Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

در حالی که دادگاه لاهه حکم به ابطال تحریم هوایی قطر از سوی برخی کشورهای عربی داده، درآمد شرکت فرودگاه ها از محل پروازهای عبوری قطر ایرویز در هاله ای از ابهام قرار گرفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از  خبرنگار مهر، بر اساس اعلام رسانه‌ها، دادگاه لاهه اخیراً در حکم خود با رأی اجماعی ۱۶ قاضی خود به نفع قطر رأی داد و اعلام کرد اعتراض برخی همسایگان قطر و تحریم کنندگان این کشور که مانع از عبور هواپیماهای این کشور از آسمان خود بودند، نسبت به رأی سازمان بین‌المللی هوانوردی (ایکائو) غیرقانونی است و مرجع تصمیم‌گیری در مورد اختلافات بر سر حریم هوایی، سازمان مذکور (ایکائو) خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی دیوان بین المللی لاهه به نفع قطر در پرونده شکایت دوحه از ۴ کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر به خاطر تحریم هوایی این کشور از سال ۲۰۱۷ صادر و خاتمه این پرونده به نفع قطر و باز شدن دوباره حریم هوایی همسایگان عربی به روی پروازهای این کشور اعلام شده است.

این در حالی است که در دو سالی که از تحریم هوایی قطر از سوی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می‌گذرد، بر اساس اعلام سیاوش امیرمکری، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، سالانه هزار میلیارد تومان از محل پروازهای عبوری قطر ایرویز از آسمان ایران درآمد کسب شده است.

در صورتی که کشورهای عربی مذکور مجبور به بازگشایی حریم هوایی خود به روی پروازهای قطری باشند، بخش پروازهای آفریقایی، استرالیا و شرق و جنوب شرق هواپیماهای قطری از آسمان جنوب خلیج فارس عبور خواهند کرد و دیگر نیازی به استفاده از آسمان ایران نخواهند داشت؛ اتفاقی که احتمالاً با استقبال شرکت‌های هواپیمایی قطری به دلیل کاهش فزاینده مصرف سوخت هواپیماها مواجه خواهد شد.

اما این اتفاق ممکن است با منافع اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها در تضاد باشد؛ به خصوص که بخش اعظمی از این درآمدها، از محل پروازهای عبوری هواپیماهای قطری است.

حکم دادگاه لاهه + هشدار ایسا؛ دو ضربه پیاپی علیه اقتصاد صنعت فرودگاهی ایران

این دومین ضربه به اقتصاد پروازهای عبوری از آسمان ایران است؛ به خصوص که آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با اشاره به سقوط هواپیمای اوکراینی در بهمن ماه سال گذشته، به شرکت‌های هواپیمایی اروپایی بابت عبور از آسمان ایران هشدار داده بود که این هشدار، ضربه نخست به درآمدهای شرکت فرودگاه‌ها بود.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در پی این هشدار آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اروپا (EASA)، اعلام کرد: ایران به این آژانس اطمینان داده که آسمان ایران برای عبور هواپیماهای اروپایی از بهترین امنیت در منطقه برخوردار است.

ضربه سوم با کرونا

این اتفاقات در حالی اقتصاد شرکت فرودگاه‌ها را با محدودیت روبه رو کرده که با بروز کرونا و کاهش شدید پروازهای تجاری در دنیا، بخش مهمی از درآمدهای شرکت فرودگاه در ۳ ماه نخست شیوع کووید ۱۹ حذف شده بود.

به گفته یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها، در سه ماهه قرنطینه سازی دنیا، پروازهای عبوری از آسمان ایران تا ۸۰ درصد کاهش یافته بود؛ این در حالی است که همچنان به دلیل افزایش شیوع این بیماری، بسیاری از کشورها علی رغم تلاش برای آغاز مجدد سفرهای هوایی، نتوانسته اند تعداد پروازهای خود را به پیش از کرونا برسانند.

تعرفه‌ها صلاح شود

ماه گذشته نیز شرکت فرودگاه‌ها و وزارت راه و شهرسازی با ارائه پیشنهادی به هیئت دولت، توانستند مصوبه اصلاح آئین نامه اجرایی قانون اداره شرکت فرودگاه‌ها را در خصوص مجوز این شرکت برای افزایش یا کاهش تعرفه پروازهای عبوری تا ۵۰ درصد، از دولت اخذ کنند؛ این اتفاق می‌تواند در تشویق شرکت‌های هواپیمایی برای عبور از آسمان ایران نسبت به کشورهای رقیب در منطقه، مؤثر باشد.

کارشناسان اقتصاد هوانوردی معتقدند در حال حاضر تعرفه عبور از آسمان ایران برای شرکت‌های هواپیمایی در مقایسه با برخی کشورهای همسایه و منطقه، بسیار گران است و اگر تا کنون به دلیل امن بودن آسمان ایران و ناایمن بودن آسمان برخی کشورهای منطقه و همچنین تحریم هوایی قطر و پرواز ممنوع بودن آسمان اوکراین در پی جنگ این کشور با روسیه، سایر کشورها مجبور به عبور از آسمان ایران بوده اند، در حال حاضر هیچ کدام از این محدودیت‌ها وجود ندارد و ما چاره‌ای جز روی آوردن به تعرفه گذاری رقابتی برای دستیابی به پروازهای عبوری بیشتر از آسمان ایران نداریم.

به گفته امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، در سال ۲۰۱۸، تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران به روزانه ۹۰۰ پرواز رسیده بود که بالاترین رقم در تاریخ صنعت هوانوردی ایران بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: عبور از آسمان ایران شرکت های هواپیمایی تحریم هوایی قطر شرکت فرودگاه ها پروازهای عبوری برخی کشورهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۱۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در جلسه هیئت مدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اظهار داشت: توسعه ناوگان هوایی با هدف ارائه مطلوب به مردم ایران در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

وی افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامل پرچم کشورمان و با در اختیار داشتن تجربه بسیار گرانقدر و ارزشمند در خدمتگزاری به مردم در صنعت هوانوردی، یک افتخار ملی است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه این نشست با تاکید بر قرار گرفتن برنامه اصلاح و ارتقای سطح خدمات به مسافران در صدر اولویت‌های هما بیان‌داشت: مردم باید از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همواره خاطره خوش در ذهن داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه توسعه ناوگان هوایی باید در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) باشد،‌ گفت: هما با برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش فنی و پشتیبانی می‌تواند میزبان تعداد کثیری از هواپیماها برای ارائه خدمات به مردم باشد.

وی با تاکید بر اینکه بخش‌های تهیه بلیت، خدمات پذیرایی، کاهش تاخیر پرواز‌ها و خدمات فرودگاهی بر میزان رضایتمندی مسافران بسیار تاثیرگذار است، گفت: ایمنی اصلی‌ترین اولویت ما در صنعت هوانوردی است و ذره‌ای قصور در این زمینه پذیرفته نیست.

بذرپاش یادآور شد: رسیدگی به معیشت کارکنان خدوم و شریف هما شامل خلبانان، نیروی فنی و پشتیبانی در صف و ستاد با نگاه متفاوت دنبال شود و از هیچ اقدامی کوتاهی نشود.

وی افزود: مولدسازی دارایی‌ها و بهینه کردن منابع جزو لاینفک اقدامات هما است و ارتقای خدمات از مسیر بهره‌ور شدن منابع اتفاق می‌افتد. همچنین از روش‌های مدیریت مشارکتی و استفاده از همه ظرفیت‌های هما برای اداره هرچه بهتر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور نیرو‌های متخصص و متعهد باید سیستمی به‌منظور به‌کارگیری توانایی و مشارکت آنها در مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طراحی شود.

وی بر استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با کمک این شرکت‌ها می‌توان راهکار‌های سریع و کاربردی برای برطرف کردن مشکلات  موجود در صنعت حمل و نقل هوایی پیدا کرد.

وی با اشاره به ایجاد ۲ واحد نیروگاهی در سمنان، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲ اقدام صرفه جویانه حداکثری بهره وری و احداث نیروگاه‌های خودتامین در بخش خصوص را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت بیشتری ایجاد شود، ضمن اینکه دولت نیز در حوزه تامین انرژی اقداماتی انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • فعالیت های فرهنگی در فرودگاه های کشور +فیلم
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد از امروز
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه هشتم اردیبهشت
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول