Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رئیس پور گفت: شیوع ویروس کرونا در اولین گام بر تولید ناخالص ملی اثر گذاشته و به دنبال آن این بخش از تولید فراتر از تحریم ها، کاهش محسوسی را تجربه می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی رئیس پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان در ارتباط با تاثیر ویروس کرونا بر بخش های مختلف اقتصاد کشور به خبرنگار راه آرمان گفت: شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان تبعات اقتصادی برای کشورها از جمله ایران به همراه داشت، امیدواریم با فروکش کردن این بیماری وضعیت اقتصاد کشور به سامان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما در ایران به دنبال شیوع کرونا و تمهیدات اقتصادی که برای مقابله با این ویروس اندیشیده شد، نوعی از وضعیت قرنطینه با عنوان فاصله گذاری اجتماعی مواجه شدیم که بهترین تصمیم در شرایط کنونی بود.

دکترای اقتصاد عمومی بیان کرد: بسیاری از کشورها به دنبال جلوگیری از اثرات کرونا بر اقتصاد کشور از اعمال قوانینی همچون قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی خودداری کردند.

همزمانی شیوع کرونا و تعطیلات نوروز از بروز خسارات شدید اقتصادی جلوگیری کرد

رئیس پور ابراز کرد: بروز کرونا و شیوع آن در کشور ما همراه با فرا رسیدن سال نو و تعطیلات نوروز بود اما اگر در زمان اوج فعالیت های اقتصادی این اتفاق صورت می گرفت، خسارت های بسیار بیشتری گریبان گیر اقتصاد کشور می شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان یادآور شد: البته در بسیاری از فعالیت های خدماتی به ویژه در ارتباط با بازرگانی داخلی، عمده یا اوج تقاضای فروش در بازار شب عید است اما با توجه به وقایعی که رخ داد این فرصت عملا از دست رفت.

وی تصریح کرد: در این برهه از زمان دولت به تنهایی قادر به بازگرداندن شرایط به حالت عادی نیست و نمی تواند تمامی ضررها و زیان های شیوع کرونا را مدیریت و کنترل کند.

دکترای اقتصاد عمومی عنوان کرد: حتی اگر در شرایط اقتصادی عادی غیر از تحریم قرار داشتیم و در حالت رونق اقتصادی به سر می بردیم باز هم تبعات شیوع کرونا دامن گیر اقتصاد کشور می شد.

رئیس پور بیان کرد: حال در شرایطی که تحریم های ظالمانه فراوانی علیه ایران اعمال شده و اقتصاد کشور شرایط مطلوبی ندارد، آینده پیش روی اقتصاد کشور مبهم است و باید هرچه سریع تر راهکارهای اساسی برای بهبود وضعیت اقتصاد در دستور کار قرار گیرند.

شیوع کرونا ۹۰ درصد از مشاغل خدماتی را تعطیل کرد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان ادامه داد: یکی از اعضای شورای کار به عنوان نماینده کارفرمایان در سخنان اخیر خود به تعطیلی ۹۰ درصدی مشاغل خدماتی به دنبال شیوع کرونا اشاره کرد.

وی تشریح کرد: در اقتصاد کشور ما، بر اساس آمار سهم اشتغال در بخش های مختلف، حدود ۶۰ درصد از اشتغال کشور در بخش خدمات قرار دارند، در حالیکه صنعت ۳۴ درصد از آن را شامل می شود و مابقی آن در بخش کشاورزی قرار دارد.

رئیس پور تاکید کرد: مهم ترین بخش تشکیل دهنده اشتغال در کشور خدمات است و عمده این خدمات به صورت غیر زنجیره ای ارائه می شود بدین معنی که خرده مشاغلی در کشور مشغول به ارائه خدمات هستند.

دکترای اقتصاد عمومی افزود: فعالیت هایی از قبیل هتلداری و فروشگاهی سهمی ۱۲.۵ درصدی از تولید ناخالص داخلی را تحت تاثیر قرار داده است، این ارقام مربوط به گزارش فصلی ایران، ارائه شده توسط مرکز آمار کشور است.

سهم اندک صنعت از مالیات بر ارزش افزوده در اقتصاد ایران

وی توضیح داد: در شرایط کنونی که ادعا می شود ۹۰ درصد از فعالیت های خدماتی با مالیات بر ارزش افزوده ۱۲.۵ درصد تعطیل شده، این آمار نشان می دهد که تاثیر پذیری اقتصاد از شیوع بیماری کرونا محدود بوده، اگر چه این سوال مطرح می شود که چرا بخش خدمات که سهم بزرگی از اشتغال را به خود اختصاص داده دارای این میزان مالیات بر ارزش افزوده اندک است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان یادآور شد: ناکارآمدی بخش خدمات و عدم تناسب حوزه خدمات با نوع فعالیت های اقتصادی که در کشور ما در حال انجام است، از سوی دیگر نوع صنعت و نوع منابعی که در اقتصاد ایران وجود دارد، مسبب این امر است.

رئیس پور مطرح کرد: صنعت و معدن کشور ما به واسطه وجود کارخانه های عظیمی همچون گل گهر سیرجان و ذوب آهن اصفهان سهم بسیار بالایی در تولید ناخالص داخلی کشور دارند.

دکترای اقتصاد عمومی بیان کرد: می توان امیدوار بود که تنها ۱۲.۵ درصد از تولید ناخالص ما در سال ۹۹ تحت تاثیر ویروس کرونا قرار خواهد گرفت، به عبارت دیگر هجوم آسیب های کلی ویروس کرونا بر اقتصاد ما حدودا ۱۲.۵ درصد است.

شیوع کرونا اشتغال را به شدت تحت تاثیر قرار داده است

وی ابراز کرد: کرونا، اشتغال را به شدت تحت تاثیر قرار داده است از این رو لازم است که توجه ویژه ای به این بخش داشته و با اتخاذ تدابیری ویژه پیامدهای آن را کاهش دهیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان اظهار کرد: آسیب های اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در چند بخش خلاصه می شود، که به صورت مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد را تحت تاثیر قرار می دهند.

رئیس پور در ارتباط با نحوه اثر آسیب های مستقیم بر اقتصاد کشور گفت: در اولین گام شیوع ویروس کرونا بر تولید ناخالص داخلی کشور اثر گذاشته و به دنبال آن این بخش از تولید فراتر از تحریم، کاهش محسوسی را تجربه می کند و در آمار سالانه مربوط به سال ۹۹ مشاهده خواهد شد.

اعمال تحریم ها ۳۰ درصد از حجم اقتصاد ایران را مختل کرده است

وی تصریح کرد: اعمال تحریم ها حدود ۳۰ درصد از اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار داده است به عبارت بهتر در ۲ سال گذشته حدود ۳۰ درصد از حجم اقتصاد ایران متاثر از تحریم ها دچار تلاطم شده چرا که علاوه بر تاثیر در فروش و عرضه نفت ایران، تاثیر بسیاری در سایر فعالیت ها که وابسته به واردات و صادرات بوده، اثر گذاشته است.

دکترای اقتصاد عمومی تاکید کرد: یکی دیگر از اثرات مستقیم کرونا بر اقتصاد تاثیر گذاری زیاد بر اشتغال است، بر فعالیت های واحدهای تولیدی اثر گذاشته و منجر به تعطیلی آن ها می شود از این رو در چند ماه آینده با حجم زیادی از تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و صنایع خرد رو به رو می شویم.

رئیس پور یادآور شد: دلیل تعطیلی واحدهای کوچک تولیدی از دست دادن بازار فروش به واسطه تعطیلی های ادامه دار، اعمال قانون فاصله گذاری اجتماعی و عدم دسترسی مردم به بازار است.

بحران کرونا رکود تورمی را با شدت بیشتری نمایان می کند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان عنوان کرد: به دنبال بروز بحران کرونا رکود تورمی با شدت بیشتری در کشور پدیدار می شود، بلافاصله پس از اینکه تولیدات کاهش پیدا کرده و البته تقاضای مردم تحت تاثیر نوسانات تغییر کند، علاوه بر افزایش قیمت سالیانه محصولات سبب تشدید فاکتور رکود تورمی در کشور می شود.

وی افزود: بازار خودرو در شرایط کنونی وضعیت بسیار نا به سامانی دارد به گونه ای که تعطیلی کارخانه های خودروسازی و آشفته بازار خودرو می تواند زنگ خطری برای سرایت به سایر بازارها باشد، در واقع تعطیلی فعالیت های اقتصادی گام به گام اثر سوء خود را نمایان می کند.

رئیس پور ابراز کرد: با توجه به اینکه تامین منابع دولت وابسته به فعالیت های شکل گرفته در اقتصاد همچون درآمدهای مالیاتی که از بخش های مختلف اقتصاد گرفت می شود، است به واسطه بروز تعطیلی های اجتناب ناپذیر و عدم توانایی پرداخت مؤدیان کوچک به ویژه استان ها و نواحی که فاقد صنایع بزرگ هستند، به شدت تحت تاثیر شیوع این بیماری قرار گرفته و بار هزینه ای سنگینی را بر دولت تحمیل می کنند.

لزوم آمادگی دولت برای مقابله با ابرچالش اقتصادی پسا کرونا

دکترای اقتصاد عمومی توضیح داد: دولت باید خود را برای مقابله با ابر چالشی که بعد از پایان کرونا در اقتصا ایران به وجود می آید، آماده کند.

وی در خصوص آسیب های غیر مستقیم شیوع کرونا بر اقتصاد ایران مطرح کرد: اثرات غیر مستقیم شامل اثرات روانی بازار و گیج شدن تقاضا باید جدی گرفته شود چرا که در حال حاضر بازار به واسطه تغییر نگرش مصرف کنندگان، نوع نگاه، احتیاط و حتی هجمه ای که برای برخی کالاها اتفاق می افتد سبب اشتباه تولیدکننده می شود.

رئیس پور گفت: از منظر اجتماعی ما مردم را سرمایه های اجتماعی می دانیم و در اقتصاد این گروه به عنوان یکی از فاکتورها وعامل تولید می شناسیم، زمانی که مردم از نظر روحی و روانی آسیب ببینند، مجموعه ای از هزینه های اجتماعی بر ما تحمیل می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان در پایان خاطرنشان کرد: اگر تعطیلی، بیکاری و یا از بین رفتن درآمدهای جامعه را در نظر بگیریم، می بینیم که این آثار می تواند در ماه های آینده اقتصاد کشور را درگیر کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحت تاثیر قرار داده کرونا بر اقتصاد برای مقابله تولید ناخالص اقتصاد ایران ویروس کرونا اقتصاد کشور اثر گذاشته شیوع کرونا فعالیت ها ۱۲ ۵ درصد رئیس پور تحریم ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۲۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد