Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@06:43:24 GMT

اولویت عراق در سیاست‌خارجی از دید شهروندان‌عراقی

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۷۳۴۶

اولویت عراق در سیاست‌خارجی از دید شهروندان‌عراقی

به گزارش تابناک، یافته های نظرسنجی انجام گرفته توسط موسسه تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران در خرداد ماه سال جاری در مورد اولویت های سیاست خارجی عراق نشان می دهد که از نظر شهروندان این کشور، جمهوری اسلامی ایران کماکان می بایست در اولویت سیاست خارجی عراق باشد.

یافته های این نظر سنجی که از میان 400 شهروند عراقی از قومیت ها و مذاهب مختلف انجام گرفته نشان گر آن است که از نظر 36.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

26 درصد پاسخ دهندگان، ایران همچنان از بیشترین اهمیت در سیاست خارجی عراق برخوردار است. پس از ایران ایالات متحده با 22.9 درصد اتحادیه اروپا با 16.42 درصد، کشورهای حاشیه خلیج فارس با 16.2 درصد و ترکیه با 8.22 درصد در رتبه های بعد قرار دارند.

ویژگی متمایز این نظر سنجی نسبت به موارد مشابه که توسط موسسات تحقیقاتی و افکار سنجی دیگر صورت گرفته دقت در ساختار جمعیتی کشور عراق می باشد. 62 درصد پاسخ دهندگان به این نظر سنجی از شیعان عراق درمناطق عمدتا شیعه نشین، 26درصد از کردهای عراقی در مناطق شمالی عراق و 12 درصد نیز از میان اهل سنت عرب در مناطق عمدتا سنی نشین عراق بوده است.

تفکیک قومی مذهبی پرسش شوندگان

 

ضمن اینکه در این نظر سنجی توجه ویژه ای به گروه های سِنی نیز صورت پذیرفته است. نتایج این نظر سنجی نشان گر آن است که پاسخ دهندگان زیر سی سال تمایل بیشتری به ارتباط با بازیگران جدید در صحنه سیاسی عراق دارند.

 

کشورها

شیعه عرب

اهل سنت عرب

کرد

میانگین تقریبی

ایالات متحده آمریکا

16%

28%

37%

22/9%

جمهوری اسلامی ایران

42%

18%

31%

36/26%

کشورهای حاشیه خلیج فارس

18%

29%

6%

16/20%

کشورهای اروپایی

16%

13%

19%

16/42%

ترکیه

8%

12%

7%

8/22%

اولویت بندی بازیگران به تفکیک آرای قومی و مذهبی

 

 

پاسخ دهندگان شیعه عرب

جوانان (زیر سی سال)

بزرگسالان (بالای سی سال)

میانگین تقریبی

ایالات متحده آمریکا

19%

13%

16%

جمهوری اسلامی ایران

35%

49%

42%

کشورهای حاشیه خلیج فارس

20%

16%

18%

کشورهای اروپایی

17%

15%

16%

ترکیه

9%

7%

8%

تفکیک سنی پاسخ های پرسش شوندگان شیعه عرب

 

پاسخ دهندگان اهل سنت عرب

جوانان (زیر سی سال)

بزرگسالان (بالای سی سال)

میانگین تقریبی

ایالات متحده آمریکا

27%

29%

28%

جمهوری اسلامی ایران

16%

20%

18%

کشورهای حاشیه خلیج فارس

27%

31%

29%

کشورهای اروپایی

17%

9%

13%

ترکیه

13%

11%

12%

تفکیک سنی پاسخ های پرسش شوندگان اهل سنت عرب

 

پاسخ دهندگان کرد

جوانان (زیر سی سال)

بزرگسالان (بالای سی سال)

میانگین تقریبی

ایالات متحده آمریکا

38%

36%

37%

جمهوری اسلامی ایران

29%

33%

31%

کشورهای حاشیه خلیج فارس

5%

7%

6%

کشورهای اروپایی

23%

15%

19%

ترکیه

5%

9%

7%

تفکیک سنی پاسخ های پرسش شوندگان کرد

 

جنسیت پاسخ دهندگان

مرد

زن

شیعیان عرب

57

43

اهل سنت عرب

61

39

کردها

52

48

تفکیک جنسیتی پرسش شوندگان

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماده 474 ماده 477 علی اشرف ریاحی روح الله رجایی مهرداد بذرپاش علی کامیار نظرسنجی شهروندان عراقی ایران و عراق ماده 474 ماده 477 علی اشرف ریاحی روح الله رجایی مهرداد بذرپاش علی کامیار کشورهای حاشیه خلیج فارس جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا کشورهای اروپایی پاسخ دهندگان پرسش شوندگان نظر سنجی سیاست خارجی اهل سنت عرب زیر سی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۷۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • تمامیت‌خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست است
  • تمامیت خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش کنی صهیونیست است
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف