Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@04:36:19 GMT

مدیریت نرخ دلار به جای تعطیلی بازار گواهی سپرده سکه

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۲۰۵۲

مدیریت نرخ دلار به جای تعطیلی بازار گواهی سپرده سکه

 آلبرت بغزیان در واکنش به توقف معاملات بازار سپرده گواهی سکه طلا گفت: تا زمانی که دستکاری قیمتی در بازار ارز وجود دارد نگرانی بانک مرکزی در مورد افزایش تقاضا در بازار سکه طلا، بی مورد است.

وی ادامه داد: سیاست مدیریت نرخ دلار راهکار مناسبی برای کاهش تقاضا برای طلا در ایران است و این اقدام به مراتب اثرگذاری بیشتری در قیاس با تعطیلی بازار گواهی سپرده سکه طلا بر روند سرمایه‌گذاری و تقاضای طلا خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بغزیان گفت: به نظر می‌رسد با کاهش نگرانی‌های جهانی در مورد کرونا، تقاضا برای طلا در جهان افزایش داشته و مسوولان نگران‌اند که این افزایش تقاضا در داخل هم رخ بدهد و زمینه رشد قیمت در بازار فراهم شود.

وی ادامه داد: بازار گواهی سپرده سکه طلا دارای مجوز از شورای عالی بورس با حضور مسوولان ارشد اقتصادی است، اما اینکه بعد از راه‌اندازی این ابزار مالی و استقبال سرمایه‌گذاران به دنبال تعطیلی آن باشیم منطقی به نظر نمی‌رسد.  

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نکته‌ای که سیاستگذاران ما کمتر به آن توجه می‌کنند این است که قیمت طلا در ایران از عواملی متاثر است که کشف قیمت را به متغیرهای بیرونی وابسته می‌کنند.

بغزیان گفت: قیمت طلا به صورت جهانی تغییر می‌کند و عمدتاً متاثر از نرخ دلار است، اما همین نرخ دلار که در نهایت باید به ریال تبدیل شود و توسط مصرف‌کننده برای خرید طلا کنار گذاشته شود، در سال‌های اخیر در ایران قابلیت پیش‌بینی‌پذیری خود را از دست داده است.

بغزیان اظهار داشت: از طرف دیگر، بانک مرکزی ایران نرخ دلار را به صورت دائم دستکاری می‌کند و همین موضوع موجب می‌شود بازار طلا هم نوساناتی داشته باشد که این موضوع باعث ایجاد جذابیت این بازار از دید مصرف‌کنندگان عادی شده است.

این اقتصاددان در پایان گفت: در واقع به نظر می‌رسد کنار گذاشتن بازار گواهی سپرده سکه طلا اقدام مناسبی نباشد و اگر بانک مرکزی نگران است که سرریز نقدینگی از بازارهایی نظیر بازار سرمایه به بازار طلا و ارز بیاید، بهتر است اقدامات بنیادینی انجام دهد که به تثبیت قیمت ارز ختم شود.

۲۲۳۲۲۵ کد خبر 1389483

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس سازمان بورس و اوراق بهادار دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۲۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد