Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@17:48:58 GMT

آموزش فرد به فرد در حوزه استثنایی باید تقویت شود

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۷۹۳۹

آموزش فرد به فرد در حوزه استثنایی باید تقویت شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل سعیدی عضو هیأت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر در پاسخ به این پرسش که «ریشه نارضایتی‌هایی که در خانواده‌های دارای فرزند معلول وجود دارد، کجاست؟»، گفت: به نظر می‌رسد سیستم را به خوبی سازماندهی نکرده‌ایم و به روز نیستیم و همگام با دنیا پیش نمی‌رویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واقعیات این است که همه گروه افراد با نیازهای ویژه خدمات آموزشی دریافت نمی‌کنند؛ به این دلیل که اصلاً تعدادی از آنها را شناسایی نمی‌کنیم و ابزار شناسایی آن را در اختیار نداریم که کودکان دارای کمبود توجه و فزون جنبشی از این جمله‌اند؛ اینها شناسایی نمی‌شوند و بعد به مدرسه عادی می‌روند و برای معلم دردسر آفرین می‌شوند.

وی ادامه داد: در کشورهای دیگر ۵ تا ۹ درصد و گاهی تا ۲۰ درصد از میان کل دانش‌آموزان هم شناسایی می‌شوند؛ بین ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت دانش‌آموزی دارای اختلالات هستند و یونیسف آمار ۱۵ درصد را ذکر می‌کند.

عضو هیأت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا آموزش کودکان استثنایی در ایام تعطیلی ناشی از کرونای مدارس، مطلوب بود یا خیر؟»، گفت: در جریان جزئیات آموزش نیستم، زیرا در بدنه اجرایی سازمان حضور ندارم؛ اما خبرهایی که می‌رسد نشان می‌دهد که خیر، آموزش‌ها مطلوب نبوده است. البته آموزش عمومی هم همین‌گونه بوده است و از قبل آمادگی وجود نداشت.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی صورت گرفت تا از طریق شبکه «شاد» یا آموزش‌های تلویزیونی اطلاعاتی را به دانش‌آموزان منتقل کنند؛ البته برای همه گروه‌های دانش‌آموزان استثنایی ممکن نیست که بتوانند پای تلویزیون بنشینند و مطالب را بیاموزند و بسیار کم اتفاق می‌افتد. مثلاً کودک کم‌توان ذهنی که شنوایی‌اش دچار مشکل است بیشتر علاقه‌مند به بازی کردن است و پای تلویزیون نمی‌نشیند؛ یکی از اشکالات ما این است که به خانواده‌ها آموزش نداده‌ایم.

سعیدی افزود: اگر جای مدیران سازمان آموزش و پرورش استثنایی بودم از طریق برنامه‌های شبکه آموزش به خانواده‌ها می آموختم که چگونه مهارت‌های لازم را به فرزندان خود منتقل می‌کنند.

عضو هیأت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر آموزش به اولیا را از شبکه آموزش آغاز می‌کردیم، آنها احساس امنیت و توانمندی بیشتری می‌کردند، اظهار کرد: تا کرونا رخ داد باید انجمن‌های استانی، مدیران و کارشناسان استان دور همدیگر جمع شده و کار را پیش می‌بردند.

وی درباره چگونگی بهبود آموزش به دانش‌آموزان استثنایی در شرایط کرونایی گفت: در برخی کشورها شورایی وجود دارد که مسؤول این امر است؛ اولیا در این شورا حضور دارند. اما در ایران هیچ وقت چنین سازوکاری برای دریافت نظرات و مشارکت اولیا نداشته‌ایم.

سعیدی افزود: آموزش فرد به فرد در حوزه استثنایی باید بیش از اینها تقویت شود.

عضو هیأت علمی پژوهشکده کودکان استثنایی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که دنیا در مواجهه با آموزش و پرورش استثنایی چه تفاوت‌هایی با ما دارد؟»، گفت: فاصله و تفاوت با کشورهای پیشرفته جدی است؛ بعد از انقلاب دستاوردهای خوبی حاصل شده اما آن میزان که باید، پیش نرفتیم که به عدم وجود تخصص لازم و نادیده گرفته شدن این کودکان باز می‌گردد.

وی ادامه داد: از آن سو در همه دنیا هزینه آموزش و پرورش ویژه نسبت به آموزش و پرورش عادی تا ۱۰ برابر است.

سعیدی با بیان اینکه یکی از اشکالات موجود این است که کارها و برنامه‌ها را ارزشیابی نمی‌کنیم، گفت: همیشه باید در کنار طرح‌هایی که تهیه می‌شوند، برنامه ارزشیابی هم تدوین شود؛ این امر باعث می‌شود متوجه میزان اثرگذاری اجرای طرح شویم.

وی تأکید کرد: باید در برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان به طور جدی تجدیدنظر شود؛ بسیاری مسائل از سنجش گرفته تا فارغ‌التحصیلی باید مورد توجه جدی تری قرار بگیرند. یکی از ضعف‌های موجود وجود یک رشته برای آموزش و پرورش استثنایی در دانشگاه فرهنگیان است.

کد خبر 4959174

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش کودکان استثنایی وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه شورای شهر تهران شهرداری تهران ویروس کرونا سیدابراهیم رئیسی هفته قوه قضاییه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی ستاد مبارزه با مواد مخدر مواد مخدر ازدواج بازنشستگان دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، فرشته حشمتیان امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در آئین استانی گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه استان کردستان در سنندج اظهار کرد: معلمی پیشه انبیای الهی است و همان طور که پیامبران پیام آور خداوند تبارک و تعالی برای آدمیان بودند، معلمان نیز هدفی مشابه و مقدس دارند.

وی رسالت معلمان را شنوا کردن گوش‌ها و بینا ساختن چشم‌ها دانست و افزود: معلم راهنمای کشف گنجینه‌های علم و معرفت بوده و همان کیمیاگری است که با اکسیر دانش، مس وجود آدمی را به زر تبدیل می‌کند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان در واقع معمار آینده هستند، خاطرنشان کرد: معلمان با علم و آگاهی زمینه ساز موفقیت‌های بزرگ هستند و با تعلیم و تربیت نونهالان، آینده کشور را می‌سازند.

حشمتیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

وی گفت: اثرگذاری و اثربخشی جامعه فرهنگیان باید به نحوی باشد که سایر اقشار جامعه از شأن معلمان دفاع کنند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش، نهاد آموزش و پرورش را مسئول تربیت نسل آینده و توانمند کردن دانش آموزان برای پذیرفتن مسئولیت در آینده دانست و اضافه کرد: مردم می‌بایست در ارتقای آموزش و پرورش نقش آفرینی کنند که یکی از کارهای اساسی و اصلی آموزش و پرورش مردمی‌سازی آن با بهره‌گیری از خانواده‌ها است.

حشمتیان در این آئین به فعالیت ستاد روایت پیشرفت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود این ستاد ذیل ستاد ملی روایت پیشرفت دولت فعالیت می‌کند.

روند انتخاب معلمان نمونه استانی و کشوری

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این آئین اظهار کرد: اعتلای فرهنگ عمومی تکریم معلمان کوشا، تقویت خودباوری و ایجاد انگیزه و تقویت جایگاه اجتماعی معلمان در جامعه و مدارس، از اهداف برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم است.

وی از اجرای این برنامه شناسایی معلمان نمونه در چهار سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری خبر داد و افزود: ۴۵۰۰ نفر از فرهنگیان استان در این برنامه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: ۲۵۰۰ نفر از این تعداد به مرحله شهرستانی راه یافته و ۵۱ نفر نیز موفق به راه یابی به مرحله استانی شدند.

ناظمی‌جلال به برگزیده شده معلمان نمونه در سطح کشور و استان نیز پرداخت و گفت: آقای آرمان حسنی از منطقه زیویه، به عنوان معلم نمونه کشوری برگزیده شد و سه فرهنگی دیگر نیز منتخب استانی برنامه شناسایی معلمان نمونه شدند.

وی همچنین به عوامل کیفیت بخشی نیز اشاره کرد و گفت: شش نفر از فرهنگیان کردستان به عنوان عوامل نمونه کیفیت‌بخشی در سطح استان معرفی انتخاب شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به رویکرد متفاوت وزارت آموزش و پرورش در برنامه شناسایی معلمان نمونه نیز پرداخت و گفت: امسال برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم و شناسایی معلمان نمونه با محوریت خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه صورت گرفته است.

در ادامه این آئین، گروه موسیقی هنرستان ماموستا هژار و دکلمه دانش‌آموزی به اجرای برنامه‌های خود پرداختند.

در پایان برنامه نیز از معلم نمونه کشوری، معلمان نمونه استانی، پیشکسوتان نمونه فرهنگی، معلمان نمونه جهادگر و نیز دو مربی افتخارآفرین کردستانی که به همراه تیم والیبال دانش آموزان قهرمان جهان شدند، تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 751739

دیگر خبرها

  • آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی
  • اجرای «سند تحول بنیادین» اولویت آموزش و پرورش باشد
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • گلستان پایلوت بسیاری از طرح های آموزش و پرورش است
  • فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی