Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@04:01:57 GMT

ضرورت حمایت دولت از شهرهای محروم

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۲۰۷۷

ضرورت حمایت دولت از شهرهای محروم

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان این که شهرداری و دهیاری‌ها نهادهای مستقل عمومی و غیردولتی هستند، بر جایگاه قانونی شوراها و دهیاری‌ها تأکید کرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مهدی جمالی‌نژاد اظهار کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نقاط بسیار ریز و مویرگی جامعه محلی هستند و شورایاری‌ها و شوراها مجموعه‌ای هستند که در قانون اساسی و قانون شوراها جایگاه مجزا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۳۵۰ هزار پرسنل شوراها و دهیاری‌ها مجموعه وزین و قوی هستند که نسبت به این نیروها که می‌توانند در کشور نشاط و اعتماد ایجاد کنند، غفلت شده است.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: تفاوتی میان شورای شهر در کلان شهرها و شهرهای میانی و کوچک وجود ندارد؛ چرا که مردم شهر، شورا را انتخاب می‌کنند و شورا در واقع چکیده انتخاب مردم است.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه مردم به طور غیرمستقیم از طریق شوراها، شهردار و یا دهیار را انتخاب می‌کنند، افزود: شوراها قدرت خود را از مردم می‌گیرند و در حوزه تصمیم‌گیری برای شهر و یا روستا بسیار موثرند که برکات آنها را در توسعه شهر و روستا شاهد هستیم.

وی ادامه داد: در روستاها به علت امکانات محدودتر، دهیار تنها نقش هماهنگ‌کننده دارد و اقداماتش نافی اقدامات دستگاه‌های ذی‌ربط نیست؛ چرا که دستگاه‌های ذی‌ربط کار می‌کنند و دهیار نقش کلیدی هماهنگی را برعهده دارد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور درباره افراد دستگیر شده که عضو شوراها بوده‌اند، گفت: در هر جامعه صنفی ممکن است غفلت انجام شود که البته اگر تنها یک نفر در شوراها غفلت انجام دهد برای ما زیاد است، اما این غفلت‌ها به معنای فساد افراد منتخب مردم در شوراها نیست.

جمالی نژاد با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها نهادهای مدیریت درآمد و هزینه توأمان هستند، دلایل مورد اتهام قرار دادن شهرداری‌ها، عنوان کرد: شهرداری سازمان مدیریت درآمد است و اگر بخواهد از مردم پول بگیرد، در مظان اتهام قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در خیلی مواقع فرآیند شهرداری شفاف نبوده است و اکنون این فرآیند شفاف‌تر شده است، افزود: قبول داریم در شهرداری تشریفات و فرآیند پیچیده است ولی سعی‌مان بر این است که به سوی کار هوشمند پیش برویم.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور درباره‌ی «کمیته‌ی انطباق» در فرآیند مصوبات دهیاری‌ها در روستاها گفت: در گذشته دهیارها برای هر کدام از مصوبات به استانداری و در برخی جاها به قائم مقام استان و قائم مقام کشوری مراجعه می‌کردند که حدود شش ماه طول می‌کشید، اما اکنون با وجود کمیته‌ی انطباق تمام این فرآیند در حدود یک روز انجام می‌شود.

جمالی نژاد گفت: کمیته‌ی انطباق کار مصوبات در دهیاری‌ها را آسان کرده و باعث تمرکززدایی شده است.

وی عنوان کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نهادهای عمومی و غیردولتی مدیریت و هزینه هستند و باید برای درآمد پایدار روی پای خودشان بایستند اما دولت مکلف است در قالب توزیع عادلانه، خدماتی را به روستاها و شهرهای محروم ارائه دهد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور درباره‌ی بروکراسی موجود در ایجاد اشتغال شوراها و دهیاری‌ها اظهار کرد: تشریفات زائد نه تنها در روستاها بلکه در شهرها نیز بسیار است که باید حذف شود. همچنین ما شاهد سیل عظیم مهاجرت‌ها از روستاها به شهرهای کوچک و بزرگ هستیم که باید در ایجاد شغل که مهم‌ترین کار ما است ثباتی ایجاد کنیم تا شاهد این مهاجرت نباشیم و در همین راستا باید در کار دهیار که وظیفه هماهنگی دارد، تسهیل ایجاد کنیم.

جمالی نژاد درباره‌ی وضعیت آب شرب روستای سوتاک در مرز سیستان بلوچستان و کرمان گفت: سیاست‌های رهبر معظم انقلاب در بحث افزایش جمعیت، توزیع متوازن جمعیت است که در این راستا باید جمعیت در کشور پخش شود و تنها در مراکز استان‌ها متمرکز نشود. بنابراین باید به روستاها عنایت کرد.

وی ادامه داد: از بین ۶۷ هزار روستا، ۳۷ هزار روستا دارای دهیاری هستند و نظام‌مند شده‌اند و اکنون در حال بررسی مشکلات مربوط به سکونتگاه‌ها هستیم و شاهد روستاهایی هستیم که حتی از امکانات اولیه هم محروم هستند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: ۲۵ هزار میلیارد تومان به دهیاری‌ها از سال ۱۳۸۲ به بعد پرداخت شده است که در راستای سیاست‌های نظام و دولت و رهبری برای ایجاد توسعه در کشور و روستاها بوده است.

کد خبر 431502

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان مدیریت شهری فرهنگ شهروندی آموزش شهروندی منشور حقوق شهروندی شهرداری شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور جمالی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد

استاندار زنجان گفت:سرانه بودجه شهرداری‌های استان در مدت دو ونیم سال گذشته ۳.۶ برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان؛ محسن افشارچی، امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت- در همایش روز شوراها با بیان اینکه امیدواری‌های زیادی در شوراها ایجاد شده است، اظهار کرد: از زمان شکل‌گیری شوراها در کشور سال‌ها گذشته است و این نهادها اکنون به بلوغ رسیده‌اند، عملکرد و رفتارها نیز نسبت به قبل بهتر شده است.

وی با بیان اینکه در دو ونیم سال گذشته کارهای متعددی در حوزه شوراهای شهری و روستایی استان انجام گرفته است، ادامه داد: این استان تلاش کرد ارزش افزوده محاسبه شده شرکت‌ها در سر جمع مالیاتی لحاظ شود و این موضوع موجب جهش شده است که تداوم خواهد داشت.

استاندار زنجان گفت: در این راستا سال گذشته ۱۷ هزار میلیارد ریال پرداختی انجام گرفت که این رقم برای سال‌های آینده قابل توجه و به بالای ۲۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید که به نوعی با بودجه عمرانی برابری می‌کند.

افشارچی با تاکید بر اینکه تمرکز بر ارزش افزوده تولید و ثروت توسط شهرداری و دهیاری‌ها مد نظر باشد، افزود: انتظار بر این است مبنایی برای ایجاد ثروت در دراز مدت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به شعار سال گفت: وضعیت دهیاری‌ها نسبت به سال‌های گذشته بهبود پیدا کرده و عملیات عمرانی نیز شتاب بیشتری گرفته است.

وی با بیان اینکه ایجاد کارگاه‌های اقتصادی موضوع مهمی است، گفت: این استان به سمت نظام خوشه روستاها حرکت می‌کند و برنامه‌هایی را در این خصوص مورد توجه قرار داده است که همراهی دستگاه‌ها در تحقق آن لازم است.

افشارچی با تاکید بر اینکه روستاهای استان باید بیشتر مولد باشند، ادامه داد: استان به موضوع مشکلات واقف است و مسئله بهره‌وری آب در روستاها امری مهم محسوب می‌شود.

استاندار زنجان با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز گفت: انتظار بر این است که شهرداری‌ها در این خصوص پیشگام باشند و تحولاتی را ایجاد کنند.

افشارچی با بیان اینکه دسترسی مردم به اینترنت پر سرعت در شهرهای ابهر، خرمدره، قیدار و زنجان در حال انجام است افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید ناظر بر آینده باشد و در این میان هوش مصنوعی اولویت اول در سطح جهانی است.
.

کد خبر 747870

دیگر خبرها

  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد
  • مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد