Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@00:21:50 GMT

اسقاط؛ شاهراه فراموش شده کاهش آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۵۴۷۱

اسقاط؛ شاهراه فراموش شده کاهش آلودگی هوا

لازم است برای تولید خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ فرصتی کافی به خودروسازان داده شود.

به گزارش مشرق، تاکید یکجانبه بر تولید و واردات خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ در حالی است که سوخت متناسب با این خودروها در کشور تولید نمی شود. علاوه بر این، مهمترین عامل آلودگی هوا در کلانشهرها در مورد وسایل حمل و نقل، آلایندگی خودروهای فرسوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله ای که به دلایل مختلف با بی توجهی مواجه شده است.

طبق ماده ۴ آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی ها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) حداقل حد لازم برای آلایندگی خودروهای تولید داخل و خودروهای وارداتی و همچنین سوخت توزیعی، استاندارد یورو ۵ تعیین شده است.

طبق این قانون در صورت اجرا نشدن این استاندارد، خودروهای تولید شده پلاک نمی شوند. این موضوع اما از چند جهت دچار اشکال است:

تحریم اولین مانع اجرای استاندارد یورو ۵

انتقال تکنولوژی تولید موتورهای با کیفیت یورو ۵ اولین مسئله پیش روی کشور در اجرای قانون هوای پاک است. هرچند الزام خودروسازان به دستیابی به فناوری تولید خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ اقدامی درست است اما باید واقعیت های موجود برای دستیابی به این هدف در نظر گرفته شود. از همین رو لازم است برای تولید خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ فرصتی کافی به خودروسازان داده شود.

نسخه عجیب برای هوای پاک خودرو یورو ۵ با سوخت یورو ۴

یکی از موارد عجیب در اجرای قانون هواک پاک، فراموش شدن تامین سوخت یورو ۵ برای خودروها است. تاکید یکجانبه بر تولید خودرو با استاندارد آلایندگی یورو ۵ در حالی است که حتی مقدمات تامین سوخت یورو ۵ هم مهیا نشده است. از همین رو اصرار یکسویه برای اجرای قانون هوای پاک و تاکید بر تولید خودروهای یورو ۵ آن هم بدون دستیابی به دانش تولید این خودروها، دستیابی به هدف این قانون در کاهش آلودگی هوا را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

اسقاط خودروهای فرسوده راهکار اصلی اما فراموش شده

طرح مسائلی نظیر تولید خودروی یورو ۵ آن هم بدون تامین سوخت متناسب با آن یا نصب فیلتر دوده در خودروهای دیزلی در حالی مطرح می شود که مسئله اصلی آلودگی هوا به ویژه در کلانشهرهایی همچون تهران، مسئله خودروهای فرسوده است.

کند شدن روند اسقاط خودروهای فرسوده در چند سال گذشته را می توان یکی از مهمترین عوامل افزایش آلودگی هوا علی رغم افزایش کیفیت سوخت به یورو ۴ دانست.

با وجود این که تلاش هایی برای رونق دادن به فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده صورت گرفته است اما اتخاذ تدابیر غلط در این مسیر، اجرای این سیاست را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. به طور مثال، مشروط کردن اسقاط خودروهای فرسوده به واردات خودرو، یکی از مهمترین اشتباهات صورت گرفته در قوانین طراحی شده برای اسقاط خودرو و کاهش آلودگی هوا بوده است.

مشروط شدن واردات خودرو به اسقاط خودروهای فرسوده باعث شد با ممنوع شدن واردات خودرو در سالهای اخیر، روند اسقاط خودرو به شدت دچار کاهش شده و مهمترین عامل آلودگی هوا همچنان باقی بماند.

این اشتباه در حالی صورت گرفت که با یک تغییر جزئی می توان این شرایط را به وضعیت ایده آل تغییر داد. در صورتی که به جای واردات «خودرو»، واردات «قطعات خودرو» به اسقاط خودروهای فرسوده مشروط شود، فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده به رونق سابق خود بازخواهد گشت.

علت این امر، حجم بسیار بالای واردات قطعات خودرو نسبت به واردات خودرو است. هر ساله سهم بسیار زیادی از واردات کشور صرف واردات قطعات خودرو می شود که در صورت مشروط کردن واردات این قطعات به اسقاط خودروهای فرسوده، می توان فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده را سرعت داد و از این طریق گام بلندی در راستا کاهش آلودگی برداشت.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم ایران خودرو خودروهای با استاندارد آلایندگی یورو ۵ اسقاط خودروهای فرسوده تولید خودروهای واردات خودرو کاهش آلودگی تولید خودرو اسقاط خودرو آلودگی هوا هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۵۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند

به گزارش همشهری آنلاین، باشگاه خبرنگاران نوشت: علی آبادی درباره صادرات خودرو به آفریقا گفت: در خودرو هر چقدر هم خودمان به خود انتقاد وارد کنیم اما نامدار هستیم زیرا تولیدکننده ایم. پارسال بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید شد و امسال این عدد بیشتر خواهد شد.

علی آبادی تاکید کرد: امروز خودرو تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده بنابراین باید در این حوزه جهش تولید رخ دهد تا خودرو ماهیت سرمایه‌ای خود را از دست دهد و اگر کسی خودرویی خرید در پارکینگ گذاشت بداند که این خودرو دیگر حالت سرمایه برای او ندارد.

وی افزود: هم کشورهای آفریقایی و همسایه و هم برخی از کشورهای اروپایی طالب خرید خودروی ایرانی هستند.

علی آبادی تصریح کرد: واردات و صادرات مکمل هم هستند و حتی اگر به اندازه دنیا هم تولید کنیم باید واردات انجام شود. ما در حوزه خودرو نیاز به تنوع داریم منتهی برای حمایت از ساخت داخل مقرراتی می‌گذاریم. در حوزه خودرو در آستانه رقابت با دنیا باید قرار گیریم نه در رقابت با خودمان. اگر خودمان را به این رقابت‌ها نرسانیم شکست می‌خوریم و همین چیزهایی را که هم داریم از دست می‌دهیم.

وی تاکید کرد: هر کالایی که نتواند صادر شود یعنی برنامه در آن حوزه جامع نیست.

کد خبر 847863 برچسب‌ها خبر مهم خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • تولید خودروهای برقی تویوتا استارت نخورد
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟