Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- کرونا به عنوان یک مهمان ناخوانده برای اقتصاد ایران، تاکنون خسارات زیادی را به بار آورده، در حالیکه بر اساس اعلام مسئولان وزارت کار اسامی مشمولان دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع کرونا، تائید شده، اما دولت در حال حاضر منابع مالی لازم برای پرداخت این بیمه را ندارد، این در حالیست که برخی از کارشناسان معتقدند، دولت برای جبران کسری بودجه خود در حال گران کردن ارز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، علی دینی ترکمانی کارشناس مسائل اقتصادی به فرارو گفت: طی دو سال گذشته دولت با کسری بودجه شدیدی دست و پنجه نرم کرده و با توجه به بودجه سالجاری این امر نیز شدید‌تر خواهد شد. می‌بایست دولت تدابیری را در نظر می‌گرفت تا جلوی افزایش کسری بودجه را بگیرد، به عنوان مثال دولت می‌توانست بسیاری از خرج‌ها و هزینه‌های اضافی را حذف کند، اما ما شاهد هستیم چنین اتفاقی در بودجه رخ نداده و امسال کسری بودجه شدید، فشار بسیار زیادی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.
ترکمانی اظهار داشت: امسال نرخ ارز نیز افزایش خواهد داشت و این امر تورم را با صعود همراه خواهد کرد، بنابراین با توجه به شرایطی که وجود دارد، از نظر اقتصادی با سال بسیار سختی روبرو خواهیم بود.   حسین راغفر دولت با کسری بودجه شدیدی دست به گریبان است
حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه دولت علیرغم شناسایی بیکاران ناشی از کرونا، بودجه‌ای ندارند، تا به عنوان بیمه بیکاری به این افراد پرداخت کند، اظهار داشت: اگر کرونا نیز نبود، از قبل نیز مشخص بود که دولت با کسری بودجه شدیدی روبرو است و در خرج خود خواهد ماند، از سویی این موضوع را از دو زاویه می‌توان نگاه کرد، اول اینکه چرا تا این حد اوضاع اقتصاد خراب است و هر روز نیز بر شدت این وضعیت وخیم افزوده می‌شود.
وی افزود: دوم هم اینکه دولت چه سیاست و راهبرد‌هایی را در دو سال گذشته به کار گرفته که امروز کشور به این وضعیت بد اقتصادی افتاده است، در دوره اول روحانی، دولت با استقراض از بانک مرکزی و چاپ اسکنانس نقدینگی زیادی را تولید کرد و این امر اثرات خود را از سال ۹۶ به بعد گذاشت، در دور دوم نیز با بحران بانک‌ها و ورشکستگی موسسات مالی و اعتباری، بودجه کشور را به این امر اختصاص دادند و از جیب مردم، بدهی‌های یک سری کلاهبردار و رانت‌خوار را پرداخت کردند.   بیشتر بخوانید: سمت وسوی "قیمت دلار" در سال ۹۹ نقدینگی مهار نشود، بازار‌ ارز همیشه نوسانی خواهد بود
راغفر با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه‌های جبران کسری بودجه دولت گران کردن ارز بوده، گفت: در حالیکه از سال ۹۶ به این ور، کشور درگیر تحریم‌های شدید شد و بحران ارزی در کشور پیش‌آمد، دولت به جای اینکه واردات را محدود کند و از خروج ارز جلوگیری کند، اجازه داد بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای لوکس وارد شود، که در بین آن‌ها نیز غذای سگ و گربه وجود داشت، طبعا در چنین اوضاعی نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم، وضعیت اقتصادی بهتر از اوضاع فعلی باشد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه وضعیت پیش آمده معلول یک سری عوامل هستند و تا زمانیکه ما به این عوامل نپردازیم، بحران اقتصادی عمیق‌تر از گذشته خواهد شد، بیان داشت: در این زمینه باید به فکر ارائه راه‌حل برای برون‌رفت از وضعیت فعلی باشیم، این در حالیست که در شکل‌گیری این وضعیت، کل نظام حکمرانی اقتصادی مقصر است و تنها نباید دولت را مورد مواخذه قرار داد، بنابراین برای خروج از این اوضاع باید قادر باشیم مشکلاتی که پیش آمده را حل و فصل کنیم، در غیر این صورت بحران اقتصادی وخیم‌تر می‌شود.   حسین راغفر معتقد است دولت باید از خرید و فروش سهام شرکت ها در بورس مالیات اخذ کند   دولت باید از خرید و فروش سهام مالیات بگیرد
وی با بیان اینکه مالیات به عنوان راهی است که دولت می‌تواند از آن استفاده کند، تا کسری بودجه خود را جبران کند، اضافه کرد: در ماه‌های اسفند و فروردین، در بورس بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده، دولت اگر ۲۰ درصد از این مبلغ را به عنوان مالیات اخذ می‌کرد، می‌توانست با این ملبغ کسری بودجه خود را حل کند، یا اینکه این پول را برای بحران‌های غیرقابل پیش‌بینی مانند کرونا کنار بگذارد تا در صورت وقوع چنین رویداد‌هایی غافلگیری به وجود نیاید.
راغفر ادامه داد: نظام حکمرانی اقتصادی ما باید انظباط مالی داشته باشد و از ریخت‌ و پاش‌های اضافی بپرهیزد، در غیر این صورت شاهد افزایش تورم و وخیم‌تر شدن بحران اقتصادی خواهیم بود، در چنین مواقعی یک اتفاق غیر قابل پیش‌بینی به مانند کرونا رخ می‌دهد و سرعت بدتر شدن اوضاع را شتاب می‌دهد و اوضاع اقتصادی از آن چیزی هم که فکر می‌کردیم خراب‌تر خواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه دولت با دستکاری در قیمت سهام، انتظارات عمومی از رشد بیشتر بورس را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: در چنین شرایطی قیمت سهم‌های بورسی به صورت سفته‌بازانه افزایش پیدا می‌کند، در حالیکه تنها ارزش دارایی روی کاغذ بالا می‌رود که خود این مسئله بحران تورم را دامن خواهد زد، بنابراین این شیوه‌ای که دولت در زمینه بورس در پیش گرفته، می‌تواند خطرناک باشد و تبعات بسیاری را به دنبال داشته باشد، دولت همیشه به دنبال رفتار‌های سفته بازانه و راه‌حل‌های مقطعی برای حل مشکل کسری بودجه خود است، که به نظر می‌رسد این راهکار به هیچ عنوان جواب نخواهد داد.
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه برای حل مشکل کسری بودجه باید، راهکار‌های اصولی به کار بست، خاطرنشان ساخت: دولت باید ارز را سهمیه بندی می‌کرد و اجازه خروج دلار را از کشور نمی‌داد، از سویی وضعیتی که امروز شما مشاهده می‌کنید، محصول سه دهه گذشته است که اقتصاد نئولیبرالی در دولت‌های گوناگون به کار گرفته شود و نتیجه نیز این چیزی است که امروز مشاهده می‌کند، این در حالیست است که وضعیت موجود نیز روز به روز رو به وخامت می‌رود.
راغفر با اشاره به اینکه برخی از اعضای داخل دولت سیگنال ارز ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند، گفت: سال‌ها است که دولت‌های مختلف برای جبران کسری بودجه خود و افزایش درآمد دائما در حال افزایش نرخ ارز هستند و این مختص امروز نیست در حالیکه دولت به جای این که ارز را گران کند، باید از فعالیت‌های سفته بازانه در همه عرصه‌های اقتصاد از جمله، سهام، مسکن، خودرو، طلا، ارز، سکه و... مالیات بگیرد، تا اینطور بازار‌ها متلاطم نشود، تا موقعی که این نگاه تغییر پیدا نکند، اوضاع درست نخواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کسری بودجه دولت تامین کسری بودجه افزایش نرخ ارز دلار 25 هزار تومانی اخذ مالیات از سهام کسری بودجه خود حسین راغفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با قرارداد‌های آتی تک سهم تاکنون بیش از ۳۰ نماد در بازار ابزار‌های نوین خودمان در قالب قرارداد آتی تک سهم شروع به کار کردند نکته‌ای که وجود دارد این است که omsهای متنوعی بتوانند اضافه شوند در حال حاضر دو تا از oms مجوز گرفتند به مرور که چند oms دیگر هم اضافه شوند به امید خدا ما نماد‌های پایه‌ایی که بخواهند در بازار قرارداد آتی تک سهم فعالیت داشته باشند را اضافه خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنم به امید خدا تا پایان سال بتوانیم به بیش از ۴۰ نماد به عبارتی حداقل نماد‌هایی که گردش بالایی دارند این فرآیند را افزایش دهیم.

گودرزی در رابطه با اهمیت قرارداد آتی تک سهم هم بیان کرد: دو طرفه شدن بازار مهم‌ترین فاکتور و عامل ایجاد این بازار است و فکر می‌کنم بازار آتی تک سهم می‌تواند کمک شایانی کند که حتی در بازار نزولی هم معامله‌گران سود داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم