Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:41:22 GMT

اختلالات خواب را با ورزش سبک صبحگاهی برطرف کنید

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۷۱۹۹

اختلالات خواب را با ورزش سبک صبحگاهی برطرف کنید

پژوهشگران "دانشگاه قاهره" در بررسی جدید خود دریافتند که می‌توان اختلالات خواب پس از جراحی قلب را با ورزش‌های سبک صبحگاهی برطرف کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزگرام، بسیاری از افراد پس از جراحی بای‌پس قلب، به مشکلاتی در خواب دچار می‌شوند. پژوهش جدیدی که در "دانشگاه قاهره"(Cairo University) انجام شده است، نشان می‌دهد که قدم زدن صبحگاهی می‌تواند راه حلی برای این مشکلات باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر "هادی عاتف"(Hady Atef)، پژوهشگر دانشگاه قاهره و از نویسندگان این پژوهش گفت: بسیاری از بیمارانی که جراحی بای‌پس قلب را پشت سر می‌گذارند، به مشکلات مربوط به خواب دچار می‌شوند. اگر این شرایط بیش از شش ماه پایدار بماند، شرایط قلب بدتر می‌شود و امکان دارد که بیمار به تکرار جراحی نیاز داشته باشد. بدین ترتیب، یافتن راهی برای بهبود خواب پس از جراحی بای‌پس قلب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پژوهش‌های پیشین که اثر ورزش را بر خواب چنین افرادی مورد بررسی قرار داده‌اند، موفق نشده‌اند تا پیامدهای آن را بر ظرفیت عملکردی که معمولا پس از جراحی کاهش می‌یابد، ارزیابی کنند.

پژوهشگران در این پروژه، اثر ورزش را هم بر خواب و هم بر ظرفیت عملکردی مورد بررسی قرار دادند. آنها ۸۰ بیمار بین ۴۵ تا ۶۵ سال را که از اختلال خواب پس از جراحی رنج می‌بردند و ظرفیت عملکردی آنها نیز کاهش یافته بود، ارزیابی کردند.

پژوهشگران سه مرحله بررسی را انجام دادند. در نخستین مرحله، یک آزمایش شش دقیقه‌ای قدم زدن از داوطلبان گرفته شد که طی آن، داوطلبان باید شش دقیقه روی یک سطح صاف راه می‌رفتند تا مسافتی که در این زمان طی می‌کنند، اندازه‌گیری شود.

شرکت‌کنندگان طی مرحله دوم، به یک پرسش‌نامه موسوم به "PSQI" پاسخ دادند که در مورد اختلالات خواب است.

در مرحله سوم، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا ساعت مخصوصی را به مدت ۹۶ ساعت به مچ ببندند تا استراحت و فعالیت آنها بررسی شود. بسیاری از شرکت‌کنندگان، با وجود بیدار ماندن طی روز، مشکل بی‌خوابی شبانه داشتند. ساعت طی زمان مقرر، همه این مشکلات را ثبت کرد.

بیماران به صورت تصادفی به دو گروه ورزشی تقسیم شدند. یک گروه، به ورزش ایروبیک و گروه دیگر به ترکیبی از ایروبیک و ورزش مقاومتی پرداختند. هر دو گروه طی یک دوره ۱۰ هفته‌ای به ورزش کردن پرداختند.

شرکت‌کنندگان پس از ۱۰ هفته، دوباره مورد ارزیابی قرار گرفتند، قدم زدن شش دقیقه‌ای را انجام دادند، پرسشنامه را دوباره پاسخ دادند و ساعت مخصوص را طی ۹۶ ساعت استفاده کردند. پژوهشگران، نتایج به دست آمده از این بررسی را با نتایج بررسی پیشین مقایسه کردند. آنها دریافتند که وضعیت خواب و ظرفیت عملکردی هر دو گروه طی ۱۰ هفته بهبود یافته است اما این بهبودی در گروه نخست، بیش از گروه دوم مشاهده شد.

پژوهش‌های پیشین در مورد اختلالات خواب، یا با استفاده از پرسش‌نامه PSQI و یا با استفاده از ساعت انجام شده بودند. نقطه قوت این پژوهش، به کارگیری هر دو روش ارزیابی است تا تصویر کاملی از اختلالات خواب ارائه شود. این ارزیابی‌های کامل نشان داد که ورزش می‌تواند به بیماران کمک کند تا ساده‌تر به خواب بروند و عمیق‌تر و طولانی‌تر بخوابند.

عاتف ادامه داد: پیشنهاد ما به بیمارانی که جراحی بای‌پس قلب را انجام داده‌اند و از اختلال خواب و ضعف عملکردی رنج می‌برند، این است که فقط ورزش ایروبیک را انجام دهند. ما باور داریم که ورزش استقامتی، فشار زیادی را برای این بیماران به همراه دارد و می‌تواند به انتشار هورمون استرس در بدن منجر شود که بر خواب، اثر منفی دارد.

وی افزود: بهتر است که این بیماران، فعالیت‌های ورزشی سبک و بدون فشار مانند قدم زدن، دوچرخه‌سواری یا شنا را انتخاب کنند و بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه هنگام صبحگاه به انجام دادن آنها بپردازند. پژوهش ما نشان می‌دهد که انجام دادن این فعالیت‌ها، به آزاد شدن هورمون "ملاتونین"(Melatonin) می‌انجامد و به داشتن خواب خوب شبانه کمک می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خواب ورزش جراحی قلب هورمون اختلالات خواب شرکت کنندگان پس از جراحی قدم زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امکان استفاده از این وسیله از سوی خود بیمار و هزینه کمتر نسبت به غربالگری آزمایشگاه‌ها از ویژگی‌های این نشانگر تشخیص زود هنگام سرطان است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • پنه لوپه کروز بازیگر مشهور ۵۰ ساله راز جوانی‌اش را فاش کرد
  • پخش مستند «ابوجهاد» از شبکه مستند
  • مقرراتی برای داشتن خواب خوب
  • چگونه آسیب‌های ناشی از بدخوابی را از بین ببریم؟
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران