Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@19:12:57 GMT

حفظ سرمایه‌های بین‌النسلی مزیت بورسی شدن شستا است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۳۳۱۳

به گزارش ایلنا و به نقل از شستا، این عضو هیات‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، با تاکید بر سخنان رییس‌جمهور در خصوص الگو شدن شستا، گفت: بورسی شدن شستا باعث ایجاد مدلی از شفافیت برای شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی و به نوعی باعث ایجاد روش و راهکاری جهت اجرا و پیاده‌سازی اصل 44 قانون اساسی شد.

ملکوتی‌خواه گفت: با باور اینکه مشارکت مردم در اقتصاد و دور شدن از تصدی گری دولت با واگذاری شرکت‌های دولتی از طریق ابزارهای موجود در بازار سرمایه امکان پذیر است با ارائه موفقیت آمیز سهام شستا در بورس قوت گرفت که این امر موجب تحول واقعی در اقتصاد ایران خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که از 8 میلیارد سهمی که در بورس عرضه شد 6 میلیارد و 700 میلیون سهم برای عموم و 1میلیارد و 300 میلیون سهم برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری در نظر گرفتیم که توسط سازمان بورس اختصاص داده شد، ضمن آن‌که سازمان تامین اجتماعی می‌بایست 2 درصد دیگر از سهام شستا را تا 3 ماه بعد از عرضه اولیه در بورس عرضه کند.

عضو هیات‌مدیره شستا تصریح کرد: با توجه به اینکه مالکیت شستا برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی است، تمام سرمایه جذب شده از طریق عرضه اولیه مستقیما به حساب سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی این شرکت واریز می‌شود و از آنجایی‌که از دارایی‌های سازمان تامین اجتماعی به عنوان دارایی‌های بین‌النسلی یاد می‌شود، سازمان این نقدینگی را قاعدتا بر اساس بودجه سال 1399 سازمان تامین اجتماعی در پروژه‌های جدید برای حفظ منافع کارگران و بیمه شدگان سرمایه‌گذاری می‌کند.

وی در خصوص ارزش ذاتی شستا نیز گفت: ارزش ذاتی دارایی‌های شستا بیش از 120 هزار میلیارد تومان می باشد و با توجه به اینکه معمولا شرکت‌های سرمایه‌گذاری در زمان عرضه اولیه 60 تا 70 درصد NAV (خالص ارزش دارایی ها) عرضه می‌شوند و پس از عرضه در بازار سرمایه قیمت سهام براساس عرضه و تقاضا تعیین می گردد.

ملکوتی‌خواه با تاکید بر اینکه عموم مردم می توانند  گزارش ماهانه "فعالیت مدیریت" را در کدال مشاهده و تجزیه و تحلیل نمایند و همچنین گزارشات شش ماهه و یکساله حسابرسی شده نیز در کدال برای اطلاع رسانی عموم وجود دارد، گفت: یکی از مواردی که در میان عموم مردم در زمان عرضه شستا مطرح شد این بود که این نقدینگی حاصل از عرضه شستا به حساب دولت واریز می‌شود، در حالی‌که چنین نیست و همانطور که قبلا اشاره شد این نقدینگی به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود و در راستای توسعه و اجرای پروژه های موردنظر، سرمایه‌گذاری می‌شود.

عضو هیات‌مدیره شستا تصریح کرد: آن‌چه این روزها مورد سوال جدی است این است که سود و مزیت بورسی شدن شستا برای کارگران و بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، چیست؟ یکی از مزیت های بورسی شدن در ماده 58 اساسنامه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی تحت عنوان اندوخته‌ی سرمایه‌ای، نهفته است. در ماده 58 اساسنامه آمده است، سود خالص حاصل از فروش سهام موجود در سبد سهام شرکت در هر سال به حساب اندوخته سرمایه‌ای منتقل می‌شود و اندوخته سرمایه‌ای تا زمان ادامه فعالیت غیرقابل تقسیم است و سازمان تنها در شرایط خاص می‌تواند حداکثر تا 20درصد از مبلغی در همان سال را به حساب اندوخته سرمایه‌ای را بین صاحبان سرمایه تقسیم نماید که این امر الزام دارد در صورت درآمد خالص حاصل از فروش دارایی ها می بایست بخش اعظم آن در پروژه های سرمایه گذاری جدید به‌کارگرفته شود که موجب حفظ سرمایه های بین‌النسلی خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران بودجه تامین اجتماعی سرمایه سهام سازمان تامین اجتماعی بورسی شدن سرمایه ای شدن شستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات

سید محمدرضا مدرسی فرماندار یزد در جلسه کارگروه تنظیم بازار شهرستان یزد با حضور مدیران فروشگاه‌های عضو سکو‌های تنظیم بازار و مسئولان دستگاه‌های متولی استان بر لزوم ارتقای کیفیت خدمت رسانی فروشگاه‌های عضو سکو‌های تنظیم بازار تأکید کرد.

وی گفت: مقرر شد فروشگاه‌های عضو سکو‌های تنظیم بازار با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی در شهر یزد معرفی شوند.

مدرسی افزود: همچنین قرار شد تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات صورت گیرد تا بتوانند کالا‌های متنوع‌تر و با کیفیت تری را تهیه و به مردم عرضه کنند.

فرماندار یزد اظهار داشت: مقرر شد با پیگیری اجرایی شدن مصوبه کارگروه تنظیم بازار بتوانند اقلام و کالا‌ها را با سود و هزینه تمام شده کمتری به مردم عرضه کنند.

وی تأکید کرد: با استفاده از کالا‌های تولید شده در یزد، اقلام با قیمت کمتر و سرعت بیشتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • احداث درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن در ردیف پروژه‌های کدد دار کشور قرار گرفت
  • اعتراض به کسر از حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • سیر تا پیاز بند بورسی
  • انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا