Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای بسیاری ماه رمضان هنوز رنگ و بوی گذشته دارد. آن‌ها طبق روال سحری نسبتا سنگین و چربی را به منظور ذخیره سازی در طول روز می‌خورند و برای افطاری هم دوباره وعده غذایی سنگین توام با مواد غذایی مضر همانند زولبیا و بامیه در نظر گرفته اند. یک متخصص تغذیه می‌گوید نوع تغذیه یک فرد در ماه رمضان با توجه به عادت‌هایی که در این ماه وجود دارد بسیار مضر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مونا امان پور کارشناس و متخصص تغذیه و رژیم درمانی دراینباره به جام جم آنلاین گفت: مردم باید بسیاری از ذهنیت‌های قبلی خود را از بین ببرند و بر روی آن تجدید نظر کنند. برای بخش مهمی از مردم ما ماه رمضان یعنی سفره رنگینی از مواد غذایی مختلف. زولبیا و بامیه و دیگر نوشیدنی‌های شکر دار و غذا‌های پرچرب.

امان پور عنوان کرد: ما به خوبی می‌دانیم زولبیا و بامیه تا چه اندازه لذیذ است، اما نسبت به این مسئله هم دیگر آگاهی پیدا کرده ایم که خوردنش چقدر ضرر دارد، به خصوص برای کسانی که دیابت هم دارند. زولبیا و بامیه قند‌های ساده‌ای دارند که سریع شکسته می‌شوند و می‌توانند قند مورد نیاز خون را فراهم کنند، اما مصرف این شیرینی در حجم زیاد بسیار مضر است.

این متخصص تغذیه افزود: زولبیا و بامیه ضرر بسیار بالایی دارد. کالری آن بالاست و قند موجود در آن به سرعت به چربی تبدیل می‌شود. این نوع شیرینی را حتی به افراد سالم هم توصیه نمی‌کنیم چه برسد به افرادی که دارای بیماری‌هایی همانند دیابت هستند. اما متاسفانه حجم مصرف این نوع شیرینی مضر در ماه رمضان بسیار بالاست.

وی با تاکید بر اینکه قند موجود در زولبیا و بامیه تبدیل به چربی می‌شود گفت: یک نکته بسیار منفی دیگر زولبیا و بامیه این است که در بسیاری از موارد به صورت غیربهداشتی و غیراصولی تهیه می‌شود و در بسیاری از موارد نحوه تهیه آن استاندارد نیست. این شیرینی‌ها در روغن غوطه ور سرخ می‌شود. این روغن مانده بار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بار‌ها در آن شیرینی سرخ می‌شود. این فرآیند سرخ کردن باعث می‌شود تا مواد مضری در زولبیا و بامیه وجود داشته باشد نظیر اسیدها. از سویی در بسیاری از قنادی‌ها این نوع شیرینی را با روغن جامد می‌پزند و همانطور که می‌دانید این نوع روغن نقش زیادی در به وجود آمدن بیماری‌های قلبی و عروقی در بدن فرد دارد.

متخصص تغذیه ادامه داد: روغن مانده و روغن جامد علاوه بر اینکه موجب بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود سرطان زا نیز هست. خوب باید متوجه شده باشید که چرا زولبیا و بامیه تا این اندازه مضر است.

امان پور گفت: سعی کنید در هنگام خرید این نوع شیرینی‌ها به رنگ آن توجه کنید. مثلا رنگ آن باید کمرنگ باشد و ضمن اینکه دقت کنید روی آن قسمت‌های سوختگی وجود نداشته باشد.

این متخصص رژیم درمانی با تاکید بر اینکه زولبیا و بامیه ارزش غذایی چندان بالایی ندارند گفت: هر دانه بامیه کالری بالایی دارد و حدودا از ۸۰ کالری برخوردار است. زولبیا هم بر اساس حجمی که دارد دارای کالری فراوانی (در اکثر موارد ۴۵۰ کالری) است. هضم زولبیا و بامیه در بدن زمان زیادی می‌برد و منجر به اضافه وزن می‌شود. از سویی حجم بالای قند آن باعث می‌شود که تا حدی ریفلاکس معده به وجود بیاید.

امان پور بیان داشت: کودکان معمولا به شیرینی علاقه دارند بنابراین باید مراقب باشیم تا زولبیا و بامیه را زیاد مصرف نکنند چرا که اشتهای آن‌ها را برای صرف عذای اصلی از بین می‌برد. البته که این نوع شیرینی‌ها عامل چاقی هم هستند.

این متخصص تغذیه در پایان گفت: مصرف هر نوع ماده غذایی باید و نبایدی دارد. اگر در مصرف یک شیرینی مثل زولبیا و بامیه افراط نشود از آن می‌توان لذت هم برد در غیراینصورت عوارض زیاد جسمانی متعددی برای فرد در پیش است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زولبیا و بامیه رژیم درمانی پارسی خبر مضرات زولبیا و بامیه زولبیا و بامیه نوع شیرینی متخصص تغذیه ماه رمضان امان پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد

بر اساس یک مطالعه جدید، شیر گاو حاوی نانوذراتی است که می‌تواند برای ارائه درمان‌های مبتنی بر آران‌ای (RNA) اصلاح کننده بیماری به صورت خوراکی استفاده شود. با توجه به اینکه داروهای مبتنی بر آران‌ای در حال حاضر فقط به صورت تزریقی قابل تجویز هستند، این کشف راه را برای درمان‌های ارزان‌تر و در دسترس‌تر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها باز می‌کند.

به گزارش ایسنا، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که محققان با آن روبرو هستند، تبدیل داروهای تزریقی به نسخه‌هایی است که می‌توانند به صورت خوراکی مصرف شوند. داروهای خوراکی معمولا شکست می‌خورند زیرا نمی‌توانند در برابر محیط سخت روده مقاومت کنند و توانایی دارو برای جذب و اعمال اثر درمانی بر بدن از بین می‌رود.

به نقل از نیواطلس، دسته‌ای از داروها که فقط با تزریق قابل مصرف هستند، درمان با آران‌ای است. این داروها با استفاده از مولکول‌های مبتنی بر آران‌ای، بیان و فعالیت مولکول‌های هدف را دستکاری می‌کنند و مسیرهای زیستی را برای درمان یک بیماری خاص تغییر می‌دهند. آران‌ای درمانی امکان درمان بیماری‌هایی را فراهم می‌کند که داروهای معمولی بر روی آنها موثر نیستند.

تحقیقات جدید کینگز کالج لندن نشان داده است که نانوذرات زیستی موجود در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی(EV) ممکن است راهی برای تجویز درمان‌های مهم آران‌ای به صورت خوراکی باشند.

دریتون ولاسالیو(Driton Vllasaliu)، نویسنده مسئول این مطالعه و مدرس ارشد داروسازی در دانشکده کینگز کالج لندن، می‌گوید: تجویز خوراکی داروها قابل قبول‌ترین، راحت‌ترین و معمولا ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است، زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای «زیستی»، مانند درمان‌های آران‌ای، اغلب به عنوان نقطه عطف تحویل دارو در نظر گرفته می‌شود، اما همچنان یک چالش سخت باقی مانده است. این مطالعه مهم است زیرا نشان می‌دهد که ممکن است تحویل خوراکی داروهای آران‌ای با استفاده از فناوری مبتنی بر وزیکول‌های خارج سلولی شیر امکان پذیر باشد.

وزیکول‌های خارج سلولی نقش مهمی در ارتباطات سلولی دارند. بیشتر سلول‌های ما آنها استفاده می‌کنند. وزیکول‌های خارج سلولی را مانند پوشش‌های سلولی در نظر بگیرید که برای انتقال محموله‌هایی مانند پروتئین‌ها، لیپیدها و اسیدهای نوکلئیک، از جمله آران‌ای، در فواصل طولانی تا سلول‌های هدف کار می‌کنند. آنها توسط یک لایه لیپیدی محافظ احاطه شده‌اند و مهم‌تر از همه، می‌توانند از موانع زیستی عبور کنند.

محققان بررسی کردند که آیا وزیکول‌های خارج سلولی استخراج شده از شیر گاو می‌توانند به عنوان وسیله‌ای برای رساندن دارو به دستگاه گوارش مشکل‌ساز ما استفاده شوند یا خیر. وزیکول‌های خارج سلولی شیر پیش‌تر برای درمان بیماری روده تحریک پذیر(IBS) در مدل‌های موش مورد بررسی قرار گرفته است.

وزیکول‌های خارج سلولی شیر با استفاده از مدل‌های ارگانوئید واقعی روده انسان آزمایش شد و مشخص شد که آنها از دیواره روده عبور می‌کنند.

محققان می‌گویند که وزیکول‌های خارج سلولی شیر می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت، با استفاده از درمان های خوراکی استفاده شود.

علاوه بر این، از آنجایی که بسیاری از مردم پیش از این به طور مرتب در معرض وزیکول‌های خارج سلولی شیر گاو قرار گرفته‌اند، بعید است که بر خلاف نانوذرات مصنوعی که در حال حاضر برای ارائه درمان آران‌ای از طریق تزریق استفاده می‌شوند، این روش جدید پاسخ ایمنی نامطلوبی ایجاد کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • پرسپولیس با اصالت است و باید از کاری که استقلال کرد دوری کنیم! | کار رقیب وجهه بین المللی شان را خراب می کند
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی