Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اعضای هیأت مدیره خانه سینما اعلام شد که بیش از ۲۰ پروژه مستند درباره حماسه‌آفرینی کادر درمان در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اعضای هیأت مدیره خانه سینما دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در این نشست با اشاره به بینش عمیق اجتماعی جامعه هنری که قدرشناس تیم پزشکی کشور هستند، گفت: امروز مدافعان سلامت سلحشورانه در خط مقدم مبارزه با کرونا رشادت‌های جدی آفریدند و کارنامه بسیار درخشانی رقم زدند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران افزود: این یک سرمایه اجتماعی مضاعف برای تیم پزشکی و بهداشت و درمان ایجاد کرده و فرصتی است که به تلطیف ارتباطات بین مردم و جامعه پزشکی کمک می‌کند و یک همبستگی درون اجتماعی و بین فردی در جامعه شکل گرفته است.

زالی با اشاره به خدمات رسانی ایثارگرانه کادر درمان و بهداشت از روز‌های آغاز بحران با وجود کمبود‌های موجود، تأکید کرد: از ابتدای شیوع بیماری تاکنون حدود ۵۸۰۰۰ بیمار کرونایی را در تهران بستری کردیم که با تلاش کادر درمان بسیاری از آنان ترخیص شده‌اند.

وی با اشاره به خاطرات تلخ و شیرین، وقایع و رشادت‌ها و حماسه آفرینی‌هایی که در این دوران در عرصه خدمت رسانی رخ داده است بر ضرروت مستندسازی این صحنه‌های خدمت رسانی تأکید کرد.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران گفت: این صحنه‌های زیبا گذراست و نیاز است تا این حماسه آفرینی‌ها و رشادت‌ها را مستندنگاری کرد و به آیندگان منعکس کرد.

زالی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط ویژه این بحران، عرصه جهانی نیز از این مستندسازی‌ها تهی است، خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط ویژه بحران، این کار دشوار است و شاید در کشور ما که تیم توفیق بیشتری به کنترل پیدا کرده و ممارست حرفه‌ای تیم‌ها نیز بیشتر شده بتوانیم این مستند سازی را انجام دهیم؛ این قطعات تاریخی شاید دیگر تکرار نشود.

به گفته وی، برای مستندسازی حرفه‌ای باید کاری سیتماتیک با مبانی تکنیکال انجام دهیم و شاید الان بتوانیم سهم بیشتری از سینمای مستند را داشته باشیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، جایگاه سینمای مستند ایران را ممتاز برشمرد و افزود: بسیاری از بزرگان از دریچه مستندسازی به عرصه هنر سینما معرفی شدند و شاید بتوانیم یک بازآرایی در بحث سهم بیشتر سینمای مستند داشته باشیم.

زالی همچنین به شکل گیری همبستگی اجتماعی در زوایای پنهان شهر در این بحران اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر در سایه شهرنشینی و صنعتی شدن کم رنگ شده بود و بر وقایع نگاری و مستند سازی این صحنه‌های زیبا تاکید کرد.

وی در ادامه گفت: تمام محور‌های موجود می‌تواند به طور خاص یک سناریو تلقی شود و سناریو‌های فراوانی را در ذهن افراد مبتکر فراهم کند که در فضای داستان سرایی یا فضای واقعی‌تر به این‌ها توجه شود؛ بنابراین در این مقطع مصادیق خوبی برای پرداختن به فیلمنامه نویسی و سناریو نویسی با اتمسفر موجود در مجموعه وجود داشته باشد.

ساخت سریال یا فیلم بلند سینمایی از حماسه آفرینی مدافعان سلامت، توجه به فضای پنهان تلخ و تراژدیک کرونا، نحوه سوگواری خانواده متوفیان، مصاحبه با بهبودیافتگان، تصویرسازی وقایع با توجه به ابعاد مختلف انسان شناسی و جامعه شناسی و روانشناسی در بحران، حمایت از اهالی سینما، استفاده از ظرفیت تاثیر گذار هنرمندان برجسته کشور در انتقال مفاهیم بهداشتی و آگاه سازی عمومی از دیگر موارد مطرح شده توسط زالی در این نشست بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: زیبایی، جذابیت و لطافت هنر سینما می‌تواند در خدمت بخشی از آموزش همگانی قرار گیرد و با ارتقای بهداشت حرفه‌ای و سطح آگاهی مردم در کنترل وقطع زنجیره بیماری ما را بهتر یاری کند.

تهیه پروتکل برای سینما‌ها

زالی تدوین پروتکل بهداشتی مشترک برای بازگشایی سینما‌ها در آینده را لازم دانست و با اشاره به اهمیت صیانت از سلامت افرادی که به سینما مراجعه می‌کنند، تدوین یک شیوه نامه اجرایی، به‌هنگام، پویا و متناسب با نگاه کاهش خطر را ضروری برشمرد.

وی تأکید کرد: در این شیوه‌نامه باید به تهویه هوا، نحوه فروش بلیت و نشان‌دار کردن صندلی‌ها، فاصله‌گذاری‌ها، کاهش زمان حضور افراد برای نمایش فیلم، تنظیف و ضدعفونی سینما بین سانس‌ها، عدم مصرف مواد غذایی در سینما، استفاده از ابزار کنترلی مثل تب سنجی، محدودیت سنی توجه شود.

زالی در این نشست به طور مفصل به بیان توضیحاتی در خصوص ویژگی‌ها، بیماری زایی، شرایط بقا، ساختار ژنتیکی، نحوه انتقال و انتشار بیماری نوپدید کرونا ویروس پرداخت.

آمادگی کامل خانه سینمای ایران برای همکاری با ستاد مقابله با کرونای استان تهران

همایون اسعدیان رئیس هیأت مدیره خانه سینما در این نشست به نمایندگی از تمامی اهالی سینما از زحمات و ایثار اعضای ستاد مقابله با کرونا و تمامی کادر پزشکی و بهداشت و درمان کشور در راستای خدمت رسانی به بیماران کرونایی صمیمانه سپاسگزاری کرد.

وی با اشاره به اقدامات خانه سینما در زمینه آماده سازی کلیپ‌های آموزشی و فیلم‌های تقدیر از مدافعان سلامت از ابتدای شیوع کرونا تا کنون، آمادگی همه جانبه سینمای ایران را برای همکاری با ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد.

اسعدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعطیلی پروژه‌های سینمایی از اوایل شیوع بیماری، تدوین پروتکل‌های مورد نیاز برای آغاز فعالیت سینما از چرخه تولید تا نمایش با مشارکت ستاد را ضروری و بر حضور نمایندگانی از خانه سینما برای تهیه این پروتکل‌ها تأکید کرد.

وی افزود: پس از ابلاغ دستورالعمل ستاد تمام پروژه‌های سینمایی را با توجه به صیانت از سلامت افراد تعطیل کردیم و البته با همبستگی و تمهیداتی نیز مشکلات اقتصادی افراد را تاحدودی رفع کردیم؛ تلاش‌های مدافعان سلامت کشور در بحران کرونا در تاریخ ماندگار است.

یکی از اعضای هیأت مدیره خانه سینما تلاش‌های کادر پزشکی و درمان و بهداشت کشور در بحران کرونا را در تاریخ ماندگار برشمرد و خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰ پروژه مستند از حماسه آفرینی کادر درمان در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است.

وی با بیان اینکه آگاه سازی مردم وظیفه ماست، افزود: چگونه می‌توانیم در این جنگ تمام عیار علیه کرونا شما را همراهی کنیم. ما سرباز شما و گوش به فرمان ستاد مقابله با کرونا هستیم و هر کمکی که بتوانیم در این راستا ارائه خواهیم کرد.

به گفته وی، خانه سینما یک نهاد صنفی متشکل از ۳۲ صنف سینمای ایران است که می‌تواند در مستندسازی وقایع، رخداد‌ها و موضوعات مورد نیاز در بحران کرونا ستاد را یاری دهد.

به گفته اعضای خانه سینما، فیلم‌هایی که در آینده در خصوص کرونا ساخته می‌شود از منظر پزشکی و یا جامعه شناسی می‌تواند باشد.

از منظر جامعه شناسی در سال‌های اخیر افراد با خانه غریبه شده اند و با شیوع کرونا به جایی برگردانده شده که با آن نا آشناست. مکانیسم زندگی در جامعه مدرن به گونه‌ای شده که خیلی چیز‌ها را فراموش کرده بود، اما کرونا انسان‌ها را به خانه برگرداند، به وضعیتی که به نوع دیگری به جهان نگاه کند و امیدوارم که هنرمندان جوان در آینده از این زاویه به بحران کرونا نگاه کنند.

اعضای هیأت مدیره خانه سینما در خاتمه آمادگی کامل این نهاد را برای مستند سازی و یا هر کمک دیگری اعلام کرده و از ستاد مقابله با کرونا خواستند که موضوعات مورد نیاز خود را اعلام کند تا انجام دهند و نقش کوچکی در تصویرسازی این حماسه‌ها و لحظات داشته باشند.

در خاتمه این نشست مقرر شد در هفته آینده تیمی از معاونت امور بهداشتی با مشارکت اهالی خانه سینما به تدوین این پروتکل بپردازند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ساخت مستند خط مقدم مبارزه با کرونا اعضای هیأت مدیره خانه سینما ستاد مقابله با کرونا مدافعان سلامت حماسه آفرینی بحران کرونا کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی

بخشی از مطالعات آماری در ایالات مختلف نشان داده است همچنین موارد ابتلا به یک «وضعیت حاد سلامت روان» که بیشتر به عنوان یک اختلال روان پریشی، اختلال دوقطبی یا یک اضطراب شدید یا اختلال خوردن تعریف می‌شود و به طور قابل توجهی عملکرد و زندگی روزمره افراد را مختل می‌کند، در بین آمریکایی‌ها رو به افزایش است.

از سوی دیگر بررسی‌های اخیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز تایید می‌کند با گذر زمان و افزایش مشکلات و بحران‌ها در زندگی بشر امروزی، شمار افرادی که به نوعی از اختلالات روان دچار هستند، بیشتر و بیشتر می‌شود و همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که بنابر آمارهای قبلی از هر هفت نوجوان یک نفر به این اختلالات دچار است این آمار می‌تواند نگران کننده‌تر باشد.

این سازمان اعلام کرد در سال نخست همه گیری کووید-۱۹ میزان ابتلا به اختلالات شایع روان از قبیل افسردگی و اضطراب بیش از ۲۵ درصد افزایش داشته است.

تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پیش‌تر خاطر نشان کرد تمامی افراد به گونه ای با بیماران مبتلا به اختلالات روان مواجه هستند. برخورداری از سلامت روان به مفهوم سلامت جسم است و تغییر سیاست و عملکرد در سلامت روان می تواند مزایای واقعی و اساسی برای افراد، جوامع و کشورها به همراه داشته باشد. سرمایه گذاری روی سلامت روان، سرمایه گذاری برای برخورداری از زندگی و آینده بهتر برای همه است.

آدهانوم با اشاره به اینکه هنوز در بیشتر کشورها اهمیت سلامت روان در اولویت قرار نگرفته است یادآور شد حتی پیش از آغاز همه گیری کووید-۱۹ تنها تعداد محدودی از افراد که به کمک نیاز داشتند به درمان‌های موثر و با کیفیت دسترسی داشتند. به طور مثال بیش از ۷۰ درصد از افراد مبتلا به روان‌پریشی در جهان از دریافت کمک محروم بوده‌اند.

اما آنچه انسان امروزی بیش از هر اختلال یا بیماری مشخص روانی دیگری با آن دست به گریبان است شرایط یا شنیده‌های استرس‌زا هستند و بسیاری از ما حتی گاهی بیش از حد خود را در معرض این استرس‌ها قرار می‌دهیم مانند پیگیری و دنبال کردن بیش از اندازه اخبار و وقایع ناخوشایند غافل از اینکه در این مورد یا بسیاری از رفتارها و اقدامات روزمره دیگر، نیازمند مدیریت فردی هستیم به گونه‌ای که سلامت روان و زندگی روزمره خودمان را مختل نکنیم.

کارشناسان سلامت نیز توصیه می‌کنند هرچند به واسطه دسترسی به اطلاعات می‌توانیم هر لحظه در جریان رویدادهای جهانی باشیم اما برای استفاده بهینه از این امکانات باید حد و مرزهایی را برای خود تعیین کنیم تا دچار آسیب‌های جدی جسمی و روانی نشویم و حتی در شرایط و موقعیت‌های سخت زندگی که برای بسیاری از مردم دنیا اجتناب‌ناپذیر هستند نیز بتوانیم تعادل عصبی - روانی خود را به شیوه‌ای مناسب حفظ کنیم.

یکی از هشدارهای متخصصان در اینگونه مواقع در مورد افرادی است که کنترل استرس و اضطراب خود را از دست می‌دهند و مدیریت احساسی آن ها دچار مشکل می‌شود. در این خصوص اصطلاحی وجود دارد که دوره ای از استرس شدید ذهنی یا عاطفی را توصیف می کند و روانپزشکان در گذشته آن را «بحران یا فروپاشی عصبی» می‌نامیدند. در این وضعیت روحی، استرس آنقدر زیاد است که فرد قادر به انجام فعالیت‌های عادی و روزمره نیست.

اصطلاح بحران عصبی یک اصطلاح بالینی نیست. این یک اختلال مرتبط با سلامت روان نیز نیست بلکه در گذشته از آن برای توصیف بسیاری از شرایط مختلف مرتبط با سلامت روان استفاده می‌شد اما امروزه دیگر توسط متخصصان استفاده نمی‌شود. با این حال، این بدان معنا نیست که وضعیت بحران عصبی یک پاسخ سالم به استرس است. در واقع، کاملا برعکس است و گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک مشکل اساسی مانند افسردگی یا اضطراب باشد.

به علاوه هیچ دلیل مشخصی برای بحران عصبی وجود ندارد. هر چیزی که منجر به استرس بیش از حد شود می تواند آن را تحریک کند. به طور کلی، احساس استرس و ناتوانی در کنار آمدن با این وضعیت ممکن است منجر به احساس خستگی شدید شود که نتوانید وظایف عادی روزانه خود را انجام دهید. برخی از اتفاقات یا شرایطی که ممکن است موجب بحران عصبی شوند، شامل یک تراژدی ناگهانی در زندگی، یک تغییر اساسی در زندگی، استرس مداوم در محل کار (گاهی اوقات به عنوان «فرسودگی شغلی» شناخته می شود)، اضطراب، افسردگی، بد خوابی، مورد سوء استفاده قرار گرفتن و مشکلات اقتصادی هستند.

تجربه مقداری استرس بخشی طبیعی از زندگی است. هنگامی که احساسات بیش از حد طاقت فرسا می‌شوند، می‌توانند به یک بحران ذهنی کمک کنند. در حالی که تجربه این بحران می‌تواند ناتوان کننده باشد اما اقدامات و توصیه‌هایی وجود دارد که می توانید انجام دهید و تا حدی زیادی راهگشا هستند. شناخت علایم، انجام اقدامات پیشگیرانه و درمان می تواند کمک کننده باشد.

در واقع یک مرحله از بحران عصبی منجر به ناتوانی در عملکرد طبیعی، حداقل به طور موقت می شود. با این حال، چندین علامت می تواند نشان دهد که شما یا کسی که می شناسید، ممکن است در مسیر تجربه استرس طاقت فرسا باشید.

علایمی که باید جدی گرفته شوند

در ادامه به نقل از «وب ام دی»، برخی از علایم و نشانه هایی که باید مراقب آن ها باشید را معرفی می‌کنیم:

احساس علایم اضطراب یا افسردگی

احساسات و اعمال مرتبط با اضطراب یا افسردگی پاسخ های رایج به استرس هستند از جمله:

- عزت نفس پایین

- ترس

- تحریک پذیری

- نگرانی

- احساس درماندگی

- به راحتی عصبانی شدن

- کناره گیری از خانواده و دوستان

- از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه‌تان

- دشواری در تنفس

- گریه کردن غیرقابل کنترل

- افکار خودآزاری یا خودکشی

متخصصان تاکید دارند وقتی استرس مدیریت نشده و غیرقابل تحمل می‌شود، می تواند منجر به بحران عصبی شود.

مشکل در تمرکز

مطالعات نشان داده است که استرس هم بر ذهن و هم بر بدن شما تأثیر می گذارد. استرس طولانی مدت می تواند منجر به تغییرات ساختاری در مغز شود که می تواند بر حافظه شما تأثیر بگذارد و منجر به مشکل در تمرکز شود. در موارد شدید، کورتیزول بیش از حد حتی می تواند منجر به از دست دادن حافظه شود.

بی‌خوابی

برای برخی افراد، استرس بیش از حد ممکن است موجب بی خوابی شود و به خواب رفتن و در خواب ماندن سخت شود. وقتی نمی توانید بخوابید، مغز و بدن شما نمی توانند ریکاوری شوند که به نوبه خود می تواند منجر به بدتر شدن استرس و اضطراب شود. کمبود خواب همچنین می تواند بر سلامت جسمی شما و همچنین عملکرد ذهنی شما تأثیر بگذارد. برخی دیگر ممکن است با پرخوابی به استرس پاسخ دهند که ممکن است به مشکلات روحی و جسمی نیز منجر شود.

خستگی مفرط

استرس بیش از حد ممکن است موجب ایجاد احساس خستگی شدید شود. ممکن است به دلیل اینکه به اندازه کافی نمی خوابید احساس خستگی کنید یا حتی ممکن است به دلیل خواب زیاد احساس خستگی کنید. با گذشت زمان، خستگی مزمن همراه با استرس می تواند منجر به فروپاشی روانی شود.

تغییرات در اشتها

استرس می تواند تغییراتی در اشتهای شما ایجاد کند. برخی افراد با پرخوری با استرس مقابله می کنند که می تواند منجر به افزایش وزن ناخواسته شود. برای برخی دیگر، استرس می تواند منجر به کاهش اشتها شود.

مشکلات گوارشی

استرس و اضطراب می تواند منجر به مشکلات معده مانند گرفتگی عضلات، نفخ، یبوست و اسهال شود. اگر مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر هستید، استرس ممکن است موجب تشدید و عود بیماری شود که می تواند سبب ناراحتی گوارشی شود. اگر استرس دارید و شروع به مشاهده هر یک از این علایم کرده اید، می تواند نشانه ای از این باشد که شما در راه یک فروپاشی عصبی هستید.

توهمات

در برخی موارد، استرس شدید حتی می‌تواند موجب توهم شود. ممکن است چیزهایی را بشنوید یا ببینید که واقعاً وجود ندارند.

استرس غیرعادی نیست و درمان دارد

غیرعادی نیست که در زندگی تحت فشار قرار بگیرید. اگر احساس می کنید استرس شما بیش از حد شده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن ها ممکن است شما را به یک روانشناس یا روانپزشک ارجاع دهند. پزشک شما همچنین ممکن است بتواند درمان علایم فیزیکی را ارائه دهد.

درمان مناسب برای بحران عصبی عمدتا به علت آن و شرایط بیمار بستگی دارد. برخی از راهکارهای مفید و درمان‌های رایج آن عبارتند از:

تغییرات در سبک زندگی

خستگی ذهنی یکی از ویژگی های رایج برای یک بحران ذهنی است. برای برخی، استراحت و کاهش استرس می تواند یک درمان خانگی موثر باشد. این تغییرات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- کاهش تعداد تعهدات روزانه

- پیاده روی یا اضافه کردن نوعی ورزش به معمول روزانه

- داشتن یک رژیم غذایی سالم

- استراحت کردن در زمان نیاز

- مدیتیشن

- گذراندن زمان در طبیعت

دارو درمانی تحت نظر متخصص

پزشک متخصص نیز ممکن است داروهای افسردگی یا داروهای ضد اضطراب را برای کمک به علائم بحران عصبی تجویز کند. اگر استرس شما سبب بی خوابی می شود، ممکن است یک داروی خواب برای شما تجویز شود. اختلال در خواب می تواند استرس و اضطراب را بدتر کند.

روان درمانی

روان‌درمانی که به عنوان «گفتار درمانی» نیز شناخته می‌شود، به شما کمک می‌کند تا علایم فروپاشی عصبی و خطر ابتلا به یک فروپاشی عصبی دیگر را کاهش دهید. صحبت کردن با یک متخصص می تواند به شما کمک کند تا افکار خود را پردازش کنید و راه حل هایی ایجاد کنید که استرس و اضطراب شما را کاهش دهد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است