Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی اعتبارنامه نمایندگان تایید شد و تنها تایید اعتبارنامه سه منتخب سید کاظم دلخوش، غلامرضا تاجگردون و حسین محمدصالحی از سوی شعب اعلام نشد.

بر اساس قانون اعتبارنامه نمایندگان بر اساس جدول حوزه‌های انتخابیه به ترتیب حروف الفبا بین شعبه اول تا شعبه پانزدهم تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس ماده ۳۰ آیین‌نامه داخلی، شعب رسیدگی به اعتبارنامه‌ها را شروع و نسبت به مدارکی که در شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار نگرفته یا پس از رسیدگی شورای نگهبان به دست آمده اتخاذ تصمیم می‌کند.

در صورت رد اعتبارنامه، در حوزه انتخابیه نماینده رد اعتبارشده، باید انتخابات مجدد برگزار شود. در مورد اعتبارنامه‌هایی که تصویب نشده، شعب اعتراضات را بررسی می‌کند اگر اعتبارنامه در شعبه به تصویب رسید به صحن علنی مجلس می‌آید و تایید آن در صحن اعلام می‌شود و در صورتی که اعتبارنامه در شعبه رد شود به کمیسیون تحقیق ارجاع خواهد شد. این کمیسیون هم ۱۵ روز فرصت بررسی دارد و نتیجه را به شعبه اعلام می‌کند.

اعتبارنامه تاجگردون و تهدید با اسلحه!

به گزارش رویداد۲۴ از زمانی که نتایج انتخابات مجلس اعلام شد، اصولگرایان اعلام کردند که با اعتبارنامه تاجگردون مخالفت خواهند کرد. تاجگردون در انتخابات مجلس هزینه زیادی کرد و بین برخی اقوام در استان کهگلویه و بویراحمد طرفداران زیادی دارد و حالا که اعتراض‌ها انجام شده، حامیان تاجگردون عکس اسلحه در صفحات اجتماعی خود منتشر می‌کنند.

احمد نادری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در توئیتی نوشت: «‏از دیروز که به اعتبارنامه جناب آقای تاجگردون اعتراض کرده‌ام، هزاران پیام تهدید و تشکر ارسال شده است. جالب‌ترین آن، تهدید به برخورد با اسلحه گرم بود. قبل از انتخابات هم نظام را تهدید کرده بودند اگر صلاحیت ایشان تایید نشود، درگیری مسلحانه اتفاق می‌افتد.»

نادری این توئیت را با هشتگ تاجگردونیسم و عین الاسد منتشر کرده است. هشتگ تاجگردونیسم قابل فهم بود اما ارتباط عین الاسد و تاجگردون برای این توییت کمی مبهم به نظر می‌رسید.

تاجگردون البته برای جبران این اقدام، امروز بر اعتبارنامه محمدباقر قالیباف اعتراض کرد. گفته نشد دلیل این اعتراض چه بوده اما این اقدام هم جواب نداد و امروز اعتبارنامه قالیباف تایید شد.

بر اساس قانون هر نماینده می‌تواند بر اعتبارنامه تمام نمایندگان مجلس اعتراض کنند. یکی از نمایندگان ادوار مجلس به رویداد۲۴ می‌گوید نماینده‌ای که تحت فشار قرار گرفته معمولا به اعتبارنامه همه اعتراض می‌کند تا فرآیند بررسی را طولانی کند.

او به ماجرای رد اعتبارنامه یکی از نمایندگان توسط احمد توکلی اشاره می‌کند و می‌گوید در مجالس قبل یک نماینده اتهام سنگینی داشت اما پس از اعتراض به اعتبارنامه‌اش، او نیز به اعتبارنامه همه نمایندگان تهران اعتراض کرد و ماجرا آنقدر کش آمد که ترجیح دادند اعتبارنامه آن منتخب را تایید کنند. کار امروز تاجگردون هم شبیه همان اقدام بود و او فعلا برای تهدید، به اعتبارنامه قالیباف اعتراض کرد که البته طبیعی بود با ائتلافی که اصولگرایان روی او انجام داده بودند، تاجگردون موفق نمی‌شود.

حامیان تاجگردون صحبت‌های علیپور سخنگوی شعبه ۱۲ را منتشر کرده‌اند که گفته بعضی‌ها می‌گویند تهدید شدیم، اما واقعیت این است که شعبه به این مسائل هیچ توجهی ندارد و به وظیفه خود طبق آیین‌نامه عمل می‌کند.

امضا کنندگان نامه بررسی اعتبارنامه تاجگردون، او را به رانت خواری، کسب منافع اقتصادی و اعمال نفوذ شبکه‌ای از طرق مختلف در دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های عمومی و بخش‌های تابعه متهم کرده‌اند؛ ادعایی بسیار بزرگ که اگر ثابت شود، پرونده تاجگردون باید در دادگاه بررسی شود.

بیشتر بخوانید: حواشی رد اعتبارنامه‌ها در پارلمان/ کدام مجلس رکوددار رد اعتبارنامه است؟

به گزارش رویداد۲۴ موسوی لارگانی نماینده فلاورجان که ریاست این شعبه را در اختیار دارد، گفته ۱۷ اعتبارنامه به اتفاق آرا تصویب شد، اما اعتبارنامه آقای تاجگردون منتخب گچساران که به این شعبه ارجاع شده، به دلیل اعتراضی ۹ نفر از منتخبین داشتند، در دست بررسی است.

لارگانی گفته «با توجه به ۲۹ و ۳۰ آئین‌نامه داخلی مجلس، ما نامه‌ای را به همراه مستنداتی که معترضین به این اعتبارنامه، به شعبه تحویل دادند را به شورای نگهبان دادیم که آیا این مواردی که معترضان اعلام کردند، در زمان بررسی صلاحیت آقای تاجگردون در ایام انتخابات بررسی شده است یا نه. پس از دریافت جواب استعلام از شورای نگهبان، شعبه تشکیل جلسه می‌دهد و در خصوص این اعتبار نامه اعلام نظر می‌کند.»

نکته جالب، ترکیب اعضای شعبه ۱۲ است. منصور آرامی از بندرعباس، پرویز اوسطی از قروه، علی‌اکبر بسطامی از ایلام، رضا تقی‌پور از تهران، فریدون حسنوند از اندیمشک، حسین خسروی از بیرجند، جعفر راستی از شبستر، علی رضایی از کنگاور، صحنه و هرسین، آرا شاهوردیان از مسیحیان ارمنی شمال ایران، منصور شکراللهی از کهنوج، مصطفی طاهری از زنجان، محمد علیپور از ماکو و چالدران، محمدباقر قالیباف از تهران، محمد کعب عمیر از شوش، احمد مرادی از بندرعباس، سیدناصری موسوی لارگانی از فلاورجان، روح‌الله نجابت از شیراز، علی نیکزاد از اردبیل در این شعبه حضور دارند.

از این جمع قالیباف رئیس و نیکزاد نایب رئیس مجلس است. چهره شاخص دیگر نجابت نماینده جوان و تندروی شیراز است که نسبت به سایرین، بیشتر درباره رد شدن اعتبارنامه تاجگردون تلاش کرده و همان ابتدا نامه‌ای با امضای او و علی اکبر کریمی نماینده اراک و خنداب منتشر شد که قصد جلوگیری از ورود تاجگردون به مجلس را داشتند. نکته جالب، اما سکوت قالیباف و نیکزاد است. هر دوی این افراد به آرای مردم در سال ۱۴۰۰ فکر می‌کنند و قصد ندارند تاجگردون را برابر خود ببینند.

صبح امروز سید نظام الدین موسوی نماینده تهران در توییتی خبر داده که جلسه بررسی اعتبارنامه تاجگردون فرداست و آنها به هیچ عنوان کوتاه نخواهند آمد.

زاکانی علیه دلخوش

روح‌اللّه نجابت نماینده شیراز و زرقان و علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در متنی از شعبه دهم مجلس شورای اسلامی به اعتبارنامه کاظم دلخوش نیز اعتراض کردند؛ در واقع علت اعتراض این دو نماینده به خاطر سوابق زمین‌خواری و سوءاستفاده مالی توسط او عنوان شده است.

نماینده چادگان

زهره الهیان منتخب مردم تهران و از نزدیکان فکری سیاسی زاکانی گفته محمد صالحی سابقه محکومیت دارد و صلاحیت او در هیات نظارت استان و هیات مرکزی رد شده است. نحوه بررسی صلاحیت آقای محمدصالحی در شورای نگهبان اینگونه بوده که فقط یکی از اعضا صلاحیت وی را تأیید کرده و تأیید صلاحیت وی به منزله تأیید شورای نگهبان نیست.

برخی گفته‌اند زاکانی پشت پرده همه رد اعتبارنامه‌های مجلس یازدهم است زیرا هم زهره الهیان عضو حزب زاکانی است و هم پدر روح الله نجابت هم قبلا عضو حزب ایثارگران بوده است. برخی دیگر گفته‌اند ماجرا بر سر ریاست کمیسیون‌هاست؛ از جمله اعتماد آنلاین که نوشته «این موضوع کشمکش و درگیری بین رئیس دو دوره‌ای کمیسیون برنامه و بودجه و برخی چهره‌های اصولگرای مجلس یازدهم است.» با توجه به ترکیب اصولگرای مجلس یازدهم، احتمال ریاست تاجگردون بر کمیسیون برنامه و بودجه بسیار ضعیف است بنابراین اینکه دعوا بر کمیسیون‌ها باشد، احتمال بسیار اندکی است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اعتبارنامه نمایندگان غلامرضا تاجگردون اعتبارنامه تاجگردون رد اعتبارنامه اعتبارنامه ها شورای نگهبان مجلس یازدهم بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود

به گزارش صدای ایران از خبرآنلاین، انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود تا تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص شود.

بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، در دور اول انتخابات مجلس در تهران چهره‌هایی که در لیست‌های شورای ائتلاف، شورای وحدت و ائتلاف امنا بودند توانستند به مجلس راه پیدا کنند از این رو رقابت بر سر جلوس بر کرسی ریاست مجلس از همان فردای اعلام نتایج انتخابات آغاز شده است.

حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد، اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است.

سید محمود نبویان نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی ازجمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

البته با توجه به اینکه حدود ۱۵۰ منتخب مجلس دوازدهم (تا قبل از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس) از لیست شورای ائتلاف هستد به نظر می‌رسد گزینه اصلی برای ریاست مجلس همان رئیس مجلس یازدهم یعنی محمدباقر قالیباف باشد.

با توجه به اینکه ائتلاف امنا برای ریاست مجلس رقابت نزدیکی با شورای ائتلاف دارد این احتمال وجود دارد ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس یکدست نشود و از جریان‌های مختلف در آن حضور داشته باشند.

تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود

مجتبی یوسفی عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم گفت: الان زود است و نباید برای ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس آینده عجله کرد.

وی اظهار کرد: هر قوه‌ای یکسری مزایا و معایبی دارد و برای اینکه معایبمان را کم کنیم باید ساختار تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و مسئولیت‌ها با همراهی نمایندگان مجلس صورت گیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: تضارب آرا اشکال ندارد و نظرات و جریان‌های مختلف باعث رشد، چالش و پخته‌تر شدن غنای بحث‌ها می‌شود، اما اینکه به تفرقه و چنددستگی برسد نه به نفع نظام و نه به نفع کشور است.

یوسفی ادامه داد: اینکه انتقاد به تخریب و دودستگی برسد و هم در مجلس فعلی و هم در مجلس آینده تصمیم‌هایی که باید بین نمایندگان گرفته شود، از بیرون گرفته شود قطع‌به‌یقین باعث ضرر قوه مقننه می‌شود و اقتدار مجلس کاهش پیدا می‌کند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس بعد نمی‌توان پیشداوری کرد، اما نظرم این است که باید کار مجلس به نمایندگان سپرده شود.

با توجه به اینکه مجلس جایی است که همه دیدگاه‌ها و تفکرات باید در آن باشند جریان‌های سیاسی نباید از تضارب آرا برای اداره مجلس خود را محروم کنند.

دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم

روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: معتقدم مجلس جایی است که همه باید باشند و در آن حرف بزنند.

وی اظهار کرد: می‌توان در یک جامعه متکثر با دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف بدون دعوا، جنگ، هتاکی، پرده‌دری با سلم و صفا و وحدت زندگی کرد و اهداف را پیش برد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: اینکه هرکسی بتواند حرف خود را بزند به رشد و پیشرفت کشور کمک می‌کند لذا امیدوارم مجلس بعدی مجلسی باشد که هر دیدگاهی امکان بیان نظرش را داشته باشد و جمع‌بندی آن بشود تلخ نکردن ذائقه مردم و نشان دادن اینکه همه تلاش ما برای رفع مشکلات کشور است و دعواهایمان هم این باشد که چگونه می‌توان مشکلات کشور را حل کرد نه اینکه من کدام سمت بنشینم، چون من دعوا بر سر صندلی را خیلی دوست ندارم.

برای تشکیل مجلس دوازدهم باید تا هفت خرداد صبر کرد تا هیئت‌رئیسه سنی مجلس انتخابات هیئت‌رئیسه را برگزار کند البته به‌غیر از رقابت بر سر ریاست مجلس آینده، رقابت برای حضور در ترکیب هیئت‌رئیسه بین نمایندگان هم داغ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم مجلس در شیراز و زرقان
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • پیش بینی ۲۸۷ شعبه برای دور دوم انتخابات
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد