Web Analytics Made Easy - Statcounter

انگلستان در دوره قیمومت، تمام زیرساخت‌های لازم برای اشغال فلسطین را برای یهودیان فراهم آورد و در مقابل فلسطینی‌ها را هر روز بیشتر از قبل تضعیف کرد. ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۲ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همانگونه که در دو گزارش قبلی اشاره شد، «نکبت» یا همان اشغال فلسطین، با اندیشه التقاطی و مخالف با دیانت یهودِ صهیونیزم شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشه ای که برخلاف کتاب مقدس بازگشت به سرزمین مقدس، ایجاد وطن قومی و تشکیل حاکمیت یهودی را به عنوان آرمان مطرح کرد. این اندیشه با اولین کنگره صهیونیزم در سال 1897 مدون و برنامه ریزی شد و نخستین گام های اجرایی کردن آن با حرکت صهیونیست ها به سمت جلب حمایت قدرت های آن زمان آغاز شد. گام هایی که در جلب عثمانی ها ناموفق اما در همراه کردن انگلستان موفق بود.

با ورود انگلستان به عرصه اشغال فلسطین روند «نکبت» سرعت بیشتری گرفت اما کار آنجایی به وخامت نهاد که انگلستان با انتصاب خود در جامعه ملل به عنوان قیم فلسطینیان به بهانه تشکیل دولت جدید، با لشکری از یهودیان متعهد به آرمان صهیونیزم وارد فلسطین شد.

قیمومت و مصائب فلسطینیان

انگلیسی ها با شعار ظاهر الصلاحِ تشکیل حکومت برای فلسطینیان وارد فلسطین شدند اما در حقیقت نقطه مقابل آن یعنی گرفتن فلسطین از فلسطینیان را هدف گرفته بودند. انگلیسی ها گارد سلطنتی را به فرماندهی هربت صاموئل یهودی فلسطین فرستادند و عملاً تعهدشان در اعلامیه بالفور را پی گیری کردند.

آغاز موج مهاجرت صهیونیست ها

مهمترین اقدام انگلیسی ها در فلسطین، فراهم کردن شرایط مهاجرت یهودیان معتقدبه صهیونیزم به فلسطین بود. انگلیسی ها به آژانس یهود اختیار دادند تا هر تعداد یهودی را که می خواهند به فلسطین کوچ دهند. آژانس یهود که ذیل جنبش صهیونیزم کار می کرد از تمام دنیا یهودیان معتقد به صهیونیزم را به فلسطین گسیل داشت. پیش از آغاز قیمومت تعداد یهودیان فلسطین حدود 5 درصد کل جمعیت فلسطین بود. اما در آخرین سال های قیمومت زمانی که طرح تقسیم فلسطین توسط سازمان ملل پیشنهاد داده این میزان به 30درصد جمعیت فلسطین رسیده بود.

دست اندازی بر املاک فلسطین

انگلیسی ها که بر تمام وجوه زندگی فلسطینی ها حاکمیت یافته بودند گرفتن مجوز ساخت و ساز به فلسطینی ها را با موانع مختلف امری محال ساخته بودند. در امر ثبت اسناد و املاک کاری از پیش نمی رفت ضمن اینکه املاک و زمین هایی که صاحبان آنها مطلع نبودند یا صاحب مشخصی نداشت را با ایجاد اسناد جعلی مصادره می کردند. این زمین ها و ساختمان ها در کنار ساختمان هایی که ساختمان ها و املاک دولتی محسوب می شد و بسیاری از آنها از دوره عثمانی به انگلیسی ها رسیده بود در آخرین روز حضور انگلیسی ها در فلسطین به طور کامل در اختیار صهیونیست ها قرار گرفت.

حمایت از جوخه های اعدام جنبش صهیونیزم

زمانی که دوره قیمومت آغاز شد صهیونیست های تندرو مثل بن گوریون با چراغ سبز انگلیسی ها اقدام به ایجاد گروه های تروریستی و جوخه های ترور در فلسطین کردند. گروه هایی چون پالماخ، اشترن و هاگانا در این راستا به وجود آمدند. این گروه ها مهاجران صهیونیست جوان را جذب می کردند و با همکاری فرماندهان نظامی انگلیس اقدام به ترور فلسطینی ها می کردند. این گروه ها با کشتن فلسطینی ها و با آتش زدن خانه ها و مزارع کشاورزان فلسطینی در جامعه فلسطینی ها ایجاد رعب و وحشت می کردند. یکی از اموری که این گروه ها پی گیری می کردند ترور برخی عناصر انگلیسی و یا صهیونیست در منطقه بود تا بدین وسیله هم فلسطینی ها را متهم به کشتار کنند و هم اینکه بین مسلمانان و یهودیان و فرماندهان انگلیسی اختلاف به وجود آورند.

همه این اقدامات با هماهنگی انگلیسی و حتی دادن سلاح به جوخه های ترور انجام می شد. در حالی که فلسطینی ها را ازداشتن کوچک ترین سلاح منع می کردند.

مقابله با مقاومت فلسطینی ها

هنگامی که فرمانداران انگلیسی مسیر مهاجرت یهودیان را به فلسطین هموار کردند فلسطینی ها از این مسئله مطلع شدند و اقدام به مقابله با آنها کردند. در این میان درگیری ها و انقلاب های فراوانی به وجود آمد اما در این زمان این فلسطینی ها بودند که مقابله انگلیسی ها روبرو شدند. انگلیسی ها با قرار دادن قوانین سخت علیه فلسطین داشتن هرگونه سلاح را ممنوع کرده و هر گونه مقاومت را به شدت سرکوب کردند. نتیجه این سرکوب ها به وجود آمدن انقلاب های بزرگی چون انقلاب یافا، قیام حیفا و قیام شیخ عزالدین قسام بود.

ایجاد جو روانی علیه فلسطینیان در فضای بین الملل

انگلیسی ها با تراشیدن بهانه های مختلف و بیان کردن این بهانه ها در جامعه ملل آن دوران همواره این مسئله را مطرح می کردند که شرایط برای ایجاد حاکمیت جدید در فلسطین فراهم نیست لذا دوره قیمومت را که قرار بود حداکثر یک دهه به طول انجامد افزایش می دادند و در این دوران به صهیونیست ها برای تحقق اهدافشان کمک می کردند. در اواخر دوره قیمومت انگلستان بر فلسطین جنگ جهانی دوم آغاز شد پیش از شروع جنگ جهانی دوم به دلیل قیام های متعددی که در فلسطین رخ داد جامعه ملل به فکر افتاد تا برای حل این درگیری ها راه حلی ارائه دهد. این مسئله با جنگ روانی انگلیسی ها همراه بود و آنها فلسطینی ها را مسئول این درگیری ها معرفی می کردند.

گزارش| چگونه «نکبت» شکل گرفت؟ 1 -ریشه‌های فکری شکل‌گیری آنگزارش | چگونه «نکبت» شکل گرفت؟2-نخستین گام‌های عملی به رهبری انگلستانبه بهانه سالگرد روز «نکبت»| مروری بر آغاز اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین با حمایت انگلیس و تایید آمریکا

طرح تقسیم ، طرحی انگلیسی

زمانی که جامعه ملل در دهه 1930 برآن شد مسئله درگیری در فلسطین را با راه حلی پایان دهد، دو کمیته را به فلسطین اعزام کرد تا راه حلی را پس از بررسی اوضاع ارائه دهد. کمیته اول کمیته پیل بود که سال 1936 به فلسطین اعزام شد. این کمیته که با عنوان «کمیته سلطنتی بریطانیا» مشهور است به سرپرستی یک انگلیسی به نام پیل مسئول تهیه طرحی برای حل مشکلات فلسطین شد. این کمیته پس از یک سال تحقیق طرحی را ارائه کرد که در آن اشاره شده بود برای حل مشکل باید فلسطین به سه قسمت تقسیم شود. توصیه های کمیته پیل مورد قبول هیچ کس قرار نگرفت. لذا کمیته دومی را با عنوان کمیته «وودهد» در سال 1938 به فلسطین اعزام کردند.

کمیته ووهد هم یک کمیته انگلیسی بود که با ورود به فلسطین به این نتیجه رسید که خود مسئله قیمومت مشکلات کنونی را به وجود آورده است. لذا پیشنهاد داد با پایان قیمومت، فلسطین به سه بخش تقسیم شود. یک دولت یهودی، یک دولت عربی و قدس که در اختیار سازمان ملل قرار گیرد و منطقه بین المللی باشد. راه حل کمیته «وودهد» نخستین راه حل سازمان ملل برای حل مسئله فلسطین بود.

توصیه کمیته «وودهد» تحت عنوان «طرح تقسیم فلسطین» در سال 1947 طی قطعنامه شماره 181 سازمان ملل به تصویب رسید. براساس این طرح کمی بیش از 42درصد خاک فلسطین به تحت عنوان یک حاکمیت عربی به فلسطینی ها داده می شد و حدود 58 درصد خاک فلسطین به یک حاکمیت یهودی اختصاص می یافت و قدس وبیت لحم نیز که مساحت کمی را به خود اختصاص داده بودند به عنوان منطقه بین المللی در اختیار سازمان ملل قرار می گرفتند. این در حالی بود که جمعیت صهیونیست ها در این دوره با وجود موج های مهاجرت وسیع حدود یک سوم جمعیت فلسطین بود و دوسوم جمعیت فلسطین، مسلمانان فلسطینی بودند.

این طرح ظالمانه و اشغالگرانه خدمتی بود که دو کمیته انگلیسی به صهیونیست ها کردند و عملاً فلسطین را به یهودیان دادند. اما صهیونیست ها به این هم قانع نبودند و تمام فلسطین را می خواستند لذا با هماهنگی کامل با انگلیسی ها، این طرح را نپذیرفتند و برای بلعیدن کل فلسطین آماده شدند.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

R1403/P/S8,90/CT4 واژه های کاربردی مرتبط اسرائیل فلسطین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اسرائیل فلسطین اسرائیل فلسطین فلسطینی ها جمعیت فلسطین صهیونیست ها سازمان ملل انگلیسی ها بین الملل جامعه ملل شکل گرفت گروه ها برای حل راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله‌های جنگنده‌های صهیونیست، غزه را به لرزه درآورد

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: حمله‌های پی در پی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی علیه بخش‌های مسکونی نوار غزه طی بامداد امروز منطقه‌های مختلف این باریکه را لرزاند.

بمباران شدید بخش‌های مختلف نوار غزه

خبرنگار شبکه المیادین تاکید کرد که بامداد امروز نیز حمله‌های هوایی رژیم صهیونیستی بخش‌های مختلف نوار غزه را به لرزه درآورد.

بر اساس این گزارش، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی خانه‌های مسکونی را در محله الشجاعیه واقع در شرق شهر غزه بمباران کردند. حمله‌های هوایی رژیم اشغالگر قدس غرب شهر رفح را نیز در برگرفت.

بمباران وحشیانه خانه‌های مسکونی در اردوگاه النصیرات واقع در مرکز نوار غزه نیز چهار شهید و ۳۰ زخمی برجای گذاشته است.

در جریان بمباران یک خانه مسکونی در محله السعودی واقع در غرب رفح دست کم پنج فلسطینی از جمله یک کودک به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.

بمباران منطقه الجرادات واقع در شرق گذرگاه رفح در جنوب غزه نیز چندین زخمی در میان شهروندان بی گناه فلسطینی برجای گذاشت. خبرنگار شبکه الجزیره نیز گزارش داد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی منطقه الزوایده واقع در مرکز نوار غزه را بمباران کردند.

علاوه بر این منطقه جنوبی شهر خان یونس نیز شاهد یک حمله هوایی شدید طی بامداد امروز بوده است.

شهادت کودکان فلسطینی در اثر موج گرمای شدید

این در حالی است که آژانس حامی فلسطینی‌ها وابسته به سازمان ملل از وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه خبر داد.

به گزارش شبکه الجزیره، آژانس کار و امداد آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل (آنروا) اعلام کرد که طی روزهای گذشته نوار غزه شاهد استقرار موجی گرمای غیر عادی بوده است.

بر اساس این گزارش، گرمای شدید نوار غزه طی روزهای گذشته باعث شده اوضاع آوارگان فلسطینی که در چادر زندگی می‌کنند به شدت وخیم شود.

آنروا تاکید کرد که در جریان این موج گرمای غیر عادی در نوار غزه تاکنون دست کم ۲ کودک فلسطینی به شهادت رسیده اند.

بارش باران، گرمای شدید، نبود مواد غذایی کافی، نبود آب آشامیدنی، گسترش بیماری‌های واگیردار و روان شدن فاضلاب در میان چادرهای آوارگان تنها بخشی از مشکلاتی است که شهروندان فلسطینی این روزها در نوار غزه با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

صهیونیست‌ها به کرانه باختری حمله‌ور شدند

از سوی دیگر عناصر ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز نیز به شهرهای مختلف کرانه باختری یورش برده و ضمن تفتیش خانه‌های فلسطینی‌ها تعدادی از آنها را بازداشت کردند.

بر اساس گزارش خبرنگار شبکه الجزیره، نظامیان صهیونیست به منطقه شعابه واقع در الخلیل در جنوب کرانه باختری حمله ور شدند.

روستای حدب العلقه واقع در شهر دورا در جنوب الخلیل نیز شاهد یورش بامدادی عناصر صهیونیست بود.

این اشغالگران صهیونیست به منطقه یعبد در جنوب غرب جنین نیز تجاوز کردند به طوری که صدای تیراندازی‌های گسترده از این منطقه به گوش می‌رسید. روستای بدرس در غرب رام الله نیز شاهد حمله ور شدن متجاوزان اشغالگر بود.

دورا و صوریف در الخلیل و حبله در جنوب قلقیلیه نیز جزو منطقه‌هایی بودند که نظامیان صهیونیست به آنها یورش بردند.

هدف قرار گرفتن متجاوزان در طولکرم

این در حالی است که با وجود تجاوزات پرتکرار و روزانه عناصر صهیونیست به کرانه باختری نیروهای فلسطینی در این منطقه همچنان برای دفاع از سرزمین خود با اشغالگران درگیر می‌شوند.

در همین راستا رسانه‌های خبری گزارش دادند که ۲ جوان فلسطینی در جریان درگیری‌های مسلحانه با عناصر صهیونیست در اطراف ایست بازرسی سالم واقع در نزدیکی جنین در کرانه باختری به شهادت رسیدند.

شبکه فلسطین الیوم نیز گزارش داد که گردان‌های الاقصی مستقر در طولکرم با نظامیان صهیونیست به این شهر یورش برده بودند درگیر شدند.

در این درگیری که به صورت مشخص در محور میدان السلام طولکرم رخ داد نیروهای فلسطینی موفق شدند عناصر متجاوز را گلوله باران کنند.

نیروهای مقاومت با عناصر اشغالگر در منطقه یعبد واقع در جنوب غرب جنین نیز درگیر شده و به سمت آنها تیراندازی کردند.

در همین راستا گردان‌های قدس شاخه جنین اعلام کردند که رزمندگان فلسطینی موفق شدند منطقه اشغالی شاکید را با شلیک گسترده گلوله هدف قرار دهند.

کد خبر 6089471

دیگر خبرها

  • تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • شهادت اسیر فلسطینی ۱۰ روز بعد از بازداشت توسط نظامیان صهیونیست
  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • درخواست وزیر صهیونیست برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • IOC به ورزشکاران فلسطینی سهمیه المپیک داد
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • نیروهای فلسطینی، عناصر اشغالگر را در «طولکرم» هدف قرار دادند
  • حمله‌های جنگنده‌های صهیونیست، غزه را به لرزه درآورد