Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه علمیه قم گفت که یکی از ثمرات بیماری کرونا این بود که مدرنیته را به چالش کشید، قدرت بشر الان کجاست تا در برابر این بیماری بایستد؟ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه قم دقایقی پیش در شبکۀ سه سیما در ویژه‌برنامه‌ای به صورت زنده از حرم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها گفت: سال گذشته تا آیه 65 سوره انبیاء را تفسیر کردیم، رسول خدا فرمود هر کسی سورۀ انبیاء را قرائت کند، حسابرسی آسانی در روز قیامت خواهد داشت و انبیایی که نامشان در قرآن ذکر شده، با او مصافحه خواهد کرد و به او سلام خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در روایت دیگری آمده هر کسی سورۀ انبیاء را از روی محبت و علاقه بخواند، مانند کسی است با همه انبیاء در بهشت همراه شود. این ثواب‌ها صرفاً برای خواندن نیست، بلکه تلاوت قرآن نیاز به تدبّر و فهم دارد.

این استاد حوزه گفت: در سورۀ انبیاء داستان 16 نبی ذکر شده است. حضرت ابراهیم علیه‌السلام سه نوع برخورد با بت‌پرستان و مشرکان داشت؛ ایشان در جامعه‌ای فرستاده شد که همه بت‌پرست بودند و آنها را خالق خود می‌دانستند، اول تذکر و استدلال آورد. برخورد با هر منکری ابتدا نیاز به استدلال دارد. ای مردم چه چیز را می‌پرستید که نه به شما نفعی می‌رساند و نه ضرری «أَ فَتَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ ما لا يَنْفَعُكُمْ شَيْئاً وَ لا يَضُرُّكُمْ».

حجت‌الاسلام رفیعی افزود: ایشان در مرحله بعد آنان را توبیخ کرد و فرمود: اُف بر شما و بر آن چیزی که می‌پرستید «أُفٍّ لَكُمْ وَ لِما تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَ فَلا تَعْقِلُونَ». اقدام سوم او نیز شکستن بت‌ها بود.

«در رأس اعتقادات ما توحید و خداشناسی است. این عالم را یک ذات بی‌نظیر و بی‌شبیه و قائم به خود خلق کرده و اداره می‌کند؛ این توحید است. در روایت داریم توحید نصف دین و ایمان است. تلاش انبیاء برای این بوده که مردم خداشناس رشد کنند.»

وی با بیان مطلب فوق خاطرنشان کرد: از قرن 15 به بعد بحث مدرنیته مطرح شد، فلاسفه غرب با این بحث، نوع‌گرایی و نوع‌اندیشی را ترویج کردند و گفتند انسان محور عالم است و خدا جایگاهی ندارد. یکی از ثمرات بیماری کرونا این بود که مدرنیته را به چالش کشید، قدرت بشر الان کجاست تا در برابر این بیماری بایستد؟ 

این کارشناس مسائل دینی گفت: اسلام برای انسان ارزش قائل است اما نه در طول خدا بلکه در عرض خدا. آنها توجه نکردند که بشر با تمام مقامی که دارد بندۀ خداست؛ خدا بشر را خیلفۀ خود و عالم هستی را در اختیار او قرار داده، اما این انسان استقلال ندارد.

حجت‌الاسلام رفیعی اظهار کرد: از کجا بفهمیم خدا در زندگی ما پررنگ است، در روایت داریم هر کسی خدا را شناخت از خدا می‌ترسد و این یعنی دیگر گناه نمی‌کند و برای خدا عظمت قائل است. کسی که خدا را بشناسد با او بیشتر سخن می‌گوید. کسی که خدا را بشناسد او را دوست دارد و هر کس خدا را دوست داشته باشد از پیغمبرِ او حرف‌شنوی خواهد داشت.

مؤمنی: در اوج مصیبت‌ها خود را با قرآن آرام کنیمروایت "محمود کریمی" از معجزۀ حضرت زهرا در دفع بیماری وبا از شیعیان20 پند اخلاقی امام صادق (ع) در مراقبات ماه رمضان

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT11 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا ماه مبارک رمضان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ماه مبارک رمضان ویروس کرونا ماه مبارک رمضان حجت الاسلام رفیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۳۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • موراتا: خیلی‌ها بهتر از من بودند که حالا نیستند
  • آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست