Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:42:05 GMT

حذف آلاینده پساب با الیاف نانویی

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۱۹۵۶

حذف آلاینده پساب با الیاف نانویی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نخ‌هایی را با استفاده از نانو ذرات اکسید تیتانیوم عرضه کردند که قادر به حذف آلاینده‌ها از پساب است.

به گزارش ایسنا، بهاره مسیب‌‏زاده دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح با بیان اینکه این پروژه با عنوان "تصفیه پیوسته پساب با استفاده از منسوجات مبتنی بر فناوری نانو" اجرایی شده است، گفت: این پروژه با هدف ارائه روشی کارآمد با بازدهی بالا جهت تصفیه پساب صنعت نساجی و رنگ طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‏که در این پروژه راکتوری آزمایشگاهی طراحی شد که با استفاده از نخ‌‏های متشکل از نانوالیاف، پساب را در هنگام عبور و در لحظه رنگبری می‏‌کند، اظهار کرد: در ساخت این نخ‌‏ها از نانوذرات TiO2 (اکسید تیتانیوم) بهره بردیم که کارایی زیادی در تخریب پساب دارند. 

مسیب‌زاده با اشاره به روند اجرای پروژه توضیح داد: ابتدا نخی از نانوالیاف حاوی نانوذرات TiO2 به روش الکتروریسی با دو نازل تولید شده، سپس در راکتور آزمایشگاهی طراحی شده قرار گرفت. در این راکتور نخ همواره در تماس با جریان پساب قرار می‎گیرد و آلاینده‌‏های موجود در پساب را تخریب می‏‌کند. این راکتور در زدودن آلاینده‌های آلی از پساب کارخانه‌ها به ویژه در شرایطی که پساب دارای رنگ و بو است ولی به لحاظ شاخص‌‏های بیولوژیکی مشکلی ندارد، کارایی دارد.

مجری طرح خاطر نشان کرد: استفاده از نخ متشکل از نانوالیاف به عنوان بستر برای نگه‏داری نانوذرات، به دلیل نسبت سطح به حجم فوق العاده بالای نانوالیاف، باعث افزایش سطح مشترک بین نانوذرات و آلاینده‎ها و در نتیجه منجر به افزایش راندمان تخریب آلاینده‏‌های موجود در پساب خواهد شد.

این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر حذف مرحله پرهزینه زدودن نانوذرات از پساب را از دیگر مزایای این محصول نام برد و یادآور شد: در این طرح سرعت تخریب پساب نسبت به روش‏‌های دیگر بالاتر است؛ چراکه در روش‌‏های معمول از راکتور گسسته جهت تخریب پساب استفاده می‌‏شود ولی در این روش با استفاده از راکتور پیوسته سرعت حذف آلاینده‌‏ها از پساب افزایش چشمگیری خواهد داشت.

مسیب‌زاده با بیان این‏که در این طرح برای فعال کردن نانوذرات TiO2 جهت تخریب آلاینده‌‏ها از تابش فرابنفش بهره ‏بردیم، گفت: با افزایش سرعت تخریب آلاینده‎ها مصرف انرژی کاهش می‏‌یابد.

این پروژه در راستای پایان‏ نامه کارشناسی ارشد بهاره مسیب‌‏زاده و به راهنمایی دکتر محمد امانی تهران و مشاوره دکتر فرناز معماریان از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شده است.
 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تصفیه آب دانشگاه اميركبير نانوالياف پايان نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر آلاینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۱۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،خانم قمری با بیان اینکه شاخص کیفیت هوا در سلماس طبق آخرین داده‌های دریافتی ۱۱۸ است افزود: در نخستین ساعت‌های روز نیز کیفیت هوا در سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

او ضافه کرد: پایداری هوا، افزایش آلاینده‌ها به خصوص خودرو‌ها و وارونگی دما علت اصلی کاهش کیفی هواست.

خانم قمری اضافه کرد: لازم است شهروندان در چنین مواقعی از تردد‌های غیر ضروری در سطح شهر و نقاط پرتردداجتناب کنند.

او توصیه کرد: بیماران خاص، بیماران تنفسی و قلبی نیز تا رفع این شرایط از منزل خارج نشده و در معرض هوای آلوده قرار نگیرند.

قمری گفت: کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی، جلوگیری از فعالیت توام با آلودگی واحد‌های صنعتی آلاینده محیط زیست نیز باید مورد توجه همگان باشد.

دیگر خبرها

  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • واحدهای آلاینده سمنان زیر ذره‌بین دستگاه قضا
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»