآورانه خود به صنایع بهره مند شوند و در مسیر تجاری‌سازی محصولات و خدمات خود قرار بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها