Web Analytics Made Easy - Statcounter

امان قلیچ شادمهر روز شنبه در نشست بررسی جایگاه و وضعیت فرش دستباف گنبدکاووس اظهار داشت: تنوع اقوام با فرهنگ‌های مختلف در گلستان به همراه میراث غنی تاریخی و فرهنگی آن از جمله در شهر قدیم جرجان و زندگی صدها نفر از مفاخر و چهره‌های تاریخی، علمی، فرهنگی و هنری در سده‌های گذشته در این شهر، بستر مناسب توسعه گردشگری این استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی زندگی برخی اقوام کشورهای آسیای میانه از جمله ازبک‌ها، تاتارها، افغان‌ها و ترکمن‌ها را سند دیگری بر هویت تاریخی و فرهنگی گلستان و گنبدکاووس دانست و افزود: مسوولان استان بویژه در بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید با بازیافت این هویت غنی تاریخی و فرهنگی که به جذب گردشگر و توریسم گلستان کمک می‌کند، اهتمام ویژه داشته باشند.

شادمهر، صنایع دستی بویژه فرش دستباف ترکمن را از دیگر ظرفیت‌های توسعه گردشگری گلستان و گنبدکاووس ذکر کرد و گفت: مسیر ثبت جهانی فرش ترکمن فراهم است و تنها باید با فراهم کردن زیرساخت‌ها و مقدمات کار، پیگیری‌های لازم را انجام داد.

وی ادامه داد: با بخشی نگری و جزیره‌ای عمل کردن نمی‌توان به بازیافت هویت تاریخی و فرهنگی گلستان و توسعه گردشگری آن کمک کرد بلکه همراهی و همگرایی همه دستگاه ها و انجام صحیح وظایف، رمز موفقیت و توسعه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز دراین جلسه گفت: گنبدکاووس یکی از گزینه‌های شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی کشور برای ثبت جهانی است و برای تحقق این موضوع باید حدود ۲۰ اقدام زیرساختی از جمله ایجاد المان‌های مرتبط با فرش در این شهر اقدام شود.

احمد تجری تجاری سازی و بازاریابی را از دغدغه‌های تولید کنندگان صنایع دستی گلستان ذکر کرد و گفت: برای معرفی صنایع دستی استان در شرایط کرونایی تاکنون یک پایگاه جامع اطلاع رسانی درفضای مجازی ایجاد شده و در آینده ای نزدیک سه پایگاه دیگر هم راه اندازی می‌شود.

عبدالقدیر کریمی فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز دراین جلسه از آمادگی این فرمانداری و دیگر دستگاه‌های اجرایی شهرستان برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ثبت جهانی فرش ترکمن خبر داد و تاکید کرد: شورای اسلامی شهر و شهرداری باید بهترین المان‌ها و سازه‌های فرش دستباف ترکمن را با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان خبره این رشته در شهر راه‌اندازی نمایند.

همچنین بهجت توحیدی رییس دانشکده فنی و حرفه‌ای دخترانه کوثر گنبدکاووس هم دراین نشست با اشاره به فعال بودن رشته طراحی فرش در این مرکز آموزش عالی تا مقطع کارشناسی، گفت: در حال حاضر این دانشکده یک کارگاه فعال بافت فرش دستباف دارد و کارگاه رنگرزی مدرن آن هم آماده بهره‌برداری است.

به گفته رییس صنعت، معدن و تجارت گنبدکاووس هم اکنون دراین شهرستان ۳۵۰ هزار نفری سه هزار و ۶۶ نفر قالیباف شناسایی و نام آن ها در سامانه وزارت صمت ثبت شد که ۲  هزار و ۱۳۶ نفر آنها بیمه تامین اجتماعی هستند.

ضرورت راه‌اندازی پایانه صادرات و هنرستان صنایع دستی در گنبدکاووس، پیگیری بیمه تامین اجتماعی آن‌دسته از فعالان فرشباف که بیمه نیستند، راه اندازی بازارچه یا دهکده صنایع دستی و سوغات و شناسنامه دار کردن صنایع دستی از دیگر موارد مطرح شده دراین نشست بود.

برچسب‌ها فرش گنبدکاووس ترکمن وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش گنبدکاووس ترکمن وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان فرش گنبدکاووس ترکمن وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان تاریخی و فرهنگی توسعه گردشگری راه اندازی صنایع دستی فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود