Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بهترین زمان برای برآورده شدن دعا گفت: شب قدر از شب‌های با عظمت است.  ما در آیات و روایات روز‌ها، شب‌ها، ساعت‌ها و ماه‌های برگزیده‌ای داریم که نسبت به زمان‌های دیگر بالاتر هستند؛ مانند شب‌های جمعه که دستور خواندن نماز استغاثه به حضرت ولی عصر (عج) در این روز وارد شده است؛ قبل از اذان ظهر و هنگام غروب روز جمعه از زمان‌های استجابت دعاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین روز‌هایی مانند عید غدیر و فطر از روز‌های برگزیده هستند. برگزیده بدین معنا که اگر دستی به سوی خدا در این زمان‌ها بلند شود، بی اجابت بر نمی‌گردد. شب‌های قدر هم از جمله وعده‌های الهی به استجابت دعا هستند.

دعا به چه معناست؟

وی افزود: در شب قدر بالاترین عملی که می‌توانیم انجام دهیم، دعا کردن است. مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرماید: «دعا عمل و صدایی است که از انسان شنیده می‌شود و به واسطه آن خدا به انسان توجه می‌کند.» اصل در دعا متوجه کردن خدا به خود است. چرا در شب‌های قدر می‌گویند بیدار باشید؟ چون به واسطه بیدار بودن به ویژه در شب‌های قدر خدا به انسان توجه می‌کند. ما در ماه رمضان روز‌ها روزه می‌گیریم و شب ها به خصوص در شب های قدر به ائمه متوسل می‌شویم، قرآن می‌خوانیم و اعمال و عبادت‌ها را انجام می‌دهیم. همه این کار‌ها به خاطر این است که خدا به انسان توجه کند، پس باید با رفتن در خانه اهل بیت (ع) بیشتر نظر خدا را به خود جلب کنیم؛ چرا در اعمال شب قدر زیارت اباعبدالله الحسین (ع) وارد شده است؟ در جواب باید گفت به همین جهت است که خدا به خاطر اباعبدالله (ع) نظر خاص به بندگان می‌کند.

بیشتر بخوانید : چرا خداوند برای بازگشت بندگان لحظه شماری می‌کند؟ + فیلم

آداب دعا کردن

این کارشناس مذهبی بر اساس روایات در خصوص آداب دعا کردن، گفت: اول؛ باید در دعا ادب را رعایت کرد، ببینید با چه کسی دارید حرف می‌زنید؟ با کسی که هر چیزی در دستان قدرتمند اوست. دوم؛ چگونه خدا را بخوانیم؟ به هر صورتی که می‌توانید خدا را صدا کنید، می‌توانیم در دعا کردن از مناجات‌های اهل بیت (ع) و ادعیه کمک بگیریم، اگر دسترسی نداریم با هر ادبیاتی که می‌توانیم خداوند را صدا کنیم. سوم؛ خدا را برای چه میخوانی؟ در جواب باید گفت: برای همه چیز حتی نمک سفره‌مان را هم از خدا بخواهیم، اگر عزت می‌خواهیم در دست خداوند است، قدرت می‌خواهیم؛ علم می‌خواهیم همه چیز در دستان قدرتمند او است. در نتیجه شب قدر شب دعا کردن است؛ شبی است که باید صورت را بر زمین گذاشت با هر زبانی از خداوند در خواست کمک کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی شب قدر ؛ شب دعا و در خواست از معبود

حجت الاسلام مومنی گفت: در قرآن حدود ۲۰ آیه وجود دارد که ما را امر به درخواست از خدا و دعا کرده است و همچنین در روایت آمده است؛ اگر می‌خواهید دعای شما در سختی برآورده شود در زمانی که گرفتار نیستید دعا کنید. در بعضی روایات دیگر هم بیان شده است، به گونه‌ای دعا کنید مثل این که دعا پشت در است.

وی افزود: تمام هم و غم شیطان این است که ما را از وادی شکر به وادی ناشکری سوق دهد و ناامیدی در دل ما به وجود بیاورد. در کتاب نهج‌الدعا جلد ۱ آمده است: اگر خدا می‌خواست دعای بنده اش را مستجاب نکند، اصلا اجازه دعا کردن به او نمی‌داد؛ پس این‌که من دست دعا به سوی خدا دراز کردم این اجازه را خداوند به ما داده است و باید با انگیزه، نشاط و یقین، دعا کنیم.

بیشتر بخوانیم :  چگونه توفیق عبادت بیشتر در ماه رمضان را پیدا کنیم؟ + فیلم

دلایل استجابت نشدن دعا

در انتها حجت الاسلام مومنی در خصوص دلایل مستجاب نشدن دعا توضیحاتی ارائه داد.

در روایت از اهل بیت (ع) وارد شده است از دلایلی که دعای ما اجابت نمی‌شود، می‌تواند به این موارد اشاره کرد:
۱) زمانی حوائج مهمترین داریم خودمان حواسمان نیست پس هنگامی که کار را به خدا واگذار کردیم، به بهترین وجه برای‌مان مقدر می‌کند.

۲) بلایی به واسطه دعایی که کردیم از ما برداشته می‌شود.

۳) مصلحت ما به برآورده شدن دعا نیست.

۴) اگر دعا مستجاب نمی‌شود به این دلیل است که خداوند آن را ذخیره برای آخرت ما کرده است. در روایتی داریم از در روز قیامت برخی بندگان می‌گویند:‌ای کاش هیچ کدام از دعاهایمان در دنیا به اجابت نمی‌رسید که به نعمت‌های بیشتری در قیامت می‌رسیدیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه رمضان رمضان 99 شب های قدر شب های قدر دعا کردن روز ها شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان