Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاخ سفید اعلام کرد، رئیس‌جمهوری آمریکا از اطلاعات ادعایی مبنی بر اینکه یک واحد اطلاعاتی روسیه برای کشتن نظامیان آمریکایی از طالبان در افغانستان کمک خواسته و برای این کار جایزه می‌داد، اطلاع نداشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کایلی مک‌انانی، سخنگوی کاخ سفید شنبه در بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده روزانه هزاران گزارش اطلاعاتی دریافت می‌کند و آن‌ها را مورد ارزیابی دقیق قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه کاخ سفید معمولا درباره اطلاعات یا ملاحظات داخلی اظهار نظر نمی‌کند، مدیر سیا، مشاور امنیت ملی و رئیس دفتر، همگی می‌توانند تایید کنند که نه رئیس‌جمهوری آمریکا و نه معاون او از گزارشی درباره روسیه در افغانستان اطلاع نداشتند. در گزارش نیویورک تایمز هم به اشتباه آمده است که رئیس‌جمهوری ترامپ از این موضوع مطلع بوده است.

روز جمعه روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به نقل از منابع دولتی نامشخص گزارش داد، یک گزارش اطلاعاتی که مدعی است مسکو به شبه‌نظامیان مسلح در افغانستان پول می‌داد تا سربازان آمریکایی را ترور کنند، به اطلاع ترامپ رسیده است. این روزنامه آمریکایی همچنین نوشت، ترامپ هنوز اقدامی درباره این گزارش نکرده است.

روز شنبه ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با رد این گزارش‌ها گفت، هدف این شایعات کارشکنی در مسیر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است. این سخنگو تاکید کرد که فعالیت‌های طالبان به هیچ نهاد اطلاعاتی یا کشور خارجی مرتبط نیست.

یک نماینده وزارت خارجه روسیه هم شنبه گفت، این گزارش‌ها اخبار جعلی هستند و هدفشان تخریب روند صلح افغانستان است. به گفته این دیپلمات روس، این حقیقتی شناخته شده است که جامعه اطلاعاتی آمریکا یک شبکه درآمدزایی جایگزین حین حضور در افغانستان ایجاد کرده است و این شامل قاچاق مواد مخدر، تقاضای پول از شبه‌نظامیان برای عبور خودروها و لغو قراردادهای نظامی که پول آن‌ها را مالیات‌دهندگان آمریکایی پرداخت کردند، می‌شود.  

براساس گزارش نیویورک تایمز، مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که یک واحد از اطلاعات ارتش روسیه به صورت محرمانه به شبه‌نظامیان مرتبط با طالبان برای کشتن نیروهای ائتلاف در افغانستان "جایزه" پیشنهاد داده بود.

طبق این گزارش، آمریکا چند ماه قبل به این نتیجه‌ رسیده بود که این واحد اطلاعات ارتش روسیه که با "تلاش‌های ترور و سایر عملیات محرمانه در اروپا با هدف بی‌ثبات کردن غرب یا انتقام از خائن‌ها" ارتباط داشته، سال گذشته میلادی به صورت محرمانه جایزه‌هایی را برای انجام حملات موفقیت‌آمیز پیشنهاد کرده بود.

این مقام‌ها گفتند، گمان می‌رود شبه‌نظامیان یا عناصر مجرم مسلح که از نزدیک با آن‌ها همکاری دارند، مقداری از پول جایزه را گرفته‌اند. ۱۲ نیروی آمریکایی در ۲۰۱۹ در جریان درگیری با این شبه‌نظامیان کشته شدند اما هنوز مشخص نیست که کدام یک از این موارد با ظن دریافت جایزه بوده است.

براساس گزارش نیویورک تایمز، یافته‌های اطلاعاتی به دست دونالد ترامپ رسید و شورای امنیت ملی کاخ سفید این مساله را در یک نشست فوری اواخر مارس مورد بررسی قرار داد. مقام‌ها یک فهرست از گزینه‌های بالقوه را ارائه کردند که با شکایت دیپلماتیک از مسکو و درخواست برای توقف آن آغاز شده و در ادامه افزایش یک سری تحریم‌ها و واکنش‌های احتمالی را در بر می‌گیرد اما کاخ سفید هنوز هیچ اقدامی را تایید نکرده است.

براساس این گزارش، عملیاتی با هدف تشویق به کشتن سربازان آمریکایی و نیروهای ناتو می‌تواند "تشدید قابل توجه و تحریک‌آمیزی" باشد که به گفته مقامات آمریکایی و افغان با پشتیبانی روسیه از طالبان صورت می‌گیرد و این نخستین باری است که واحد جاسوسی روسیه برای سازماندهی چنین حملاتی علیه نیروهای غربی شناسایی شده است.

گفته می‌شود این ارزیابی‌های اطلاعاتی براساس دست‌کم بخشی از اعتراف شبه‌نظامیان بازداشتی افغان و مجرمان حاصل شده باشد.

مقام‌های آمریکایی همچنین ادعا کردند که روسیه ممکن است برای گرفتار کردن آمریکا برای مدتی طولانی‌تر در افغانستان به منحرف کردن مذاکرات صلح دست بزند. مقام‌های اطلاعاتی غربی گفته‌اند، واحد اطلاعات ارتش روسیه که بیش از یک دهه از فعالیتش می‌گذرد، از سوی کرملین برای انجام کمپینی به منظور بی‌ثبات کردن غرب از طریق "خرابکاری، ترور و تخریب" مامور شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ روسيه افغانستان نیویورک تایمز شبه نظامیان کاخ سفید مقام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۸۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کشف ۲۵۶ کیسه آرد خارج از شبکه در نهاوند
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟