Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در شرایط سخت امروز که سایه منحوس ویروس کرونا بر همه‌جا افتاده است دستگاه‌های فرهنگی وظیفه سنگین‌تری از قبل دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، این روزها ویروس کرونا در حالی دوباره به مسیر صعودی خود در کشورمان بازگشته است که نگرانی‌ها از سرعت بالای همه‌گیری و افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آن، بر تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ما تأثیر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که کرونا، ویروسی جهان گیر و دارای اثرات فراوانی بر اقتصاد و زندگی آحاد مردم دنیاست سبب شده تا توجه به قالب‌های جدید و استفاده از تکنولوژی و بستر مجازی بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

در این میان فعالیت‌های فرهنگی و هنری به‌عنوان میدان برنامه‌ریزی و اثرگذاری اصحاب فرهنگ و هنر، بایست با برنامه‌ریزی صحیح و متناسب با وضعیت کرونا توسط دستگاه‌های متولی این بخش، طوری پیش برود تا رابطه مردم را با فرهنگ و هنر تضعیف نکند.

فرهنگ همان ارزش‌ها و عناصر هویت‌ساز یک ملت هستند که با استفاده از ابزار هنر که شامل عرصه‌های گوناگونی از موسیقی، هنرهای نمایشی، سینما و غیره است، لازمه حرکت یک ملت در مسیر تعالی است.

250 میلیارد برای اتمام پروژه های فرهنگی هنری در استان اردبیل اختصاص یافتتصویب سیاست های رسانه ای در شرایط کرونا در شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی

در این زمان نوآوری و استفاده از روش‌های نوین در عرصه‌های فرهنگی و هنری آنچنان حائز اهمیت است که در کنار افزایش مخاطب می‌تواند به تجربه جدیدی از این فعالیت‌ها منجر شود. اوج‌گیری آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری باید تمامی برنامه ریزان و دست‌اندرکاران را به این باور برساند که در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌ها و نکات بهداشتی، همان برنامه فرهنگی به ضد فرهنگ تبدیل می‌شود؛ بنابراین استفاده از خلاقیت در اجرای برنامه‌ها که در سایه هم‌اندیشی و خرد جمعی دغدغه‌مندان فرهنگ و هنر امکان‌پذیر است، در کنار رعایت نکات بهداشتی گامی مهم جهت بالندگی و پویایی بیشتر در این عرصه است.

در ادامه مروری داریم بر برنامه‌ریزی چند دستگاه فرهنگی استان سمنان که در شرایط کرونایی نیز دست از فعالیت نکشیده‌اند.

تصمیمات ستاد ملی کرونا برای همه لازم‌الاجراست

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لازم‌الاجرا بودن تصمیمات ستاد ملی کرونا برای همگان، این ستاد اقدام به اجرای برخی محدودیت‌ها و مدیریت بیماری کرونا کرد؛ اما طبیعی بود که این قرنطینه‌ها و محدودیت‌ها نمی‌تواند برای همیشه ادامه پیدا کند و بیشترین تأثیر منفی این محدودیت‌ها در حوزه اقتصاد و کسب‌وکارها نشان داده شد.

جلوه‌های بی‌نظیر رزمایش مواسات و کمک مؤمنانه از آثار مثبت کرونا بود

حجت‌الاسلام علی شکری با اشاره به اینکه ویروس کرونا مانند هر پدیده دیگر دارای ابعاد منفی و ابعاد مثبت بوده است، افزود: در زمینه ابعاد مثبت و فرصت‌های بیماری کرونا رزمایش مواسات و کمک مؤمنانه بود که جلوه‌های بی‌نظیر حرکت‌های مردمی در مبارزه با این بیماری را نشان داد، برجسته‌ترین آن‌هاست؛ یکی دیگر از این جلوه‌های مثبت توجه به رسانه‌ها و فضای مجازی بود که فرصتی ویژه را برای اثرگذاری بیشتر در این بستر فراهم کرد.

اجرای 4 پویش فرهنگی با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی در روزهای کرونایی

مدیرکل سازمان تبلیغات استان سمنان با بیان اینکه فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی در روزهای کرونایی تعطیل نشد، عنوان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی استان، با راه‌اندازی چهار پویش خانه‌های هم‌نوا در نیمه شعبان، خانه‌های محراب در ماه مبارک رمضان، ذهن خلاق و پویش قرآنی حیات طیبه، رسالت فرهنگی و اجتماعی محور خود را با قدرت ادامه داد؛ به‌طوری‌که قطعاً تعداد مخاطبان ما در فضای مجازی بسیار بیشتر از فضای حقیقی بود. به‌عنوان‌مثال پویش قرآنی حیات طیبه، 16 هزار بازدید کننده و مخاطب داشته است؛ درمجموع نیز تعداد مخاطبان و شرکت‌کنندگان ما در این 4 پویش بیش از 40 هزار نفر بوده که بسیار قابل‌توجه است.

مؤسسات و مجموعه‌های فرهنگی متعددی در بستر مجازی شکل گرفت

مدیرکل سازمان تبلیغات استان سمنان گفت: با توجه به شکل‌گیری مؤسسات و مجموعه‌های فرهنگی در بستر مجازی، نگران ادامه یافتن محدودیت‌های کرونایی نیستیم.

شکری حمایت از شکل‌گیری و فعالیت‌های مؤسسات مجموعه‌های رسانه‌ای را جزء برنامه‌های سازمان تبلیغات اسلامی استان دانست و تأکید کرد: باید در هر شهرستان چند مجموعه و موسسه رسانه‌ای داشته باشیم چراکه اگر توجه به این موضوع نبود نگرانی از ادامه یافتن محدودیت‌ها و شرایط ویژه کرونایی به تعطیلی برنامه‌ها می‌انجامید اما توجه ما به آن‌ها سبب شده نگران ادامه یافتن وضعیت کرونایی نباشیم و برنامه‌ها را با همین شیوه پیش ببریم.

صداوسیما و آموزش‌وپرورش در فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارند

حجت‌الاسلام علی شکری با بیان اینکه نمی‌شود فضای کشور را با فضای قرنطینه اداره کرد، گفت: ستاد ملی کرونا نیز برخی محدودیت‌ها را برداشت چراکه نمی‌توانیم دست از فعالیت و زندگی و کسب‌وکارمان برداریم و باید همه تلاش‌ها البته با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ادامه پیدا کند. در این میان قطعاً ایفای نقش رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما و آموزش‌وپرورش در آموزش مردم و فرهنگ‌سازی ادامه فعالیت‌ها همراه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ضروری است.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان سمنان در پاسخ به این سؤال که برنامه سازمان تبلیغات برای محرم و صفر چیست، پاسخ داد: تصمیم‌گیری‌ها در رابطه با برگزاری مراسمات در 2 ماه محرم و صفر بستگی به شرایط آن زمان دارد اما سیاست سازمان این است که باید درهرصورت حداقل‌ها را با رعایت نکات بهداشتی داشته باشیم اما برای حداکثرها باید با توجه به وضعیت شیوع کرونا و به‌صورت نقطه‌به‌نقطه برنامه تصمیم‌گیری شود.

شکری افزود: اما مهم این است که با رعایت موازین بهداشتی و خود مراقبتی‌ها می‌توان مراسمات را برگزار کرد حتی در صورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حتی می‌توانیم راهپیمایی اربعین را نیز داشته باشیم.

عدم استقبال مردم از دستورالعمل‌های بهداشتی مراکز فرهنگی و هنری

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سیاست‌های مربوط به پروتکل‌های بهداشتی در بخش فرهنگی تدوین و ابلاغ‌شده است؛ همچنین برای کنسرت‌ها، هنرهای نمایشی و سینماها دستورالعمل‌های جداگانه ابلاغ‌شده است و بعضی از این الزامات بهداشتی نیاز به اجازه فرمانداری‌ها به‌صورت هفتگی دارد.

فرشید فلاح لاله زاری با بیان اینکه این دستورالعمل‌ها به شهرستان‌ها ابلاغ شد گفت: اما در عمل شاهد استقبال و مراجعه مناسب مردمی نبوده‌ایم.

فلاح لاله زاری با بیان اینکه کرونا با همه مصیبت‌هایش، تأثیرات مثبتی نیز بر جا نهاده است، افزود: در واقع کرونا اصحاب فرهنگ و هنر را وادار کرده است تا در بسترهای جدید به‌ویژه فضای مجازی روزبه‌روز بر فعالیت‌های خود بیافزایند، به‌عنوان‌مثال میزان اشتیاق و استقبال عمومی به کتاب‌های آنلاین بسیار افزایش‌یافته است؛ همچنین برنامه‌های همایش بین‌المللی امام رضا (ع) که هرساله به‌صورت حقیقی و در سالن آمفی‌تئاتر برگزار می‌شد، امسال با همان برنامه‌ها میهمان خانه‌های مردم با استفاده از فضای مجازی شد که شامل تکریم خادمان رضوی، اجرای برنامه‌های هنری امام رضا (ع) و برنامه‌های نشاط‌آفرین متنوع بود.

برگزاری کارگاه طراحی آثار هنرهای تجسمی با حضور 50 گرافیست در فضای مجازی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به برگزاری کارگاه طراحی آثار هنرهای تجسمی در دهه ولایت، عنوان کرد: این کارگاه با حضور 50 گرافیست در مردادماه مصادف با دهه ولایت برنامه‌ریزی‌شده است و فرض ما در برگزاری این برنامه این است که همه‌گیری و تعداد مبتلایان کرونا کاهش پیدا کند اما با توجه به وضعیت کنونی سعی ما برگزاری این دوره و تمامی برنامه‌ها به در قالب مجازی است.

برنامه‌های فرهنگی باید تغییر شکل بدهند

فلاح لاله زاری تغییر شکل برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری را خواستار شد و تأکید کرد: وقت آن رسیده است که فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری با روش‌های جدید انجام شود؛ بنابراین باید روش‌ها را تغییر دهیم تا شاهد ادامه یافتن فعالیت‌ها باشیم.

برگزاری کارگاه‌های شعر، داستان و رمان در اوقات فراغت با همکاری آموزش‌وپرورش

مدیرکل حوزه هنری استان سمنان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حوزه هنری برنامه‌های خود در روزهای کرونایی را تعطیل نکرد چراکه هم در بخش کودکان و هم بخش بزرگ‌سالان، چه برنامه‌های اجرایی و چه تولیدی را با رعایت دستورالعمل‌ها دنبال می‌کنیم.

مصطفی حسینی گفت: تلاش شد تا در جلسه با استانداری و آموزش‌وپرورش در زمینه اوقات فراغت کارگاه‌های شعر، داستان و رمان در کنار پادکست‌های صوتی تولیدی در فضای مجازی را در بخش آفرینش‌های ادبی و ادبیات پایداری را به انجام برسانیم.

اپلیکیشن جامع حوزه هنری با بارگذاری تمامی تولیدات این سازمان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت

وی یکی از برنامه‌های حوزه هنری کشور را اپلیکیشن حوزه هنری دانست و عنوان کرد: این اپلیکیشن هم تحت وب و هم تحت اندروید قابل‌دسترس علاقه‌مندان قرار دارد و شامل تمام آرشیو تولیدات حوزه هنری مانند فیلم‌های سینمایی، پویانمایی و مستند، گالری هنرهای تجسمی و تماشای مجازی نمایشگاه‌ها است؛ همچنین در این برنامه اینترنت به‌صورت نیم‌بها ارائه می‌شود.

برگزاری 2 جشنواره شاهوار و عکس «آن» در مردادماه

مدیرکل حوزه هنری استان سمنان درباره برنامه‌های آینده این اداره نیز بیان کرد: آثار مکتوب حوزه هنری متأسفانه به علت محدودیت‌های مالی فعلاً به تعویق افتاده که امیدواریم هر چه زودتر اجرایی شود.

‌‌‌‌حسینی اضافه کرد: همچنین معرفی هنرمند سال انقلاب اسلامی استان به همراه جشنواره‌های شاهوار و عکس «آن» در نیمه دوم مرداد برگزار می‌شود که احتمالاً برنامه به‌صورت حقیقی با تعداد مخاطبان محدود و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همراه با پخش مستقیم از فضای مجازی خواهد بود و اکنون پیگیر گرفتن مجوزهای لازم برای برگزاری این برنامه هستیم.

تولیدات کاریکاتور با موضوع کرونا در استان سمنان

مدیرکل حوزه هنری استان سمنان با اشاره به تولیدات حوزه هنری با موضوع کرونا نیز گفت: رضا حمیدی مطلق در عرصه کاریکاتور با موضوع کرونا آثار فاخری را تولید کرد که در فضای مجازی نیز منتشر شد.

حسینی افزود: به دلیل تعطیل شدن نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نشر سوره به‌صورت مجازی پذیرای علاقه‌مندان است.

وی با دعوت از همه علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی نیز عنوان کرد: امسال با توجه به تعطیل شدن نمایشگاه بین‌المللی کتاب، دنبال کنندگان انتشارات سوره حوزه هنری می‌توانند با مراجعه به سایت 27.sooremehr.ir

از تخفیفات ویژه و هدیه خرید بالای 200 هزار تومان به همراه امکان غرفه ارتباط مستقیم با نویسنده کتاب برخوردار شوند.

آنچه مسلم است، ادامه یافتن برنامه‌های فرهنگی و هنری در گرو توجه به 2 مقوله استفاده از فناوری‌ها و شیوه‌های روزآمد در کنار رعایت جدی و دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی چه در حوزه بهداشت محیط و چه بهداشت فردی است.

امروزه نهادهای فرهنگی برای استفاده از شیوه‌های جدید، باید دست اصحاب فرهنگ و هنر را بفشارند؛ چراکه تاکنون هیچ نهادی از مشورت و تبادل‌نظر با نخبگان آن حوزه ضرر نکرده است.

با توجه به‌اضافه شدن مخاطبان در فضای مجازی، فرصتی مناسب فراهم‌شده تا به مقوله آموزش و توانمندسازی هنرمندان نیز بیش از گذشته پرداخته شود؛ موضوعی که در صورت به اشتراک قرار دادن تجربیات هنرمندان و ایجاد پل ارتباطی میان تازه‌واردها و باتجربه ها می‌تواند به فرصتی ویژه برای ارتقاء جایگاه فرهنگی و هنری استان سمنان تبدیل شود.

 قطعاً استمرار وضعیت کرونایی باید برنامه‌های فرهنگی و هنری را حداقل به مدت یک سال دیگر با تغییر قالب و شاید تغییر محتوا نیز روبرو کند؛ چراکه فضای مجازی به دلیل وجود تنوع و گستردگی مطالب، ذائقه مخاطبان حقیقی را تغییر داده و آن‌ها را سخت پسند بار آورده است که از همین روی اختصاص وقت بیشتر برای برنامه‌ریزی را می‌طلبد.

باشد تا با همت دستگاه‌های مسئول و حضور دغدغه‌مندان و اهالی فکر و قلم در حوزه فرهنگ و هنر شاهد استفاده بهینه و حداکثری از وضعیت موجود باشیم.

گزارش از مسعود کریمی

انتهای پیام/363/ ع

R41366/P/S6,64/CT6 بیشتر بخوانید... ۱۰۷ کارگاه در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه تسهیلات کرونا دریافت می‌کنند طراحی لباس فرم مدارس مبتنی بر استانداردهای علمی و فرهنگی همچنان مغفول مانده است

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رعایت دستورالعمل های بهداشتی سازمان تبلیغات اسلامی استان مدیرکل سازمان تبلیغات رعایت دستورالعمل ها اسلامی استان سمنان برنامه های فرهنگی فرهنگی و هنری هنری استان سمنان استان سمنان فضای مجازی آموزش وپرورش ادامه یافتن برنامه ریزی علاقه مندان فرهنگ و هنر محدودیت ها حوزه هنری برنامه ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصا شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار (ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فراز‌های این زیارت را به متن جامعه ببریم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی و ... دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد. 

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحد‌های دانشگاهی قرار بگیرد. 

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت. 

جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود. 

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست‌های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه‌ها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • ۲۸۵ برنامه به مناسبت دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود
  • نشست خبری بیست ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)
  • برای رشته ژیمناستیک هنری و ترامپولین برنامه ریزی داریم
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد