Web Analytics Made Easy - Statcounter

در متن این بیانیه که به مناسبت هفتم تیر، سی و سومین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت صادر شده، آمده است: سالی دیگر گذشت و هفتم تیر فرارسید تا باردگر خاطره دلخراش بمباران شییمایی سردشت را زنده نگه داریم؛ روز هفتم تیر روزی شوم در تاریخ بشریت است که صدها شهروند این شهر در اثر استعمال گاز خردل و سلاح ششیمیایی جان خود را از دست داده و سلامتی روحی و جسمی هزاران نفر هم تا پایان عمر دچار صدمه شده است به طوری که خس خس سینه و دردهای مزمن جسمی همراه همیشگی آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این بیانیه افزوده شده است: در سی و سومین سالگرد این فاجعه که ویروس کرونا تمام روند زندگی جوامع بشری را دچار اختلال و وقفه کرده، قربانیان شیمیایی به عنوان نمایندگان "شهر صلح و آشتی" ضمن تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت و تامین سلامت آحاد بشر در اقصی نقاط عالم تاکید می‌کند که با وجود تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر این انجمن و انجمن قربانیان شیمیایی حلبچه همچنان سلاح‌های کشتار جمعی و شیمیایی در نقاط مختلف وجود داشته و برخی دولت‌های منطقه بدون توجه به ضرورت خودداری از توسل به جنگ و امحای این سلاح‌ها تاکنون پایبندی خود به الزامات قواعد حقوق بین‌الملل را اثبات نکرده‌اند که تحقق ایده زیبای امحای کلیه سلاح‌های شیمیایی نیازمند اجماع بیشتر جهانیان است.

در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: افکار عمومی جهانیان یگانه محکمه‌ای است که می‌توان از طریق آن دولت‌های متجاوز و جنگ‌افروز و دارای سلاح‌های شیمیایی را مورد بازخواست و محکومیت قرار داد؛ تجلیل از صبر و شکیبایی قربانیان سلاح های شیمیایی شاید منحصر به برگزازی برنامه در این روز شوم باشد لذا در راستای بهبود وضعیت زندگی قربانیان شیمیایی خواستار توجه جدی مسوولان کشور نسبت به برقراری امکانات مادی و معنوی در راستای برخورداری قربانیان شیمیایی از زندگی استاندارد هستیم.

در این بیانیه همچنین با تاکید بر توجه به مشکلات قربانیان بمباران شیمیایی سردشت از سوی نهادهای مسوول آمده است: در این شهرستان ۸۰ درصد قربانیان شیمیایی مورد شناسایی قرار نگرفته که این امر آشکارا به معنای محروم ماندن تعداد کثیری از قربانیان شیمیایی از حقوق قانونی خود است متاسفانه این امر در دیگر مناطق شیمیایی زده از جمله روستاهای "مریوان" و "زرده" کرمانشاه تکرار شده است.

این انجمن تاکید کرده است: مردم شهرستان سردشت از دردهای بی‌شماری رنج می‌برند و  محیط این شهرستان را مناسب برای ادامه حیات قربانیان شیمیایی نبوده و نیازمند توسعه از جوانب مختلف است؛ امیدواریم شاهد تکرار این فاجعه در هیچ جای دنیا نباشیم و تمام انسان‌ها در صلح و آرامش با هم زندگی کنند.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

برچسب‌ها بمباران شیمیایی سردشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت سردشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بمباران شیمیایی سردشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت سردشت بمباران شیمیایی سردشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت سردشت بمباران شیمیایی سردشت قربانیان شیمیایی هفتم تیر سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۵۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

حجت الاسلام رئیسی در این دیدار، نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه بر عزم مسؤلان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقا سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشور‌های آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار خوب جهت آشنایی هرچه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه روابط زیمباوه با جمهوری اسلامی ایران بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی تاکید کرد. 

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشور‌های آفریقایی را اصولی، اطمینان بخش و برآمده از ارزش‌های اعتقادی عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌های ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته آقای رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

دیگر خبرها

  • شکست جادوگر بریتانیایی پس از توهین به وفایی
  • همراهی پدر دانشجو با دخترش در تظاهرات حمایت از فلسطین
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گور‌های دسته‌جمعی
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است