Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در شرایط کنونی که کشور‌های عربی همچنان سیاست دشمنی با ایران در همراهی با آمریکا را در پیش گرفته اند، می‌توان از ظرفیت‎های دیگر استفاده کرد. تاریخ انتشار: 22:00 - 13 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۳۸۵۲

خبرگزاری میزان - ایران به خاطر جایگاه مهمی که در منطقه و فرامنطقه دارد، برای بسیاری از کشور‌های دنیا یک کشور مستقل از نظر سیاسی محسوب می‌شود و قابل احترام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق هسته‌ای در این موضوع باعث شد تا ابعاد دیگری از سیاست‌های ضد ایرانی دشمنان برای بخش زیادی از افکار عمومی آشکار شود هر چند ایران در این مقوله به حقوق اصلی خود یعنی لغو تحریم‌های اقتصادی نرسید، اما جدالی که بر سر برجام در سطح بین الملل آغاز شده نشان می‌دهد که جبهه مقابل چه اهدافی را از توافق هسته‌ای دنبال می کرده است.

اما بحث در این نوشتار بر سر این است که کشور‌های عربی منطقه با تبعیت از آمریکا، در مسیری قرار گرفته اند که بیراهه است.

برای آنکه رژیم‌های عربی منطقه به ویژه حاشیه خلیج فارس متنبه شوند، کافی است علاوه بر اینکه سطح روابط در همه زمینه‌ها به پایین‌ترین اندازه کاهش یابد، روابط میان کشور‌هایی که تاکنون نسبت به آن‌ها بی توجهی و کم توجهی شده است، ارتقاء پیدا کند.

اگر کشور‌های عربی منطقه تنها با واسطه وجود اشتراکات مذهبی از اهمیت برخوردارند، کشور‌های اسلامی و مسلمان دیگری در پیرامون ایران هستند که با وجود اشتراکات بسیار بیشتر از کشور‌های عربی، روابط گسترده با ایران ندارند.

ایران با عربستان و بحرین نیز مراودات اقتصادی خاصی ندارد و به خاطر سیاست‌های ضد ایرانی این دو رژیم روابط اکنون قطع شده به ویژه این که رژیم‌های عربی منطقه همچون سعودی، بحرین و امارات با سیاست جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران، با آمریکا همراه هستند.

با توجه به شرایط موجود در خلیج فارس، رویکرد ایران هر چه بیشتر باید به سوی همسایگان شمالی و کشور‌های شرق باشد.

بیشتر بخوانید: درخواست «برایان هوک»از روسیه و چین  شکست دیپلماتیک آمریکا در شورای امنیت

به نظر می‌رسد که تاکنون مسائل گوناگونی همچون توافق هسته‌ای باعث شده تا ایران از وجود کشور‌های همسایه شمالی بهره لازم را نبرد با توجه به این که آنها از نظر اشتراکات مذهبی، فرهنگی و حتی زبانی به ایرن نزدیکتر باشند.

کشور‌های منطقه آسیای میانه و قفقاز داری ظرفیت‌هایی هستند که توجه بیشتری را می‌طلبد.

کشورهایی، چون تاجیکستان، نخجوان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، ارمنستان و چندین کشور دیگر که همه آنها اشتراکات زیادی با ایران دارند.

هنگامی که ایران و روسیه روابط نزدیک و راهبردی با هم دارند، قطعا روسیه بر بسیاری از آنها نفوذ و تأثیر دارد و همین مزیت می‌تواند بر گسترش روابط میان ایران و کشور‌های آسیای میانه و قفقاز تأثیر مثبت بگذارد.

روسیه نیز هیچگاه خواهان گرایش کشور‌های آسیای میانه و قفقاز به سوی غرب و آمریکا نیست، چرا که هر چه نزدیکتر شدن آمریکا و اروپا به مرز‌های روسیه، خطر جدی برای کرملین است.

هر چند سیاست در دنیای کنونی بر اساس منافع است، اما پکن و مسکو در ماجرای توافق هسته ای، تحریم‌های اقتصادی و تحریم تسلیحاتی از ایران حمایت کرده اند.

قدر مسلم گسترش روابط ایران با کشور‌های آسیای میانه و قفقاز برای روسیه و چین نیز امنیت آفرین و آرامش بخش خواهد بود، چرا که ایران می‌تواند با گسترش مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، تأثیر غرب که شامل آمریکا، اروپا و البته همراهانی، چون رژیم صهیونیستی و سعودی‌هاست، بکاهد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا دونالد ترامپ آسیای میانه و قفقاز عربی منطقه کشور های عربی توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۷۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود

"عباس گلرو" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این واقعیت که جمهوری اسلامی ایران نشان داد اراده برای عملی کردن پاسخ به دشمنان را دارد، به خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تقریب گفت: باید توجه داشت که جمهوری اسلامی تحولاتی که در منطقه غرب آسیا می‌گذرد را با حساسیت بیشتری پیگیری کند و در این بین هر گونه اظهار نظری که بتواند به ثبات منطقه کمک کند، باید گفته شود.
 
وی ادامه داد: تمامی کشورها باید علملیات وعده صادق را مدنظر قرار بدهند؛ چرا که این اولین بار در منطقه بود که جمهوری اسلامی ایران مستقیما به خاک سرزمین اشغالی فلسطین حمله و جواب شیطنت رژیم اسرائیل را داد.
 
نماینده مردم سمنان با اشاره به رایزنی های غرب برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسرائیل، گفت: کشورهای اروپایی و غربی علی رغم رایزنی‌های فشرده با ایران برای خویشتنداری کردن کشور ما دیدیم که دستگاه دیپلماسی ما همگام با بخش نظامی خوب عمل کرد و پاسخ های محکمی داده شد که جدیت ایران در واکنش را مورد تاکید قرار داد.

گلرو با بیان این واقعیت که هیبت پوشالی اسرائیل که هیچ کس جرات چپ نگاه کردن به آنها را نداشت فرو ریخت، تصریح کرد: جهانیان دیدند که موازنه وحشتی برقرار شد، سطح بازدارندگی ایران ارتقا یافت  و تمامی اینها سبب شد افکار عمومی داخل اسرئیل نسبت به امنیت‌شان بیشتر از پیش نگران شوند.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به  رایزنی های کشورهای غربی  با مقامات وزارت خارجه ایران، تاکید کرد: زمانی که آنان جدیت ایران در پاسخ دادن به رژیم غاصب اسرائیل را دیدند از ما خواستند که در چارچوب حقوق بین‌الملل عمل کنم که خود این درخواست نشان داد عمل ما "دفاع مشروع"، "قانونی" و در "چارچوب حقوق بین‌الملل" بود؛ این عملیات نشان داد دنیا نمی‌توانست هیچ نقدی به واکنش ما داشته باشد.

 ادبیات نیانیاهو تغییر کرده است 
وی با بیان اینکه نتانیاهو همچنان به دنبال متقاعد کردن آمریکا و غرب برای پاسخ به ایران است، ادامه داد: ادبیات رژیم غاصب اسرائیل "ادبیات نگرانی" در درون است. یعنی با نگرانی حرف از واکنش می زنند و می گویند به گونه ای جواب ایران را خواهیم داد که منطقه را ملتهب نکند؛ و این بدین معناست که ما به طرف های اروپایی تضمین می‌دهیم که دست به کاری نزنیم که ایران با شدت بیشتری با ما برخود کند.
 
گلرو با یادآوری این واقعیت که اظهار نظرهای نتانیاهو قبل و بعد از اقدام ایران بسیار متفاوت و با احتیاط شده است، چرا که خوب فهمیده است راه پاسخ دادن باز شده است،  بیان داشت: "وعده صادق" درواقع پاسخ به اسرائیل نبود بلکه به طرف های غربی عضو ناتو هم پاسخ دادیم. چرا که انگلیس و فرانسه  با استفاده از جنگنده و ابزارهای مختلف نظامی خود در جهت رهگیری موشک های بالستیک، کروز و پهپادهای ایرانی آمده بودند ولی ما علی رغم همه کمک هایی که به رژیم صهیونیستی شد موفق عمل کردیم.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان با اشاره به اینکه آمریکا و غرب اعلام کردند که پاسخ حمله ایران به رژیم صهیونیستی را از طریق دیپلماتیک خواهند داد، افزود: با توجه به دیپلماسی قوی و فعالانه دولت در برخورد کردن در این زمینه و همچنین مذاکراتی که با سایر کشورها بویژه چین و روسیه انجام شد مشاهده کردیم که  آمریکا و اروپا در پاسخ دیپلماتیک به ایران شکست خوردند.
 
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی