Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  محمدرضا عارف در نامه‌ای به مردم، درباره عملکرد مجلس دهم گزارش داده است. گزارشی که از یکسو کارنامه فراکسیون امید را نشان داده و از سوی دیگر خواسته بگوید چرا مجلس دهم در برآورده کردن مطالبات اصلاح طبان ناتوان بوده است.

در نامه عارف، مهمترین لوایح تصویب شده به اختصار آمده است، مواردی مثل لوایح چهارگانه FATF که با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد، طرح ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان که بیشتر با استقبال اصولگرایان مواجه شد تا اصلاح طلبان و مواردی مثل طرح دائمی‌شدن قانون استخدام ناجا، طرح حمایت از شاغلان فقیر و بیکاران، طرح حمایت و تشویق مطلعین مفاسد اداری و اقتصادی، طرح حفظ کرامت آسیب‌دیدگان اجتماعی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

اینکه این قوانین تا چه اندازه در معیشت مردم اثرگذار بوده، یکسوی ماجرا اما بحث مهمتر آن است که برخی از این قوانین اساسا ارتباطی با فراکسیون امید نداشته است. قوانینی مثل لایحه FATF با حمایت لاریجانی و روحانی در مجلس تصویب شد و محصول تلاش فراکسیون امید نبود. از سوی دیگر قوانینی مثل منع ازدواج کودکان یا قوانین شفافیت که محصول اجماع فراکسیون امید بود، با فشار اصولگرایان تندرو از دستور کار مجلس خارج شد و فراکسیون صد و چند نفری اصلاح‌طلبان توانایی طرح این قوانین را در صحن علنی مجلس نداشت!

نکته دیگر برخی فعالان سیاسی اپوزیسیون معتقدند اساسا به خاطر وجود شورای نگهبان، امکان تصویب قوانین اصلاح طلبانه در مجلس ایران وجود ندارد. با این حال محمدرضا عارف اصراری نداشت که در نامه خودش ایرادی از شورای نگهبان بگیرد.

محمدرضا عارف، از روز اول نتوانست نقش موثری در تصمیمات مجلس داشته باشد. او ابتدا افرادی که برای ریاست مجلس به او رای نداده بودند را از فراکسیون بیرون کرد تا فراکسیون مستقلین تشکیل شود. در حقیقت فراکسیون امید دو هدف داشت؛ یکی عارف رییس مجلس شود و دیگر اینکه فراکسیونی با حضور ۱۸۰ تا ۲۰۰ نماینده تشکیل شود. رقابت عارف و لاریجانی باعث شد، بخشی از نمایندگانی که می‌توانستند در فراکسیون امید عضو شوند، به فراکسیون مستقلین بروند.  با این تصمیم نه ریاست مجلس به دست آمد نه فراکسیون اکثریت تشکیل شد. همین تصمیم اشتباه باعث شد در مناسبات مجلس به حاشیه برود.

از طرفی عارف هیچگاه نتوانست حامی خوبی برای نمایندگان پیشرو مجلس باشد. با اینکه عارف مدعی شده بود که با نمایندگان میانه‌رو ائتلاف نکرده است، اما فراکسیون امید، تفاوتی با فراکسیون اعتدال نداشت و بطور مشخص حداقل ده نماینده در تهران و ده نماینده در شهر‌های دیگر بودند که می‌توانستند حامل شعار‌های اصلاح طلبانه باشند. در تهران پروانه سلحشوری، عبدالرضا هاشم‌زایی، علی مطهری، الیاس حضرتی، غلامرضا حیدری، فاطمه سعیدی، محمود صادقی، طیبه سیاوشی، علیرضا رحیمی و محمدجواد فتحی و در سایر حوزه‌های انتخابیه عبدالکریم حسین‌زاده (نماینده نقده و اشنویه که فراکسیون حقوق شهروندی را نیز راه‌اندازی کرد)، قاسم میرزایی نکو (دماوند)، بهرام پارسایی (شیراز)، جلال میرزایی (ایلام)، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی (رشت)، شهاب الدین بیمقدار (تبریز) علی ساری (اهواز) و محمد کاظمی (ملایر) حمیده زرآبادی (قزوین) و محمد فیضی (اردبیل) نمایندگانی بودند که می‌توانستند تا حدی شعار‌های اصلاح‌طلبانه را رهبری کنند، اما هرگز این آرزو محقق نشد. زمانی که همه این افراد هم رد صلاحیت شدند، عارف جز اظهار تاسف سخنی به زبان نیاورد.

بیشتر بخوانید: پدرخوانده‌ها، بازسازی اصلاحات را به گروگان گرفته‌اند

بیانیه‌های مشترک با اصولگرایان

جدول زیر بیانیه‌های فراکسیون امید را در این چهار سال نشان می‌دهد. بیانیه‌هایی که نشان می‌دهد فراکسیون امید درباره مطالبات اصلاح‌طلبانه موضع منفعلانه داشته است:

نکته مهم این بیانیه‌ها این است که به جزبیانیه دی ۹۶ در سایر بیانیه‌ها به طرح کلی شعار‌های مشترک اصلاح طلبان و حاکمیت بسنده شده و نمی‌توان تفاوت معناداری بین این بیانیه‌ها و بیانیه‌های اصولگرایان پیدا کرد.

محمدرضا عارف حالا دیگر نماینده اول تهران نیست. او که روزی نماد فداکاری بود حالا نماد سکوت شده است. با این وضعیت بعید است کسی به ستاد احتمالی عارف برای سال ۱۴۰۰ دل ببندد. بیانیه امروز او نشان داد او از این وضعیت ناراضی نیست و همچنان موضع منفعلانه را بهترین راه برای حفظ بقا در حاکمیت می‌داند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فراکسیون امید اصلاح طلبان فراکسیون امید اصلاح طلبانه محمدرضا عارف بیانیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند

در حالی که وزیر کشور ،اوایل اسفند۱۴۰۲ اعلام کرده بود بیش از ۱۵۰۰۰نامزد در انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده اند، روزنامه کیهان هم اکنون د مورد نامزدهای تایید شده جریان اعتدالی و اصلاح طلب، اعتراف جالبی کرده است.   به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه که پیش از این مکررا ادعا می کرد رقابت فراگیر بین احزاب و سلیقه های مختلف وجود دارد، نوشت: ۱۶۵ نامزد آنها تایید صلاحیت شدند که ۴۵ نفرشان در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند.اگر انتخابات مهندسی شده و غیررقابتی بود، چگونه ۱۶۵ نفر اصلاح‌طلب و اعتدالی تایید شدند؟   بار دیگر باید از امتداد داخلی دشمن و مدعیان اصلاحات پرسید؛ اگر انتخابات مهندسی شده و غیر رقابتی بود، چگونه آن ۱۶۵ نفر تایید شدند و این عده به مجلس راه یافتند؟   کیهان که از راه یافته های این جریان به مجلس، علیرغم ایجاد تنگناهای شدید، ناراضی به نظر می رسد، ادامه داد: در حالی‌که بسیاری از رسانه‌های مدعی اصلاحات مدعی عدم امکان رقابت در انتخابات بودند، در گزارش‌های خود گفتند «نامزدهای میانه‌رو» رأی آورده‌اند. خبر آنلاین گزارشی با عنوان «۴۵ صندلی مجلس دوازدهم؛ سهم لیست صدای ملت از انتخابات» منتشر کرد، سایت انتخاب نیز یکی از منتخبان در تهران را به عنوان میانه‌رو و گزینه مناسب برای تصدی ریاست مجلس معرفی کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • بایدن از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۴۸ اشتباه لفظی مرتکب شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد