Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@14:11:34 GMT

کمیسیون بهداشت مجلس مشروح جلسه با وزیر را منتشر کند

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۳۸۵۰

کمیسیون بهداشت مجلس مشروح جلسه با وزیر را منتشر کند

فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه طرح شفافیت نمایندگان خوب است اما کافی نیست، گفت: از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم مشروح جلسه با وزیر بهداشت را منتشر کند.

مهرداد افضلی مسئول مرکز مطالعات نظام سلامت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشجویی خبرگزاری فارس، گفت: یکی از مسائل مهم در خصوص نظام سلامت کشور، بحث تعارض منافع است و ریشه بسیاری از بی‌عدالتی‌ها و فسادها به این موضوع برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تضاد منافع به بیان ساده موقعیتی است منافع شخصی و خصوصی، تصمیم‌گیری و اقدام در موقعیت دولتی یا عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مهم‌ترین راه برطرف کردن این امر، ایجاد ساختارهای شفاف و قابل نظارت توسط نهادهای نظارتی و مردم است.

افضلی گفت: باید برای عموم مردم مشخص شود که آیا نمایندگان کمیسیون بهداشت و نزدیکانشان سهامدار بخش خصوصی هستند یا نه؛ زیرا در صورت ذی‌نفع بودن نمایندگان در بخش خصوصی، دچار تعارض بین منافع خود و منافع عامه خواهند شد. 

وی تصریح کرد: ایجاد ساختار شفاف از این جهت حائز اهمیت است که حتی اگر نماینده‌ای بگوید من با اینکه سهامدار بخش خصوصی هستم و مثلا ۵۰ درصد سهام فلان بیمارستان پردرآمد تهران را دارم، اما در امور نمایندگی چشمانم را روی منافع خود می‌بندم، چنین ادعایی پذیرفتنی نیست. باید توجه داشت که این موضوع، توهین به نمایندگان نیست؛ بلکه مسئله این است که حتی پاکدست‌ترین افراد هم، اگر زمینه تضاد منافع برایشان ایجاد شود، امکان لغزش دارند و این امری شناخته‌شده و مورد پذیرش در دنیاست.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: به عنوان مثال در فصل ۱۸ آیین‌نامه مجلس عوام انگلیس در کنار توصیه اخلاقی به رعایت منافع عمومی، نمایندگان ملزم به اظهار رسمی منافع خصوصی خود هستند. در سایر کشورها نیز چنین امری وجود دارد.

افضلی اظهار داشت: در حوزه نظام سلامت نیز چنین مثال‌هایی بسیار است. در سال ۲۰۱۸ مدیر CDC آمریکا که بالاترین نهاد بهداشت عمومی آمریکاست اقدام به خرید سهام یک شرکت تنباکو کرد. از آنجا که یکی از مصادیق بهداشت عمومی ترغیب به ترک سیگار است چنین اقدامی مصداق تضاد منافع تشخیص داده شد و ایشان از سمت خود استعفا داد. به طور مشابه در سال ۲۰۱۴ مدیر ارشد سازمان بازرسی سلامت فرانسه به دلیل فعالیت در یک شرکت دارویی بزرگ، مجبور به رفع تعارض منافع خود شد.

وی گفت: بدیهی است که از نمایندگان مجلس توقع استفعا نیست، بلکه انتظار می‌رود با اعلام فعالیت‌های خود در بخش خصوصی موجب کاهش تضاد منافع شوند. باید توجه داشت که هر چند تضاد منافع ریشه بسیاری از مشکلات خصوصاً در نظام سلامت است؛ اما تنها مسئله نیست و شفافیت به مسئله تضاد منافع محدود نمی‌شود؛ بلکه حوزه‌های دیگر مانند انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیز از معیارهای حکمرانی سالم است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: رهبر انقلاب نیز در ارتباط با میزان شفافیت امور و انتشار اطلاعات با استناد به نامه‌ حضرت امیرالمؤمنین خطاب به مسئولان و فرماندهان نظامی می‌فرمایند: «شفّافیّت را امیرالمؤمنین به ما یاد داده؛ می‌گوید حقّ شما بر من -یعنی حقّی که شما پیش من دارید- [این است که] هیچ رازی را از شما پنهان ندارم، هیچ حرفی را از شما پنهان نکنم، مگر در جنگ و مسائل جنگ و مسائلی که با دشمن طرف هستیم).مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند».

افضلی تصریح کرد: خوش‌بختانه مجلس یازدهم هم از همان ابتدا این نکته را مورد تأکید قرار داده و گروهی از نمایندگان اقدام به ارائه طرح شفافیت آرای نمایندگان کردند؛ اما باید توجه داشت که این طرح نیازمند گستردگی بیشتر است.

وی افزود: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دارایی‌های نمایندگان، سهام متعلق به آنان در شرکت‌های بورسی و بخش خصوصی، شغل کنونی آنان در شرایط نمایندگی و هم‌چنین مشاغل پیشین آن‌ها به صورت رسمی اعلام نمی‌شود. به علاوه خلاصه رسمی جلسات کمیسیون‌های تخصصی که برای پژوهشگران قابل استناد باشد، از بهارستان خارج نمی‌شود که این مطلب، امر ناپسندی‌ست، به این علت که یک منبع غنی برای مطالبه و پیگیری حقوق مردم را از دست مردم خارج می‌کند.

این فعال دانشجویی یادآور شد: شایسته است مجلس این روال را از همین ابتدا آغاز کند. به عنوان مثال کمیسیون بهداشت، تنها کمیسیونی بود که در هفته اول فعالیت با وزیر مربوط به حیطه کاری خود جلسه داشت؛ اما به جز جملات اندکی از وزیر بهداشت که نکاتی کلی درباره کرونا را مطرح کرده بود و نیز روایت‌های دکتر شهریاری، رئیس کمیسیون، و دکتر روح‌الامینی، هیچ صحبت دیگری به صورت رسمی منتشر نشد.

وی گفت: از هیئت رئیسه کمیسیون می‌خواهیم مشروح این جلسه را، مگر بخشی از آن که انتشارش خلاف مصلحت ملی باشد، به طور کامل منتشر کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید سلامت دانشگاه علوم پزشکی بخش خصوصی کمیسیون بهداشت فعال دانشجویی نظام سلامت تضاد منافع بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۳۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • چهار نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تحریم شدند
  • جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم