Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:50:12 GMT

خطری جدی در کمین بافت جهانی یزد و ساکنانش

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۷۳۸۲

خطری جدی در کمین بافت جهانی یزد و ساکنانش

ایسنا/یزد مدیرکل میراث یزد نسبت به افزایش تخلیه فاضلاب‌های خانگی در قنوات فیروزآباد و جعفرآباد که از زیر بافت تاریخی یزد می‌گذرد، هشدار داد و گفت: در صورت بی‎توجهی به این موضوع بخشی از بافت تاریخی و حریم جهانی آن تخریب یا فروکش خواهد کرد.

«سید مصطفی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن هشدار در مورد اعلام وضعیت بحرانی فاضلاب‌های متصل به قنات فیروزآباد و جعفرآباد شهر تاریخی یزد در آینده‌ای نه چندان دور، اظهار کرد: در گذشته و قبل از رسیدگی به قنات زارچ، تعداد زیادی از فاضلاب‌های خانگی به این قنات متصل بودند که در حال حاضر همه آنها مسدود و شاید یک تا دو فاضلاب باقی مانده باشند، اما امروز فاضلاب‌های متصل به قنات فیروزآباد که از منطقه خویدک تا فیروزآباد اشکذر ادامه دارد و مسیر خیابان مهدی و محلات مالمیر تا شاه ابوالقاسم شهر یزد را در این مسیر طی می‌کند، خطری جدی و در کمین بافت تاریخی یزد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این که امکان ریزش خانه‌های متصل به این فاضلاب‌ها وجود دارد، گفت: قنات فیروزآباد که شاید پس از قنات زارچ از قنوات مهم و طولانی یزد باشد و قدمت آن به  قرون اولیه اسلام بر می‌گردد، وضعیت بدی دارد به طوری که بالا آمدن فاضلاب‌ها و افزایش سطح رطوبت آن، منجر به پر شدن قنات و حتی برخی از آب انبارها  شده است.

این مسئول ادامه داد: میراث فرهنگی متولی قنوات نیست اما باید راه این قنات هر چه سریعتر باز شود و لازم است که برای نجات بافت تاریخی یزد، شهرداری و جهادکشاورزی و ارگان‌های متولی هر چه زودتر در این باره اقدام کنند.

فاطمی افزود: قبلاً موضوع فاضلاب‌های این قنات‌ها به هتل‌ها و تاسیسات گردشگری نسبت داده شده بود ولی بررسی‌ها نشان داد که هیچ هتل و تاسیسات گردشگری در مسیر این قنات‌ها قرار ندارد.

وی این معضل را بزرگترین عامل تهدید کننده بافت تاریخی یزد اعلام کرد و گفت: بحث افزایش فاضلاب در قنوات به ویژه قنات فیروزآباد هر چه زودتر باید برطرف شود و میراث فرهنگی در این راستا به کمک ارگان‌های مربوطه و مدیران شهری، جهاد کشاورزی و اب و فاضلاب نیازمند است چرا که اگر هر چه زودتر اقدامی در این رابطه انجام نشود، بخشی از بافت تاریخی و حریم جهانی آن تخریب شده یا فروکش می‌کند.

البته معضل اتصال فاضلاب‌های خانگی بافت تاریخی به قنوات از مواردی بود که در گذشته نیز از سوی کارشناسان و برخی از مسئولان مطرح شده بود اما نه تنها هیچ اقدام قابل توجهی در این راستا از سوی متولیان انجام نشد بلکه با غفلت از این مسئله، حفظ بافت تاریخی و جهانی به عنوان مسئولیتی بر دوش همه ارگان‌ها پس از ثبت جهانی یزد نیز نادیده گرفته شد.

قنات جهانی زارچ نیز از جمله قنواتی بود که فاضلاب‌های خانگی بسیار زیادی به آن متصل بود اما پس از ثبت شدن در فهرست آثار جهانی، از این معضل نجات یافت اما مسئله قنات فیروز آباد تنها محدود به مشکلات قنات نیست بلکه سلامت و امنیت بخشی از بافت تاریخی را تهدید می‌کند و به گفته میراث فرهنگی، اگر اقدامی فوری در این زمینه انجام نشود، بخشی از بافت تاریخی تخریب خواهد شد و این بار نه تنها سلامت بافت و ابنیه تاریخی، بلکه ممکن است سلامت مردم و ساکنان این محدوده‌ها نیز به مخاطره بیافتد لذا  ضروری است که هر چه زودتر مسئولان در این راستا اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قنات فاضلاب تخریب بافت تاریخی یزد بخشی از بافت تاریخی فاضلاب های خانگی بافت تاریخی یزد چه زودتر فاضلاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ وحید نیک روش افزود: طرح ساماندهی گذر فدک در بافت تاریخی بوشهر نیز بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان واگذار شده ولی تاکنون این مهم را به اتمام نرسانده است.   وی بیان کرد: چنانچه اداره کل میراث فرهنگی توان اجرای طرح را ندارد شورا و شهرداری بوشهر آمادگی دارند تا طرح ساماندهی گذر فدک را به اتمام برسانند.   نیک روش ادامه داد: بخش قابل توجهی از اعتبارات مدیریت شهری در بوشهر از محل اعتبارت ارزش افزوده است که در این زمینه از اداره کل مالیاتی استان خواسته شده سهم دقیق استان در این حوزه را مشخص کند.   وی گفت: اعتبارات ارزش افزوده بوشهر همچنان براساس جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرداخت می‌شود و این در حالی است که شهر به مرز ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.   نیک روش یادآور شد: در سال گذشته پیش بینی‌ها برای پرداخت هزار میلیارد ریال اعتبارت ارزش افزوده به شهرداری بوشهر بود که از این میزان تنها هفت هزار میلیارد ریال آن محقق شد.   وی ادامه داد: پیش‌بینی شده امسال بین ۱۱ تا ۱۲ هزار اعتبارات ارزش افزوده به شهرداری بوشهر پرداخت شود که براساس روال سابق شاید این میزان نیز محقق نشود.   نیک روش گفت: این اعتبارات مصوب دولت و مجلس شورای اسلامی بوده از این رو انتظار می‌رود حق شهر بوشهر به طور تمام و کمال پرداخت شود.

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر