Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@22:50:30 GMT

راهیابی ۲۱۳ اثر به مرحله نهایی جایزه جمالزاده

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۸۱۸۰

راهیابی ۲۱۳ اثر به مرحله نهایی جایزه جمالزاده

۲۱۳ اثر از ۱۴۳۸ اثر رسیده به دبیرخانه دومین دوره جایزه جمالزاده از تمام استان‌های ایران به مرحله نهایی داوری جایزه جمالزاده راه پیدا کرد.

به گزارش ایمنا، دبیر ادبی این جایزه با اعلام این خبر گفت: در بخش داستان آزاد از میان ۸۶۹ اثر رسیده ۸۴ مورد و در بخش داستان اصفهان نیز از ۱۸۸ داستان ارسالی، ۳۹ اثر به فینال جشنواره راه یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی نگاره‌های کرونا دومین بخش پرطرفدار جایزه امسال بود که ۲۹۴ اثر در آن دریافت کردیم و پذیرای ۶۹ اثر در مرحله نهایی جایزه از این بخش شدیم، همچنین ۸۷ زندگی نگاره در بخش اصفهان به دبیرخانه جایزه ارسال شده بود که ۲۱ اثر از آن در فینال به رقابت گذاشته می‌شود.

مجید قیصری با اشاره به روند کار هیئت انتخاب این جایزه و ملاک‌های داوری و نحوه انجام آن، ادامه داد: در جشنواره امسال سه گروه انتخاب در بخش‌های داستان‌های آزاد، داستان‌های اصفهان و زندگی نگاره‌های کرونا و اصفهان داشتیم که هیأت انتخاب هربخش با این نگاه که بهترین داستان‌ها را به دست داوران نهایی برسانند، آثار را خواندند.

وی اضافه کرد: میزان اهمیت شخصیت پردازی، چگونگی انتخاب زبان و زاویه دید از جمله معیارهای داوری آثار ارسالی در بخش داستان بود. مواردی همچون داشتن متن و زبان تصویری و محکم، صاحب لحن خوب بودن و موضوع را به درستی پرداخت کردن و بدون غلط نوشته شدن در بخش زندگی نگاره‌ها دارای اهمیت خاصی بود که در داوری‌ها لحاظ شد.

دبیر ادبی دومین جایز جمالزاده با اشاره به حضور سه برگزیده نخستین جایزه جمالزاده در ترکیب هیأت انتخاب جشنواره دوم گفت: شورای سیاست گذاری جشنواره امسال بر آن شد که برگزیدگان و برندگان سال قبل در تجربه انتخاب و داوری جشنواره امسال حضور داشته باشند تا میزان صداقت جشنواره و اهمیت نیروهای نخبه جوان در مسیر برگزاری جایزه جمالزاده لحاظ شود.

قیصری افزود: اینکه شرکت کنندگان بدانند نویسنده‌ای مثل خودشان که توانسته روی سکوی برندگان بایستد حالا در تصمیم‌گیری جایزه سهیم است؛ اعتمادی دوسویه ایجاد می‌کند. در واقع این روند هم اعتماد داوران به نویسندگان و فعالان جوان و هم اعتماد شرکت کنندگان جایزه به جشنواره را نشان می‌دهد و نشانگر این است که همه در جایزه جمالزاده سهیم هستند و نیروهای جوان جایگاه خاصی دارند.

وی با معرفی ترکیب هیأت انتخاب دوره دوم جمالزاده ادامه داد: فرهاد بردبار، محمداسماعیل حاجی علیان و ناهید عصمتی در بخش آزاد، سارا خسروی، مهدی باتقوا و مریم منوچهری داور در بخش داستان‌های بخش اصفهان و محمدرضا رهبری، مکرمه شوشتری و سعید معتمدی در بخش زندگی نگاره‌ها به خوانش آثار در مرحله انتخاب پرداختند.

دبیر ادبی دومین جایزه جمالزاده همچنین ۱۴ تیرماه را زمان اعلام برگزیدگان نهایی جایزه عنوان کرد و گفت: با توجه به بحرانی بودن وضعیت و ادامه شیوع کرونا برگزیدگان نهایی را طی مراسمی به صورت مجازی معرفی می‌کنیم که بزودی جزئیات آن اعلام می‌شود.

فهرست نامزدهای جایزه جمالزاده در بخش‌های مختلف را در خروجی سایت جایزه جمالزاده به آدرسjamalzadehaward.ir قابل دسترسی است.

کد خبر 430339

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جشنواره جمالزاده جشنواره جایزه ادبی جمالزاده شعر و ادبیات ادبیات داستان نويسي داستان داستان کوتاه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جایزه جمالزاده بخش داستان داستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۸۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، چهاردهمین دوره جوایز سالانه جشنواره بین‌المللی فیلم پکن (BJIFF) برندگان خود را شناخت.

این دوره جشنواره که هیات داوران بین‌المللی ۷ نفره آن به ریاست امیر کوستوریتسا، کارگردان صربستانی برگزار شد، جایزه بهترین فیلم خود را به «طلا یا گند» ساخته فی لانگ از چین اهدا کردند. این جایزه با حضور کوستوریتسا و توسط ژانگ ییمو و جیانگ ون، ۲ کارگردان برجسته چینی، به برنده اهدا شد.

«طلا یا گند» داستان مرد جوانی را دنبال می‌کند که با از دست دادن همه چیزش به زادگاهش بازمی‌گردد و با حمایت خانواده و دوستان رویای خود را برای ساختن فیلمی دنبال می‌کند. در حالی که لحن فیلم سبک و شوخ است، «طلا یا گند» با مشکلات سنگینی مانند مرگ و شکست مواجه می‌شود. جیا هوانگ، فیلمنامه نویس و فی لانگ، کارگردان فیلم که از زمان همکاری در فیلم «پسر نیمکت» در سال ۲۰۱۷ با هم کار کرده‌اند، با این فیلم دومین فیلم بلند خود را تجربه کرده‌اند.

جایزه بهترین کارگردانی به کاران تجپال از هند برای فیلم «دزدیده شده» تعلق گرفت که درباره اپیدمی کنونی دزدی کودکان هند است و آن را با عناصر دراماتیکی مانند تعقیب و گریز هیجان‌انگیز و تعلیق ترکیب می‌کند. این فیلم نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند توسط این کارگردان است و وی در آن فیلمبرداری روی دست، صحنه‌های پر تعلیق شبانه و فضاهای پیچیده برای ایجاد حس شدید تنش را به کار برده است. فیلم «دزدیده شده» همچنین برای بازی میا مایلزر عنوان بهترین بازیگر زن و نیز جایزه فیلمبرداری جشنواره را دریافت کرد.

فن وی جایزه بهترین بازیگر مرد را برای فیلم چینی «غریبه‌ها وقتی ملاقات می‌کنیم» و «ایست و برو» جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین فیلمنامه را از آن خود کردند.

جوآن چن، بازیگر چینی آمریکایی که برای بازی در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی «آخرین امپراتور» و «تویین پیکس» شناخته می‌شود، به عنوان مهمان افتخاری در این مراسم حضور داشت و از آنجا که روز اختتامیه با تولد ۶۳ سالگی چن یکی شد، فیلم کوتاه ویژه‌ای با عنوان «جاودانه شیائو هوآ، بهترین جوان» برای بزرگداشت او دربرگیرنده مجموعه‌ای از کلیپ‌های نقش‌های شناخته‌شده او، تهیه شده بود.

در پایان این مراسم، چن کایگه کارگردان، که بیشتر با فیلم «خدانگه‌دار محبوب من» شناخته می‌شود، جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کرد. کارگردانان، شاعران، بازیگران، آهنگسازان و سایر افراد مشهوری که کایگه با آنها دوستی نزدیک و روابط کاری داشت هم زمان روی صحنه ظاهر شدند. دن لی، بازیگری که در فیلم «خدانگه دار محبوب من» در نقش پسر مدرسه‌ای بازی کرد و بیش از ۳۰ سال بود که با کایگه ملاقات نکرده بود، از جمله این افراد بود.

دیگر اعضای هیات داوران بین‌المللی برای اهدای جایزه تیانتان در جشنواره بین‌المللی فیلم پکن امسال شامل دیوید وایت طراح صدای فیلم استرالیایی، جسیکا هاسنر کارگردان اتریشی، کارلوس سالدانا نویسنده، تهیه کننده و کارگردان برزیلی و بازیگران چینی فی شیانگ، ژو ییلونگ و ما لی بودند.

فهرست کامل برندگان چنین است:

بهترین فیلم: «طلا یا گند»، چین

بهترین کارگردان: کاران تجپال، هند «دزدیده شده»

بهترین بازیگر مرد: فن وی، چین برای «غریبه‌ها وقتی می‌بینیم»

بهترین بازیگر زن: میا مایلزر، هند برای «دزدیده شده»

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: یاری ویرمن، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: هونگ یو، چین برای «طلا یا گند»

بهترین مشارکت هنری: «همه شب های طولانی» ژاپن

بهترین فیلمنامه: هوانگ جیا، چین برای «طلا یا گند»

بهترین فیلمبرداری: ایشان قوش، هند برای «دزدیده شده»

بهترین موسیقی: مارکو بیسکارینی، فنلاند برای «مرگ مشکلی برای زنده‌ها است»

کد خبر 6092755

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • فردا قرعه کشی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی
  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel