Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه دفتر تحکیم وحدت طی نامه‌ای به ریاست سازمان صدا و سیما، خواستار شفافیت در متن قراردادها، معاملات و ساختار مالی این سازمان در یک ماه آینده شد.

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، اتحادیه دفتر تحکیم وحدت طی نامه‌ای به ریاست سازمان صدا و سیما، خواستار شفافیت در متن قراردادها، معاملات و ساختار مالی این سازمان در یک ماه آینده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح زیر است:

« بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت جناب آقای علی عسگری

صداوسیما در روزهای سخت بحران کرونا در تلاش بود تا با ارتقای برنامه‌های خود، نقش خوبی را در این ایام ایفا کند. اگرچه که انتقادات جدی به برنامه ها وجود دارد که در ادامه مفصلا خدمتتان ارائه خواهد شد، ضمن عرض خسته نباشید نکاتی چند به نظر می رسد که لازم است آن را متذکر شویم.

اولا صداوسیما در مسیر تبدیل شدن به رسانه ملی به ایجاد اعتماد متقابل میان خود و مخاطبینش نیاز دارد، جهت تحقق این امر لازم است که در بازتاب صادقانه انتقادات نسبت به خود دقت کافی را داشته باشد. مصداق آن را می‌توان انتقاداتی دانست که نسبت به سریال پایتخت وارد بود و سازمان میتوانست با پذیرش این انتقادات و حرکت در جهت اصلاح آن، به وظیفه حق گرا و انتقاد پذیر بودن خود عمل کند، حال آنکه سیاست توجیه را جایگزین پذیرش انتقادات دانست. رسانه ملی برای آن که بتواند ابزاری برای بیان مطالبات عمومی از مسئولین باشد، ابتدائا باید مسیر نقدپذیری را از خود شروع کرده و صادقانه نقدها را بپذیرد و به آنان پاسخ دهد.

دوما ایجاد و تبیین دوگانه غلطی که میتواند سد اعتماد عمومی مردم را نسبت به سازمان بشکند، دوگانه ای به نام امید و آگاهی خواهد بود. متاسفانه شاهد بودیم به دلیل سوال بازیگری، یک برنامه تلویزیونی قطع شد و در انتهای برنامه دلیل قطعی را رسالت امید بخشی برنامه دانستند. اگرچه که در روزهای بعد تلاش شد با پخش برنامه هایی به سوالات پرسیده شده پاسخ داده شود، اما نباید فراموش کرد که همین مصادیق می تواند افکار عمومی را در رابطه سیاست های حاکم بر رسانه ی ملی تحت الشعاع قرار دهد و این ذهنیت را به وجود آورد که سازمان صداوسیما به جای آگاهی بخشی به تبلیغ و فیلتر واقعیت روی آورده است. لازم به ذکر است که موارد مطروحه چند مصداق می باشد و نمی توان آن را به تمام برنامه ها نسبت داد مانند برنامه هایی که در راستای کاهش التهابات اجتماعی تلاش کردند، اما به دلیل اهمال در همین مصادیق لازم است جهت رفع این مشکلات ریشه ای اقدامات جدی و عملی صورت گیرد.

سوما طی چند روز اخیر مطالبه‌ای در خصوص میزان درآمد بعضی از کارکنان و مجریان صداوسیما مطرح شده است.

بی توجهی و اهمال در اجرای قوانین مصوب باعث ایجاد چنین مشکلاتی شده که هر روز باعث تخریب جدی وجهه رسانه ملی جمهوری اسلامی می شود، عامل حل این مسائل محقق کردن شفافیت در ساختار صدا و سیما می باشد. براساس بند ب ماده ۳ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، صداوسیما مکلف است متن قراردادها، معاملات و... که در بند مذکور موجود است را در پایگاه اطلاعات وارد نماید. این پایگاه از چند سال پیش توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور راه‌اندازی شده و امکان بارگذاری متن قراردادهای موضوع این بند نیز فراهم شده است. اما متاسفانه اقدامی از ناحیه ی سازمان برای بارگذاری قراردادها صورت نگرفته، حال آنکه رسانه ملی برای اینکه دیده بان شفافیت باشد، موظف است از قواعد شفافیت پیروی کرده و ابتدائا اصلاح را از خود شروع کند.

با توجه به اینکه تا به حال این قانون مورد غفلت قرار گرفته، طبق این قانون از شما درخواست می شود در طی یک ماه آینده شروع به بارگذاری اسناد مذکور در متن قانون کرده و اجازه ندهید، شبهات اعتماد ملت را نسبت به تنها رسانه ی ملی مخدوش نماید.
لازم به ذکر است در صورت قصور در اجرای قانون تا روز ۷ خرداد ۹۹ دفتر تحکیم وحدت به منظور احقاق حق آگاهی ملی، این مسئله را از نهادهای قانونی پیگیری خواهد نمود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صدا و سیما وحدت شفافیت رسانه ملی دفتر تحکیم وحدت متن قراردادها صدا و سیما رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند

معصومه قاسمی قائم مقام رئیس خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور و فعال فرهنگی و اجتماعی استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فرارسیدن روز ملی خلیج‌فارس، گفت: رسانه‌ها باید در پاسداشت روز ملی خلیج‌فارس و تمدن این منطقه بزرگ که همواره مورد طمع قدرت‌های بین‌المللی بوده است به وحدت رویه برسند.

وی افزود: کشور کوچکی که بر روی نام خلیج‌فارس و جزایر آن ادعا دارد تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند به نوعی هم صدایی بین‌المللی ایجاد کند که اگر کنش رسانه‌ای ما هوشمندانه شود جلوی نقشه‌های آن‌ها گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: چه اشکالی دارد ما نیز برای موضوعات هویتی‌مان کار ویژه تعریف کنیم و رسانه‌هایمان را برای این مهم تقویت کنیم.

نایب رئیس خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: متأسفانه عمده کنش‌گری ما بر روی نام خلیج‌فارس منحصر در همین دهه نخست اردیبهشت ماه است در حالی که رقیب ما شبانه روز برای تعدی به خلیج‌فارس تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: ما هر سال ۳۶۵ روز فرصت داریم تا تمدن خلیج‌فارس را به مردم کشورمان و کشورهای دیگر معرفی کنیم؛ ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های استانی در این حوزه باید بالفعل شوند و امروز ما باید حداقل ۳۱ جشن خلیج‌فارس شناسی در ۳۱ مرکز استان می‌داشتیم اما متأسفانه این موضوع منحصر به کارهای نمادین در روز ملی خلیج‌فارس و در بین جمعی محدود شده است.

قاسمی اظهار داشت: پاسداشت خلیج‌فارس باید از جنبه مجازی و رسانه‌ای خارج شده و ملموس شود؛ توجه به تمدن خلیج‌فارس، احیا و حفظ ارزش‌های این تمدن و حفظ اکوسیستم تمدن خلیج‌فارس نیز باید به جد دنبال شود.

وی خاطرنشان‌کرد: لباس بومی مردمان خلیج‌فارس آثاری زنده در میراث فرهنگی این منطقه است اما متأسفانه شاهدیم که برخی کشورهای عربی به مالکیت این لباس فاخر دست درازی کرده و سعی در سرقت فرهنگی آن دارند.

سخنگوی خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: دست درازی به آثار هویتی منطقه خلیج‌فارس با رپرتاژ های سنگین در رسانه‌های بین‌المللی منتشر می‌شود تا برای مردم دنیا انگاره‌سازی‌های غلط شود.

قاسمی تاکید کرد: اگر ما در پاسداشت ارزش‌هایمان و داشته‌هایمان کوتاهی کنیم ارزش‌هایمان به یغما خواهد رفت و روزگاری خواهد رسید که باید تماشاچی باشیم که کشوری غریبه با تمدنمان برای خود ارزش افزوده خلق می‌کند.

کد خبر 6091055

دیگر خبرها

  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • برنامه‌های شهرداری تهران برای کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است