Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:43:02 GMT

ناتوانی دولت برای سرپا نگهداشتن صنایع چوب و کاغذ مازندران

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۰۰۸۲۶

ناتوانی دولت برای سرپا نگهداشتن صنایع چوب و کاغذ مازندران

در واگذاری‌ها سهام کارخانجات به خواص رد‌پایی جز بی‌تدبیری دولت و عده‌ای مدیران نالایق دیده نشده است، واگذاری‌هایی که به کام مردم تلخ و همراه با تنش‌های اجتماعی و نا امیدی مردم و ورود ویژه دستگاه قضائی برای حفظ منافع عمومی بود.

خبرگزاری فارس مازندران؛ سرویس اقتصادی| طی سال‌های اخیر به بهانه عدم صرفه اقتصادی، فرسودگی تجهیزات و ضرورت ورود بخش خصوصی به صنعت، سهام برخی از کارخانجات کشور از طریق رانت، به خواص واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این واگذاری‌ها رد‌پایی جز بی‌تدبیری دولت و عده‌ای مدیران نالایق دیده نشده است، واگذاری‌هایی که به کام مردم تلخ و همراه با تنش‌های اجتماعی و ناامیدی مردم و ورود ویژه دستگاه قضائی برای حفظ منافع عمومی بود.

هر چند واگذاری سهام کارخانجات دولتی به شرکت، شخص و یا عده‌ای خاص به بهانه رونق تولید توسط بخش خصوصی ظاهری قشنگ دارد، ولی واقعیت این است که پول‌های باد آورده‌ای که در دست عده‌ای خاص در کشور است، باعث شده تا از این طریق و با استفاده از رانت سیاسی و یا اقتصادی برخی مسؤولان، با ظاهری فریبنده سهام شرکت‌هایی که در حال ورشکستگی بوده و یا به علت عدم حمایت مناسب دولت ظاهراً مقرون به صرفه نیست.

از این رو به راحتی به خودی‌های پشت پرده واگذار و طبق معمول مردم و کارگران زحمتکش همان صنعت یا صنایع وابسته آن و حتی تولید کنندگان مواد اولیه دچار ضرر و زیان فراوان شوند.

استان مازندران، گلستان و گیلان از جمله استان‌های کشور هستند که دولت به بهانه حفظ محیط زیست، ضرورت رونق کشاورزی و غیره، همواره مانع ایجاد کارخانجات بزرگ و صنعتی در این استان‌ها شده و همین کارخانجاتی که در ادوار گذشته به صورت کارشناسی شده و بنا به ضرورت امر تولید و رونق کسب و کار، اشتغال‌زائی و با توجه به فراهم بودن مواد اولیه ایجاد شده است، بخاطر بی‌تدبیری دولت و برخی مدیران نالایق یا تعطیل و یا واگذار شده است.

در این بین از جمله صنایع مورد نیاز کشور که همواره باید سرپا باشد صنایع چوب و کاغذ است و با توجه به نیاز مبرم کشور به این صنعت استراتژیک، اگر همین صنعت که مواد اولیه آن در شمال کشور به راحتی و با کمترین هزینه در دسترس است، نیز امروز یا فردا به بهانه واگذاری قسمتی یا کل سهام آن به بخش خصوصی تعطیل شود، چاره‌ای جز وابستگی نخواهیم داشت.

و نتیجه‌اش بحران‌هایی همچون بحران کاغذ در طی سال گذشته و مواردی از این قبیل است بطور حتم مفسدان اقتصادی و دشمنان واقعی مردم پشت پرده این موضوع نفع خواهند برد.

حال اگر واکاوی منطقی و کارشناسانه بر این بی‌تدبیری و حرکت غیرمنطقی بانک ملی (شرکت آینده پویا) به نمایندگی از دولت، در خصوص واگذاری سهام صنایع چوب و کاغذ مازندران داشته باشیم، چند نشانه وجود خواهد داشت.

 عدم توانمندی دولت برای سرپا نگهداشتن کارخانجاتی حیاتی از این قبیل، عدم توجه به مطالبه عمومی جامعه برای رونق و جهش تولید، عدم توجه به اشتغال، عدم توجه به تکیه بر توان ملی، چراغ سبز به دشمنان برای تعطیلی تدریجی کارخانجات در آینده و وابستگی به بیگانه، همراهی دولت برای ورشکستگی صنایع و تولید کنندگان وابسته به صنعت چوب و کاغذ.

این مردم چقدر باید شاهد بی‌تدبیری، تصمیمات غلط و غیرکارشناسانه برخی مدیران باشند، مردم مازندران چقدر باید شاهد بی‌تدبیری مرکزنشینان باشند، یک روز انتقال آب دریای خزر، یک روز واگذاری سهام کارخانجاتی حیاتی که تنها نور امید کارگران است، یک روز صدور مجوز واردات برنج و مرکبات در فصل برداشت.

چند سؤال کلیدی در خصوص آگهی واگذاری سهام صنایع چوب و کاغذ مازندران برای مردم وجود دارد که بد نیست توسط رسانه ملی و کارشناسان مطلع واکاوی و به اطلاع مردم برسد، پشت پرده این واگذاری‌ها چه رانت سیاسی و یا اقتصادی وجود دارد، کدام واگذاری کارخانجات دولتی به بخش خصوصی در دراز مدت موفق بوده است.

 پس از چند سال و آن هم در کوتاه مدت منجر به ورشکستگی، تعطیلی و سردرگمی کارگران نشده است، چرا تدبیر مدیران دولتی هیجانی و غیرکارشناسانه برای اینگونه موارد است، ذینفعان واقعی واگذاری‌ها چه کسانی هستند.

 آیا بانک ملی به عنوان عامل اجرایی واگذاری این سهام از سوی دولت نمی‌تواند بجای واگذاری سهام این شرکت با فروش املاک خود که در سطح کشور با پول همین مردم زحمتکش ساخته، خریداری یا تملک شده است مشکلات مجموعه خود یا دولت را حل کند.

 مدیران سیاسی استان مبلغان پس از بحران هستند یا مدافعان مردم قبل از تصمیم‌گیری و بی‌تدبیری مرکزنشینان، حنای مدیران استانی برای رفع مشکل مردم پر رنگ‌تر است یا رانت‌های سیاسی و اقتصادی عده‌ای، اینها تنها نمونه‌ای از سوالات پیش روی مردم در خصوص آگهی واگذاری سهام صنایع چوب و کاغذ مازندران است.

بطور حتم هر گونه تصمیمات غلط و بی‌تدبیری‌هایی از این قبیل و پافشاری بر اجرایی کردن آن در آینده، تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شدیدی برای مازندران خواهد داشت که شاید برای مرکزنشینیان اهمیتی نداشته و دود آن به چشم مردم زحمتکش و نجیب استان بخصوص کارگران این شرکت و صنایع و تولید‌کنندگان وابسته به آن خواهد رفت.

امیدواریم در سالی که بنا به ضرورت کشور، رهبر انقلاب آن را سال جهش تولید معرفی کرده، بی تدبیری‌های از این قبیل از سوی برخی محافل و مدیران دولتی باعث توقف و کندی تولید و کاهش انگیزه مردم نشود.

مردم استان از مسؤولان ارشد استان انتظار دارند نه به صورت تبلیغی و سمبلیک بلکه به صورت عملی از منافع استان و مردم نجیب آن در همه امور دفاع کنند و برای حفاظت از میز و صندلی خود تسلیم تصمیمات عجولانه، بی‌تدبیرانه و غیرکارشناسانه برخی مرکزنشینان نشوند. نباید پس از بحران به فکر جمع کردن بحران بود، بلکه پیشگیری بهتر از درمان است و اقدام مناسب امروز نیز برای فردای بحرانی احتمالی نیز دیر نیست. 

این یادداشت تنها یک هشدار برای حال و آینده استان است که ورود دستگاه قضائی به آن همچون یک سال اخیر، می‌تواند باعث حل بی‌تدبیری‌ها و تنش‌های احتمالی آینده شود.

انتهای پیام/۳۱۴۱/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مازندران دولت چوب بخش خصوصی صنایع چوب و کاغذ مازندران واگذاری سهام واگذاری ها بخش خصوصی بی تدبیری عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۰۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالک جدید، نام باشگاه فوتبال استقلال را عوض کرد

صنایع پتروشیمی خلیج فارس پسوند «خلیچ فارس» را به نام این باشگاه اضافه می‌کند.

با واگذاری سهام باشگاه استقلال به هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کم کم شاهد تغییرات جدید در این باشگاه خواهیم بود.

بنابر روایت ورزش سه، یکی از این تغییرات که پس از جلسه امروز مدیران پتروشیمی خلیج فارس با اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال زمزمه‌های آن مطرح شده، اضافه شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال است.

در حالی که همزمان با تکمیل مراحل واگذاری پسوند ایران از نام باشگاه استقلال برداشته شده بود، حالا شنیده‌ها حاکی از آن است که قرار است عبارت خلیج فارس به نام استقلال اضافه شده تا این باشگاه از فصول آینده با نام استقلال خلیج فارس در مسابقات فوتبال داخلی و بین‌المللی شرکت کند.

پیش از این پسوند آبی پوشان، ایران بود و حتی در سامانه کدال و نامه های اداری و رسمی از این تیم به عنوان استقلال ایران یاد می شد که حالا به نظر می رسد باید شاهد تغییر آن به استقلال خلیج فارس باشیم.

دیگر خبرها

  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • اعلام نحوه واگذاری سهام به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • مالک جدید، نام باشگاه فوتبال استقلال را عوض کرد