Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تقویت حافظه کودکان دبستانی یکی از دغدغه‌هایی است که ذهن هر پدر و مادری را مشغول می‌کند. به دلیل دور بودن کودکان از دروس در دوران شیوع ویروس کرونا و فصل تابستان، بیشتر مطالبی که یاد گرفته اند فراموش می‌شود و دانش آموزان دوباره مجبورند تمام آن مطالب را یاد بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چگونگی تقویت حافظه کودکان دبستانی

برای تقویت حافظه دانش آموزان دبستانی در فصل تابستان و روزهای کرونایی لازم است از چند ترفند ساده استفاده کنید که در این مطلب بیان شده است.

مطالب را به بخش‌های کوچکتر تقسیم بندی کنید

حفظ کردن اعداد کوچکتر راحت‌تر از اعداد طولانی است. همین اتفاق هم می‌تواند در مورد مطالب و مباحث درسی جدیدی که کودک شما با آن‌ها سر و کار دارد بیفتد. شما می‌توانید مطالب را بخش بندی کنید و آن‌ها را در حجم کمتر در اختبار کودکتان قرار دهید. آنگاه خواهید دید که این عمل به ظاهر ساده تا چه میزان در تقویت حافظه کودکان دبستانی موثر خواهد بود.

مطالعه فعال را به کودک بیاموزید

برای مقابله با فراموش کردن مطالب درسی به خصوص توسط محصلان، باید به آن‌ها مطالعه فعال را آموخت. برای تقویت حافظه کودکان دبستانی باید از آن‌ها خواست که در حین مطالعه مطالب درسی، بخش‌های مهم را یا به کمک ماژیک علامت زن و یا با خلاصه نویسی کردن مشخص کنند. اگرچه حجم مطالب در این مقطع معمولا پایین است، اما شکل گیری این عادت در ذهن کودک سبب می‌شود که او در آینده هم مشکلی از این بابت نداشته باشد و بتواند مطالب درسی خود را به راحتی به خاطر بسپارد. حتی می‌توان از نمودار‌ها هم استفاده کرد؛ چراکه معمولا تصاویر برای کودکان جذاب‌تر هستند.

 از دانش آموز خود بخواهید معلم شما شود

یک راهکار دیگر که در تقویت حافظه کودکان دبستانی بسیار موثر است، این است که شما از کودک بخواهید تا مطالبی را که مطالعه کرده و یا در مدرسه یاد گرفته را به شما تدریس کند. این کار ۲ فایده‌ی بزرگ دارد. اول اینکه کودک می‌تواند مطالب جدید را به زبان خودش بیان کند و آن‌ها را از این طریق بهتر یاد بگیرد. دومین فایده این است که شما پس از دیدن اینکه کودک چگونه به شما درس می‌دهد، خواهید فهمید که چه بخش‌هایی از مطالب درسی را به خوبی یاد نگرفته و در یادگیری آن‌ها به تلاش و زمان بیشتری دارد. این راهکار نه تنها به تقویت حافظه کودک شما کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود که او یادگیری بهتری داشته باشد و اشکالاتش نیز در این زمینه برطرف شود.

یادگیری را برای کودکان جذاب کنید

صرف خواندن مطالب از روی کتاب‌ها نمی تواند میل و اشتیاق کودکان را نسبت به مطالعه دروس خود افزایش دهد، برای این منظور از ابزار‌ها و وسایل یا کار‌هایی که یادگیری را به شکل عملی در می‌آورند استفاده کنید. بردن کودک به باغ وحش، موزه و یا حتی انجام دادن برخی از آزمایش‌های ساده داخل منزل مثال‌هایی هستند که می‌توانند یادگیری کودک شما را در درسی مانند علوم افزایش دهند. برای جذاب‌تر کردن دروس همچنین شما می‌توانید از ترکیب کلمات هم ردیف شعر‌هایی درست کنید که به کودک در یادگیری کمک کنند.

بیشتر بخوانید

با چه روش‌هایی به مطالعه رغبت پیدا کنیم؟

مهارت‌های تصویرسازی را جدی بگیرید

تصویرسازی به عنوان یکی از روش‌های تقویت حافظه کودکان دبستانی تکنیک بسیار مهمی است که یادگیری آن تاثیر مستقیمی بر افزایش یادگیری کودکان شما خواهد داشت. کودکان را تشویق کنید تا تصویر چیزی که مطالعه کرده‌اند را در ذهن خود ترسیم کنند. بعد از تمام شدن مطالعه، از او بخواهید که چشمان خود را ببندد و با دقت هر آنچه مطالعه کرده را با جزئیات در ذهن خود بیاد بیاورد و نقاشی کند. سپس از او بخواهید که چشمانش را باز کند و تصویری را که در ذهنش شکل داده بود را برای شما بر روی کاغذ نقاشی کند. علاوه بر نقاشی کردن شما‌ می‌توانید از او بخواهید تا آن تصویر را برای شما روایت کند. این کار علاوه بر تقویت حافظه کودکان دبستانی، می‌تواند به قوی‌تر شدن قوه تصوی سازی آن‌ها نیز کمک ویژه‌ای کند.

 تقویت حافظه کودکان دبستانی با استفاده از حواس

با طراحی فعالیت‌هایی کودک خود را وادار کنید تا از تمامی حواس خود برای یادگیری و تقویت حافظه اش بهره ببرد. برای مثال می‌توانید از او بخواهید که متن کتاب را بلند بلند بخواند تا از قوه شنوایی و بینایی اش استفاده بیشتری کرده باشد. یا مثلا به هنگام یادگیری مطلبی در مورد سیب، یک سیب در اختیارش قرار دهید تا از قوه بویایی و چشایی اش هم بهره ببرد. استفاده از حواس مختلف به مغز کمک خواهد کرد تا مطالب را راحت‌تر به حافظه بلند مدت منتقل شوند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تقویت حافظه تقویت حافظه کودک او بخواهید مطالب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۴۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید