Web Analytics Made Easy - Statcounter

روی لیکلیدر استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز است، وی سال‌ها به تحقیق و تدریس در حوزه روابط بین‌الملل به‌ویژه در زمینه جنگ‌های داخلی پرداخته است. از آثار وی می‌توان به کتاب‌هایی از قبیل «نتایج جنگ‌های داخلی»، «توصیه‌های اخلاقی و مدیریت جنگ»، «کشتن را متوقف کنید» و «چگونه جنگ داخلی پایان می‌پذیرد؟» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک در حال حاضر مهمترین منطقه از نظر ابتلا به کرونا در جهان است/ حداقل تا یک سال دیگر این واکسن ساخته نمی‌شود

روی لیکلیدر در ابتدای گفت‌وگو با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در جهان و رفتار آمریکا در این شرایط عنوان کرد: اکنون یک بیماری همه‌گیر جهانی شیوع پیدا کرده است. هر ایالتی مواردی دارد؛ نیویورک جایی که من در آن زندگی می‌کنم در حال حاضر مهمترین منطقه از نظر ابتلا در جهان است، اما به نظر می‌رسد با گذشت زمان ما حتی به صورت گسترده‌تر درگیر شویم. ما هیچ دارویی برای این بیماری و واکسن نداریم و احتمالاً حداقل تا یک سال دیگر این واکسن ساخته نمی‌شود. 

 وی در ادامه گفت: در این میان اگرچه تصور می‌شود تحریم‌های اقتصادی راهی غیرخشونت‌آمیز برای ترغیب دولت‌های دیگر جهت تغییر برخی از سیاست‌ها یا رفتارها بدون استفاده از جنگ است، اما معمولا افراد بی‌گناه و مردم عادی تحت تاثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرند. از نظر سران آمریکا این راهکاری است تا نارضایتی در میان مردم کشور تحریم شده بیشتر شود و در نهایت اعتراض‌ها به تغییر رژیم منجر شود.

مجازات‌های اقتصادی دولت‌ها را برای تغییر سیاست‌هایشان متقاعد نمی‌کند

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز یادآور شد: این تغییر معمولاً اتفاق نمی‌افتد. طی هفتاد و هشتاد سال گذشته، تجربیات مختلف در کشورهای مختلف وجود دارد که می‌گوید مجازات‌های اقتصادی دولت‌ها را متقاعد نمی‌کند که سیاست‌هایی را که از نظر آنها مهم هستند، تغییر دهند. تحریم‌ها غالباً با قطع منابع غذایی، جلوگیری از واردات دارو یا اقتصاد رنج آور، بر سلامت جمعیت هدف تأثیر می‌گذارد و بیکاری در آن افزایش می‌یابد.

قدرت‌ها فکر می‌کنند که تحریم راهی برای نشان دادن قدرت بدون استفاده از هزینه نظامی است

وی هم چنین گفت: اخیراً تلاش شده است تا بگویند تحریم‌های هوشمندانه‌ای اعمال می‌شود که به طور مستقیم بر افراد با نفوذ در دولت هدف تأثیر می‌گذارد، اما نه بر جمعیت آن. این موارد شامل بلوکه کردن حساب‌های بانکی خارجی افراد خاص و سازمان‌ها، ممنوعیت سفرهای خارجی توسط افراد و غیره است. البته من هیچ کدام را موفق نمی‌دانم. اما قدرت‌ها تصور می‌کنند که تحریم راهی برای نشان دادن قدرت بدون استفاده از هزینه نظامی است.

حمله آمریکا به ایران غیرممکن است

لیکلیدر افزود: در این میان مطمئناً نوعی درگیری نظامی بین ایالات متحده و ایران به ویژه در خلیج فارس امکان‌پذیر است. با این حال، این فرضیه ممکن است به معنای جنگ نباشد. یک تعریف علوم اجتماعی جنگ بیان می‌کند که جنگ باید حداقل یک هزار کشته در سال داشته باشد. من انتظار ندارم که تنش به آن حد برسد،  اما در هر صورت، حمله آمریکا به ایران به سادگی ممکن نیست، هر چند عده‌ای مانند تندروها ممکن است از جنگ با ایران ترسی نداشته باشند.

رسیدن به برجام ۲ سخت‌تر است

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه روتگرز گفت: اگر ترامپ انتخابات آینده را از دست بدهد، احتمالاً دولت جدید سعی خواهد کرد توافقی مشابه برجام بدست آورد. با این حال، اوضاع حداقل در دو جنبه مهم متفاوت است؛ اول اینکه برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است، دوم اینکه ترامپ نشان داد که آمریکایی‌ها غیرقابل اعتماد هستند، برای همین هم رسیدن به برجام ۲ سخت‌تر است.

310311

کد خبر 1396295

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا روابط بین الملل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد

به گزارش خبرگزاری دولت، در هفته‌های اخیر و پس از افزایش قیمت ارز و سکه در بازار، بحث بر سر تغییر یا عدم تغییر تیم اقتصادی دولت در میان موافقان و مخالفان دولت افزایش یافته است. بحثی که دامنه آن حتی به مجلس و نمایندگان حامی ابراهیم رئیسی نیز کشیده است و چه در نطق‌های میان دستور خود و چه در تذکرها از تغییر تیم اقتصادی می‌گویند، گاهی حتی کار به تهدید نیز کشیده و برخی از نمایندگان خواهان اخراج رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شدند.

در این میان، حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره انتقادات و درخواست‌ها چهره‌های سیاسی برای تغییر تیم اقتصادی گفت: «اینکه دولت تصمیم به تغییر تیم اقتصادی دارد یا خیر، یک بحث جدا است اما باید دید انگیزه افرادی که این مسئله را مطرح می‌کنند چیست؛ آیا به دنبال تضعیف دولت هستند یا به دنبال تقویت آن. گاهی اوقات دلسوزی‌ها به گونه‌ای است که در پشت ماجرا شیطنت‌هایی برای تضعیف و کاسته شدن توامندی‌های دولت وجود دارد.»

پشت زمزمه‌ها برای تغییر تیم اقتصادی یک شیطنتی وجود دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت مشغول به کار است، گفت: «اگر چه دولت با فراز و نشیب‌ها و یک‌سری مشکلاتی دست به گریبان است اما اعضای مدت در طی این مدت گذشته، سوار بر کار شده و تجربیات جدیدی به دست آوردند؛ اینکه الآن می‌گویند باید تیم اقتصادی تغییر کند باید دید انگیزه‌شان چیست؟ باور من این است که پشت این زمزمه‌ها، یک شیطنتی وجود دارد.»

این چهره سیاسی اصولگرا، با اشاره به اظهارات برخی از اعضای دولت درپی گرانی ارز و دلار، خاطر نشان کرد: «دیگر دولت قبل، دولت قبل مطرح نیست؛ دولت می‌گوید در مواردی که نیاز به ارز هست، من با نرخ خودم تامین می‌کنم و هر کسی اگر مسئله‌ای دارد مطرح کند. یک‌سری بحث‌ها مانند قاچاق یا جوسازی روانی نیز مطرح است که ربطی به دولت ندارد.»

کسی اعتراضی ندارد

وی افزود: «در حال حاضر، دولت کار خود را دارد انجام می‌دهد و خزانه ارزی آن بد نیست. آن چیزی هم که به صورت قانونی و رسمی به مردم مربوط می‌شود را تامین کرده و کسی هم اعتراضی ندارد. برخی می‌خواهند خارج از این قواعد عمل کرده و اقداماتی مانند قاچاق و اختلال در نظام اقتصادی کشور به وجود بیاورند. دولت دارد کار خود را انجام می‌دهد و اینکه دولت قوی یا ضعیف است، به شیطنت‌هایی که مبنی بر جو روانی است، باز می‌گردد.»

انواری درباره سکوت دولت سیزدهم درباره پرونده‌های فساد به خصوص چای دبش گفت: «چه کسی گفته است که دولت این پرونده را بایکوت کرده است؟ پرونده در دستگاه قضایی در حال پیگیری است. خیلی مباحث مطرح می‌شود اما باید آگاهانه‌تر برخورد کرد و یک عده که ناآگاه هستند شروع به تکثیر آن کرده و غافل هستند.»

وی گفت: «باید در انگیزه افرادی که این موارد را تولید کرده و به میان افکار عمومی می‌فرستند، تردید کرد. می‌خواهند به هر بهانه‌ای مانند مسکن، ارز یا بنزین امنیت روانی و اجتماعی را بر هم بزنند و زمانی که موضوعی را پیدا نکردند کی‌گویند چرا اسامی مفسدان را اعلام نمی‌کنید. مگر همه کارهایی که دستگاه قضایی انجام می‌دهد باید اعلام کرد؟ وقتی روی آن کار کردند نتایج مشخص می‌شود.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896978

دیگر خبرها

  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: نام استقلال عوض شد!
  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • پسوند آبی‌ها عوض می‌شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم‌های عربی!
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دشمن همواره در تلاش است نام خلیج فارس را تغییر دهد
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند