Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@03:53:53 GMT

مزرعه گردشگری و دانش‌بنیان آرتان در یک نگاه

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۴۶۳۸

مزرعه گردشگری و دانش‌بنیان آرتان در یک نگاه

مزرعه گردشگری آرتان توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با مشارکت شرکت تعاونی مزرعه آرتان در زمین هشت هکتاری این دانشگاه راه‌اندازی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مزرعه گردشگری آرتان در شهرستان اردبیل، کیلومتر یک جاده ارجستان واقع و در مزرعه هشت هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت شرکت تعاونی مزرعه آرتان  به‌عنوان مزرعه گردشگری ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگروتوریسم یا مزرعه گردشگری، نوعی گردشگردی است که در آن، دوستداران طبیعت در مزارع و باغات و گلخانه و سایت‌های پرورش انواع ماکیان، دام، آبزیان، زنبورداری و دیگر فعالیت‌های متنوع کشاورزی را در یک مزرعه به‌صورت یکجا مشاهده کرده و از امکانات رفاهی مزرعه مانند پیاده‌روی، سوارکاری، ماهیگیری، کاشت و داشت و برداشت محصولات مزرعه به‌منظور مصرف در سفره لذت برده و تماشا، تفریح و تغذیه را یکجا تجربه می‌کنند و با بازی‌ها و سرگرمی‌های محلی، مسابقات، مراسم و جشنواره‌های سنتی آشنا می‌شوند.

در این مزرعه چهار طرح از سوی مرکز رشد و واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل شامل؛ طرح پرورش زنبور عسل در مزرعه گندم سیاه به منظور کاهش فشار خون و درمان دیابت، به‌گزینی و به‌نژادی بوقلمون، تلقیح بز آلپاین فرانسه و بز خلخال و چندقلو زایی گوسفند در حال اجراست.

دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در راستای حرکت در مسیر دانشگاه مسئله‌گرا، کارآفرین و فناور 
مطالعات طرح‌ها را انجام داده و سپس با مشارکت شرکت تعاونی مزرعه آرتان آن را به اجرا در آورده است.

شرکت تعاونی مزرعه آرتان 14 نفر عضو سهامدار دارد که سهامداران آن را متخصصان حوزه کشاورزی، گردشگری، مدیریت، بازرگانی و حسابداری تشکیل می‌دهند و به‌عنوان شرکت پشتیبان مشاغل خانگی در تولید، بازاریابی و فروش محصولات تولیدی؛ پرورش و عرضه ماهی قزل‌آلا، کارخانه جوجه‌کشی ماکیان (بوقلمون، بلدرچین، مرغ بومی، شتر مرغ، کبک، طاووس، غاز و ...)، کارخانه تولید دان و علوفه  دام و طیور، تولید تخم نطفه‌دار و پرورش گله مولد و جوجه ماکیان، کاشت گیاهان دارویی (کالاندولا، نعناع فلفلی، مریم گلی، اسطوخودوس، زوفا، ریش بز، افسنطین و ... )، پرورش قارچ خوراکی صدفی، مزرعه فیسالیس(گیلاس زمینی) و مزرعه گندم سیاه، زنبورداری و تولید عسل طبیعی و عسل سیاه، باغات گلابی، سیب و گیلاس، تولید گیاهان زینتی و آپارتمانی، تولید بذر و نهال و نشا، پرورش الاغ شیری، پرورش شتر و اسب، پرورش بز آلپاین و گوسفند لاکن، مزارع سیب زمینی، پیاز، زعفران، یونجه، کدو آجیلی طبی، ذرت و سبزیجات فصلی فعالیت می‌کند.

برگزاری جشنواره‌های تولیدات کشاورزی، روستایی و بازی‌های محلی مانند جمع‌آوری گردو از باغ، ماهیگیری با دست، پیداکردن تخم مرغ از داخل لانه‌ها و کلش‌ها، تکمیل کردن قاب کندوهای عسل، چیدن وسایل داخل آلاچیق و ... از دیگر فعالیت‌های این شرکت است.

شرکت مزرعه آرتان با ایجاد زنجیره خوشه‌های کسب و کار مشاغل خانگی، ضمن برون سپاری بخشی از فعالیت‌ها مانند پرورش جوجه بوقلمون، کبک، بلدرچین و غاز، تولید بذر، نشا و ... توانسته است تاکنون 98 کارگاه مشاغل خانگی در استان اردبیل ایجاد کند. 

در مزرعه گردشگری آرتان، امکان مهارت آموزی و آموزش کسب و کارهای نوین کشاورزی فراهم شده است. در این مزرعه دانش فنی و مشاوره رایگان به علاقه‌مندان فعالیت در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و گلخانه‌ای و پرورش ماکیان ارائه می‌شود. بازاریابی  و فروش محصولات تولیدی کسانی که با این شرکت قرارداد همکاری داشته باشند نیز میسر شده است.

مزرعه گردشگری آرتان، بهترین مکان برای کسانی است که گریزان از محیط‌های پرازدحام و متراکم شهری و دنبال مکان جدیدی برای کسب تجربه‌های متفاوت حتی برای چند ساعت هستند. انسان‌های امروزی در جنگلی از سیمان، آجر ، آهن و دود زندگی می‌کنند.

برای ایجاد جذابیت بیشتر در راستای گردشگری کشاورزی در مزرعه گردشگری آرتان امکانات رفاهی و تفریحی شامل؛ پیست سوارکاری اسب و شتر و الاغ و سایت تیراندازی با کمان سنتی  و مزرعه بازی کودکان با محور بازی‌های روستایی مبتنی بر کشاورزی (ماسه بازی، بالارفتن از تنه درخت، پرش روی کلش، بازی‌های ترکیبی روستایی، فرغون سواری، هزارتوی کلش و حلقه و درخت و.....)، استخر ماهیگیری با دست، پیست موتورسواری، برکه غاز و اردک، باغ پرندگان مفید (طاووس، شترمرغ، کبک، قرقاول، قوغاز، انواع مرغ شاخدار و....) و مکانی برای پذیرایی از خانواده و کودکان کافه‌ای طراحی و اجرا شده است.

در این مزرعه ، باغ رستوران ایجاد شده است که به معنی واقعی (از مزرعه تا سفره) را با مصرف محصولات تولیدی مزرعه میسر کرده است. برگزاری جشن‌ها و مراسم در باغ رستوران مزرعه آرتان برای شهروندان، خاطرات به یادماندنی را رقم می‌زند.

مزرعه گردشگری آرتان برای گردشگران و دوستداران طبیعت که صرفاً به طبیعت گردی و تماشاگری نمی‌پردازند، مناسب است تا بتوانند ضمن تماشا و لذت بصری از جذابیت‌هایی  مانند لمس و دیدن حیوانات و لحظه تولدشان، تغذیه و بازیگوشی حیوانات، مزارع و باغات و نحوه رشد و نمو و کاشت و داشت و برداشت محصولات زراعی و باغی از امتیازهایی مانند کسب تجربه و مهارت آموزی همراه با گشت و گذار و وقت‌گذرانی مفید و مشارکت در کار مزرعه با الگوهایی جدید کسب و کارهای سنتی و نوین بخش کشاورزی در انتقال و ترویج تجارب ارزنده خود در جامعه نقش‌آفرینی کنند و در توسعه پایدار روستایی و ایجاد اشتغال در این حوزه‌ها مثمر باشند.

در مزرعه آرتان شرایطی فراهم شده است تا علاقه‌مندان به‌صورت تایم شیرینگ  (Time sharing) در قطعاتی از مزراع به کشاورزی محصولات مورد دلخواه خود بپردازند، گلخانه‌داری، زنبورداری، دامداری و باغبانی کنند و در واقع مفهوم کلی (عملکرد بیشتر با داشته‌های کمتر)  در این مزرعه میسر شده است.

کارشناسان شرکت تعاونی مزرعه آرتان اردبیل با فراهم آوردن شرایط گردشگری کشاورزی و تفریح گردشگران در فضای باز مزرعه و ایجاد فرصت آموزشی به گردشگران علاقه‌مند به یادگیری اصول کشاورزی به‌صورت عملی و کاربردی و حمایت از این فعالیت‌ها می‌کوشند تا با بومی‌سازی اگریتوریسم در اردبیل، آن را به طرحی موفق ملی تبدیل کنند تا به این صورت ضمن ایجاد رقابت آفرینی در این حوزه الگوی کامل و نمونه در سطح کشور باشد.

تولید و تکثیر بوقلمون قرمز (که به‌لحاظ کیفیت، خوش طعم‌ترین گوشت بوقلمون دنیاست) از فعالیت‌های اصلی این شرکت است که سالانه بیش از 50 هزار قطعه به کشورهای عربی صادر می‌شود.

کاشت گندم سیاه و تولید عسل سیاه اختصاصاً در این مزرعه انجام و نان گندم سیاه به‌عنوان درمان بیماران سلیاک مصرف می‌شود و عسل سیاه گرانترین عسل در دنیاست.

انتهای پیام/4062/

مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان مزرعه گردشگری آرتان

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل مزرعه گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی گندم سیاه فعالیت ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۴۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند

سرپرست دفتر اصفهان کارت و مدیر عامل شرکت نیک‌اندیش گفت: در حوزه گردشگری در بخش پرداخت بر پایه ارز در کشور مشکل داریم، ما نیز در مراکز تفریحی شهر با این دغدغه روبه‌رو هستیم و اگر شرکت‌های دانش‌بنیان‌ محصول آماده‌ای دارند که بتواند به حوزه گردشگری کمک کند، از آن استقبال می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرهاد گلی امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در برنامه پنجشنبه‌های فناور (فصلی نو در حمایت از زیست بوم فناوری)، ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال در حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک، اصفهان کارت اظهار کرد: زیر ساخت‌های سرویس‌هایی که ارائه می‌شود، توسط گروه‌های مختلف دانش‌بنیان ایجاد شده است و رشد ایجاد شده به‌واسطه تعامل با بخش خصوصی است.

وی افزود: در ۱۵ سال گذشته فعالیت‌هایی که انجام شده در دو بخش توسعه زیرساخت‌ها و افزایش ضریب نفوذ بوده است.

سرپرست دفتر اصفهان کارت و مدیر عامل شرکت نیک‌اندیش با تاکید بر اینکه هاب هماهنگی میان بانک‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها و گروهی از سرویس گیرنده‌ها هستیم که سازمان یا پذیرنده هستند، یادآور شد: نخستین تراکنش به سال ۱۳۸۹ بازمی‌گردد، اما سال به سال ضریب نفوذ را افزایش دادیم و سال جاری نیز به‌دنبال توسعه سیستم هستیم.

گلی با تشریح سرویس‌های مختلف اصفهان کارت اظهار کرد: هفت میلیون کارت با نام و بدون نام در دست مردم است که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار کارت فعال که در شش ماه گذشته تراکنش داشته است، داریم.

وی ادامه داد: جمع تراکنش (شارژ) مصرف روزانه ۵۰۰ هزار تراکنش است، در حالی که در سال گذشته ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بلیت در مراکز تفریحی صادر شده است.

سرپرست دفتر اصفهان کارت و مدیر عامل شرکت نیک‌اندیش ادامه داد: کسب و کارهایی که در حوزه خصوصی با ما تعامل دارند، در سال ۱۰۰ میلیارد تومان پول به سمت خودشان می‌برند، در این راستا روزانه یک میلیارد تومان تراکنش مختلف در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.

گلی با اشاره به نیازها و چالش‌ها در این بخش تصریح کرد: در حوزه حمل‌ونقل گردشگری و پرداخت بر پایه ارز در کشور مشکل و ضعف داریم، ما نیز در مراکز تفریحی با این دغدغه روبه‌رو هستیم، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان محصول آماده‌ای دارند که بتواند به حوزه گردشگری کمک کند، از آن استقبال می‌کنیم؛ موضوع مهمی که در هر نشست برای توسعه حوزه گردشگری به آن تاکید می‌شود، اما نتوانستیم درباره آن پیشرفتی داشته باشیم.

وی همکاری با سایر سامانه‌های گردشگری برای فروش بلیت در مراکز زیرمجموعه شهرداری را با تعامل مشترک مهم دانست و گفت: برای ایجاد پکیج حمل‌ونقل گردشگری جهت مدیریت تقاضا و عرضه در ساماندهی گردشگران داخلی و خارجی در حوزه شهری ضعف داریم که دلیل آن سخت بودن هماهنگی‌های بین بخشی است.

وی با اشاره به تأمین مالی جمعی پروژه‌های مختلف شهرداری اصفهان گفت: علاقمند هستیم تا از سرمایه‌های کوچک برای پروژه‌های بزرگ استفاده کنیم.

سرپرست دفتر اصفهان کارت و مدیر عامل شرکت نیک‌اندیش تصریح کرد: اعطای اعتبار مالی به شهروندان یا سازمان‌ها، ارائه زیرساخت اعتباری به عموم شهروندان، اجرای مدل‌های شبیه «برات کارت» برای پیمانکاران شهرداری، راه‌اندازی «اصفهان مارکت» با هزینه بسیار کم با توجه به شبکه گسترده فروشگاه‌ها و کاربران اصفهان کارت از دیگر نیازهای این مجموعه است.

کد خبر 747801

دیگر خبرها

  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند