Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@00:49:37 GMT

تأثیر کاربری زمین و تراکم ساختمانی بر ایجاد جزایر گرمایی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۰۸۶۱

تأثیر کاربری زمین و تراکم ساختمانی بر ایجاد جزایر گرمایی

ایسنا/اصفهان نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که ترکیب بدنه‌های آبی و فضای سبز بهترین عملکرد را در تعدیل جزایر گرمایی در سطح شهر دارد.

صلاح الدین شوشتری- دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی گرایش شهرسازی اسلامی دانشگاه هنر اصفهان در پایان نامه خود به بررسی «تأثیر کاربری زمین و تراکم ساختمانی بر ایجاد جزایر گرمایی با تأکید بر نقش فضای سبز نمونه موردی کلان‌شهر اصفهان» پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده جزایر گرمایی شهری در پی گسترش بدون برنامه شهرها با تأثیر از اقلیم کلان منطقه، مواد و مصالح استفاده‌شده در سطوح و شکل بافت شهری ایجاد می‌شود. در این رساله، بررسی وضعیت حرارتی کلان‌شهر اصفهان و شناسایی و ترکیب روش‌ها و عوامل به وجود آورنده جزایر گرمایی کلان‌شهر اصفهان مورد بررسی قرارگرفته است. ازجمله سؤالات اصلی این پژوهش، بررسی تراکم ساختمانی و فضای سبز بر ایجاد جزایر گرمایی در کلان‌شهر اصفهان است.

با فرض این‌که تراکم ساختمانی تأثیر بیشتری از فضای سبز شهری در تشکیل جزایر گرمایی دارد. با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای شامل تصویر حرارتی روزانه ماهواره لندست و همچنین تصویر شبانه ماهواره مدیس و داده‌های سامانه اطلاعات جغرافیایی به همراه داده زمینی نزدیک‌ترین ایستگاه هواشناسی شهری به محل‌های منتخب، جزایر گرمایی شهر اصفهان مورد بررسی قرارگرفته است.

با بر هم اندازی لایه‌های تصاویر حرارتی با کاربری‌های شهری در محدوده شهرداری اصفهان وضعیت حرارتی منطقه، محدوده‌های خاص با توازن حرارتی، همچنین نقاط و محدوده‌های حاد شناسایی شد.

به گزارش ایسنا، در این راستا میزان تأثیرپذیری کاربری‌های مختلف بر ایجاد و شدت جزایر گرمایی در اصفهان بررسی‌شده و بر پایه یافته‌های تحقیق پیشنهادهای قابل‌اجرا در حوزه فعالیت شهری با نگاه ویژه‌بر روی فضای سبز داده‌شده است. تناوب زمانی تغییرات و یا تدوین سناریوهای کاربردی بر اساس تغییرات پیشنهادی توسط نرم‌افزار شبیه‌سازی زیست‌محیطی «ان وی مت توسط» انجام شد. در این پژوهش، کل وضعیت شهر، مناطق پانزده گانه شهر اصفهان، سه همسایگی شهری و محیط‌های باز شهری از جمله چند میدان و محدوده شهری مورد بررسی قرارگرفته‌اند.

این پژوهش نتایج کاربردی برای مدیریت شهری در جهت تعدیل اثرات منفی جزایر گرمایی ارائه می‌دهد. آماده‌سازی داده‌ها و تلفیق روش‌ها ازجمله مواردی است که برای مدیریت شهری مفید است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که فضای سبز حجمی از تأثیر ویژه‌ای برای تعدیل اثرات جزایر گرمایی برخوردار است. همچنین علاوه بر فضاهای سبز متراکم فضاهای سبز پراکنده هم به‌نوبه خود تأثیر شایانی در جهت تعدیل دمایی عمل می‌کنند.

نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که ترکیب بدنه‌های آبی و فضای سبز بهترین عملکرد را در تعدیل جزایر گرمایی داشته‌اند. در بررسی‌های سطوح مختلف خصوصیات جزایر گرمایی در ارتباط با کاربری‌های مرتبط، تأثیرات زمین‌های بایر، معابر بدون پوشش گیاهی مناسب در مقابل محدوده‌های با تراکم ساختمانی تأثیر بالاتری دارند. همچنین زمین‌های بایر در محدوده‌های شهری و معابر اصلی بدون پوشش گیاهی مناسب از مهم‌ترین عوامل در تشکیل‌های محورهای حرارتی علاوه بر نقاط حساس حرارتی شناخته شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پايان نامه دانشگاه صنعتي اصفهان تغییر اقلیم کلان شهر اصفهان جزایر گرمایی تراکم ساختمانی فضای سبز بر ایجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۰۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟

پودر سنگ و سیمان سفید از جمله اصلی‌ترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شوند که اکثرا برای نمای خارجی ساختمان و یا دیزاین دکوراسیون داخلی منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف اصلی از استفاده از این مصالح ساختمانی، ایجاد ظاهر زیباتر در نمای خارجی یا دکوراسیون داخلی است.

حال اگر بنا یا سازه مورد نظر به هر دلیلی جلوه خود را از دست دهد، ظاهر بنا یا دکور دچار مشکل می‌شود. یکی از متداول‌ترین معضلات که پیمانکاران با آن رو به رو هستند، ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ است. علت این مشکل به عوامل مختلف مثل کیفیت، ترکیبات اولیه استفاده شده در سیمان، شرایط محیطی و... بستگی دارد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا روش‌های اصولی را برای پیشگیری از ایجاد ترک در سیمان سفید و پودر سنگ را به شما معرفی کرده و علل اصلی این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و لازم است پس از بررسی قیمت سیمان، از فروشگاه‌های معتبر اقدام به خرید و سفارش سیمان سفید کنید. پس در ادامه این مطلب ما را همراه کنید.

اصلی‌ترین دلیل ترک خوردن پودر سنگ و سیمان سفید چیست؟

همان طور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ می‌تواند دلایل متعدد و مختلفی داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل ترک خوردن سیمان سفید، ترکیبات ناپایدار در فرایند تولید سیمان است. البته عوامل محیطی مثل تغییرات دما و آب و هوا، رطوبت یا تغییرات شیمیایی مختلف نیز می‌توانند در ترک خورد سیمان سفید و پودر سنگ تأثیر داشته باشند.

همچنین یکی دیگر از دلایل اصلی ترک خوردن پودر سنگ و سیمان، دقت نکردن در نسبت استاندارد ترکیب ملات و استفاده از آب بیش از حد در مخلوط است که سبب ایجاد ترک در سیمان سفید می‌شود. در واقع استفاده بیش از حد از آب در مخلوط باعث تخریب شدن مخلوط سیمان و پودر سنگ می‌شود.

ترکیباتی که در ساخت سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، این ماده را در برای عوامل مختلف آسیب پذیر تر کرده و به همین دلیل سیمان سفید نسبت به سیمان سیاه، مقاومت و دوام پایین تری دارد. به طور کلی ترک خوردن سیمان سفید عوامل مختلفی دارد که برای آشنایی بیشتر شما در ادامه برخی از مهمترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و نامرغوب برای ساخت سیمان سفید و پودر سنگ

یکی از مهمترین و اصلی‌ترین دلایل ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ، استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و نامرغوب است. به این دلیل اصلی‌ترین عامل شناخته می‌شود، زیرا حتی در بهترین و مناسب‌ترین شرایط محیطی و همچنین مدرن‌ترین و بروز ترین تکنیک‌ها برای اجرا باز هم ممکن است علامت‌هایی از ترک یا شکستگی در آن ایجاد شود.ایجاد ترک و شکستگی در سیمان ممکن است از کیفیت نامطلوب آن سرچشمه گرفته باشد! 

عدم رعایت نسبت مناسب ترکیب مواد در ایجاد ملات

یکی دیگر از دلایل اصلی ایجاد شکستگی و ترک در سیمان سفید و پودر سنگ شامل رعایت نکردن نسبت مناسب ترکیب مواد در ساخت ملات می‌شود. این اتفاق اکثرا زمانی رخ می‌دهد که نسبت آب به سیمان و دیگر مصالح موجود رعایت نشود.

نسبت مناسب سیمان سفید و پودر سنگ یک به یک است! به این معنی که هر چقدر سیمان سفید استفاده شود، باید همان اندازه از پودر سنگ نیز استفاده کرد. همچنین میزان آب نیز باید به اندازه نیاز شما به شلی یا صفتی دوغاب سیمان باشد.

البته در هنگام استفاده معمولا میزان استفاده از آب در پاک سیمان نوشته شده است. این استاندارد باید توسط مجری طرح تشخیص داده شود و آب مصرفی نباید بیشتر از میزان نوشته شده روی پاکت باشد.

عدم داشتن مهارت در انجام پروژه

حتی اگر مواد اولیه سیمان کیفیت مناسب داشته باشند و ملات سیمان به درستی ایجاد شده باشد، اگر فرد مهارت کافی در استفاده از سیمان را نداشته باشد، این امکان وجود دارد که سیمان دچار ترک خوردگی شود. زیر سازی مناسب، توجه در خرید و انتخاب سیمان سفید مناسب برای پروژه مورد نظر، محاسبه مقدار سیمان سفید و پودر سنگ برای ساخت ترکیبی مناسب از جمله اصلی‌ترین راهکارها برای جلوگیری از ایجاد ترک خوردگی سیمان سفید و پود سنگ محسوب می‌شوند.

از این رو میزان مهارت و تجربه فردی که به عنوان پیمانکار پروژه انتخاب کرده‌اید می‌تواند در کیفیت نهایی و عدم ایجاد ترک روی سیمان تأثیر گذاری باشد.

انجام زیرسازی نامناسب برای پروژه

جنس و کیفیت سطحی که قرار است سیمان سفید و پودر سنگ روی آن قرار بگیرد بسیار مهم و تأثیر گذار است. اگر زمینه سطحی که می‌خواهیم با سیمان سفید و پودر سنگ بپوشانیم از فلز یا پلاستیک باشد، اطمینان داشته باشید که حتی در صورت استفاده از با کیفیت‌ترین مواد اولیه، دچار ترک و شکستگی می‌شود و کیفیت و ماندگاری خود را از دست می‌دهد.

یکی از مصالح کاربردی برای زمان‌هایی که زیرسازی نامناسب باعث ایجاد ترک خوردگی سیمان سفید و پودر سنگ می‌شود، رابیتیس است. رابیتیس یک نوع توری فلزی است که روی نماس مدنظر قرار گرفته و ملات سیمان و پودر سنگ روی آن قرار داده می‌شود.

تغییرات آب و هوایی در محیط پروژه

یکی دیگر از مهمترین علل ایجاد ترک و شکستگی در سیمان سفید و پودر سنگ، تغییرات دمایی محیط است. همان طور که احتمالا می‌دانید، خشک شدن سیمان چند روزی طول می‌کشد از این رو لازم است تا زمان خشک شدن سیمان، محیط انجام پروژه از دمای با نوسان کم برخوردار باشد!

نوسانات دمایی در محیط در نهایت سبب ایجاد اختلاف دما در لایه‌های زیرین و رویی شده و در نتیجه فرصتی برای ترک خوردن سیمان به وجود می‌آورند.

خشک نگه داشتن سیمان سفید و پودر سنگ در مدت زمان طولانی

زمانی که رطوبت مناسب و مورد نیاز به سطوحی که سیمان کاری شده‌اند نرسد، ممکن است سیمان سفید و پودر سک دچار ترک و شکستگی شود. سیمان سفید و پودر سنگ ممکن است پس از مدتی دچار خشکی شده و از این رو لازم است با اسپری کردن آب به مقدار مناسب و با فشار کم، سطوح سیمان شده را مرطوب کرد. البته توجه داشته باشید که این کار را باید به مقدار بسیار کمی آب و با فشار خیلی کمی انجام دهید تا سیمان به طور کامل خیس نشود!

سخن پایانی

به صورت کلی ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ یکی از مهمترین معضلاتی است که افراد مختلف با آن رو به رو می‌شوند! این موضوع باعث ایجاد یک نمای نامناسب در خارج یا داخل ساختمان می‌شود. عوامل مختلفی وجود دارند که از ایجاد ترک خوردگی در سیمان جلوگیری می‌کنند. شما میتوانید با رعایت موارد گفته شده در این مطلب، از ایجاد ترک و شکستگی در سیمان جلوگیری کنید.

سوالات متداول علت اصلی ایجاد ترک در سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟

اصلی‌ترین دلیل ترک خوردگی و شکستگی سیمان سفید و پود سنگ، تهیه و استفاده از سیمان نامرغوب و بی کیفیت است! به همین دلیل لازم است از طریق فروشگاه‌های معتبری مثل خانه سیمان، اقدام به سفارش و خرید سیمان مورد نظر خود در اندازه‌های مختلف کنید.

چگونه ترک‌های ایجاد شده روی سیمان را از بین ببریم؟

برای جلوگیری از ایجاد ترک در سیمان سفید و پودر سنگ، اقدامات زیر می‌توانند موثر باشند!

ترک‌های ایجاد شده را صاف و تمیز کنید و در صورت لزوم گسترده کنید.

از چسب و اسپری مناسب استفاده کنید.

در 10 دقیقه پروفیل را پر کنید.

اتصالات را محکم کنید.

 

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود
  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد