Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@16:42:47 GMT

مدرسه پسا کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۶۵۷۶

مدرسه پسا کرونایی

روزنامه ایران در گزارش میدانی از اولین روز بازگشایی مدارس در تهران آورده است: در اصلی بسته بود و رفت و آمدها از در کوچک مدارس انجام می‌شد. روی در کوچک ورودی تعدادی از مدارس شهر اطلاعیه‌ای با استفاده ازکلمات پرتکرار و آشنای این روزها خودنمایی می‌کرد: «ورود بدون ماسک و دستکش اکیداً ممنوع.» این یعنی، هیچ دانش‌آموز و معلمی حق ورود بدون ماسک و دستکش را ندارد و شاید بتوان این جملات را اولین تغییر محسوس مدارس بعد از تعطیلات اجباری کرونا دانست؛ تغییری به‌ظاهر ساده اما مهم و دست و پا گیر برای دانش‌آموزانی که چندان علاقه‌ای به بایدها و نبایدهای مدرسه ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گفتنی است با شیوع کرونا و به منظور حفظ سلامتی دانش آموزان بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا مقرر شد تا کلاس های دانش آموزان به صورت غیر حضوری و آنلاین برگزار شود و در این خصوص مسئولان وزارت آموزش و پرورش با راه اندازی شبکه آنلاین شاد آموزش دروس دانش آموزان را آنلاین برگزار کردند تا اینکه در تازه ترین مصوبه ستاد ملی کرونا مدارس جهت رفع اشکال دانش آموزان از روز ۲۷ اردیبهشت ماه با رعایت پروتکل های بهداشتی بازگشایی شد اما حضور دانش اموزان به هیچ وجه اجباری نبوده و صرفا جهت رسیدگی به اشکالات دانش آموزان دایر شده است.   از سوی دیگر گزارش ها نشان می‌دهد در بسیاری از شهرستان ها که وضعیت شیوع کرونا به مراتب کم خطرتر است مدارس ضمن رعایت اصول بهداشتی پذیرای دانش آموزان بودند تا جایی که برخی کلاس ها با تعدادی از دانش آموزان و حضور معلمان برقرار شد. با این همه در تهران نیز چند دانش‌آموز پشت کنکوری که در دبیرستان خودبرای یک ساعت حاضر شدند تا معلمان اشکالات درس‌های مهم و نهایی‌شان را برطرف کنند.   در دبیرستان دخترانه شهید مطهری به روی دانش‌آموزان باز بود. سرایدار مدرسه هم مثل همان روزهایی که دانش‌آموزان در مدرسه بودند روی صندلی اش نشسته و مراقب است تا هر کسی وارد مدرسه نشود. رفتار «بابای مدرسه» با روزهای قبل از کرونا یک تفاوت مهم دارد. پیش‌تر هیچ دانش‌آموزی حق خروج از مدرسه را نداشت اما دیروز سرایدار مدرسه این اجازه را به دانش‌آموزانی که می خواستند مدرسه را ترک کنند، می‌داد. چرا که حضور در مدرسه برای حفظ سلامت دانش‌آموزان اجباری نیست. سرایدار که مردی میانسال است، نه دستکشی دارد و نه ماسک: «خانم! تک و توک برخی از دانش‌آموزان برای رفع اشکال به مدرسه مراجعه می‌کنند.»

اجرای پروتکل های بهداشتی در کلاس‌ها
حیاط مدرسه سوت و کور است. از دانش‌آموزان و هیاهوشان هیچ خبری نیست. ساعت از ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح گذشته، اگر پای کرونا در میان نبود شاگردان این مدرسه باید زنگ تفریح را می‌گذراندند حتی اگر برای رفع اشکال هم به مدرسه می‌آمدند آنها باید در حیاط مدرسه بودند. معلمان اما همه در دفتر مدرسه حاضرند. برخی‌شان در راهروی این دبیرستان دو به دو حرف می‌زنند. برخی‌ها ماسک ودستکش دارند. مدرسه اما آب و جارو شده وتر و تمیز است. سرایدار مدرسه دیروز کل کلاس‌های درس را ضدعفونی کرده و حالا خانم مدیر آمادگی کامل را برای حضور دانش‌آموزان دارد. همه منتظر حضور دانش‌آموزان هستند اما تا این لحظه که سه ساعتی از آغاز به کار مدرسه گذشته است ‌دانش‌آموزان به دلیل آموزش‌های مجازی در شبکه شاد ترجیح داده‌اند در خانه بمانند. در دفتر مدیر مدرسه دخترانه شهیدمطهری بین معلمان ایستاده‌ام مدیر مدرسه از صبح بین اداره منطقه در رفت و آمد بوده: «از صبح در جلسه اداره مدرسه هستم. ما به دانش‌آموزان اعلام کردیم که مدرسه باز است البته باید شرایط بهداشتی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها رادر نظر بگیریم چرا که برخی از دانش‌آموزان ممکن است مبتلا به ویروس کرونا باشند و این دانش‌آموزان ویروس را به دیگردانش‌آموزان انتقال دهند. ‌البته کمتر دانش‌آموزی ‌داشتیم که برای رفع اشکال به مدرسه بیاید با این حال اعلام کردیم برای سلامت حال دانش‌آموزان و معلمان شورای مدرسه تشکیل شود تا درباره حضور دانش‌آموزان در این یک ماه و همین‌طور برگزاری امتحانات تصمیم‌گیری کنیم.»

خانواده‌ها بیشتر از طریق فضای مجازی پیگیری می‌کنند
خانم مدیر ٣٠٠ دانش‌آموز دارد که حدود ١٠٠ دانش‌آموزش پایه دوازدهم و پشت کنکوری هستند می‌گوید: فکر می کنم چند تا از دانش‌آموزان امتحان نهایی برای رفع اشکال در روزهای آینده به مدرسه بیابند.» از او درباره ضدعفونی کردن مدرسه می‌پرسم و اینکه امکان اجرای پروتکل بهداشتی برای ارائه ماسک و دستکش را به دانش‌آموزان دارد، می‌گوید: «فکر می‌کنم بیشتر خانواده‌ها استقبال نکنند که دانش‌آموزانشان در مدرسه حاضر شوند ما بررسی‌ها را انجام دادیم و خیلی از خانواده‌ها گفتند از طریق فضای مجازی درس بچه هایشان را پیگیری می‌کنند با این حال معلمان هر روز هستند و توان ضدعفونی کردن هر روز مدرسه را نداریم این کار اصلاً شدنی نیست اما ماسک و دستکش را تهیه کردیم. به دانش‌آموزانی که شرایط مالی خوبی ندارند هدیه می‌دهیم اما به دیگر دانش‌آموزان می‌فروشیم و حتماً هم باید با ماسک و دستکش وارد کلاس شوند.» در کنار خانم مدیر، معلم ریاضی دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم ایستاده است ماسک و دستکشش را زده، او از ساعت ٨ صبح درمدرسه حاضر شده با اینکه درس سخت و مهمی را در این مدرسه تدریس می کند اما آن‌طور که می‌گوید دانش‌آموزانش علاقه‌ای به حضور در مدرسه حتی برای رفع اشکال را هم نداشتند: «بچه که برای ورودش به مدرسه تصمیم نمی گیرد اگر خانواده اجازه دهد دانش‌آموزان می‌آید اگر هم اجازه ندهد مثل حالا هیچ دانش‌آموزی به مدرسه نمی‌آید. ما ۱۰ روزی است که کتاب را تمام کردیم. دانش‌آموزانم آنلاین درس‌ها را فرا گرفتند حتی در این ۱۰ روز یکبار کتاب را دوره کردم همه همکارانم این کار را انجام داده‌اند و فکر می کنم نیازی به حضور دانش‌آموز نیست این تصمیم باید در استان یا شهرستان‌هایی گرفته شود که دانش‌آموزان امکان استفاده از شبکه‌های مجازی را نداشتند. تمام همکاران من از ساعت ٨ صبح در مدرسه هستند و تا یک ساعت دیگر هم ساعت آموزش ما تمام می‌شود هیچ دانش‌آموزی به مدرسه مراجعه نکرده است این هم به این دلیل است که خانواده‌ها می‌ترسند که دانش‌آموزان با هم درارتباط باشند ماسر کلاس درس که نمی‌توانیم فاصله اجتماعی را رعایت کنیم خودمان به‌عنوان معلم مجبوریم کنار دانش‌آموز بایستیم. دانش‌آموز باهمکلاسی اش تعامل و ارتباط دارد.»

معلم‌ها برای رفع اشکال آماده اند
چند خیابان آن‌طرف‌تر دبیرستان دخترانه فاطمه زهرا(س) قرار گرفته. مدیر این مدرسه برای هماهنگی حضور دانش‌آموزان به منطقه رفته است و معاونان و معلم‌ها همه در مدرسه حضور دارند آن‌طور که معاون مدرسه می‌گوید: «از صبح منتظر حضور دانش‌آموزان هستیم فقط دو نفر از دانش‌آموزان تجربی آمدند یک ساعتی بودند و رفتند. ما آمادگی برگزاری کلاس رفع اشکال را داریم اما خانواده‌ها از ترس ویروس اجازه نمی‌دهند که بچه‌هایشان به مدرسه بیایند. درس‌ها تمام شده و بچه‌ها برای امتحانات خودشان را آماده می کنند. مدیر هم برای چند و چون برگزاری حضوری امتحانات به منطقه رفته است. در اصلی دبستان پسرانه «٢١ بهمن» هم بسته است و رفت و آمدها از در کوچک مدرسه انجام می‌شود. معلم‌ها داخل کلاس با فاصله اجتماعی نشسته‌اند. یکی از معلم‌ها که ٣٢ دانش‌آموز کلاس دومی دارد، می‌گوید: از دو روز قبل در شبکه شاد اعلام کردم که سر کلاس هستم و دانش‌آموزانی که مشکل دارند می‌توانند حضوری در مدرسه حاضر شوند اما هیچ کدام از خانواده‌ها به دلیل اجبار نبودن حضور در کلاس استقبال نکردند. حق هم دارند ما امتحانات رابرگزار کردیم کتاب تمام شده ارزشیابی توصیفی را انجام دادیم معلوم است که خانواده‌ای اجازه نمی‌دهد که فرزندش به مدرسه بیاید. ‌

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها کرونا مدارس فاصله گذاری اجتماعی شبکه آموزش پروندهٔ خبری شبکه آموزشی شاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا مدارس فاصله گذاری اجتماعی شبکه آموزش کرونا مدارس فاصله گذاری اجتماعی شبکه آموزش حضور دانش آموزان دانش آموزانی حضور دانش آموز دانش آموزان برای رفع اشکال دانش آموزان دانش آموزان دانش آموزان هیچ دانش آموز ماسک و دستکش دانش آموزی خانواده ها مدرسه حاضر کلاس ها معلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین تاریخی در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت ایران و دختران ایران است؛ گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آنها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مأیوس و ناامید کند.

رسانه دشمن کاری کرده که دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. اینها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشورها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم / ‏‬مدرسه محلی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتماً این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائماً بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صدها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

تلاش دشمن برای تفرقه افکنی به کمک بهانه‌های واهی

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند. و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

کد خبر 6089838 علی قدمی

دیگر خبرها

  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت