Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه کشت دوم، جیب کشاورزان گلستانی همچنان خالی است؛ به رغم طلب ۳۳۵ میلیاردتومانی کلزاکاران، دولت فقط ۱.۲ میلیارد تومان به حساب آنان واریز کرده است. ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷ استانها گلستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، خردادماه که می‌رسد، گندمزارها و مزارع جو و کلزایی که طلایی رنگ شده‌اند، کم کم درو می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمباین ها این روزها در جاده‌های بین شهری و روستاها در حال تردد هستند و تراکتورها و کامیون‌ها نیز محصول جابه جا می‌کنند.

قرار است دسترنج هشت ماه کار و تلاش کشاورزان که به نتیجه رسیده است، درو و به فروش برسد. اما فصل برداشت محصول با نگرانی‌های زیاد برای کشاورزان همراه است. کشاورزانی که به امید دریافت پول، محصول خود را به بخش دولتی با قیمت تضمینی می‌فروشند اما ضمانتی برای دریافت بموقع وجه محصول وجود ندارد. اتفاقی که هرساله در فصل برداشت رخ می‌دهد و کشاورزان زیادی برای دریافت مطالبات خود باید چند ماه صبر کنند.

بدقولی‌های دولت در پرداخت بموقع وجه محصول کلزا، نامرغوب بودن بذور در برخی سال‌ها و خسارت‌های گاه و بیگاه طبیعی از جمله سیل، طوفان و تگرگ سبب شد تا سطح زیرکشت این محصول در استان گلستان که بزرگترین تولید کننده دانه‌های روغنی در کشور است در برخی سال‌ها به شدت کاهش پیدا کند. امسال اما کشاورزان به دولت اعتماد کرده و بار دیگر در سطح 53 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، کلزا کشت کردند. دولت هم قیمت خرید تضمینی را 4 هزار و 660 تومان اعلام کرد تا سبب ترغیب کشاورزان شود.

دولت پول کلزاکاران گلستانی را پرداخت نکردخرید دانه روغنی کلزا در گلستان از 7 هزار تن گذشت/ برداشت 110 هزار تن محصول پیش‌بینی شده استتهران| افزایش 5 برابری کشت کلزا در بهارستان؛ 140 تن دانه روغنی تولید می‌شود

حالا اما در فصل برداشت، دولت از تعهدات خود سر باز زده با اینکه محصول کشاورزان را تحویل گرفته، پولی به آنان پرداخت نکرده است. موضوعی که در آستانه کشت دوم محصول انتقاد کشاورزان را در پی داشته است.

یکی از کشاورزان کلزاکار استان در این باره به خبرنگار ما گفت: دولت سال قبل قیمت خرید تضمینی محصول را اعلام کرد و تا زمان فصل برداشت حدود 5 تا 6 ماه زمان داشت تا نقدینگی موردنیاز برای خرید محصول را تأمین کند.

ابراهیمی افزود: با اینکه گفته بودن پول کلزا را چند روز بعد از تحویل پرداخت می‌کنند اما خبری نیست. الان برای آماده سازی زمین، خرید بذر و هزینه شخم زمین با مشکل مواجه شده‌ایم. کشاورزان همیشه در حال ضرر کردن هستند و دولت هم پاسخگوی قول‌هایش نیست.

کشاورزانی که محصول برداشت کرده‌اند کم کم خود را برای کشت دوم که عمدتا سویا، پنبه و شالی است آماده می‌کنند اما دولت با عدم پرداخت بموقع مطالبات آنان، سبب تأخیر در کشت و ضرر و زیان کشاورزان می‌شود.

موضوعی که دبیر خانه کشاورز استان هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به آن انتقاد کرده و گفته است: کشاورزان 9 ماه تلاش می‌کنند به امید اینکه محصول را تحویل و پول خود را دریافت کنند اما مدتی از تحویل محصول کلزاکاران گلستانی گذشته و آنان هنوز پول خود را دریافت نکرده‌اند و این نگرانی برای گندمکاران هم وجود دارد.

وی افزود: زمان زیادی از کشت محصولات گذشته و از مسئولان تقاضا دارم طلب کلزاکاران را پرداخت کنند، در این مدت می‌شد منابع را تامین کرد تا کشاورز با خیال راحت طلبش را دریافت و هزینه‌های قبلی کشت، هزینه‌های حمل و نقل و برداشت محصول بعدی را تامین کند.

کار برداشت کلزا تقریبا در روزهای پایانی قرار دارد و تا کنون 72 هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده، مبلغ اندکی هم به حساب برخی کشاورزان واریز شده که سرپرست غله و خدمات بازرگانی استان، به گفته خودش از اعلامش شرمسار است.

منصور صیادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: کار برداشت کلزا تا چند روز دیگر به پایان می‌رسد و تا کنون هم 72 هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده است. پیش بینی جهادکشاورزی تولید 110 هزار تن محصول بود که بعید می‌دانم به این میزان تولید برسیم.

وی درباره پرداخت پول کلزاکاران بیان داشت: قرار بود پول کشاورزان بموقع پرداخت شود اما به دلیل مشکلات مالی که دولت با آن مواجه شد این اتفاق نیفتاد. برای خرید تضمینی کلزا و گندم کشاورزان استان دولت باید حدود 3 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دهد که تا کنون پولی به کشاورزان پرداخت نشده است.

سرپرست اداره غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه « شرمسار» است میزان پرداختی به کشاورزان را اعلام کند، گفت: هر کیلو کلزا 4 هزار و 660 تومان از کشاورزان خریداری شده، به عبارتی کلزاکاران استان 335 میلیارد تومان از دولت طلب دارند. تا کنون اما فقط یک میلیارد و 200 میلیون تومان به حساب کشاورزان واریز شده است.

وی با بیان اینکه پیگیری‌ها برای پرداخت مطالبات کلزاکاران ادامه دارد، گفت: ما پیگیر این موضوع هستیم اما زمان دقیقی برای واریز پول به حساب کشاورزان اعلام نکرده‌اند اما مسئولان بالادستی گفته‌اند به زودی خبرهای خوشی برای کلزاکاران دارند.

انتهای پیام/582/ش

R41471/P/S6,70/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار تن محصول فصل برداشت کشت دوم تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی  گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان مازندران تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

حسن خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

دیگر خبرها

  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد