Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: میزان افزایش تست‌ها در استان و تشدید غربالگری یکی از علل افزایش آمار مبتلایانی است که نشانه‌هایی ندارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، دکتر حسین فرشیدی صبح امروز در یک نشست خبری آنلاین به بیان موضوعات و نکات مهی در خصوص موضوع کرونا و راهکارهای جلوگیری از شیوع کرونا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پرداخت که برگزیده‌ای از آن در ادامه می‌آید:

* هنوز دارو و یا واکسنی که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی برای درمان و یا پیشگیری از کرونا باشد، یافته نشده است و لذا همچنان مهم‌ترین مسأله آن است که پیشگیری را مورد توجه قرار دهیم و اصول و پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار دهیم.

* اکنون پس از 3 ماه از شیوع این بیماری، مهم‌ترین مسأله آن است که تا چه زمان می‌توان در خانه ماند و یا تا چه زمانی می‌توان محدودیت‌ها را اعمال کرد. در این جا بهترین شیوه آن است که ما راه‌های پیشگیری را به طور جدی در دستور کار قرار دهیم و ماسک را در محیط‌های بسته استفاده و دست‌ها را مرتبا بشوییم و بهداشت فردی را به طور جدی رعایت کنیم.

* اخیرا آمار و ارقام در هرمزگان رو به رشد است و در یک ماه اخیر شاهد رشد آمار مبتلایان هستیم. البته ما نیز در هرمزگان با فعال‌تر کردن آزمایشگاه تشخیصی و افزایش شمار تست‌ها در روز و غربالگری مستمر به طور جدی همراهان و افراد در ارتباط با بیماران کرونایی را مورد پایش قرار می‌دهیم و لذا یکی از دلایل موضوع آن است که ما با دقت هرچه بیشتری افراد مشکوک را دنبال و شناسایی می‌کنیم.

* خانواده افراد مشکوک به کرونا را از طریق واحدهای بهداشت محیط پیگیری و نمونه‌گیری انجام می‌دهیم. اکثر افراد مبتلا به کرونا، خانواده‌شان نیز در تست‌ها مثبت می‌شوند.

* در تست کرونا، احتمال منفی کاذب نیز وجود دارد و لذا ما پیچیدگی‌های بیشتری در این زمینه مواجه هستیم و انجام قرنطینه در مورد افراد مرتبط با فرد مبتلا را به عنوان راهکاری ویژه پیگیری می‌کنیم تا از گسترش آن جلوگیری کنیم.

* یکی از جدی‌ترین مسائل ما آن است که افراد، قرنطینه را به طور جدی رعایت کنند و از قرنطینه خارج نشوند.

* در تست‌های مثبت جدید شاهد افرادی هستیم که تست آنها مثبت است اما علائمی ندارند. البته افراد مثبت دارای علائم ظاهری، توان آلودگی بیشتری در محیط اطراف دارند. موضوع دیگر آن است که اگر افراد قرنطینه را رعایت کنند، بعد از 14 روز بشدت از قدرت انتشار ویروس کاسته می‌شود.

*اولویت اصلی ما در ستاد کرونا، افزایش هر چه بیشتر تست‌های کرونا و صیانت از افراد پرخطر و مراقبت از افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای است.

* آمار موارد مثبت در استان اگر چه رو به افزایش است اما اغلب این افراد دارای نشانه‌های ظاهری نیستند و بستری نمی‌شوند.یکی از دلایلی که وزارت بهداشت، شهرهای هرمزگان را قرمز اعلام نمی‌کند، پایین بودن موارد بستری و مرگ و میر است.

* قطعا شمار مبتلایان به کرونا در استان بیشتر از آمارهای فعلی است اما آماری که ما اعلام می‌کنیم از افرادی است که شناسایی شده‌اند و در غربالگری‌ها یافته و از آنها تست گرفته شده است.

* بهترین راه مقابله با کرونا، رعایت بهداشت فردی است. دست نزدن دست‌ها به صورت و دهان و بینی است. حتما دست‌ها را پس از تماس بشوییم و در محیط‌های بسته نیز از ماسک استفاده کنیم.

در حال تکمیل...

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نشست خبری آنلاین هرمزگان بندرعباس دکتر فرشیدی دانشگاه علوم پزشکی طور جدی تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم کاری سیگارهای الکترونیک

  سیگارهای الکترونیکی که با ترفندهای تبلیغاتی خود، باور عوارض‌نداشتن و راهی برای ترک سیگارهای سنتی را در جامعه رواج دادند و از این راه طرفداران زیادی نیز پیدا کردند، حالا با درگیرکردن عده زیادی از افراد جامعه، به یک معضل تبدیل شده‌اند! به‌خصوص این‌که طبق تاکید مسئولان بهداشتی، این سیگارها نه‌فقط بی‌خطر نیستند، بلکه سرطان‌زا نیز هستند و به همین خاطر با وجود تحرکات مشکوک، وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز این سیگارها نمی‌رود. بر اساس آمار، هیچ سطح ایمن و مطمئنی برای دخانیات وجود ندارد و تنباکوی سبک، محصولات دخانیات بدون دود، سیگار برگ غیرمضر و تبلیغات دیگر، افسانه‌ای بیش نیست و بارها وزارت بهداشت و نهادهای مربوط، این موضوع را به افراد جامعه گوشزد کرده‌اند. گرچه همچنان عده‌ای تلاش می‌کنند مصرف سیگارهای الکترونیکی را در جامعه مشروعیت ببخشند و آن را متفاوت از سیگارهای سنتی بدانند اما نگاه وزارت بهداشت به این موضوع متفاوت است. به‌طوری که اخیرا بهزاد ولی‌زاده،رئیس دبیرخانه ستادکشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اعلام کرده است:تقاضاهایی برای اجازه فعالیت درزمینه عرضه ورسمیت‌بخشیدن به این سیگارها صورت‌گرفته اما وزارت بهداشت زیربارصدورمجوز برای تولید،فروش‌وعرضه این سیگارها نمی‌رود؛چراکه مضرات این سیگارها شناخته‌شده است.
   
زیاده‌روی در مصرف سیگارهای الکترونیکی به بهانه عوارض نداشتن آن
دکتر آقازاده، پژوهشگر اعتیاد در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص عوارض این سیگارها می‌گوید: این سیگارها در ابتدا با این ادعا آمدند تا جایگزین سیگارهای سنتی و عوارض آن شوند و برای افراد سیگاری با تأمین نیاز نیکوتین، حس سیگار را تداعی کنند. برای این روش نیکوتین را در محلول‌های سیگارهای الکترونیکی اضافه کردند و بعدها طعم‌دهنده‌های مختلفی به آنها افزوده شد که سرطان‌زاست و فرد سیگاری با این تصور که این‌گونه سیگارها عوارضی ندارند، محدودیت مصرفی برای خود قائل نمی‌شود و در استفاده از آن زیاده‌روی می‌کند و در نهایت به عوارض بیشتری نسبت به قبل مبتلا می‌شود.سال‌هاست که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت درخصوص تاثیر این سیگارها بر سلامت افراد وانواع تهدیدهای جانبی آن، اطلاع‌رسانی می‌کنند اما با این همه، چرا مصرف این نوع از سیگارها همچنان سیر صعودی دارد؟ 
   
سیگارهای الکترونیکی قبح سیگارهای سنتی را در جامعه ندارد
پیمان حسنی ابهریان، عضو هیأت علمی و مدیرگروه توانبخشی موسسه آموزش عالی علوم شناختی در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره می‌گوید: با توجه به این‌که فرهنگ اجتماعی و مقابله با مصرف دخانیات به نسبت نسل‌های قبل بیشتر شد و این تغییرات دیگر پاسخگوی افراد سیگاری نبود،مافیای دخانیات سعی دررفع این موضوع کردند و سیگارهای الکترونیکی را تولید و تبلیغ کردند. درحال حاضر درصد زیادی از افراد،به‌ویژه جوانان،سیگارمصرف می‌کنندوبه همین دلیل گرایش به سیگارهای الکترونیکی نیز افزایش یافته است. افزایش تمایل بسیاری از افراد به این نوع از سیگارها به این دلیل است که مصرف سیگارهای الکترونیکی به‌نسبت سیگارهای سنتی، محدودیت‌های قبل را ندارد. درواقع با توجه به این‌که این نوع ازسیگارها، دودهای آزاردهنده سیگارهای سنتی را ندارند، افراد درهرجایی از آنها استفاده می‌کنند. ازطرفی دیگر، مصرف این نوع از سیگارها، قبح استفاده ازسیگارهای سنتی را در جامعه توسط جوانان و نوجوانان ندارد؛ بنابراین مصرف این نوع از سیگارها اکنون افزایش یافته است.
   
جایگزینی لذت‌های سالم در جامعه راهکار مقابله با مصرف دخانیات
با توجه به سمی‌بودن وسرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیکی وعوارض ناشی از آن برای فرد و جامعه، راهکار مقابله با این مسأله چیست؟ابهریان دراین خصوص معتقد است: برای پیشگیری ومقابله با افزایش مصرف دخانیات، به‌ویژه انواع مختلف سیگار در جامعه، بیش از هرچیز، فعالیت‌های فرهنگی لازم است و در این مورد جریمه نقدی و امثال آن کافی نیست. متأسفانه چند سالی است که مصرف سیگار در بین زنان نیز بسیار افزایش یافته و این موضوع از دید آنها به برابری زنان و مردان تعبیر می‌شود، در حالی که افزایش گرایش به چنین مسائلی با توجیه برابری بسیار خطرناک است. بر همین اساس برای کاهش این معضل در جامعه ابتدا باید علت گرایش افراد به سیگار را بررسی کرد. سیگار یا هر دخانیات دیگری در ابتدای مصرف برای فرد ایجاد لذت می‌کند و پس از آن به عادت تبدیل می‌شود؛ بنابراین برای کاهش گرایش جوانان به دخانیات لازم است تا در جامعه با ایجاد مراکز تفریحی، ورزشی و... لذت‌های سالم را جایگزین لذت‌های ناسالم کنیم؛ چراکه جایگزینی لذت‌های سالم و آشکارکردن عوارض مصرف دخانیات قطعا سیر استفاده و گرایش افراد جامعه را به سیگار و سایر دخانیات کاهش خواهد داد. البته ناگفته نماند که این نوع از پیشگیری برای جوانان در معرض مصرف جواب نمی‌دهد، بلکه این فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی افراد آغاز شود تا در بزرگسالی اثرات آن مشخص شود.باتوجه به آنچه دراین گزارش مطرح شد،امیداست باتمهیدات وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی و عدم رسمیت‌بخشیدن به مصرف دخانیات جدید نظیر سیگارهای الکترونیکی،مصرف آنها در جامعه کاهش پیدا کند و دیگر در سطح شهر شاهد مصرف سیگار توسط دختران و پسران در هر سن و سالی نباشیم.

دیگر خبرها

  • آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مراسم تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟