Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا شکوهی کارشناس صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز،با اشاره به جهش تولید در شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: طی سال‌های اخیر به شرکت‌های دانش‌بنیان توجه بیشتری شده است تا جاییکه در این عرصه به تکنولوژی و فناوری‌های بروز و کارآمد دست پیدا کردیم.

وی تصریح کرد: قبلا در حوزه صنعت نفت ما برای ساخت تجهیزات و تامین کالای مورد نیاز از روش مهندسی معکوس استفاده می‌کردیم که به دلیل تحریم‌ها امکان خرید تجهیزات وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که نیاز کشور تامین می‌شد اما هیچ آورده‌ای در بخش دانش فنی ایجاد نمی‌کرد. به مرور زمان این بحث در میان بود که ما نیازمند دانش فنی و بومی‌سازی تجهیزات هستیم. اکنون به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تجهیزات و اقلام کلیدی این صنعت در داخل کشور از صفر تا صد طراحی و ساخته می‌شود.

شکوهی افزود: حال که شرکت‌های دانش‌بنیان این مسیر را هموار کردند و توانستند به جایی برسند که نه تنها نیاز کشور به کالاها و تجهیزاتی صنعتی را تامین کنند بلکه دانش فنی آن را نیز بدست آوردند. دیگر اینطور نیست که موضوعی زودگذر باشد می‌توانند با بهرهگیری از دانش‌فنی، کالاها و تجهیزات مشابه را در گریدهای محتلف و در احجام مختلف تولید کنند.

این کارشناس با اشاره به بیماری کووید19 و تاثیر آن در این صنعت گفت: متاسفانه تمام دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند؛ اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که ایران در کنار این مشکل، مشکل بزرگی به نام تحریم دارد که اقتصاد این کشور را بیش از پیش تحت تاثیر قرار داده است. همچنین تغییرات ناگهانی نرخ ارز و عدم ثبات قوانین نیز باعث شده که اکثر شرکت‌های تولیدی دانش‌بنیان در این بین متحمل ضرر و زیان شوند. همچنین به دلیل نبود حمایت از طرف دولت بسیاری از طرح‌های دانش‌بنیان به نتیجه نرسیده است.

وی ادامه داد: در حقیقت بی ثباتی قوانین واردات بی‌رویه کالاها و تجهیزات مشابه از سوی شرکت‌های واسطه‌ای مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان را دوچندان کرده است. برای نجات این بخش باید دولت آستین بالا زده و از انها حمایت کند. هیچ‌کدام از دانش‌بنیان‌ها از دولت کمک مالی نمی‌خواهند بلکه همه آنها به دنبال تضمین خرید کالاهایشان و تجهیزات هستند. بنابراین باید سازمان‌های ذیربط این تضامین را در اختیار شرکت‌ها قرار دهند تا آنها بتوانند به تولید و اشتغال‌زایی خود ادامه دهند.

شکوهی تصریح کرد: برای تحقق جهش تولید در کشور نیاز به یک عزم ملی داریم که با رفع موانع و خلاء‌های قانونی به این شرکت‌ها کمک کنند.

وی تأکید کرد: در حقیقت شکست ناپذیر شدن ایران در برابر تحریم‌های اقتصادی فقط با کمک و به خدمت گرفتن دانش و علوم روز در تمام عناصر زنجیره تولید میسر است. به همین دلیل جهش تولید را می‌شود به نحوی جهش نرخ ایجاد ارزش افزوده در تولید دانست و اینجاست که نقش دانش‌بنیان‌ها کاملا به چشم می‌آید. برای ایجاد ارزش افزوده باید خام فروشی به‌ویژه در حوزه معادن را به سمت تولید و فروش فرآورده‌ها سوق دهیم. ارتقا کیفیت تولید از عوامل موثر حضور، تقویت و پایداری در بازارهای هدف و پرسود برای فعالان اقتصادی است و کاهش هزینه‌ها و افزایش نرخ بهره‌وری تولید از دیگر لوازم خلق ارزش افزوده در صنایع کشور است.

شکوهی خاطرنشان کرد: در حقیقت همه راهکارهای مذکور تنها با مساعدت دانش میسر و ممکن می‌شود و به عنوان یک فعال اقتصادی معتقدم از آنجایی که هسته بنیادی استارتاپ‌ها دانش محور بوده و تکنولوژی‌های نوین پتانسیل رشد فوق العاده‌ای به آنها داده، چنانچه بر مدیریت صحیح و منطقی استوار شوند و در حوزه حاکمیتی و برنامه‌ریزی مورد توجه و باور پذیری قرار بگیرند می‌توانند نقش موثری در حرکت پرشتاب و گردش بخش‌های مختلف اقتصاد ایران به سمت یک نگرش دانش محورانه مفید داشته باشند، بر این اساس در یک بازه زمانی کوتاه شاهد تغییرات بزرگ در نظام اقتصادی کشور خواهیم بود.

انتهای پیام/

169 / 336 دانش بنیان صنعت نفت نرخ ارز اقتصاد تورم جهش تولید توسعه فناوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانش بنیان صنعت نفت نرخ ارز اقتصاد تورم جهش تولید توسعه فناوری شرکت های دانش بنیان دانش فنی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ درباره جزئیات برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با رویکرد توجه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، اردیبهشت امسال و با محوریت پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۵۰ شرکت داخلی و خارجی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند که رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. برگزاری رویداد‌های جانبی در این نمایشگاه از جمله رونمایی از دستاورد‌های جدید حوزه سلامت و برگزاری جلسات گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از جمله دلایل اقبال شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه است.

دبیر نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳ درباره حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه هم گفت: تاکنون ۵۰ شرکت خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند. همچنین حضور هیات‌های مختلف خارجی علاوه بر آشنایی آنان با دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی، تسهیل کننده صادرات تجیهزات پزشکی نیز خواهد بود که این موضوع به ارزآوری این شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

خالقیان اشاره کرد: در دو دهه گذشته با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور توانسته ایم از یک کشور واردکننده تجهیزات پزشکی، به صادرکننده این تجهیزات تبدیل شویم، به نحوی که در حال حاضر تجهیزات پزشکی ساخت ایران علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشور‌های مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با اشاره به تولید تجیهزات الکترونیک پزشکی، تجیهزات خاص اتاق عمل و وسایل بخش‌های نگهداری ویژه توسط شرکت‌های دانش بنیان گفت: در دوران همه گیری کرونا، تجهیزات پزشکی مورد نیاز از جمله ضدعفونی کننده‌ها و دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور توسط فناوران ایرانی ساخته شد و نیاز داخل کشور را تأمین کرد.

وی افرود: تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالایی تولید می‌شوند. این موضوع، ایجاد بازار‌های صادراتی را تسهیل کرده است؛ به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های ترکیه با تجیهزات ایرانی تجهیز شده است.

خالقیان در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت گفت: جهت دهی حمایت‌های دولتی خصوصاً در موضوع ارز برای واردات مواد اولیه، تعدد تشکل‌های حوزه سلامت و مشکلات تعرفه گذاری از جمله چالش‌های حوزه سلامت است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی، این چالش‌ها مرتفع شود.

وی در پایان افزود: بخش قابل توجهی از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در حوزه سلامت اعم از دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و بر همین اساس، محوریت برگزاری نمایشگاه ایران هلث از سال ۱۴۰۳ به مدت سه دوره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین مرکز تجمع شرکت‌های حوزه سلامت اعطاء شده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۳) ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • حمایت از دانش‌بنیان‌ها و استفاده از جوانان متدین در دستور کار مسئولان قرار گیرد