Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@07:33:31 GMT

بلای حرکت زمین برای آق‌امامی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۲۴۳۶

بلای حرکت زمین برای آق‌امامی‌ها

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، اینجا آق‌امام است، روستایی دشتی و محاصره شده در مراتع زیبا و تمام نشدنی شهرهای کلاله و مراوه‌تپه در شرق گلستان که شهرتش بیش از آن که به مراتع فراخ و همیشه سرسبز باشد، به رانش‌های همیشگی و حرکت مداوم لایه‌های زمین است.

روستای آق‌امام گلستان جابه‌جا می‌شود

چند بارش سنگین در ابتدای امسال انگار غول خفته رانش این روستا را بار دیگر بیدار کرد تا حرکت مداوم و پیاپی آن در مدت زمانی کوتاه و چندساعته، ۷۰ خانه این روستای کوچک را تخریب و غیرقابل سکونت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تهیه گزارش در یک روز گرم تابستانی راهی آق‌امام می‌شوم. در ورودی روستا و در پی پیدا کردن یک هم‌صحبت و راهنما با حاج احمد آشنا می‌شوم؛ از اهالی روستا و راننده وانت است که خانه نوساخته‌اش در رانش فروردین سال ۹۹ به تلی از خاک تبدیل شد و سرمایه یک عمر تلاش و زحمت او را به باد داد.

حدود ۶۰ ساله است اما وقتی متوجه می‌شود که می‌خواهم مشکلات هم‌محله‌ای‌هایش را منعکس کنم پابه‌پای من، کوچه و معابر آق‌امام را طی می‌کند.

وی گفت: که بعد از رانش آخر، خیلی از اهالی خانه و کاشانه خود را ترک کرده و حالا در خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند.

حاج احمد از رانش ۱۱ فروردین گفت: " از ابتدای شب، باران تندی می‌بارید؛ مشغول نماز صبح بودم. هنوز هوا روشن نشده بود که ناگهان زمین شروع به لرزیدن کرد. فکر کردیم زلزله است اما تکان‌ها قطع نمی‌شد. ترسیده بودیم. ناگهان دیوار خانه ترک برداشت و شکاف عمیقی در آن ایجاد شد. دست بچه‌ها را گرفتیم و از خانه فرار کردیم. به حیاط که رسیدیم کمی از سقف فرو ریخت. اگر در خانه بودیم زنده نمی‌ماندیم".

خانه حاج احمد یکی از ۷۰ خانه غیرقابل سکونت آق‌امام است که اهالی از ترس رانش‌های بعدی دیگر تمایلی به تعمیر و بازگشت به آن ندارند.

فرقی هم نمی‌کند که خانه‌ها نوساز باشد یا قدیمی، بتنی باشد یا چوبی. قدرت رانش آنقدر زیاد بود که هر چه در مسیر راهش بود را از بین برد.

این خرابی‌ها شامل خانه آقا مرتضی نیز شد. تازه دامادی که با هزار جان کندن وام روستایی گرفت تا دست تازه عروسش را بگیرد و زندگی تازه‌اش را در خانه ۴۵ متری کوچکش آغاز کند اما حالا او و طاهره خانم در خانه یکی از اقوام اجاره‌نشینی می‌کنند.

نمونه این خسارت‌ها در آق‌امام زیاد است.

"مشهدی علی" به نظر پیرترین ساکن آق‌امام است که کنار یکی از کوچه‌ها به عصایش تکیه داد و به خانه‌های خراب روستا نگاه می‌کند.

یکی از خانه‌ها را با دست نشان داد" این خانه برای آقا ناصر است. او در تهران کارگرد روزمرد است. چند سال از نان و خورد و خوراک زن و بچه اش زد تا این خانه را درست کند. شاید باور نکنی اما یک ساعت از کوچ آن ها به خانه اش نگذشته بود که رانش آمد و خرابش کرد! "

مشهدی علی گفت: اگر اینجا رانشی بود چرا به ما مجوز ساخت دادند که حالا ندانیم به کدام داغ بسوزیم و برای کدام مصیبت گریه کنیم؟

مشکل رانش زمین فقط به خرابی خانه‌های آق‌امام محدود نمی‌شود.

دامداری شغل اصلی ساکنان این روستاست. یکی از اهالی افزود: در رانش امسال، سقف دامداری‌ام خراب شد و گاوهایم زیر آوار آن تلف شدند.

یک جوان آق‌امامی دغدغه دیگری هم دارد.

او بیان کرد: وقوع رانش مشکل اساسی و همیشگی این روستاست اما یکی از گرفتاری‌های ما بعد از رانش، چگونگی اطلاع دادن آن به مسئولان و دستگاه‌های امدادی است.

سعید الهی گفت: در حالی که مسئولان می‌گویند اینترنت پرسرعت را به روستاها رسانده‌اند اما ما هنوز تلفن برای خبر دادن اتفاقات تلخی مانند رانش نداریم و خبر این حوادث را با مشقت زیاد و بعد از چند ساعت به گوش مسئولان می‌رسانیم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان در مورد این مشکل افزود: توسعه ارتباطی و اینترنت در شرق استان گلستان اتفاق افتاده اما در رابطه با مشکل ایجاد شده در روستای آق‌امام باید تیم کارشناسی با حضور در منطقه مشکل را بررسی کند.

رانش‌ها در مناطق پر باران کشور به ویژه در مناطق شمالی رخ می‌دهد که دلیل اصلی آن بارندگی و نفوذ باران در توده‌های ریز دانه خاک و تخلیه نشدن سریع آب از این توده‌ها به‌دلیل نفوذپذیری کم این خاک‌ها است که فشار آب، منفذی را در توده خاک ایجاد می‌کند.

ایجاد پوشش گیاهی در نواحی مستعد لغزش، ایجاد کانال‌های زهکشی بتنی یا سنگی در سمت ترانشه راه‌ها و هدایت روان‌آب‌ها به محل آبروها و پل‌ها، احداث آب‌رو یا پل در محل خط‌القعرها و ایجاد زهکش‌ از جمله راهکارهای کم هزینه برای پایداری توده خاک است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: از سال‌ها قبل ضرورت کاشت درختان آب‌بر برای جذب آب‌های زیرزمینی به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز رانش به اهالی روستاهای در معرض خطر استان اطلاع داده شد اما مورد استقبال مردم قرار نگرفت.

ابوطالب قزل سفلو همچنین اظهار کرد: رها کردن فاضلاب‌های خانگی در کوچه و خیابان از سالیان گذشته و نبود سیستم جمع‌آوری و هدایت آن به پایین‌دست، عامل دیگر بسترسازی برای وقوع رانش‌های پیاپی روستای آق‌امام بود.

سرپرست بنیاد مسکن شهرستان مراوه‌تپه از آغاز ساخت خانه‌های جدید اهالی روستای آق‌امام خبر داد و افزود: پهنه‌بندی برای شناسایی وضعیت رانشی زمین روستای آق‌امام پارسال انجام شد.

هوشنگ محمودی افزود: در همان ایام، سه قطعه زمین در روستای چنارلی به اهالی این روستا که در معرض رانش بودند پیشنهاد شد اما آن‌ها حاضر به ترک روستای خود نشدند.

وی اظهارکرد: هرچند به برخی ساکنان آق‌امام پروانه ساخت خانه جدید داده شد اما پس از اعلام مشاور طرح مبنی بر احتمال بروز رانش، جلوی پرداخت مراحل بعدی وام‌های ساخت‌وساز گرفته شده که در این بین برخی اهلالی بدون توجه به اخطارها، عملیات ساخت خانه را ادامه دادند.

محمودی گفت: ساخت ۷۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده از رانش زمین در ۲ محله سعدآباد و احمدآباد روستای آق‌امام بخش گلیداغ مراوه‌تپه در منتهی‌الیه شرق گلستان در عرصه جدیدی به مساحت پنج هکتار آغاز شد.

سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراوه‌تپه افزود: ۱۵ هکتار زمین برای جابجایی این محله‌ها در نظر گرفته شد که مشاور طرح پنج هکتار را از نظر تثبیت رانش زمین تایید کرد و کار نقشه‌برداری و تفکیک زمین انجام شده و در مرحله خاک‌برداری و پی‌کنی واحدها قرار دارد.

وی ادامه داد: با توجه به تمایل اهالی، ساخت واحدهای محله سعدآباد در عرصه جدید با نظارت بنیاد مسکن توسط مالکان آغاز شده و به عنوان یک مشوق، ۵۰ میلیون ریال هدیه به سه واحد نخست که ظرف ۱۰۰ روز ساخته شوند پرداخت می‌شود.

سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراوه‌تپه افزود: ۳۰ میلیون ریال بابت اجاره‌بها به حساب اهالی محله‌های خسارت‌دیده پرداخت شده و اهالی می‌توانند با مراجعه به بانک برای دریافت ۴۰۰ میلیون ریال وام ۱۵ ساله چهار درصد و ۲۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض اقدام کنند.

محمودی اظهار کرد: بر اساس اعلام مشاور برای تثبیت محله احمدآباد نیاز به زهکشی و ساخت دیواره است که عملیات آنها با تخصیص ۱۷ میلیارد ریال از هفته دوم خرداد ماه ۹۹ آغاز می‌شود و در صورت تخصیص ۴۳ میلیارد ریال دیگر تا ۲ ماه آینده به اتمام می‌رسد اما با توجه به تاکید استاندار، اهالی این محله در صورت تمایل می‌توانند در عرصه جدید خانه بسازند.

وی گفت: بر اساس برنامه انجام شده، ساخت واحدهای رانشی روستای آق‌امام تا پایان شهریورماه به اتمام برسد.

مشهدی علی حالا ایستاده و می‌خواهد راهی خانه‌اش شود؛ اتاقی کوچک که بعد از رانش آن را اجاره کرده و با زن و فرزندان و ۱۰ نوه‌اش به سختی در آن زندگی می‌کند.

بازوانم را به سختی می‌فشرد: "پسرم! اول خدا، دوم خدا و سوم شما! کاری کنید مسئولان زودتر به داد ما برسند!

زمین زیر پای نیمی از روستاهای گلستان حرکت می‌کند کد خبر 516717 برچسب‌ها استان گلستان روستا رانش‌زمين

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روستا استان گلستان روستا رانش زمين روستای آق امام میلیون ریال بنیاد مسکن مراوه تپه خانه ها رانش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد

یکی از خدمات کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش ساخت مسکن برای افراد واجد شرایطی است که فاقد مسکن هستند.

شهرستان بابل که به عنوان بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر مازندران محسوب می شود، ۸۶۰ خانواده تحت پوشش این نهاد مستاجر هستند که از این تعداد ۶۰۰ خانواده فاقد زمین هستند، تا کمیته امداد بتواند برای آنها مسکن بسازد. کمیته امداد با همکاری بسیج سازندگی، سپاه و حمایت دولت بدون هیچ محدودیتی برای خانواده های تحت پوششی که دارای زمین و پروانه ساخت داشته باشند مسکن می سازد.

خانه های احداثی کمیته امداد ۵۶ متری است و با کمک بلاعوض، یک میلیارد ریالی و پرداخت تسهیلات چهار میلیارد ریالی با کارمزد ۴ درصد برای این مددجویان خانه احداث می شود.

کمیته امداد که به طور جدی و بدون هیچ محدودیتی پیگیر خانه دار شدن مددجویان تحت پوشش خود می باشد، شرط واجب زمین و پروانه ساخت ۲ اولویت و پیش نیاز تحقق این مهم است.

تعدادی از مددجویان کمیته امداد که فاقد زمین هستند، نمی توانند از خدمات و حمایت های لازم ارائه شده از سوی کمیته امداد، سپاه و دولت برای خاندار شدن بهره مند شوند.

با توجه به افزایش قیمت زمین به خصوص در مناطق روستایی امید به خانه دار شدن برای این مددجویان به یک آرزو تبدیل شد.

تعدادی از خانواده های مددجو، دارای زمین هستند اما بخاطر اینکه این زمین ها خارج از بافت روستا واقع شد، امکان صدور پروانه ساخت برای این زمین ها وجود ندارد.

مددجویان کمیته امداد بابل برای تحقق رویای خود دست نیاز به سوی خیرین دراز کردند، تا خیرین بابلی که در کشور از جمله برترین ها هستند برای تامین زمین این مددجویان کمک کار باشند.

مددجویان که بر این باورند خیرین بابلی در بخش بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و مدرسه سازی سرمایه گذاری های ارزشمندی انجام دادند در این حوزه هم با تشکیل یک مجمع خیرین کمک کار باشند.

در سال گذشته ۳۵ واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بابل که دارای زمین و پروانه ساخت بودند خانه احداث و به آنها تحویل شد و از طرف دیگر در سال جاری ۵۳ واحد برای این مددجویان در حال ساخت است، و تعدادی از واحدها پیشرفت فیزیکی آن بالای ۹۰ درصد است.

یکی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بابل بیان داشت: در سالهای اخیر قیمت زمین در روستاها افزایش چشم گیری داشته است که خرید زمین را از توان مالی مددجو خارج کرد.

رمضان عابدی اظهار داشت: در روستاهای بابل کمترین قیمت زمین متری حدود۵۰ میلیون ریال است که خرید زمین برای ما غیر ممکن است.

وی با بیان این مطلب که در حاشیه جنگل در جنوب بابل در بخش بندپی شرقی این شهرستان سکونت دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زمین ما خارج از بافت روستایی محسوب می شود دهیاری روستا مجوز صدور پروانه ساختمان را صادر نمی کند.

عابدی بیان داشت: تقاضای ما از مسوولان آن است تا کمک کنند زمین های مددجویان واجد شرایط ساخت مسکن زمین آنها داخل بافت قرار گیرد تا بتوانیم از بسته حمایتی که برای ساخت مسکن در نظر گرفته شد بهره مند شویم.

این مددجوی کمیته امداد با بیان این نکته که اگر این امکان وجود ندارد که زمین در داخل بافت روستایی قرار گیرد، ادامه داد: در شرایط کنونی دست نیاز ما به سوی خیرین است تا با تامین زمین آرزوی دیرینه خانه دار شدن مددجو محقق شود.

عابدی تصریح کرد: با توجه به کهولت سن دیگر توانی برای کارکردن وجود ندارد و اگر زمین تامین شود، از فرصت بسیار خوب پیش آمده برای خانه دار شدن بهره مند خواهیم شد.

انبوه سازی گره گشا است

رئیس کمیته امداد بابل در این خصوص بیان داشت: با توجه به مشکل تامین زمین برای برخی از مددجویان تحت پوشش فاقد مسکن انبوه سازی در این حوزه گره گشا است.

احمد نیک پی اظهار داشت: اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت خیرین زمینی تهیه کنیم که با انبوه سازی برای مددجویان مسکن ساخته شود، صرفه جویی های خوبی در تهیه زمین و ساخت مسکن خواهد شد.

منبع: ایرنا

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت ممتاز خیرین بابلی که در کشور کم نظیر هستند ورود آنها برای تامین زمین برای ساخت مسکن مددجویان یک یک نیاز جدی است.

نیک پی خاطرنشان کرد: به جای تهیه زمین برای هر خانواده ی فاقد مسکن تحت پوشش این نهاد، درصدد آن هستیم با تهیه یک قطعه زمین چند واحد در آن احداث شود که این کار هزینه ساخت را کاهش می دهد و از طرف دیگر مشکل تهیه زمین هم کمتر خواهد شد.

رئیس کمیته امداد بابل با بیان این که در یک سال اخیر ۳۵ واحد مسکونی تحویل مددجویان کمیته امداد بابل شد، گفت: ۵۳ واحد مسکونی دیگر در سال جاری تکمیل و تحویل مددجویان تحت پوشش این شهرستان خواهد شد.

خانه معطل زمین

احمد نیک پور افزود: خانه های ساخته شده برای مدد جویان کمیته امداد ۵۶ متری است که بعد از تکمیل نهایی تحویل این خانواده ها خواهد شد.

وی اظهار داشت: برای احداث این واحدهای مسکونی یک میلیارد ریال کمک بلاعوض به خانواده ها پرداخت می شود و مابقی با ارائه تسهیلات با کارمزد چهار درصد تامین می شود.

رئیس کمیته امداد بابل اضافه کرد: هر خانواده مدد جویی که زمین داشته باشد و بتواند پروانه ساخت بگیرد کمیته امداد، با همکاری سپاه و دولت برای آنها مسکن می سازد.

نیک پور ادامه داد: دولت در قالب طرح نهضت ملی مسکن حمایت های خوبی ارائه می کند که خانواده های مددجویی که واجد شرایط هستند می توانند از آن بهره مند شوند.

وی با بیان این که، خانه ای که کمیته امداد با همکاری سپاه و دولت برای مددجویان احداث می کند به طور حتمی باید داخل بافت و دارای پروانه باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تامین زمین برای مدد جویان تحت پوشش به یک مشکل جدی تبدیل شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: ۸۶۰ مددجوی کمیته امداد بابل مستاجر هستند که از این تعداد ۶۰۰ خانواده مشکل تامین زمین دارند.

شهرستان بابل ۹ هزار و ۶۰۰ خانواده مددجوی تحت پوشش کمیته امداد دارد که به صورت ماهانه بیش از ۹۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان استان ها استان‌ها

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد
  • علت چرخش مچ پا چیست؟
  • امام جمعه مهاباد: کارگران از عوامل اصل قدرت ایران اسلامی هستند
  • تمرینات ورزشی برای مچ پا
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم