Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست وزرای امور خارجه کشورهای آسیای مرکزی و آمریکا در قالب «C5 + 1» به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، نشست وزرای امور خارجه کشورهای آسیای مرکزی و آمریکا در قالب «C5 + 1» به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
در این نشست «مختار تلیئوبردی» وزیر امور خارجه قزاقستان، «چنگیز ایدربیک اف» وزیر امور خارجه قرقیزستان، «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان، «رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان، «عبدالعزیز کامل‌اف» وزیر امور خارجه ازبکستان و «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا و معاون وی «دیوید هیل» شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزرای امور خارجه در مورد برنامه‌ها و زمینه‌های گسترش روابط تجاری و اقتصادی و همچنین تلاش‌های مشترک برای پاسخگویی به چالش‌های همه گیری کووید - 19 گفت‌وگو کردند.
در این ویدیو کنفرانس همچنین درباره تلاش‌ها در جهت تامین صلح و ثبات در افغانستان بحث و تبادل نظر صورت گرفت. 
مختار تلیئوبردی وزیر امور خارجه قزاقستان در سخنانی گفت که با وجود شوک جهانی شیوع کرونا، قالب «C5 + 1» همچنان چهارچوب مؤثر برای تقویت همکاری‌های اقتصادی بین آسیای مرکزی و آمریکا باقی می‌ماند.
وی ادامه داد: نشست‌ها و تعاملات مربوط به «C5 + 1» به جذب فناوری‌ها، کمک‌های تخصصی برای توسعه پتانسیل ترانزیت و حمل‌ونقل، همکاری‌های حفظ محیط زیست و تقویت امنیت منطقه‌ای کمک می‌کند. 
وزیر امور خارجه قزاقستان بر اهمیت ادامه همکاری‌ها در قالب «C5 + 1» با هدف جذب سرمایه‌گذاری و فناوری‌های آمریکا برای آسیای مرکزی تاکید کرد و گفت: در این راستا می‌توان از مرکز مالی بین‌المللی «آستانه» استفاده کرد.
سراج الدین مهرالدین وزیر امور خارجه تاجیکستان با تأکید بر اهمیت اقدامات کشورش در کاهش گسترش کووید - 19، نقش همکاری‌های منطقه‌ای و کمک‌های شرکای تاجیکستان در این فرایند را مهم دانست و خواستار اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از موج جدید کرونا ضمن تسهیل تدریجی مقررات قرنطینه شد. 
مهرالدین گفت: کارگروه‌های اقتصادی و محیط زیست که در قالب 5+1 ایجاد شده‌اند، در رفع مشکلات بخش‌های مربوطه می‌توانند سهم داشته باشند.
چنگیز ایدربیک اف وزیر امور خارجه قرقیزستان با اشاره به اولویت‌های ملی کشور خود، خواستار تحکیم همکاری‌های عملی درون منطقه‌ای آسیای مرکزی و همچنین کشورهای این منطقه با آمریکا در بخش های تجاری و اقتصادی شد. 
ایدربیک اف با تاکید به نقش ویژه توسعه اقتصاد سبز در تقویت ثبات اقتصادی منطقه، به وجود ظرفیت‌های قابل توجه آب و انرژی قرقیزستان اشاره کرد.
وی در رابطه با توسعه پتانسیل ترانزیتی منطقه، گسترش مسیرهای بین‌المللی جاده‌ای و راه آهن، مراکز لجستیکی و پایانه‌های حمل‌ونقل و همچنین نوسازی زیرساخت‌ها در تامین ترانزیت بین‌المللی بدون وقفه را مهم خواند و گفت: این امر باعث اتصال کشورهای آسیای مرکزی با بازارهای جهانی خواهد شد.
رشید مرداف وزیر امور خارجه ترکمنستان در سخنانی موضع کشورش نسبت به مسائل افغانستان را تشریح کرد. 
وی همچنین گفت که «عشق آباد» از تعامل و همکاری‌های چند جانبه که هدف عادی سازی فضای سیاسی و تقویت زندگی اجتماعی و اقتصادی در افغانستان را دنبال می‌کند، حمایت می‌کند و آماده به کار گرفتن پتانسیل سیاسی و دیپلماتیک در این راستا است. 
مرداف استفاده از ظرفیت‌های سازمان ملل برای کمک به حل و فصل مسالمت آمیز مشکل افغانستان را مهم عنوان کرد.
عبدالعزیز کامل اف وزیر امور خارجه ازبکستان با حمایت از تلاش‌های جامعه جهانی برای ایجاد صلح در افغانستان، گفت که «تاشکند» به برقراری هرچه سریعتر صلح و ثبات در افغانستان اهمیت ویژه‌ قائل است، زیرا ثبات آسیای مرکزی به وجود امنیت در این کشور بستگی دارد.
مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا از آمادگی «واشنگتن» برای استفاده از پتانسیل‌های خود جهت توسعه اقتصادی آسیای مرکزی و گسترش تجارت منطقه‌ای خبر داد.
در این نشست همچنین درباره امکان افزایش سرمایه‌گذاری‌های متقابل و پروژه‌های زیرساختی، حمل‌و نقلی و ارتباطاتی، اجتماعی و انرژی منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.
وزرای امور خارجه در مورد تقویت همکاری‌ها در زمینه مراقبت‌های بهداشتی، انرژی، حمل و نقل و حفاظت از محیط زیست تبادل کردند.
شرکت‌کنندگان نشست 5+1 با تأکید بر لزوم همگرایی بیشتر اقتصادی و تجاری، خواستار افزایش همکاری‌ها در جهت تقویت امنیت منطقه شدند.
قالب «C5 + 1» سازوکاری برای همکاری‌های متقابل کشورهای آسیای مرکزی و آمریکا بوده، نخستین نشست آن در ماه سپتامبر سال 2015 میلادی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در «نیویورک» برگزار شده بود.


انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: آسیای مرکزی آمریکا وزرای امور خارجه کرونا افغانستان آسیای مرکزی و آمریکا کشورهای آسیای مرکزی وزرای امور خارجه آسیای مرکزی وزیر امور خارجه همکاری ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۱۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ کرسی آسیای مرکزی به والیبال ایران رسید

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، اسامی کاندیدهای ایرانی پیشنهادی برای کسب کرسی های بین المللی در منطقه آسیای مرکزی دی‌ماه ۱۴۰۲ از سوی مرادی سرپرست وقت فدراسیون والیبال به دبیرخانه کاوا ارسال شد.

پس از آن سید میلاد تقوی رپیس فدراسیون والیبال ایران هفته گذشته در ادامه جلسات بین‌المللی خود، جلسه‌ای آنلاین با محمد لطیف رئیس منطقه آسیای مرکزی برگزار کرد و در این جلسه طرفین در خصوص افزایش تعاملات بین فدراسیون‌های عضو و همچنین بهره‌برداری بیشتر از دانش و تخصص والیبال ایران در راستای پیشرفت سطح والیبال منطقه آسیای مرکزی به عنوان پرجمعیت‌ترین، بزرگترین و فعال‌ترین منطقه فدراسیون جهانی به بحث و گفتگو پرداختند و میلاد تقوی خواستار افزایش سهم کرسی‌های ایران در کمیسیون‌های کاوا و معرفی تعداد بیشتری از افراد برای تصاحب این جایگاه‌ها شد.

بر این اساس نشست شورای آسیای مرکزی با حضور روسای فدراسیون‌های عضو و اعضای هیات رئیسه از جمله سید میلاد تقوی به عنوان رپیس فدراسیون والیبال ایران و دکتر محمدرضا داورزنی نایب رئیس اول منطقه آسیای مرکزی برگزار و اسامی اعضای کمیسیون‌ها و کمیته‌های مختلف منطقه آسیای مرکزی اعلام شد و با تصویب تمامی اعضا سهم والیبال ایران از ۱۰ کرسی به ۱۸ کرسی افزایش یافت.

بر این اساس در کمیسیون مسابقات ورزشی مریم حسابی به عنوان رئیس کمیته و مسعود یزدان پناه و مرتضی افجه‌ای به عنوان اعضا انتخاب و معرفی شدند.

محمد شاهمیری به عنوان عضو کمیسیون داوری، مهدی اسلامی به عنوان عضو کمیسیون مالی، دکتر کتایون عرب‌زاده و دکتر محمد دیوسالار به عنوان اعضای اعضای کمیسیون استیناف منطقه آسیای مرکزی معرفی شدند.

همچنین جواد مهرگان رئیس کمیسیون توسعه و آموزش و علی فتاحی به عنوان یکی از اعضای این کمیسیون و دکتر امیرحسین منظمی به عنوان رئیس کمیسیون فنی و مربیان شد و محمود افشاردوست و مصطفی کارخانه به عنوان اعضای این کمیسیون و زهرا نژادعلی، مریم حسابی و مرتضی افجه‌ای به عنوان اعضای کمیسیون بازاریابی و ارتباطات انتخاب و معرفی شدند.

در کمیسیون پزشکی نیز دکتر مهدی ابارشی به عنوان عضو این کمیته انتخاب شد و در کمیسیون والیبال ساحلی، چمن و برف، حسن بازدرهوا و امیرحسین صادقی از اعضای ایرانی انتخاب شده هستند.

بر این اساس سهم والیبال ایران به عنوان قدرت اول والیبال منطقه آسیای مرکزی همچنان بیشتر از دیگر کشور هاست و کسب این کرسی‌ها به عنوان یک کرسی بین المللی در والیبال دنیا می‌تواند حضور ایرانیان بیشتری را در موقعیت‌های مختلف بیش از پیش افزایش دهد.

کد خبر 6095627

دیگر خبرها

  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد بانجول ترک کرد
  • ۱۸ کرسی آسیای مرکزی به والیبال ایران رسید
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه
  • گفت‌و‌گوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه قطر