Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@10:37:57 GMT

اهمیت وجود و نگهداری گل‌ها و درختان در زندگی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۹۳۸۸

اهمیت وجود و نگهداری گل‌ها و درختان در زندگی

گل‌ها و گیاهان راهی ساده برای رسیدن به آرامش و نوازش روح و روان انسان هستند. با کاشتن گل و گیاه یا حتی هدیه دادن و گرفتن، می‌توان بیش از هر چیزی شادی، آرامش، مثبت‌اندیشی، دوری از غم و غصه و طراوت دریافت کرد.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با گسترش زندگی شهری و فشارهای کاری در جوامع پراسترس امروزی، آثار طبیعت را بسیار کمتر در زندگی حس می‌کنیم و به انسان‌هایی تبدیل شده‌ایم که همگام با حرکتی سریع به سوی متمدن شدن، به سرعت از طبیعت و زیبایی‌های آن فاصله می‌گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بازگشت به طبیعت از بهترین راه‌ها برای پیشگیری و درمان آثار زیان‌آور زندگی پرمشغله و صنعتی امروز ماست؛ چراکه طبیعت مادر انسان‌هاست و آغوش سبزش می‌تواند آرامش را به او بازگرداند، اگرچه زندگی در آپارتمان از یک سو و دغدغه‌ها و مشغله‌های روزمره از سوی دیگر، ما را از طبیعت دور کرده‌اند.

با این حال هنوز هم می‌توان برای رسیدن به آرامش دست به دامن طبیعت شد. تنها کافی است طبیعت را به خانه‌تان بیاورید. این طبیعت می‌تواند به اندازه یک باغچه کوچک، بالکن کوچک یا حتی چند گلدان کوچک باشد.

گل‌ها و گیاهان راهی ساده برای رسیدن به آرامش و نوازش روح و روان  انسان هستند. با کاشتن گل و گیاه یا حتی هدیه دادن و گرفتن، می‌توان بیش از هر چیزی شادی، آرامش، مثبت‌اندیشی، دوری از غم و غصه و طراوت دریافت کرد.

دریافت یا هدیه دادن یک شاخه گل در نگاه اول سبب لبخند در فرد شده و همچنین ایجاد احساس شادی و سرزندگی در همه افراد در هر گروه سنی نیز می‌شود. تماشا کردن گل و گیاهان و لذت بردن از آن سبب می شود تا خلق و خوی افراد تغییر کند.

گفته می‌شود افرادی که در محیط پیرامون خود گل و گیاه نگهداری می‌کنند، 2 تا 4 برابر بیشتر از دیگران آرام، مهربان، شاد و سرزنده هستند و می‌توانند این حس خوشایند را به دیگر افراد منتقل کنند، ضمن اینکه تبادل گل و گیاه بین افراد سبب سهولت در برقراری ارتباط میان همسران، فرزندان و والدین می‌شود. همچنین می‌توان بیان کرد که گل‌های با رنگ صورتی، سفید و بنفش حس آرامش و گل‌های قرمز، زرد و نارنجی حس هیجان و سرزندگی را در افراد القا می‌کنند.

پژوهشگران توصیه می‌کنند تا همواره یک شاخه گل یا گلدان کوچک گل در معرض دید خود قرار دهید. طبق یافته‌های جدید، گل و گیاه نه تنها بر احساسات شخصی افراد بلکه روی رفتارهای برونی و اجتماعی افراد نیز مؤثر است.

این روزها خیلی‌ها نداشتن حیاط مستقل یا کوچک بودن فضای آپارتمان را بهانه می‌کنند و می‌گویند نگهداری از گل‌ها و گیاهان در فضای کوچک آپارتمان‌های امروزی کار مشکلی است؛ اما اگر بدانید نگهداری از گل‌ها و گیاهان آپارتمانی چه فوایدی دارد، برای ایجاد یک فضای سبز کوچک در منزلتان درنگ نمی‌کنید.

فواید وجود گل‌ها و درختان در منزل و محل کار

 رنگ سبز یکی از رنگ‌های آرامش‌بخش است. این رنگ همراه با آبی آسمان ذهن شما را در وضعیت آرامش و راحتی قرار خواهد داد. رنگ سبز التیام‌بخش و رنگ تعادل، توازن و همدلی است. این رنگ موجب هماهنگی جسم و ذهن می‌شود و نماد طبیعت است.

گل‌کاری، باغبانی و ایجاد محیطی دلپذیر موجب بالا بردن حس اعتماد به نفس و خوب بودن در فرد می‌شود. باغبانی موجب می‌شود فرد به‌دلیل خلق زیبایی، احساس غرور و رضایت کند. از سوی دیگر، هنگامی که گیاهان به گل می‌نشینند، سبزی‌ها آماده چیدن می‌شوند و … . باغبان حسی از رضایت ‌خاطر پیدا می‌کند و نتیجه زحمات خود را می‌بیند و این نتیجه مطلوب به نوعی برای فرد مانند پاداش کارهایش تلقی می‌شود.

نگاه کردن به گل و گیاهان و لذت بردن از زیبایی‌های آنها به ما کمک می‌کند روحیه نامتعادل و ناآرام خود را تغییر دهیم و به حالت تعادل برسیم؛ بنابراین این بار اگر بی‌حوصله، کلافه و عصبی بودید، سری به گل‌های باغچه یا گلدان‌تان بزنید تا دوباره آرامش پیدا کنید.

باغبانی به نوعی تمرین صبر و شکیبایی است. هنگامی که یک درخت در باغچه می‌کارید، باید ماه‌ها و سال‌ها از آن مراقبت کنید تا روزی به بار بنشیند یا از یک گلدان نگهداری می‌کنید تا در بهار به گل بنشیند، به نوعی صبوری را تمرین خواهید کرد. بد نیست صبوری را با سپردن مسئولیت نگهداری از یک گلدان کوچک به فرزندان‌تان هم آموزش دهیم.

همه می‌دانیم که گیاهان دی اکسیدکربن محیط را می‌گیرند و اکسیژن پس می‌دهند و در ایجاد هوایی پاک بسیار مؤثر هستند، پس با نگهداری از آنها در خانه خود شانس تنفس هوای پاک‌تری را خواهیم داشت و همین هوای پاک و پراکسیژن حال‌مان را بهتر خواهد کرد و در سلامت جسم و ذهن‌مان مؤثر خواهد بود، به همین دلیل بهتر است افرادی که در شهرها و به دور از طبیعت زندگی می‌کنند، هرروز برای مدتی پنجره‌ها را باز بگذارند تا هوای آزاد در محیط داخل جریان یابد و گیاهان بتوانند با استفاده از این هوا به سالم‌سازی محیط کمک کنند.

گیاهان و گل‌ها با افزایش رطوبت در فضای اتاق موجب کاهش گرد و غبار در محیط خانه شده و بدون شک یکی از مبارزان اصلی سرماخوردگی و خستگی و خواب آلودگی هستند.

نگهداری گل و گیاه در منزل از افسردگی پیشگیری می‌کند و به افراد تنها و منزوی دلیلی موجه برای ادامه زندگی‌شان می‌بخشد و همچنین نگهداری گل و گیاه در اتاق افراد، موجب کاهش میزان استرس آنان می‌شود.

درختان از کودکان در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کنند

بررسی‌ها نشان داده که میزان یادگیری در کودکانی که مدتی از روز را با گل و گیاه سپری می‌کنند، نسبت به سایر هم‌سن‌وسال‌های خودشان که در تماس با گل و گیاه نیستند، بیشتر است؛ به علاوه حضور در محیط‌های طبیعی موجب بهبود و افزایش توانایی‌های کودکان از جمله توجه بالا، کاهش بی‌نظمی، افزایش تمرکز و ارتباط بیشتر با محیط اطراف می‌شود.

در پدیده گلخانه‌ای، گرمای حاصل از تابش نور خورشید در میان گاز‌های گلخانه‌ای محبوس شده در جو زمین به دام می‌افتند و این پدیده به گرم شدن زمین کمک می‌کند. یکی از مهم‌ترین گاز‌های گلخانه‌ای دی‌اکسید‌کربن(co2) است، همانطور که می‌دانید درختان با جذب دی‌اکسید کربن، اکسیژن تولید می‌کنند.

درختان قادر هستند بو‌ها و گاز‌های آلاینده (اکسید نیتروژن، آمونیاک، دی اکسید گوگرد و اوزون) را جذب کنند. آن‌ها این ذرات مضر را به همراه هوا از طریق برگ‌های خود جذب کرده و علاوه بر اینکه اکسیژن تولید می‌کنند، این ذرات آلاینده را درون برگ‌ها و پوست تنه خود ذخیره می‌کنند.

در یک سال یک هکتار از درختان بالغ می‌توانند اکسیژن کافی برای 18 نفر را به خوبی فراهم کنند. شاید در نگاه اول این مقدار آنچنان به چشم نیاید، اما این را باید در نظر گرفت که طی میلیون‌ها سال، میلیارد‌ها درخت به طور مستمر با جایگزین شدن این پروسه تولید اکسیژن را تکرار می‌کنند.

درختان با توجه به سایه‌ای که ایجاد می‌کنند، نقش بسیار مهمی برای خنک کردن محیط بازی می‌کنند. همچنین تبخیر شدن آب روی برگ درختان نیز می‌تواند موجب خنک شدن دما شود. جالب است بدانید که انبوه درختان در یک شهر می‌توانند تا 10 درجه دمای محیط را خنک‌تر کنند.

درختان از کودکان و دیگر انسان‌ها در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کنند.

می‌توان با توجه به موارد ذکر شده به اهمیت وجود گل‌ها و درختان در اطرافمان پی ببریم و آشنایی با اصول پرورش گل‌ها و درختان می‌تواند لذت پرورش آن را برای ما دوچندان کند.

لیلا امانی کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش تولیدات گلخانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان)

انتهای پیام/4078/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: طبیعت زندگی شهری گل ها و گیاهان گل کاری گل ها و گیاهان گلخانه ای گل و گیاه دی اکسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

 جامعه عشایری لرستان هر ساله با آغاز بهار، فصل جدید از زندگی خود را با کوچ به سمت مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند تا سبزه زار‌های پهناور این سرزمین علاوه بر اینکه سکونتگاهی پرجلوه و منحصر به فرد برای این خانوار‌ها باشد چراگاهی غنی نیز برای دام‌ها و احشام آنان باشد.

استان چهار فصل لرستان به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، طبیعتی بهره‌مند از مواهب الهی دارد که این طبیعت پر سخاوت در فصل بهار به یمن آب و هوای مناسب و بارش‌های مطلوب همواره زیستگاهی مناسب برای زندگی عشایری به شمار می‌رود.

از طرفی عشایر لرستان نیز ظرفیتی با توانمندی‌های قابل توجه در این سبک و ساختار زندگی هستند که به خوبی توانسته اند ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت برقرار کنند و همچون فرزندانی قدردان، زندگی خود را به خوبی در آغوش طبیعت سپری می‌کنند و قدردان این بذل و بخشش طبیعت هستند.

زندگی عشایری در لرستان بخشی از فرهنگ غنی و معرف همت و سختکوشی این قشر از مردمان است تا با استقامتی بهره گرفته از سترگی کوه‌ها و طبیعت هزار توی این استان زندگی سخت عشایری را به نمایش بگذارند و اکنون بار دیگر زمانی فرا رسیده است که صدای زنگوله‌های کوچ در میان کوه و دشت لرستان بانگ رحیل سر دهد.

جامعه عشایری لرستان با تمام سختی‌ها و دوری از زندگی مدرن امروزی، اما سهم قابل توجهی از تولیدات و چرخه تولید را در این استان ایفا می‌کند و حدود ۱۴ هزار خانوار این قشر زندگی توام با صلابت را می‌گذرانند.

زندگی عشایری نمونه‌ای بارز از انسجام و همدلی را به دیگر اعضای جامعه نمایش می‌دهد به نحوی که سختی‌ها و قاعده مندی آن به تک تک اعضای این جامعه آموخته است که همه باید با تقسیم کار، سهمی برعهده بگیرند و همچون یک پیکر واحد در دل طبیعت زندگی خود را اداره کنند.

اعضای خانواده عشایری به معنای واقعی تکه‌هایی جدانشدنی از سختی معمای زندگی هستند و پویایی و نشاط این سبک زندگی، وابسته به ایفای نقش تمام افراد خانواده است.

مردان عشایر همچون کوه‌های ستبر طبیعت لرستان نقش ستون این خانواده‌ها را ایفا می‌کنند و پنجه در پنجه کوه و دشت این دیار به دامپروری، کشاورزی و اداره زندگی می‌پردازند، اما مهمترین نقش را زنان بعنوان سالار زندگی عشایری بر عهده دارند.

زن عشایر با انبوهی از مسوولیت‌ها علاوه بر ایفای نقش مادری و همسری، همراهی بی بدیل و دوشادوش مردان ایل دارد که اگر نباشد یک پای کوچ و زندگی می‌لنگد و بدون اغراق تداوم زندگی کوچ نشینی ممکن نخواهد بود.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

آغاز کوچ بهاره ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری لرستان

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: کوچ ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری استان از ابتدای اریبهشت ماه آغاز شده است که از مناطق قشلاقی ایلام، خوزستان و جنوب استان به مناطق ییلاقی شمال و مرکز لرستان می‌باشد.

هوشنگ نورمحمدی بیان کرد: ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار، جامعه عشایری لرستان را تشکیل می‌دهند که حدود ۸۰۰ خانوار عشایر استان همدان نیز در مسیر کوچ بهاره به مدت یک ماه از مراتع استان جهت تغذیه دام‌ها استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: عشایر استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند و حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت خود دارند.

وی با بیان اینکه عشایر لرستان ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند اظهار داشت: این قشر سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن مواد لبنی، هزار تن شیر، ۱۵۰ تن عسل، و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند.

نورمحمدی با اشاره به اینکه جامعه عشایری لرستان پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می‌دهد گفت: حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر لرستان کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال ایلام، خوزستان و جنوب استان مستقر می‌شوند.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه در استان به زندگی عشایری ادامه می‌دهند، عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل‌های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند تشکیل می‌دهند.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

مکاتبه در راستای تامین هزینه کوچ خودرویی و امنیت عشایر

مدیرکل امور عشایری لرستان با اشاره به لزوم تامین امنیت عشایر استان ادامه داد: مکاتبات لازم با فرماندهی انتظامی و بسیج ناحیه عشایری لرستان انجام و امنیت ایلات عشایر در مناطق مختلف تامین شده است.

نورمحمدی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کوچ عشایر لرستان توسط خودرو‌های حمل بار انجام می‌شود افزود: هزینه سنگین حمل و نقل برای عشایر استان در مواردی بسیار سخت است، اما تنها تعداد محدودی از آنها، جهت استفاده از مراتع میان بند، کوچ سنتی را انتخاب می‌کنند که در راستای رفع این مشکل و در خصوص هزینه‌های سنگین کوچ، مکاتباتی با راهداری استان انجام شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات کوچ در لرستان طی چند سال گذشته با توجه به افزایش قیمت زمین این است که مکان‌های ایل راه و محل اطراق عشایر توسط مالکان تملک و منجر به مشکلات و اختلافاتی شده و در این راستا چندین پرونده قضایی نیز تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌های عشایری قبل از شروع کوچ انجام شده است گفت: شغل اصلی عشایر لرستان دامپروری و زندگی آنها متکی به آب و مراتع است که با توجه به بارندگی‌های امسال وضعیت مراتع و رودخانه‌های استان مطلوب می‌باشد.

مرمت ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری

مدیرکل امور عشایری لرستان همچنین گفت: طی سال گذشته ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری در سطح استان با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال نگهداری و مرمت شده است.

نورمحمدی افزود: در راستای ارایه خدمات عمرانی و زیربنایی به منظور ماندگاری عشایر لرستان علاوه بر احداث کانال‌های کشاورزی زمین‌های دیم راه‌های عشایری که در بارندگی‌های سال گذشته تخریب شده بودند نیز از طریق اکیپ‌های راهسازی امور عشایری بازگشایی و بازسازی شدند.

وی با بیان اینکه در راستای تامین آب پایدار، بهسازی چشمه‌ها و احداث آبشخور دام ها، حفاری چاه و احداث منبع آب و شبکه لوله کشی طی سال گذشته اقدامات قابل توجهی انجام شده است افزود: در این راستا با استفاده از ۱۱ کامیون ۱۴ هزار لیتری به مناطق عشایری واقع در قشلاق که با کمبود آب مواجه بودند، آبرسانی شده است.

نورمحمدی ادامه داد: همچنین در مناطق عشایری که منابع آب وجود نداشت و ساکنان از طریق خودرو آب مصرفی را جابجا می‌کردند، ۹۰ دستگاه تانکر ۲ هزار لیتری چرخدار در اختیار عشایر قرار گرفت.

وی ادامه داد: طی سال گذشته ۳۲ هزار تن علوفه دامی جهت تغذیه دام‌ها بصورت نقد و نسیه تحویل، ماهیانه ۷۲۷ تن آرد خانه پزی، ۱۲۵ هزار سیلندر گاز و سه میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر نفت سفید از طریق شرکت فرآورده‌های دامی در مناطق عشایری استان توزیع شده است.

 منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • قابی زیبا از طبیعت روستای تانی محله + فیلم
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • گزارش روزنامه شهرداری تهران درباره یک شغل جدید با عنوان «یک زندگی سگی»!
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان