Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@03:35:15 GMT

صندلی خالی «فرهنگی»در تیم‌های پرطرفدار

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۷۸۵۴

صندلی خالی «فرهنگی»در تیم‌های پرطرفدار

ایران اکونومیست- باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران که بدون توجه به مشکلات فراوان خود در بخش فرهنگی صندلی معاونت خود در این بخش را خالی نگه داشته اند در تعطیلات لیگ هم توجهی به این خلا نداشتند.

 سالهاست باشگاه های فوتبال در ایران با لقب «فرهنگی ورزشی» به فعالیت خود ادامه می دهند تا بتوانند در کنار تلاش برای کسب موفقیت در رقابت های مختلف فوتبالی، شرایط را برای ایجاد فضایی سالم تر در بازی های خود ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد بسترهای فرهنگی در لیگ برتر فوتبال ایران زمانی مهم تر از قبل شد که نهادهای بین المللی همچون کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا خواهان توجه ویژه به این موضوع شدند.

فوتبال ایران فارغ از توجه نهادهای بین المللی به وضعیت تماشاگران خود، همواره آبستن حوادث مختلف بوده است. هوادارانی که با وجود حرفه ای بودن رقابت های لیگ برتر همچنان برای تهیه بلیت این بازی ها با مشکل روبرو بوده و مجبور هستند تا برای لذت از تماشای بازی تیم های محبوب خود به بازار سیاه رجوع کرده یا منتظر حل مشکلات نرم افزاری سامانه فروش بلیت بازی ها شوند.

گاهی اوقات همین تماشاگران صبور که ساعت ها منتظر خرید بلیت می شوند نمی توانند هیجانات خود را در طول مسابقه کنترل کنند و باعث می شوند تا توهین ها رواج پیدا کرده و کار به پرتاب سنگ و …بکشد.

نگاهی اجمالی به درگیری بین هواداران تیم ها در سال های اخیر نشان می دهد که میزان خشونت و شکستن هنجارهای اجتماعی به مراتب افزایش یافته است. از این رو باشگاه‌ها نیاز به اهتمام ویژه برای حل و فصل مشکلات اینچنینی در استادیوم های خود هستند تا بتوانند با طرح های ویژه هواداری خود مانع از بروز اتفاقات تلخ و سریالی شوند.

جالب اینجاست باشگاه های لیگ برتری و پرهوادار فوتبال ایران به رغم تمام این مشکلات کوچکترین توجهی به حل معضل خود ندارند. آنها که معمولاً موضوع فرهنگی در باشگاه خود را به انتخاب فرمالیته معاونت باشگاه در این بخش و انتخاب چند بوقچی ختم می‌کردند امسال به انجام همین اقدام ساده و سطحی نیز توجه نداشتند.

باشگاه‌های نظیر پرسپولیس و استقلال تهران که جای خالی معاونت فرهنگی آنها مشهود است و از فرصت استثنایی تعطیلی رقابت‌های لیگ برتر به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز برای بهبود این موضوع بهره نبردند.

البته مشکل به تیم های پرهواداری نظیر سرخابی های پایتخت، پارس جنوبی جم، شاهین شهرداری بوشهر و ماشین سازی ختم نمی‌شود بلکه برخی تیم های کم هوادار دیگر در فوتبال ایران همچون پیکان و سایپا نیز کمترین توجه را به بخش فرهنگی خود داشته اند تا فوتبال ایران همچنان با فرهنگ و ایجاد بسترِ سالم در ورزشگاه ها طبق یک هدف مشخص فاصله ای فراوان داشته باشند.

باشگاه‌هایی که بدون فرهنگ به دنبال رسیدن به آرزوهای ورزشی خود هستند تا نبود آن را با وجود جریمه های فراوان از سوی AFC به دلیل عدم وجود نظم بین هواداران خود در رقابت های آسیایی به جان بخرند اما تن به ایجاد کانون هواداران و مشوقان واقعی بدون هیچگونه اغراض شخصی در فریادهایشان ندهند.

 

 مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فوتبال ایران لیگ برتر باشگاه ها تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است»

برای کسی‌ که خودکشی می‌کند نباید مراسم یادبود گرفت؟ در یکی دو روز گذشته یک اظهارنظر درباره افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، پربازدید شده است، «برگزاری مراسم یادبود برای فردی که خودکشی کرده اشتباه است و نباید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.»

به گزارش ایلنا، این جمله را رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد گفته است، بهنام نیازی در بخشی دیگری از گفت‌وگوی خود بیان کرده است: «چندی پیش کودکی ۱۱ ساله اقدام به خودکشی کرده بود، فرزند طلاق بود، پدرش از کار افتاده بود و دچار فقر خانوادگی بودند. آموزش و پرورش و مدرسه برای این دختر مراسم یادبود برگزار کردند، که به اعتقاد من این کار، باعث می‌شود الگوبرداری منفی برای دانش‌آموزان اتفاق افتد.»

در همین جمله بالا که توسط رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویر احمد گفته شده چندین آسیب اجتماعی وجود دارد، آسیب‌هایی مانند طلاق، فقر، بیکاری، شاید اگر قرار باشد جلوی الگوبرداری منفی از خودکشی گرفته شود سیاست‌گذاری‌ها برای رفع این قبیل از آسیب‌های اجتماعی خیلی بنیادی‌تر از نگرفتن مراسم یادبود باشد.

درهمین‌باره فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم می‌گوید: «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر، نداری و جیب خالی است، اینکه می‌گویند فقر از کفر بدتر است دقیقا به همین مسائل برمی‌گردد، در جامعه‌ای که تورم آن بالای ۴۰ درصد و درآمد اهالی آن کم است، حتی برخی از آن‌ها بیکار هم هستند، طبیعی است که وضعیت روحی برخی افراد به جایی برسد که دست به خودکشی بزنند بنابراین مراسم گرفتن و دفن کردن آن افراد نوعی احترام به خانواده او است.»

او ادامه می‌دهد: «برگزاری مراسم برای این افراد نوعی احترام و تکریم به خانواده است، این‌طور مواقع باید پرسید خانواده آن فرد چه گناهی کرده است، حتی، چون خانواده این افراد بیشتر داغدار هستند باید مراسم را به نحو احسنت انجام داد.»

افراد خودکشی کرده جدا از سایرین دفن شوند

رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد در ادامه اظهار نظر بحث‌برانگیز خود گفته که: «قبلاً در استان کهگیلویه و بویراحمد اگر کسی خودکشی می‌کرد، حتی افراد در مراسم تشییع او حضور پیدا نمی‌کردند و در نقطه‌ای دور از قبرستان او را مدفون می‌کردند تا نشان دهند که این عمل زشت و تابو است، متاسفانه اکنون فضای فرهنگی تغییر کرده و می‌بینیم که مثل گذشته نیست.»

اما فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که آیا توصیه‌ای برای دفن کردن افراد خودکشی کرده خارج از قبرستان سایرین وجود دارد، می‌گوید: «از نظر شرعی هیچ توصیه‌ای نداریم که این افراد به دور از قبرستان سایرین دفن شوند. کسی که می‌گوید برای این افراد مراسم برگزار نکنیم نظرش خلاف منطق، عاطفه و وجدان است، دستور کلی شرع این است باید به خانواده متوفی احترام گذاشت تا برای او تسلای خاطر باشد.»

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم بیان می‌کند: «کسی که خودکشی کرده حتما علتی داشته است، نمی‌شود گفت که او صد درصد مقصر است، کسی که دست به خودکشی می‌زند عوامل زیادی دارد لذا باید آن عوامل را بررسی کرد، هیچ کس در شرایط عادی دست به چنین کاری نمی‌زند، حتما تحت شرایط سخت و فشار‌های روحی قرار می‌گیرند که این کار را انجام می‌دهند. من بر این باورم که باید به خانواده افرادی که خودکشی کرده‌اند بیشتر تسلیت گفت و مراسم آن‌ها را مهم‌تر انجام داد تا بتوانند از آن وضعیت روحی سخت به سلامت عبور کنند.»

روند صعودی خودکشی در ایران

اظهار نظر درباره نگرفتن مراسم ترحیم برای افرادی که خودکشی کرده‌اند درحالی گفته می‌شود که برخی کارشناس‌ها معتقدند روند خودکشی در ایران صعودی است. قبل‌تر مصطفی معین، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و وزیر علوم در دولت اصلاحات گفته بود: «اختلالات روانی در ایران از متوسط جهانی وضعیت بدتری دارد، درباره خودکشی ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است با این تبصره که متاسفانه فرآیندی خودکشی رو به رشد است.»

دیگر خبرها

  • فرودگاهی در ایران برای خواستگاری!/ عکس
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! | ببینید
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • ببینید | رفع فیلتر اپلیکیشن پرطرفدار پس از ۲ سال؟؛ وزیر ارتباطات توضیح داد
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند
  • سخت‌ترین رقابت ورزشی در ایران
  • «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است»