Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود تکذیب خبر ممنوعیت واردات گوشی های بالای 300 یورو و برداشته شدن برخی از محدودیت های ورادات گوشی، هنوز هم قیمت گوشی های همراه به شدت بالا رفته و گوشی های گران قیمت تقریباْ نایاب شده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چند هفته گذشته بود که رضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد که کشور با بحران منابع ارزی مواجه است و در همین راستا از آنجایی که ۸۵ درصد گوشی بالای ۳۰۰ یورو به طور قاچاق وارد کشور می‌شود، برای جلوگیری از قاچاق این نوع برندها واردات گوشی‌های مسافری هم ممنوع اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها ساعاتی بعد از اعلام این خبر و انتشار خبر ممنوعیت واردات گوشی های تلفن همراه، بسیاری از گوشی ها با قیمت بالا نایاب و موجوی فروشگاه های آنلاین و بسیاری از فروشگاه های پاساژ های خرید و فروش موبایل صفر شد.

اگرچه تنها چند ساعت بعد از انتشار، این خبر تکذیب شد اما روند حذف گوشی‌های با مدل بالا از فروگاه ها همچنان ادامه دارد تا جایی که تقریبا گوشی های بالای 7 میلیون در بازار و فروشگاه های مجازی نایاب شدند.

نایاب شدن برخی از گوشی‌ها قیمت گذاری های مختلفی را هم در ادامه به دنبال داشت به طوری که قیمت گوشی آیفون 11 پرو از 24 تا 41 میلیون تومان در سایت های فروش آنلاین رقم خورده است.

هرچند همچنان خبرها حاکی از آن بود که کمیته ارزیابی تخصیص ارز که متشکل از اعضای بانک مرکزی است با همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت به این جمع‌بندی رسیده‌اند که ارز به کالایی همچون موبایل با نرخ بالای ٣٠٠ یورو تعلق نگیرد. و همچنان سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل به این خبر اصرار داشت.

در حاشیه این اتفاق واردات گوشی های مسافری هم ممنوع اعلام شد؛ یعنی از این پس مسافران هم دیگر حق ورود موبایل‌های مسافری به کشور را نداشتند و این مساله به گرانی ها دامن زد.

در ادامه این مسیر و گرانی ها وزارت صمت دستوراتی صادر کرد و در ادامه از سوی این وزارت خانه اعلام شد که «هیچ تغییری در رویه واردات گوشی تلفن همراه بالای ۳۰۰ یورو ایجاد نشده است و واردات گوشی به روال قبل ادامه خواهد یافت.»

 

تنظیم بازار؛ نکته همیشه مغفول در کشور

با این حال این سوال مطرح است که در شرایط فعلی چرا ممنوعیت واردات اعمال شد و اگر این خبر گذب بود چرا با سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل برخوردی صورت نگرفته است.

انتشار شایعات به منظور به هم ریختن بازار و سوء استفاده از شرایط قیمت از سال ها قبل در کشور رواج پیدا کرده است؛ در سایه به هم خوردن میزان عرضه و تقاضاست که دلالان می توانند با روش های خود نظیر احتکار و شایعه به سودهای هنگفت دست پیدا کنند.

در همین راستا ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری و تلفن همراه هم مساله احتکار گوشی و نایاب شدن آن در بازار را تایید کرد و گفته بود که با انتشار خبر ممنوعیت فروش گوشی‌های تلفن همراه بالای ۳۰۰ یورو برخی سایت‌های خاص و واردکنندگان برخی مدل‌های پرتقاضای تلفن همراه را احتکار کردند.

درستی اضافه کرد: این در حالی است که دپو یا احتکار گوشی تلفن همراه خلاف قانون است و هیچ یک از واحدهای صنفی یا واردکنندگان حق دپو موبایل را ندارند و این اقدام خلاف قانون است و قطعا با گران‌فروشان و احتکارکنندگان گوشی تلفن همراه برخورد خواهد شد و نیروهای امنیتی درصدد کنترل بازار موبایل هستند.

 

رانت اطلاعاتی و سود کلان ویژه‌خواران

در شرایطی که واردات گوشی های همراه تغییری نداشته اما گوشی های زیادی نایاب شده اند که این موضوع حاکی از وجود انبارهای احتکار گوشی در کشور است؛ چه کسانی با داشتن اطلاعات کافی از ممنوعیت واردات اقدام به وارد کردن گوشی کرده اند که بلافاصله بعد از اعلام خبر ممنوعیت واردات یکباره موجودی انبارهای خود را به صفر رساندند؟

نکته دیگری که باید در نظر گرفت عدم کاهش قیمت گوشی بعد از برداشته شدن ممنوعیت واردات است؛ با وجود تکذیب و برداشته شدن ممنوعیت واردات گوشی اما همچنان محتکاران قصد باز کردن درب انبارهای خود را ندارند و با وجود افزایش چندبرابری قیمت گوشی باز هم به دنبال به هم ریختن عرضه و تقاضا برای افزایش قیمت گوشی هستند.

سناریوی (واردات گوشی توسط کسانی که خبر از ممنوعیت واردات آن در ادامه داشتند و در ادامه اعلام خبر ممنوعیت واردات و سپس احتکار گوشی که منجر به افزایش قیمت گوشی شد یک سناریوی تکراری است که در سال های اخیر نمونه مشابه آن را در کشور زیاد شاهد بوده ایم هر چند این بار این محدودیت برداشته شد اما در نهایت تغییری در رانت اطلاعاتی که از وزارت خانه های متولی به نورچشمیان و ویژه خواران می رسد را نبادی نادیده گرفت.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: خبر ممنوعیت واردات واردات گوشی احتکار گوشی برداشته شد تلفن همراه قیمت گوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پنلی از کارشناسان که به دستور امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه تعیین شده اند، معتقدند این کشور باید استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان محدود کند. این در حالی است که نگرانی ها درباره تاثیر منفی آنها بر جوانان درسراسر جهان بیشتر شده است.

این کارشناسان در گزارشی اعلام کردند کودکان زیر ۱۱ سال باید از در اختیار داشتن موبایل منع شوند و از سوی دیگر استفاده از موبایل با دسترسی به اینترنت باید برای افراد زیر ۱۳ سال نیز ممنوع شود. شبکه های اجتماعی باید برای افراد زیر ۱۵ سال ممنوع باشد و افراد زیر این سن فقط باید به پلتفرم هایی که اخلاقی قلمداد می شوند، دسترسی داشته باشند. قانونگذاران نیز وظیفه دارند درباره اخلاقی بودن پلتفرم ها تصمیم گیری کنند.

مکرون که مشتاق افزایش محبوبیت خود در نظرسنجی ها است، در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی متعهد شد که پیش نویس قوانین سختگیرانه تری برای محدود کردن استفاده از صفحه نمایش کودکان و استفاده از رسانه های اجتماعی ارائه کند. تلاش های او بازتاب نگرانی های والدین، روانشناسان و سیاستگذاران در سطح بین المللی در این باره است که فناوری های جدید احتمالا بیش از آنکه تاثیرات مثبت داشته باشند، اثر منفی بر ذهن نسل جوان می گذارند.

پنل کارشناسان توسط سروان موتون عصب شناس و امینه بنیامنیا پروفسور روانشناسی رهبری می شود و متشکل از کارشناسان آموزشی، حقوقی و فناوری است. آنها روز گذشته یافته های خود را به مکرون ارائه کردند.

در حال حاضر هیچ زمانبندی برای قانون جدید اعلام نشده و مشخص نیست تا چه اندازه مبتنی بر توصیه های کارشناسان خواهد بود. کارشناسان اعلام کردند هرگونه اقدامی باید با تمرکز روی سخت تر کردن قوانین بر شرکت های فناوری انجام شد. موتون در این باره گفت: شرکت های فناوری باید مسئولان اصلی این امر باشند.

همچنین گزارش نشان داد گذران وقت بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی روی خواب کودکان تاثیر می گذارد و یکی از انگیزش های اصلی چاقی کودکان است. از سوی دیگر ممکن است شبکه های اجتماعی ریسک اضطراب و افسردگی را بیشتر کنند.

کد خبر 6093895

دیگر خبرها

  • گوشی گلکسی A12 ناچو سامسونگ + قیمت موبایل Samsung Galaxy A12 Nacho
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • همراه پرخرج
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد
  • وارسی گوشی موبایل همسر باعث قتل شد
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد