Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:10:26 GMT

افزایش امید به کاهش معلولیت در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۶۹۱۶

افزایش امید به کاهش معلولیت در مازندران

معلولیت به خصوص در حوزه شنوایی و بینایی یکی از عمده ترین نوع معلولیت ها در جامعه است که اغلب نیز از همان سنین آغازین زندگی کودک بروز کرده و در صورت عدم درمان نه تنها تا پایان زندگی با فرد همراه است ، در برخی مواقع ممکن است تشدید شود. 

بر اساس آمارهای بهزیستی مازندران حدود ۶۰ هزار معلول جسمی و حرکتی دارد که این تعداد تنها ۲۰ درصد از جامعه معلولین استان است که اغلب آنها دارای معلولیت بینایی وشنوایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از شیوه های درمان محوری در حوزه معلولیت که بسیار هزینه بر است ، شیوه پیشگیری بهترین روش برای جلوگیری ، کنترل و درمان معلولیت است که در اغلب کشورهای توسعه یافته اکنون از این شویه استفاده می‌شود. 

در شیوه پیشگیری فارغ از معلولیت‌هایی که بر اثر حوادث اتفاق می افتد، نوزادان از بدو تولد مورد ارزیابی و غربالگری معلولیت جسمی و حرکتی قرار می گیرند تا بخش بسیاری از این معلولیت درمان شود که طبق آمارهای جهانی حدود ۹۰ درصد معلولیت های نوزادی قابلیت درمان دارند.  

یکی از مشکلات حوزه معلولیت ها در استان مازندران عدم پوشش کافی غربالگری به خصوص در مناطق روستایی استان بود که خوشبختانه در سالهای اخیر این پوشش به مرز ۱۰۰ درصدی رسیده است. 

سرمایه گذاری سازمان بهزیستی کشور و مازندران در دوران دولت تدبیر و امید برای گسترش غربالگری به خصوص در حوزه بینایی و شنوایی از مهم ترین دستاوردهای دولت در مدیریت معلولیت در استان مازندران بوده است. 

مدیرکل بهزیستی مازندران در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید پوشش غربالگری بینایی که شایع ترین نوع معلولیت در مازندران است حدود ۷۵ درصد بود که خوشبختانه در سالهای اخیر این میزان به ۹۹ درصد رسیده است. 

فرزاد گوهردهی با بیان اینکه غربالگری بینایی در سنین سه تا ۶ سالگی انجام می شود ، افزود: معلولیت بینایی از جمله آسیب هایی است که در صورت تشخیص و شناسایی به موقع درمان خواهد شد. 

وی با بیان اینکه سیاست و هدف گذاری بهزیستی بر اساس الگوهای سازمان از درمان محوری به سمت پیشگیری تغییر جهت داده است ، افزود: خوشبختانه دولت تمامی هزینه درمان معلولیت های شناسایی شده در غربالگری از جمله عینک را تقبل می کند تقریبا ۹۰ درصد کودکان از همین طریق از معلولیت خارج می شوند. 

مدیرکل بهزیستی چتر حمایتی سازمان بهزیستی در حوزه معلولیت شنوایی در مازندران نیز اشاره کرد و گفت: پیش از سال ۹۲ پوشش غربالگری شنوایی مازندران که در نوزادان تازه متولد شده انجام می شود حدود ۷۰ درصد بود که اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده است. 

گوهردهی همراهی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز زایشگایی با بهزیستی را یکی از عوامل کامل شدن چتر غربالگری شنوایی در مازندران توصیف کرد و افزود: اکنون کودکی در مازندران وجود ندارد که غربالگری معلولیت شنوایی نشود. 

وی همچنین به پرداخت هزینه معلولیت شنوایی در نوزادان با مشکل ناشنوایی یا کم شنوایی از سوی دولت اشاره کرد و گفت: دولت تمام هزینه های کاشت حلزون(روشی برای درمان ناشنوایی و کم شنوایی) و خرید سمعک را بر عهده می گیرد که در مراکز تحت نظارت بهزیستی به نوزادان معلول ارائه می شود. 

افزایش ۷۰ درصدی پایگاه های غربالگری بینایی

مدیرکل بهزیستی مازندران بار دیگر معلولیت بینایی را یکی از آسیب های جدی حوزه مددجواین بهزیستی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه بهزیستی برای گسترش چتر غربالگری توانست تعداد پایگاه های سنجش خود را ۷۰ درصد افزایش دهد. 

گوهردهی با بیان اینکه در سال ۹۲ تنها یک هزار و ۲۰۰ پایگاه ثابت و سیار سنجش و غربالگری بینایی در مازندران فعال بودند ، افزود: اکنون این تعداد به ۲ هزار پایگاه رسیده است که البته به دلیل شیوع ویروس کرونا ۲۰۰ پایگاه فعلا به منظور خدمات به بیماران مشکوک کرونایی از سنجش بینایی معاف هستند. 

وی ادامه داد: از سال ۹۲ تا ۹۹ تعداد ۶۹۲ هزار و ۶۷۱ کودک در مازندران مورد غربالگری آمبلیوپی ( تنبلی چشم) قرار گرفتند و از این تعداد ۲۷ هزار و ۷۰۹ کودک دارای اختلالات بینایی بودند که پنج هزار و ۹۲۰ کودک دچار تبنلی چشم تشخیص داده شده و مورد درمان قرار گرفتند. 

مدیرکل بهزیستی مازندران همچنین به غربالگری شنوایی اشاره کرد و افزود: از سال ۹۲ تا کنون۲۳۷ هزار و ۶۸۰ نوزاد مورد غربالگری بینایی قرار گرفتند که پوشش بیش از ۹۰ درصدی داشته و در تاریخ بهزیستی مازندران سابقه نداشت. 

به گفته گوهردهی از این تعدادنوزاد غربالگری شده ۳۹۹ کودک دارای اختلالات شنوایی تشخیص داده شدند و مورد درمان قرار گرفتند. 

وی به پوشش غربالگری ژنتیکی در مازندران اشاره کرد و گفت: پیشگیری از اختلالات ژنتیکی و مادرزادی جنبه های مختلف را دربر می گیرد که مشاوره ژنتیکی هسته مرکزی آن محسوب می‌شود.

مدیرکل بهزیستی مازندران  با بیان اینکه مشاوره ژنتیکی با بالا بردن سطح آگاهی مردم نقش موثری در جلوگیری از معلولیت های ژنتیکی دارد ، افزود: در سالهای اخیر ۲۱ مرکز در هشت شهرستان ساری ، بابل ، آمل ، بهشهر ، قائمشهر ، تنکابن ، بابلسر و گلوگاه ایجاد شده که به صورت رایگان به زوج ها مشاوره می دهند. 

گوهردهی با اشاره به اینکه همه برنامه های حوزه پیشگیری با همکاری و آگاهی مردم موفقیت آمیز بوده است تاکید کرد: مازندران به سطحی رسیده که تقریبا هیچ معلولیت پنهانی وجود ندارد و همه معلولیت ها در همان بدو تولد شناسایی می‌شود. 

به گفته او اقدامات سازمان بهزیستی با حمایت دولت در مازندران باعث شده است که در حوزه معلولیت های جدی به خصوص بینایی ،شنوایی و ژنتیکی تغییری در آمارها نداشته باشیم و اغلب معلولین جدید تحت پوشش مربوط به معلولیت های حوادث یا شناسایی معلولینی است که از سالهای گذشته در نوبت مستمری بودند.

برچسب‌ها مازندران غربالگری کارآمدی دولت سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران غربالگری کارآمدی دولت سازمان بهزیستی کشور مازندران غربالگری کارآمدی دولت سازمان بهزیستی کشور بهزیستی مازندران غربالگری بینایی مدیرکل بهزیستی سازمان بهزیستی حوزه معلولیت قرار گرفتند معلولیت ها سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۶۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ مدیرکل بهزیستی مازندران ضمن گرامیداشت روز روانشناس و مشاوره ، با اشاره به نقش روانشناسان در ایجاد جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی، گفت: اکنون ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و ... فعالیت دارد.

دکتر فریبا بریمانی به خدمات حضوری و غیر حضوری مشاوره و روانشناختی اشاره کرد و افزود: پارسال ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصان مراکز بهزیستی خدمات دریافت کردند و  ۱۹۴ هزارو ۵۶۸ نفر  هم در تماس با ۱۴۸۰ "صدای مشاور"، برای رفع مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی  از خدمات مشاوره تلفنی بهره‌مند شدند.

بریمانی، از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰  جوان در آستانه ازدواج اشاره و خاطرنشان کرد: پارسال ۱۴ هزار و ۹۹ زوج مازنی برای افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌ها ودر کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند

مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴۰۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

بریمانی،  انتخاب همسر و ازدواج را از بعد اجتماعی و فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر پارسال  از مراکز مشاوره سراسر استان برای ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به  خدمات مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: پارسال ۴۶ هزار و ۳۶۱ زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند که از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است و عمده‌ترین دلایل طلاق نیز عدم مسوولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بود.

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت