Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@02:45:32 GMT

اقتصادجهانی در کُما

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۳۲۳۴


تبعات ورشکستگی جهانی چیست؟!
کووید ۱۹ برخلاف ویروس سارس و آنفلونزا که در چین قربانی بسیاری گرفت،‌ این‌ بیماری به کشور‌های ۷G (ایالات متحده، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا) که اقتصاد بزرگ جهان را تشکیل داده‌اند رسید. بررسی پاندمی‌های نظیر آنفلونزای آسیایی، آنفلونزای هنگ کنگ، آنفلونزای خوکی و سندروم حاد تنفسی خاورمیانه، از سویی دیگر بیماری ابولا که از سال ۱۹۵۷ شروع شد تا سال ۱۹۷۶ ادامه داشت، بیان کننده این موضوع است که شوک اقتصادی حاصل از بیماری کووید ۱۹ از نظر اقتصادی تبعات گسترده‌تری نسبت به سایر پاندمی‌های قبل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


• اقتصاد کشور‌ها با حمل و نقل بین مرزی افراد، دانش، خدمات، کالا، سرمایه، مالی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بانکداری بین المللی و نرخ ارز نمود پیدا می‌کند. بانک‌ها مراکز مناسبی برای همه‌گیری بحران سرمایه مالی و بحران بانکداری بین المللی هستند. بعد از بحران مالی و توقف درآمد در نهایت عدم پرداخت بدهی به بانک‌ها شاهد ورشکستگی جهانی خواهیم بود. تقریبا همه کسب و کار‌ها وام می‌گیرند و به منظور پرداخت بدهی به دنبال خلق درآمد هستند. اگر شوک کوروید ۱۹ منجر به توقف درآمد جهانی شود احتمال ورشکستگی جهانی وجود دارد.
• تجارت جهانی با تولید کالایی در یک کشور و فروش یا عرضه آن در کشوری دیگر ایجاد می‌شود؛ با توجه به اینکه تولید کالا به تعویق افتاده‌است، شاهد افت شدید تقاضا و همان رکود اقتصادی خواهیم بود. این تبعات اقتصادی محدود به یک کشور نیست و در سطح دنیا در حال گسترش است. به طور کلی با کاهش تقاضا و کاهش تولید که کووید ۱۹ ایجاد کرده است ضربه قابل توجهی به شرکت‌های تجاری در سراسر جهانی وارد شده است. این شوک زنجیره عرضه و تقاضا رادر جهان را مختل کرده است و نوید ورشگستگی جهانی را می‌دهد.
• توقف ناگهانی جریان سرمایه بحران دیگری است که می‌توان پیشبینی کرد؛ به عنوان مثال بحران منطقه یورو موجب توقف ناگهانی وام و بروز مشکل در سایر کشور‌ها در اواخر دهه ۱۹۹۰ شد. از سویی دیگر شوک منفی قیمت نفت برای خاورمیانه بزرگ‌ترین شوک نفتی بوده است که جهان تجربه کرده است که دود این شوک منفی بیشتر به چشم خاورمیانه می‌رود. این بحران مشکلات عدیده‌ای برای روند اجرایی کردن بودجه کشور‌های صادرکننده نفت را به وجود می‌آورد.
• در بحران‌های مالی نرخ ارز در انتقال بحران نقش کلیدی دارد. در بحران‌هایی نظیر بحران آسیا، کشور‌هایی متضرر شدند که پول رایج را قرض گرفته و کسب درآمدشان با واحد پول دیگری است. کاهش ارزش پولی بعضی کشور‌ها سبب می‌شود تا نتوانند نرخ بهره پولی را که گرفته اند پرداخت کنند، بسیار متضرر شوند.
• سه کشور قدرتمند اقتصادی آسیای شرقی چین، کره جنوبی و ژاپن بیش از ۲۵ درصد واردات از آمریکا و بیش از ۵۰ درصد محصولات الکترونیکی و کامپیوتری آمریکا را تولید می‌کنند. مجله اکونومیست به آسیب پذیری صنایع الکترونیکی اشاره می‌کند که کمترین میزان تولید روبرو هستند. از سویی دیگر بخش خودروسازی آسیای شرقی به دلیل اختلال در زنجیره بین الملل به طور قابل توجهی با مشکل روبرو شده است. به عنوان مثال شرکت خودروسازی نیسان در ژاپن تعطیل است. این شوک به اروپا هم رسیده است.
با همه موارد ذکر شده اهمیت نحوه برخورد کشور‌های مختلف که با کووید ۱۹ و تبعات منفی آن بسیار مهم است. پیش‌بینی‌ها خبر از بحران اقتصادی جهانی با ماندگاری طولانی مدت می‌دهند و واقعیت تلخ این است که فعلا درمان قطعی یا واکسنی برای مهار این بیماری نداریم و تنها چیزی که موجود است همان درمان‌های قابل استفاده برای کنترل سایر اپیدمی‌ها است.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کووید ۱۹ کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۳۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است