Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،احمد حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در دیدار با شهردار منطقه تاریخی فرهنگی، با اشاره به این‌که اهداف صیانتی و حفاظتی از مناطق تاریخی را باید با برنامه ریزی مشخص پیش برد، تاکید کرد: امور وابسته به این اهداف نیز باید بر اساس برنامه‌های راهبردی هدایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در این راستا با ایجاد زبان و طرح برنامه‌ای مشترک مابین اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز می‌توانیم اهداف خود را به صورت تخصصی و بدون اتلاف وقت پیش ببریم.

او ادامه داد: شهرداری منطقه هشت، رویکرد فرهنگی و مناسبی در حوزه بافت تاریخی تبریز دارد که این امر، طی سال‌های اخیر با اهتمامی که این مجموعه در حفظ، تملک و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی و همکاری‌های مشترک داشته، نمود پیدا کرده است.

حمزه زاده در ادامه با اشاره به اهمیت رعایت اصول و ضوابط در بافت تاریخی، گفت: رعایت ضوابط موجود در بافت‌های تاریخی منافاتی با احیای آن‌ها ندارد و می‌توان در عین رعایت آن‌ها با هم‌افزایی بین دستگاهی، ناهنجاری‌های موجود در برخی از مناطق مذکور را به حداقل رسانده و در گام‌های بعدی نیز آن‌ها را کاملاً از میان برداریم.

او با تاکید بر این‌که بافت تاریخی تبریز مزیت اصلی رقابتی این شهر تاریخی در حوزه گردشگری است، ادامه داد: اصل اساسی تمام حوزه‌های گردشگری تبریز اعم از گردشگری غذا، سلامت و طبیعت بر ظرفیت تاریخی و فرهنگی آن استوار است و عدم توجه به این ظرفیت غنی از دست دادن تمام حوزه گردشگری را به دنبال خواهد داشت، در این راستا با تعریف مزیت‌های اقتصادی برای ابنیه تاریخی از طریق تعریف کاربری‌های مناسب با بافت و حوزه گردشگری می‌توان مناطق تاریخی خود را علاوه بر حفظ هویت، به لحاظ اقتصادی نیز توسعه داد.

او گفت: در راستای پیشبرد اهداف جامع، کمیته کاری مشترکی بین میراث فرهنگی استان و شهرداری منطقه هشت ایجاد می‌شود تا طرح‌های پیشنهادی با حضور نمایندگان دو مجموعه بررسی و برای تایید نهایی به کمیته بافت و شورای فنی میراث‌فرهنگی استان ارجاع داده خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: مطالعات بافت تاریخی تبریز به صورت مستمر و پلاک به پلاک در حال انجام است و کارشناسان این حوزه با در نظر گرفتن شرایط محلی و پیرامونی مناطق تاریخی مطالعات را به‌صورت هدفدار جهت هدایت به فاز عملیاتی پیش می‌برند.

او از طرح ارائه شده توسط شهرداری منطقه هشت مبنی بر احداث هتل بوتیک در منطقه راسته‌کوچه با الهام از معماری بازار استقبال کرد و بر لزوم تسریع عملیاتی کردن این طرح پس از اخذ موافقت‌های لازم در شورای فنی میراث‌فرهنگی استان، تاکید کرد.

او  با اشاره به تبدیل شدن خانه‌های تاریخی به کاربری‌های گردشگری، گفت: این هدف همواره در اولویت کاری این اداره کل بوده و شهرداری منطقه نیز در حوزه تملک آن‌ها اقدامات خوبی انجام داده است و آماده‌ایم برای تشویق مالکان خانه‌های تاریخی برای ایجاد کاربری‌های گردشگری، تسهیلات ویژه‌ای را از محل کمک‌های فنی و اعتباری استان تامین کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری بافت تاریخی بافت تاریخی تبریز شهرداری منطقه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی